Некоректно отношение - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Некоректно отношение
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 2259 пъти
Здравейте. Не знам дали тук е мястото където да се обърна. Предварително се извинявам ако не е. Искам да попитам къде мога да подам оплакване срещу книжарница и дали изобщо мога.

Става въпрос за следното: всяка година в края си давам учебниците, за да бъдат препродадени т.е. втора ръка. В книжарницата, в която ги дадох първо вземат учебниците, подписва се договор и след около месец или два мога да отида да проверя дали имам продадено нещо и съответно да ми го изплатят.

Когато отидох обаче ми заявиха, че каквото е имало продадено се е разплащало до началото на октомври и, който е имал останали непродадени учебници е трябвало да си ги вземе до тогава. Това не го пишеше в договора. Нещо повече, когато си давах учебниците имаше и доста помагала и затова ми казаха, че тях ще ги продадат по-късно и трябва да отида да проверя в средата на учебната година.

Понеже аз нямах възможност да отида лично, майка ми отиде, я бяха отпратили с думите "Ами то каквото имаше шефката го раздаде вече там на някакви училища". Реших, че шефката им няма право да се прави на майка Тереза с чужди неща, още повече, че няма гаранция, че тя действително ги е дала на някое училище. ( Може всъщност да ги е продала, да се е облагодетелствала на чужд гръб. Все пак не съм единствена, която е дала учебници на въпросното място.

Постъпила е така явно с доста хора, който са си казали какво пък толкова за два учебника не си заслужава да ходиш да се разправяш. ) Отидох лично да проверя какво става. Бях посрещната от служителка, която само като чу, че идвам да попитам за учебници, ме изгледа нахално и с доста груб тон ми обясни, че каквото е имало останало са го изнесли на някъде. Попитах къде е това "някъде" отговориха ми" ами не знам". Пишело в договора, че срока за разплащане е до октомври. Питам: "къде е договора, искам да го видя". Отговор "ами не пазим нищо".

Сигурна съм, че в договора нямаше такова нещо. Ядосах се, не толкова заради помагалата, колкото заради отношението-арогантно, нахално, некоректно и заради факта, че се опитват да правят хората на идиоти. Разчитат на това, че никой няма да се разправя за няколко учебника, ще ги прежали и толкова.
Не искам помагалата, нито парите, които ми дължат за тях... искам просто да се научат, че така не се прави.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: bffc592d8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Щом в договора не е посочена давност или краен срок за изпълнение то нямат основание да ти откажат плащането.
Може да заведеш иск срещу тях но само ако можеш да докажеш че учебниците ти са били продадени, което няма как да стане. В най добрия случаи ще ти дадат или пари по един екземпляр от всеки учебник който си оставила, при положение че сте ги описали...

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: b580a1c7a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Обади се на "Господари на ефира". Те се занимавт точно с такива неща. Догодина тайно снимай договора с телефон и после запиши как ти казват, че срока бил до октомври и че не нямат договора. Освен в Господарите може да се обърнеш и към общината и да подадеш жалба срещу тях.
~~~Приказната кралица~~~

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: b8de7c8a2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Мисля, че може да се обърнеш към комисия за защита на потребителите. Но Първо си прочети много добре договора, за да видиш какво точно пише в него т. е. на какво си се подписала. Задължително трябва да имаш копие от него.
Друг вариант е да пишеш за тази история в подходящи сайтове от рода на излъган. ком и да направиш "реклама" на книжарницата, както и да я разкажеш на близки и познати.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: d51d8a7a1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Щом ти нямаш копие от договора /до колкото разбрах/ значи въобще не е било договор. Ти имаш ли нещо някъкъв документ, че въобще си оставила учебници там защото в такъв случай всеки дори аз мога да кажа, че съм оставил учебници там. Викни Господарите може да помогнат ама се съмнявам ти нямаш доказателства и можеш всичко да кажеш.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 590c1a475c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Имам единствено талонче от тяхната книжарница с номер и подпис.

 
  ...


...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: ba58aab034
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторке, прецакана си - така се учи човек с живота. Радвай се, че само с учебници си изгоряла, можеше и с кола да беше.
Научи се сама да си продаваш учебниците. Аз ходих на първия-втория учебен ден при по-малките и се спазарявах с тях и дори почти на цената на нов учебник успявах да ги продавам, защото пък новите учебници често бяха с поръчки, а моят можеха да го имат веднага. Не чакай друг да ти върши работата, друг път гледай да спазваш срокове и да пазиш договори.

Относно книжарницата - кажи на всички за случилото се, напиши в интернет точно с името ? и догодина няма да имат учебници за продаване.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker