Отчаян съм... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Отчаян съм...
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 6132 пъти
Здравейте,
Преди да напиша това, прочетох няколко истории тук за самотни хора - ако ви е писнало от такива, моля, спестете си времето и не четете повече, едва ли ще напиша нещо по-различно от другите :).

И така - аз съм поредния самотник. Предполагам, че една от причините за това е ужасно ниското ми самочувствие. През целия си съзнателен живот съм бил много стеснителен и затворен, и още съм. Преди години се утешавах, че нещата едва ли не от себе си ще се оправят, че съм още млад и имам време да се променя. Обаче скоро ще чукна 30г., а изобщо не съм мръднал…

Нямам приятели, само няколко познати, нямам приятелка, и никога не съм имал. И да - още съм девствен, но на това не му отдавам голямо значение, поне не и съзнателно. Жените… ме плашат, така и не намерих кураж през всичките тези години да поканя някое момиче дори за едно кафе, въпреки, че 2 пъти бях влюбен до полуда, но не направих нищо - само гледах отдалеч. Никога не се опитах да бъда щастлив.

Понеже нямам никакви социални контаки и умения, водя безкрайно скучен живот - общо взето единствено ходя на работа и уча (професията ми е такава, че непрекъснато трябва да съм "в час" - занимавам се с разработка на софтуер, за по-просто: програмист :)). През свободното си време единственото, което правя, е да чета книги, за да поддържам мозъка си що-годе бистър.

Не зная какво да направя, за да си повиша самочувствието. Не съм богат, но месечно близо 4000лв. си изработвам, което мисля, че е сравнително добре за България. Тренирам усърдно и смея да твърдя, че съм в доста добра физическа форма, е - нисък съм (1.7м), но за това нищо не мога да направя.

Моля ви, не ме разбирайте погрешно - в никакъв случай не се хваля с тези неща. Просто работата и физическата активност са неща, които би трябвало да накарат човек да се чувства добре в себе си или най-малкото - да не се смята за нищожен, но при мен нямат никакъв ефект.

Ако искате вярвайте - много се притеснявам дори да вляза в магазин за дрехи, камо ли да ходя на места, където се събират хора - като барове и т.н., то няма и с кого де. Става така, че уж имам някакви пари, но ме е срам да ги харча… жалка картинка :((. Тази срамежливост много ми пречи - тя рефлектира върху всичко, което правя, и в резултат на това винаги се държа като втора ръка човек. И всеки път, като се опитам да изляза от изключително тясната си зона на комфорт, претърпявам пълен провал :).

Ето пресен пример: от два-три месеца ходя в едно магазинче за кафе на път за работа. Една от служителките, които работят там, е най-усмихнатото, жизнерадостно, мило, забавно и красиво момиче, което някога съм виждал. Първия път, когато я видях, тя така се усмихна, че буквално забравих къде се намирам и какво правя там - така се паникьосах, че едва успях да си поръчам кафето и се изметох по най-бързия начин :) (отношението й не е такова единствено към мен - към всички посетители е такова).

От тогава при всяка възможност отивам там, дори само за да я видя, и си говорим общи приказки. Понеже ми беше казала, че ще напуска работа, днес пак минах от там с ясното съзнание да я поканя да пием кафе някой път. Пределно ми е ясно, че няма как такова прелестно създание да е сам? или да тръгне с някой като мен (не я идеализирам), но въпреки това съм сигурен, че щеше да ме отреже по възможно най-безболезнен начин, а и понеже повече нямаше да ходи на работа, нямаше да е неловко когато ходя там. Но най-вече исках просто да намеря сили в себе си да поканя момиче на среща.

Е, никаква не я свърших. "Куражът" ми се изпари в мига, в който влязох. Беше… толкова красива… Поприказвахме за кратко, взехме си довиждане, пожелах й успех и си тръгнах. На първия завой ми идваше да си разбия главата в ръба на един балкон :). Презирам се, че съм такъв страхливец. Никога повече няма да я видя, дори не знам как се казва.

Най-лошото е, че започнах да усещам някаква голяма празнина в себе си (и преди я имаше, но напоследък това ме мъчи много). Изпаднал съм в някаква меланхолия. Всеки ден се събуждам без никакво желание за живот. Вече не мога да се концентрирам и за най-малкото нещо, от което страда и работата ми. Имам си цели, които искам да постигна, гледам да се развивам поне професионално, но вече не виждам смисъл и в това. Ужасявам се, че един ден след 20г. ще се събудя и ще осъзная, че не само съм проспал най-хубавите си години (това вече е факт), но и целия си живот…

Предполагам, че ще бъде прекрасно ако имам някое момиче до себе си. Но коя ще тръгне с такъв като мен? :) Дори да изпита някакъв интерес в началото, ще й омръзна за 2 дена - както казах, много е скучно около мен. Сега идват празници, а аз съм спрял да броя за кой пореден път ще ги прекарам съвсем сам.

Благодаря на всички ви, че прочетохте това, и ви моля да ми дадете някакви съвети какво да направя, че поне да започна да се харесвам сам себе си - сигурно ако това стане, останалото с времето ще се нареди. Бъдете живи и здрави!

П. от София

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: 8d52bf87df
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Какви са тези теми бе? ! Сополиви историйки, пък и дълги на всичкото отгоре. Отегчавам се хора, едно и също....

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: c95219859b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Епидемия от самотници, хах.

Ти поне звучиш нормален - повечето тук са забити в самосъжаление. Не виждам що се притесняваш, че с теб няма да е интересно - ми, честно казано, не очаквай, че при другите е вечен купон, независимо дали са обвързани, с много приятели и т. н. На всеки ежедневието му се върти около работа, учене, спортуване, култура (последното наистина не на всеки, хах). Реално контактите с хора не трябва да ги приемаш като супер голямата схема и сложнотия (щото и без това не остава много време за тях), а като нещо, което те зарежда и осмисля. Пък и си на 30 - наистина, животът си минава. Тия твои събирания на кураж и притеснения са били за времето, когато си бил на 15. Сега просто приеми, че няма какво да губиш - заговаряй момичета, кани ги на срещи, смей се, живей. И да не ти вържат веднага, и да не ти обърнат внимание - със сигурност, ще се намери някоя, която пък ще си те хареса. А може и да е имало такива момичета през годините, които просто да са били срамежливи колкото теб, пък ти да си пропуснал да ги забележиш, концентриран в себе си.

Нищо ти няма, освен ниско самочувствие.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 20ddeb889e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Ех що не ми се паднал един такъв!!! Аз също много обичам да си стоя в къщи да чета, не обичам местата с много хора. Обичам разходки в гората на самотни места покрай езера, море. На планина ходя през лятото, когато има най малко хора на море края на май началото на юни пак заради хората.
Нищо лошо не намирам в нещата с който се занимаваш, не на всеки му харесва да е с компаний, да ходи на места с хора, има момичета като теб, просто трябва да я откриеш. Не трябва да се променяш а да намериш такава като теб. Изглежда си готин тип няма какво да я търсиш по заведения щом ти не обичаш да ходиш, тя "твоята половинка" също не обича, пробвай в нета, сами момичета много, но не казвай професия и не казвай заплата над 1000лв, че ще завъдиш мнооооого кифлички. Нямам никъкъв опит с сайтовете за запознаства но сигурно има такъв с свестни момичета ако не създай нали си програмист.
Жена 35

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: c95219859b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   пак е номер 2:

вчера направих тази темичка- http://spodeli.net/3/story-18404.html
Идеята е именно това, което предлага и номер 3 (алтернативен сайт за запознанства за хора с интереси, насочени към книги, изкуство и т.н.) и се сетих, че ти, след като си програмист, можеш да ми помогнеш да се осъществи :)
Прочети как точно си представям нещата и пиши дали е възможно.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: cce9c828f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Не е реално, май всички самотни мъже са информатици :-) Аз май съм късметлия да не съм такъв (самотен).

Пич, преди време имаше тема, много подобна на твоята. Даже и професията на човека е същата (не го беше написал изрично, но за човек, който е от бранша, беше очевидно). Там написах един доста изчерпателен коментар, и понеже случая е 90% идентичен, няма да го пиша наново, нито да го копирам тук, иди и го прочети. За да не пействам целия линк, ID-то на темата е 17727 (знам, че ще ме разбереш :-) ), моя коментар е първия.

Само да добавя относно съвета на номер 3 да не си казваш доходите - напротив, кажи ги! С 4000 лв на месец ще завъдиш не само много кифли, което е неизбежно, но и много свестни жени! Отделно, че кифлите като за начало са добър вариант - лесни са, елементарни са, за интелигентен човек като теб няма да е трудно да се справи с тях. Същевременно ще ти дадат нужното самочувствие, за да може да продължиш напред да търсиш истинската жена за теб. Защото противно на розовите сънища на много жени, които си чакат принца, нещата не стават от първия път. Точно както никой код не тръгва от сефте, така и никоя връзка не е перфектна от началото. Трябва известно време да тестваш и да дебъгваш, да придобиеш опит и усет за нещата, преди да може да задържиш истинската жена до себе си.

Желая ти успех от все сърце!

Кубрат

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 0c6a9ec820
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Очевидно е, че момичето (както си го описал) е твоя противоположност, мислиш ли, че би се получило нещо изобщо между домошар и такъв, който обича да води по-социален живот и да е сред хора. Много трудно според мен. Ориентирай се към друг тип момичета, мисля, че с тях би се чувствал по-комфортно и "куражът" ще ти дойде от само себе си. Много сте ми интересни такива затворени типове като почнете да бленувате по някакви красавици, които едва ли наистина биха ви обърнали внимание. И докато се усетите- животът минал покрай вас. Ако парите и това, че живееш сам и се грижиш сам за себе си (предполагам) не ти дават нужното самочувствие, не знам какво би могло да ти го даде. Ако бях на твое място и разполагах с толкова средства, щях да се скъсам от пътувания в и извън България, на мен поне лично пътуванията ми помагат да съм маалко по-отворена към хората, а и те превръщат в една интересна личност, която винаги има какво да разкаже. Направи така, че да харесваш живота си и най-важното- свали малко летвата и се ориентирай към себеподобни момичета.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 01c9e4dc5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   "какво да направя, че поне да започна да се харесвам сам себе си" Та ти си отговорил на този въпрос: "Тренирам усърдно и смея да твърдя, че съм в доста добра физическа форма" Сега обаче се погледни в огледалото и си кажи същото, че с много труд ТИ си успял да влезеш в добра физическа форма. Не всеки може да се похвали с това, а колко много от нас искат да изглеждат физически добре.

Като чета твоите редове си мисля, че би било добре да разнообразиш ежедневието си като се запишеш на някакъв курс (чужд език, например).

Лично аз бих те посъветвал да не обсъждаш открито колко правиш на месец.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 02616d22f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Забрави за красавиците. Това е.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 6e69ac789b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Номер 6, не говори глупости. Ако един човек има даден проблем и си намери друг, който има същия проблем, какво мислиш, че ще излезе? Ще си седят и двамата все с проблема и ще се сдухват.

На момчето му трябва някоя по-отворена мацка, дето да го "отвори" и него (не или не само в сексуалния смисъл), и която същевременно да намери нещо в него, а не да го прави по принуда. Такива трудно се намират, знам, но всичко друго ще го забие още по-надолу...

Това с пътуванията не е лоша идея, казваш търся си момиче да прекара с мене Нова Година в Дубай на мои разноски - и глей кво стаа :-)

Кубрат

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 0c6a9ec820
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Кубратее, това, че авторът е по-срамежлив и затворен не е проблем, това е характер, трябва ли всички да сме "отворени"?? И как си представяш да дойде някоя кака да го отрака и на 30 години той изведнъж да се промени, да захвърли книжките и тихите компании и да се метне в шумни такива?? Аз пък бих го харесала такъв, какъвто е, ще си четеем книжки заедно и ще си седим в къщи да се гушкаме. Обаче, той не си пада по такива като мен, които са като него всъщност, а по такива, които са негова противоположност.

Номер 6

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 3e95a4986f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Много жалко, звучиш наистина като интелигентен и свестен човек. Не виждам защо не вярваш в себе си, след като се справяш много по-добре от повечето твои връстници - печелиш добре, самостоятелен си, тренираш. Според мен отиди на психолог, може би има травма от детството ти, която ти пречи. Не е нито срамно, нито си луд. Просто някой трябва да разбере и да ти обясни причините за това твое негативно себевъзприемане и да ти помогне да ги отстраниш. Аз също бих отишла на психолог ако можех да си го позволя, защото ако до един момент виждаш, че не можеш да си помогнеш сам, значи ли това, че трябва целия си живот да прекараш в самота?

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 02616d22f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Човече, състоянието с жените в БГ е толкова отвратително, че не ми се говори. Забрави за красивите - те са за кралете, за силните на деня. Вземи си грозновато момиче и ще бъдеш много по-щастлив. Ако вземеш красива, животът ти ще е ад. Първо - ще те прави на маймуна, все едно си и длъжен и едва ли не те удостоява с честта да ти прави компания (секс пък няма да видиш първата година гаранция) а също и заради нея силните на деня ще започнат да те мачкат постоянно и да се пробват да ти я отнемат. В света на лъскавото няма място за теб. Не обръщай света срещу себе си и действай умно. Или чужденка, или грозна.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 6e69ac789b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Номер 6/10, естествено, че не е проблем сам по себе си фактът, че е срамежлив. Не всички са отворени, и аз не съм. Проблемът е, че неговата срамежливост е такава, че Е проблем! Проблем да общува с хората, проблем да си намери жена, проблем да изпита радост от комуникацията с когото и да е. И да, това Е проблем за всеки, който не иска да умре сам, а като гледам автора не иска това - което е много добре.

Като казах горе мацка да го "отвори" нямах предвид да стане големия плейбой и гъзар. И това е възможно, познавам такива хора, които са минали тая метаморфоза, но не е това целта. Всеки трябва да е такъв, какъвто сам се харесва - което спокойно може да е различно нещо в различни периоди от живота му.

Та, имах предвид, че му трябва жена, която знае как да общува с хората и спечелвайки неговото доверие може да му даде самоувереност и да го научи на някои неща. А повярвай ми, има и доста "красавици" както ти ги наричаш, които отговарят на тия изисквания. Малко са за съжаление, но ги има. В гимназията и аз бях супер свит и срамежлив, пълен сдухльо, но най-добрата ми приятелка, която и до ден днешен ми е такава, беше супер пичка и ходеше с най-големите гъзари на даскалото. Научи ме на страшно много неща "от женска гледна точка", отделно че беше първото момиче, което видях по бикини - при това в час по немски :-) (По-късно и без бикини я видях, но не в час :-) ) Дори се оказа, че съм я виждал без дрехи преди големите отворковци, които ходеха с нея. Е, повече от това не стана, но нямаше и нужда - мурафетите, на които ме научи и до ден днешен работят безотказно с 90% от останалите жени.

Всеки е имал в живота си такъв "ангел спасител", който му е отворил очите за това и онова. Трябва само да искаш да ги отвориш, а не като дойде ангелът, да сведеш глава и да обърнеш гръб.

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: b5df722487
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   С тия 4 бона на месец - може бързо да минеш през не малко яки пички (проститутки) в София; даже 4 е много - бъджет от 1000 лева ти оправя нещата :))))

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: ef861d0915
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Номер 12, май нещо и на теб не ти върви с жените? Ако е така, пиши тема, искай съвет, както правят другите, ама плз не раздавай ти тъпи съвети.

Първо, както писах в един преден коментар, който още не са публикували, има и красиви И свестни момичета (вярно, малко са).

Второ, жена ти ще те прави на маймуна, ако ти я оставиш да го прави. (Всъщност това важи не само за жена ти. ) Красива, грозна, умна, тъпа - от всички видове има такива, дето се пробват да се правят на тарикати. Оставиш ли се - проблемът е твой. По-добре на сухо, отколкото унизен. Друг е въпросът, че при жените има една такава извратена логика - колкото повече уважаваш себе си и държиш на своето, толкова на повече отстъпки са склонни те, за да останат с тебе. Естествено стига да не ги правиш ти на маймуна - бъди твърд, но честен, и ще са честни с тебе.

Трето, тва дето няма да видиш секс 1 година е пълна смехория. Никоя жена, било то красива или не, няма да седи с тебе 1 година без секс. Ако си бил с някоя толкова време и не си е*ал, значи някой друг е е*ал вместо тебе, а тебе са те правели на маймуна. Което ни води до точка 2 по-горе.

И така нататък...

Кубрат

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 6e69ac789b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Приятел, не ми се обяснява сега надълго и широко в сайта, но имам доста какво да кажа по твоя въпрос и мисля, че мога да ти помогна.

Ако искаш пробвай да оставиш някакви координати и помоли модераторите да направят изключение. Мисля, че няма да съжаляваш.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 96ea876013
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   От автора:
Благодаря на всички коментирали :)
Отговарям накратко, иначе post-a ще стане прекалено дълъг:

@1: прав си, и аз си помислих същото, като прочетох какво съм сътворил…

@2: да, осъзнавам, че съм с 15 години назад в развитието си :). Тези момичета първо, че нямам "the balls" да ги заговоря (не знам и какво да кажа) и отделно нямам представа къде да ги срещна. Някакви идеи? :)
Идеята ти за site-a е много хубава и ти желая успех с нея. За съжаление web програмирането е далеч от моите компетенции (работя в съвсем друга сфера) и няма да мога да помогна с изграждането му… :(

@3: Здравей :) Хаха, страшна партия съм, нали? :) И тук - не знам къде да го търся/намеря това момиче, а и да го намеря… сигурно нищо няма да предприема (пак) :)

@Кубрат: Благодаря ти за всичко, което си написал! Направи ми впечатление това, което е в коменара ти за другата тема: че самочувствието на мъжа идва от жената до него, и че няма мъж без жена, който да e уверен в себе си. Напълно съм съгласен, но все пак силно се надявам да не е на 100% така, защото ще излезе, че съм в deadlock - сега ти ме разбираш :)) От една страна ми трябва самочувствие, за да си намеря приятелка, от друга ми трябва приятелка, за да имам самочувствие :)

@6, 8, 12: Това, което ме привлече в това момиче, не беше нейната хубост (всъщност забелязах красотата й чак 2-рия път, като я видях), а искрената й усмивка, дружелюбието й, просто… сияеше :) Но да, това пак е пълна моя противоположност :)) До 6: това с пътуванията и аз съм се надъхал, но все не ми се е удавала възможност до момента. BTW, не е вярно, че не си падам по такива като нас :) Винаги са ми харесвали по-скромните и тихи момичета, но дори и тях не съм имал смелост да доближа…

@7: Здрасти :) Това съм си го повтарял много пъти, но все без никакъв ефект. Държи ме за 10 мин. и после пак същото :) Сякаш не оценявам това, което съм постигнал, въпреки че успях да сваля близо 20кг тлъстини и доста да увелича силата си. Мерси за идеята за курса, и аз си го мисля от известно време. Догодина ще запиша нещо. И да, не парадирам с приходите си (не че са много де) - тук писах, защото е анонимно, иначе единствено шефовете ми знаят за тях.

@11: Мерси, но изобщо не мисля, че се справям по-добре от връстниците си. Огромната част от тях имат някаква социална среда, приятели, човек до себе си, поне веднъж са обичали и са били обичани, много вече на тази възраст имат и семейство, деца. На мен точно това ми липсва - чисто човешките неща, които при другите сякаш се случват по съвсем естествен начин. Ако е имало травма в детството ми, и тя е такава, че винаги съм бил много срамежлив и съм странял от другите деца. Особено в гимназията беше ужасно. Но за това пак съм си виновен аз - съучениците ми никога не са се отнасяли зле с мен. В семейството си също съм нямал проблеми. Вярно, че баща ми също е много мекушав, но това не е причина и аз да съм такъв, поне не и вечно. С две думи, поемам пълна отговорност за живота си. А ти защо искаш да отидеш на психолог, какво не е наред при теб?

@14: Сигурен съм, че проститутките няма да ми решат проблема с ниското самочувствие. Естествено, когато/ако ми се удаде да правя любов с жена, която обичам, тогава със сигурност ужасно ще се притесня, но ще му мисля тогава.

@16: Благодаря ти за желанието да ми помогнеш :) E-mail-ът ми е ****** (току-що го създадох). Все пак - защо не дадеш тук някакви съвети, тъкмо и други хора, ако попаднат на тази тема, ще могат да се поучат от тях :)

Мерси на всички пак, наистина!


Anyway, малко update с момичето от кафето: вчера й беше последния работен ден. Знам, че много дълго време щях да съжалявам, ако не я видя за последно, затова си тръгнах по-рано от работа, за да я хвана в последната й смяна. Понеже сигурно пак щеше да стане като предишния път, на тръгване се заклех, че НЯМА да си тръгна от там, докато не я поканя. Осъзнавам, че звучи глупаво - но пак, никога не съм канил момиче, имах нужда да го направя, а тогава беше идеалния момент. Ами… попитах я, след това се държах супер неадекватно, докато обменим координати (още не й знам името :))), но и въобще не предполагах, че тя ще се съгласи. Е, останах с впечатлението, че ще се видим като приятели, но все пак това за мен си е leap :)) Сега съм по-позитивно настроен към себе си :). Дано това усещане ме задържи за по-дълго време, а да не е само някаква моментна еуфория :)

Moдератор: Не публикуваме лични данни, може да си пишете и тук.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: e820ea89b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Здравей от номер 7. Сигурен съм, че и тя се е зарадвала от твоето посещение на последния й работен ден. Въобще не се притеснявай, че още не й знаеш името. Ако се видите с широка усмивка може да й кажеш, че винаги ти е било приятно да разговаряш с нея, но просто не си успял да научиш името й. Съвсем откровено ако си кажеш, в това няма нищо лошо или обидно.

Винаги се усмихвай и ще задържиш позитивното си настроение.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 19a850bdb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   От 16: Мрън, не публикуваха мейла ти. Мноо тъпо така, ама какво да се прави. След като е новосъздаден може все пак да влезеш един последен път и да го изтриеш, че да не заемаш излишно имената :-)

Що се отнася до дедлока: Ами хубавото на отношенията между хората е, че не са като тия при компютрите. Там 2 (или повече) процеса ако са в дедлок, ще си висят така до безкрай, чакайки се взаимно и накрая ще "умрат от глад" (starvation). При мъжете и жените якото е, че нито една от двете страни не иска да умира от (сексуален) глад, така че имат взаимен интерес да разбият дедлока.

Какво искам конкретно да кажа във връзка със самочувствието, дето питаш: За всяко "ниво на самочувствие" да го наречем от страна на мъжа си има жени, които биха се навили на него. И якото е, че когато една такава се навие, самочувствието и от двете страни се качва допълнтелно, повече от колкото е било преди това. Демек и двете страни са на плюс. Това "новоспечелено" самочувствие ще ти помогне на минеш на следващия левъл жени, и така нататъка...

Естествено на практика има много други фактори, които ограничават тоя процес (иначе всички на света щяхме да сме със самочувствие до небето), но в началния стадий точно така работят нещата. Разликата при тебе е, че тоя стадий идва 15 години по-късно отколкото при повечето хора. Но за тая ситуация има две поговорки: "По-добре късно, отколкото никога" и "Дори най-дългото пътешествие започва с една единствена крачка".

Започвай пътешествието си!

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 3e95a4986f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Здравей, аз съм 11. Първо искам да те поздравя за смелостта да поканиш момичето, и много се радвам, че е приела. Дори и нищо да не се получи, приеми, че това е първата ти стъпка към жените като цяло. Може първият път да ти е странно и неловко, но не трябва да отказваш, все пак щом момичето е приело значи те харесва, а щом тя те е харесала, ако ще и като приятел, и други ще те харесат. Просто кани всяко момиче, което ти допадне, дори и да те отреже - да не е краят на света? Друга пък ще се съгласи. Няма как да срещнеш твоето момиче, ако поне не го заговориш. А да чакаш тя да те заговори, ако е като мен... Питаше какъв е моят проблем - подобен на твоя - и аз съм сама и без близък човек до себе си. Но не защото не ме харесват. Аз например, дори и да харесам някого, което не се случва много често, вместо да му се усмихна, да го заговоря, аз едва ли не му се мръщя и го игнорирам. И как да разбере човекът, че го харесвам и да предприеме нещо? За съжаление не мога да го преодолея, не обичам да изразявам чувствата си, не обичам да прегръщам и целувам напр. приятелки и познати, само най-близките ми хора, и то по повод. Е, когато съм имала гадже това не е било проблем, но за сметка на това не мога да си обърна езика и да кажа на някой, че го обичам. Случвало се е, но рядко. Затова си мисля, че разговор с психолог би ми помогнал и че причината за всичко е в детството ми - не съм се чувствала обичана от майка си, може и така да е било, но не ми го е показвала, за сметка на това съм била доста често критикувана, не съм била поощрявана и хвалена кой знае колко. И разбирам, че е много важно поведението на родителите за това в какъв човек ще се превърнем един ден. Казваш, че си бил срамежлив като дете, но ако те бяха хвалили и повтаряли колко си обичан, колко добре се справяш - мисля, че това щеше да повлияе на самооценката ти. И защо подценяваш всичко, което си постигнал? Това не е никак малко, аз също съм сама и самотна, но знам, че съм постигнала някои неща - владея няколко езика, имам сериозна работа, собствено жилище, автомобил. Вярно е, че последните две са с помощта на роднини, но защо трябва да омаловажам това? Наистина, тъжно и самотно ми без близък човек до мен, но също така не можеш да очакваш и да разчиташ, че друг човек освен теб ще придаде смисъл на живота ти. Ако е така, рискуваш да го обсебиш, да се пристрастиш към него и ако нещата един ден приключат, ще си тотално сринат. Търси смисъла в себе си, прави неща които ти харесват и най-важното - повтаряй си, че се харесваш, че се справяш страхотно, не се самокритикувай. Мисля, че си доста строг към себе си, а това още повече срива самооценката ти. Направи си списък с положителните и отрицателните качества. Сигурна съм, че първият ще е много по-дълъг. Е, защо тогава жените да не те харесат? Престраши се, направи първата стъпка и им дай шанс да те опознаят, така както пишеш тук и споделяш. Мисля, че всички, които са писали, вече те харесват :)

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: c06e676e95
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   21 е прав, като казва, че всички, които са писали вече те харесват.... включително и аз, но само... тук... на вън не бих те забелязала... може да си ''задръстен'', но си умен и осъзнаваш, че най-важното е ти сам да се харесваш за да те харесват и останалите... тогава ще излъчваш и увереност, която особено привлича жените... Не пропилявай най-хубавите си години в страхове да заговориш някоя жена.... абсурдно е, нали... на първата, която ти хареса искам само да и се усмихнеш... обещай... а след това ще бъде по -лесно... ЗАРА 36

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 19a850bdb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Зара брей, и тука ли си се пренесла? :-)

Авторе, надявам се си прочел поне началото предния ми коментар (номер 20) :-)

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: c06e676e95
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Кубрат не ме следи, а ме хвани... :)... поздрави... ЗАРА 36

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: e1ed84289f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   май основният ти проблем е мисълта какво впечатление оставяш в човека срещу теб. Не трябва да го мислиш, казвай, действай спонтанно. Признай си колко пъти си се ядосвал на себе си, че си казал или направил еди какво си, а е трябвало еди що си, колко пъти си се обвинявал, че си глупак в нечии очи. Ето виждаш непринуденото ти поведение се е харесало на момичето от магазина, това поведение, момента в който не ти е пукало какво впечатление ще направиш и е допаднало и я е спечелило. Дано тя да се окаже "твоето "момиче, късмет:-)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 2858a90823
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   24, кво те следя бре, аз колко коментара написах по темата преди ти да дойдеш :-)

Да те хвана, ама за къде?

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: e547163a64
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Започни да се занимаваш с нещо. Почни да ходиш примерно на фитнес, или някакви танци, йога или нещо кадето да почнеш да срещаш хора. Толкова ли нямаш някой познат. Излезнете на кино, на бар, дискотека и тем подобни работи. Не се затваряй в проблемите си. Колкото по го мислиш по лошо става. Отпусни се. Ти си си втълпил че няма момиче което да е до теб. Контактувай с момичета. Рано или късно ще намериш подходяща. Това мога да те посъветвам аз :)

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 83709acb2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Привет! Прочетох това, което си написал, но не и всички коментари. Понякога е вярно като се каже, че за всичко трябва време, но друг път човек сам трябва да поеме нещата в свои ръце. Наистина бих искала да ти помогна по някакъв начин(и аз не знам как! ). По принцип съм безумно сърдечен човек и знам какво е самотата да е твой спътник. По-малка съм с няколко години, но съм видяла неща, които някои хора не са видели за целия си живот.... е да спра със песимистичната нагласа. Моето предложение към теб е да се намерим някак из нета и да си поговорим. Наистина се чувствам пълноценна, когато успея да помогна на някого. Лошото е, че много пъти съм си патила точно от тази добронамереност. Моля те теб и всички които ще прочеата това, не си мислете че го правя користно или с някаква друга цел, просто знам какво е да си сам, неразбран, изоставен, невидим, невзрачен и всичко останало.... Както казват хората: "споделена мъка-половин мъка, споделена радост-двойна радост". За сега аз така се справям с моята мъка, с моята самота, ако съумея да помогна някому.... Ако пък не желаеш да се запознаем, понеже ти изглеждам съмнително или си мислиш, че и аз сък като всички останали безскруполни хора, които се подиграват на чуждото нещастие или нещо от този сорт.... няма проблем. Пожелавам то от все сърце всичко да се нареди.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 96ea876013
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   От автора:
Мерси пак на всички ви! :) Не знам дали някой от вас ще прочете отговора ми вече - станаха едни простии през изминалите седмици и не ми остана време да отговарям.

@18: Thanks :) Настроението ми още ме държи и съм доволен, защото почнах едни неща, които бях оставил на заден план поради апатия и липса на всякаквa мотивираност.

@Кубрат: Hi :) Звучи съвсем логично всичко, което си писал. Мерси много :) С риск въпросът ми да прозвучи супер глупаво, тази първа крачка каква предлагаш да бъде? :) Имам предвид, да предположим, че трябва да напиша програма, която да ме накара да се харесам сам. Съответно, нямам представа как да подходя към проблема :) Какъв ще е алгоритъма или поне неговата първа стъпка? :)

@21: Благодаря ти за всичко! И моите родители се държаха по подобен начин с мен. Знам, че са ме обичали и са искали най-доброто за мен, но сякаш имаха прекалено големи очаквания още от 1-ви клас - сакън да не донеса нещо под 6 и да не съм сред първите в класа по успех. Сигурно затова съм строг към себе си и подценявам резултатите си, както каза… Благодаря ти за съветите - много са хубави и това със списъка ще го пробвам в най-скоро време :) На колко години си btw? :) Искрено ти желая успех и ще се радвам, ако пишеш пак :)

@22: Здравей :) Всъщност, ако някой ми каже да се определя с една-единствена дума, "задръстен" първа би ми дошла на ум :)) "Умен" ще е на 3-4-то място чак :) Обещавам! :)

@25: Благодаря ти :) Да, мисля, че си прав(а). Сега осъзнавам, че наистина много го мисля какво впечатление ще направя. Това сигурно е и причината да се страхувам от всичко непознато - просто не знам как да се държа в нова обстановка, а явно се претеснявам как ще изглеждам от страни. Винаги, когато се случи нещо такова, се държа ужасно глупаво и изпадам в супер нелепи ситуации, и това вместо да ми даде кураж да продължа напред, още повече ме възпира...

@27: Мерси за съветите :) Наистина нямам компаня, с която да излизам където и да е… Отдавна вече толкова съм привикнал с това да съм сам и да не съм сред хора, че дори когато съм получавал покана да излезем някъде (което не се е случвало много често), веднага съм започвал да мисля някакви лъжи и оправдания, за да не отида. И разбира се, когато 1-2 пъти откажеш, вече няма да те викат :) Аз съм си виновен…

@28: Здрасти :) Благодаря ти - вярвам, че си искрена :) Модераторите няма да публикуват e-mail, вече опитах :) Ето го малко по-заобиколно: да кажем, че съм никой (написано на английски завърша на "y") и съм половин дявол :), а кутията е първите 3 букви на българската азбука. Надявам се да го налучкаш и да пишеш ;)


Сърдечно благодаря на всички ви! Весели празници и щастлива нова година!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a6cf878fe5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   О, авторе, ти си писал пак ве :-) Не очаквах, но съм приятно изненадван!

Най-напред да кажа за много години и да си жив и здрав!

Я дай малко ъпдейт с историята, какво стана с тая мацка дето я покани на кафе? Някакъв развой?

Що се отнася до мейла, аз вече ти писах, при това 2 пъти, само че засега никаква реакция. Единия път от "главния" ми мейл, другия път от мейл в същия провайдър, където е твоя, да не би случайно първия път да съм попаднал в спам или нещо такова.

Сигурен ли си, че изобщо си го отварял тоя мейл? Я виж пак :-)

Аз не съм номер 28, но също ще се радвам много да помогна с каквото мога - къде с алгоритми, къде с нещо друго :-)

Хайде до скоро, надявам се!

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 83709acb2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Опитах всякакви вариации, но уви!!!! явно не съм толкова интелигентна! с първата част - ок, няма проблем, но после... нямаш си представа колко ми е развинтена фантазията и точно за това никак не ми помогна!!!! какво ли ти не написах.... не знам имам голямо желание, но понякога само то не е достатъчно! моля те пробвай пак за втората час и все пак се радвам, ммакар и предварително

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 53696e2955
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Номер 32, мда, за да разбереш това за половината дявол, трябва да имаш известна доза обща култура и/или да си чела Библията. Нека да ти помогна малко със следния линк:

https://www.google.com/search?q=%F7%E8%F1%EB%EE%F2%EE+%ED%E0+%E4%FF%E2%EE%EB%E0

Надявам се сега да успееш да разшифроваш посланието :-)

Само че разшифроването на мейла е първата стъпка, дали ще се намерите е съвсем друг въпрос :-) Както казах, аз вече два пъти писах на автора, но засега нъцки... няма реакция...

Дано ти имаш повече успех!

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 83709acb2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Кубрат, много ти благодаря за насоките. И все пак не мога да го намеря. Да пробваме не с ел. поща ами със скайп. Аз съм от хората които обичат да възкликват "ехтазилюбов" та това за мен е водещо в живота. Това е усещането което те кара да летиш, но и въщото време може да те съсипе. Не се и съмнявам че ще разбереш. До скоро.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 94b1e1be75
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   35, просто потърси кое е "дяволското число", и съответно колко е 1/2 от него. шшш ттт.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 27b9f258c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

37.   .. Просто си кажи: Хей, щом всички други се кефят, защо не и аз? Какво толкова губя?
Опитай се малко повече да се отпуснеш. Намери си някоя по - готина компанийка, пийвайте си по кафенце и т. н. Няма нищо лошо в това да се поразвеселиш и разнообразиш. : )

~ Mary Jane {}

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f80b9195f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   35, сори за късния отговор, чак сега се сетих да чекна тук. Да ти кажа бях убеден, че съм те разбрал, но в Скайп ударих на камък... За сметка на това мисля, че те открих в един друг "откровен" сайт :-) където си писала преди около 1 седмица... Ако е така, ще се намерим :-)

Кубрат

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 83709acb2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Кубрат, моите поздравления! Не вярвах, че светът е толкова малък! Да, писах и сега побликувах отново. Тази насока главно се отнасяше за човека, който е споделил историята си, но се радвам че и с теб ще можем да се намерим. При това положение ми пиши там или знам ли и аз. Надявам се да се намерим по-скоро. Е.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker