За абсурдите в нашето ежедневие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За абсурдите в нашето ежедневие
преди: 15 години, 7 месеца, прочетена 3816 пъти
Предлагам да отворим една тема, която да се дописва от всеки, който пожелае да вземе участие.
Аз например днес се сблъсках със следния абсурд:
Прибирам се от работа и си чакам автобуса на автобусната спирка. Както става ясно - ползвам градския транспорт.
Идва един от автобусите, леко намали и продължи без да спре на автобусната спирка. Може би шофьорът не успя да ме забележи. Беше вече сумрак.
Тогава питам се аз за какво са автобусните спирки?
Това според мен е един от многото абсурди в нашето ежедневие.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 7 месеца
hash: 5f0822063b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Така е, и на мене много пъти ми се е случвало, особено като на шофиора му е последен курса, предпочита да няма хора по спирките и да се пребере по бързичко, но и за друг случай съм свидетел: пътувам със влак и една жена има билет до гара зимница, но влака реши да не спира на тази гара, като естествено жената е питала предварително на гарата дали спира влака, естествено че да щом и билет са и дали и следователно тя слезе в Ямбол, и от там да си хваща автобуса, обяснения нямят кондукторите, щом има проблем всеки се скътава както може, все пак в България живеем.

 
  ...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: 5cdf122274
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Онзи ден си карам из града (Пловдив), карах по булевард южен с около 40-50 км понеже има голямо училище на него бях много предпазлив, изведнъж ме изпреварва учебна кола.. :)) видях че не кара инструктора ами някаква малка шматка с очила. Реших да я догоня за да видя с колко кара, исках да я заснема с телефона си и да я пратя в БТВ, но уви не успях. Тя караше със средно 80-90 километра, няма да споменавам фирмата и автомобила. Учебна кола..... която не беше повече от 1,3 не беше с зимни гуми и прочие, вобще за нищо не ставаше, как може този селянин да я оставя да кара така?

 
  ...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: 2a2824bf0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Днес в Пловдив имаше акция по чистота. Пет спретнати служителки, облечени в светлоотразително облекло /разбирай сигнално жълто/ и двама-трима служители правиха бегли опити да съберат падналите листа. Не знам колко им плащат на тези хора. Не знам и каква е производителността на подобен труд. Става въпрос за един участък от стотина метра на тротоара.

Знам само, че аз бих измела този участък сама за времето от 8.30 до 14 часа. Бях много удивена, когато ми се наложи да измина въпросния участък повторно след близо 5 часа и половина и да видя почти нулев резултат. Листата бяха само събрани на купчини, боклуци от хартийки си стояха като залепени на същите места, където си бяха и в 8ч 30 мин. Хората се опитваха да съберат по най-първобитния начин листата в едни чували и нещо не им са отдаваше. Времето беше тихо и почти слънчево. Какво ли ще стане като задуха силен вятър и завали сняг? Как ли е уредено почистването на тротоарите във Виена например? Това ли е начина питам се и за какво отиват парите от данъците, които си плащаме все още?

 
  ... горе^
преди: 15 години, 7 месеца
hash: bb362eab38
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Мен пък ме дразни тъпото обслужване на хората в България, това сигурно никъде го няма по Света. Преди месец си купувах една наденица от Халите и вместо да ми върнат рестото ми се развикаха, че си го искам, днеска влизам в един магазин за дрехи, поинтересувах се от някои неща и ми направиха забележка продавачките, че щом гледам нещата трябвало да си закупя една от стоките.

 
  ...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: 2a2824bf0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   И на мен се случи нещо подобно - исках да разбера какви сребърни синджири има на един щанд за сребро. Просто не знаех какво точно търся и исках да видя нещо, което да ми хареса като модел и като цена разбира се.

Когато казах, че сега няма да купувам, но си набелязвам нещата, реакцията беше все едно съм прокажена. След подобно отношение дори и нещо страшно да ми хареса - за нищо на света не бих си го купила от подобни продавачки. Може аз да загубя, но и те губят. На следващият ден се отбих на друго място и направих избора си. В крайна сметка не можем да избягаме от нашата действителност в България.

 
  ...


...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: 030c16819c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Как може да се ядосвате за такива глупости?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker