Аз съм изверг - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Аз съм изверг
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 3878 пъти
Здравейте, мъж на 32 съм.
Имам ужасен проблем, с който се боря вече години наред, посещавал съм психотерапевт и съм провеждал курс за овладяване на гнева, дълго време вземах и лекарства за успокоение, но без ефект. Обръщам се към вас, с надеждата някой да ми помогне с препоръка или съвет.
Проблемът ми е следния – имам ужасния навик да удрям жените, с които имам връзка.

Не съм лош човек, имам добра работа, приятели, всички ме смятат за уравновесен, приятен, весел човек – и наистина е така, тази жестокост у мен се проявява само към жените, с които имам някакви отношения. Просто при най-малкото недоразумение, започвам да усещам, как в мен се надига някаква огромна ярост, която ме кара да обезумявам и да не мога да се контролирам. Не ми е приятно да призная, но съм удрял всички жени, с които съм имал връзки – щом нараня жената гнева ми отминава на момента, все едно нищо не е било, тогава идва времето на съжаление и разкаяние, но вече е късно.

Не знам от къде се породи това у мен. Никога в семейството ми не съм ставал свидетел на насилие, нито между родителите ми, нито спрямо мен и брат ми – напротив, семейството ми живее в разбирателство.

Разбира се, след една-две такива сцени, жените ме напускат – никоя не иска да е боксова круша – аз също не искам да съм такъв, но просто не мога да се контролирам. Това е причината на тези години, аз да не съм имал връзка, по-дълга от 2-3 месеца.

Преди година се запознах с момиче – красива, добра…, идеалната жена.
Дълго време излизахме и накрая решихме да се съберем – тя се пренесе при мен. Това е най-хубавото нещо, което се е случвало в живота ми, но и в същото време – най-големия кошмар. Непрекъснато се страхувам, да не се скараме за нещо, защото знам, че няма да се сдържа и ще я ударя, а направя ли го – ще я загубя завинаги.

Когато усетя, че яростта у мен се надига, просто бягам като попарен от апартамента – без яке, по домашни пантофи – просто искам да изчезна преди да съм направил нещо, за което ще съжалявам до края на живота си.

Обикновено слизам пред блока, изпушвам една цигара, успокоявам се и се прибирам – доволен, че не се е случило страшното, но и изплашен от себе си. Вземам по нещо дребно от бакалията до входа и пред нея се оправдавам, че съм прибягал набързо, докато не са затворили…, но до кога ще е така?

Искам да и споделя проблема си, но ме е страх да не я изплаша и отдалеча от себе си. Обичам я, не искам да я губя. Знам, че вината е в мен и всячески се опитвам да потисна този недостатък…, успях да намаля моментите на гняв, но все пак понякога ми се случва да усетя, че изпадам в състоянието на неконтролируемост и тогава бягам…

Благодаря на Бога, че тя е толкова мила и добра и не ми дава много поводи за гняв. Но си мисля, какво ще стане, ако сме някъде, от където не мога да избягам?
Моля ви за помощ. Не искам упреци и критики – и сам осъзнавам, че това, което правя е лошо, нередно, ужасно, искам да се преборя с него, но не знам как.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: ea77f82be0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Взимай валериан за успокоение и помни, че няма нищо непоправимо.
~~~Приказната кралица~~~

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: d1354d1b24
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ще ти кажа какво наистина ще ти помогне, физическата болка знам че ще прозвучи глупаво но наистина помага, болката пречиства. Когато изпаднеш във състояние на гняв, нарани себе си, разрежи се с нож, изгори се, удари се де да знам само и само да си причиниш болка. Болката усмирява гнева и аз бях като теб избухлив, неконтролируем, но чрез болката се научих на контрол. Послушай ме тия психо терапевти нищо няма да ти помогнат, трябва да проумееш че заради това, че си избухлив не трябва да страдат невинни хора.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 6b74508635
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Пробвай с мантра. Знам звучи смешно в началото, но аз имах същи проблем... и когато една вечер стигнах до там съвсем насериозно да си мисля за убийство реших, че е крайно време да се спра, преди да свърша нещо наистина потресаващо!
Всеки път, когато някой или нещо ме ядосаше... каквото и да било си повтарях "Нека моята нервност, нека моят гняв, нека моята тревога се превърнат в Любов" "Нека моя гняв се трансформира в любов" Първите седмици е доста наложено, но после започва да се включва сама, когато усещах вредни емоции.

Ти удряш жените. Аз бях неконтролируема спрямо всичко. Един ден, валеше дъжд и една кола ме опръска, хванах някакво пане и го замерих в стъклото на шофьора, той в момент на.. знам ли на стрес, изгуби за миг контрол над колата, вряза се в насрещното, стана катастрофа. Нямаше сериозно постарадали, слава Богу! Но можеше да има! И ти... ще я удариш и знаеш ли й колко са й силите, ще залитне, ще си удари главата някъде и... и? Съжалението после няма да поправи нищо!

Пробвай с тази мантра.

Сега съм добре. Трябваха ми няколко месеца. Една жена м пререди ан някаква опашка... принципно просто я хващах и я отмествах и започвах да крещя, а в мен се надигаше неописуемо желание да я смачкам. Сега просто се усмихвам и правя съвсем деликатна забележка.. но по-важното е, че вътре вече е спокойно и знам, че няма да изгубя контрол.

А на момичето си можеш да кажеш, че имаш проблем с контролирането на гнева си. Не й разказвай подробности, просто сподели, че понякога те е страх от тб самия до какви размери стига желанието ти да нараниш някого, когато си му ядосан.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 970287ac3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм жена и ако ти си изверг, аз съм изрод.
Също обичам да удрям. Но честно казано, ако мен ме удариш ще ти строша зъбите. Иначе ако ударите ти не са силни, ще ме възбудиш.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 3068b22804
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Рано или късно ще я удариш... Просто се лекувай и след като се оправиш се събери с някой.

 
  ...


...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: d492fc46e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Според мен трябва да й признаеш ситуацията и че се бориш с този твой проблем. Ако наистина те обича и до сега не си й посягал няма да те напусне :) Винаги е по-лесно да се пребориш с даден проблем, когато имаш някого до себе си :)
Ана

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 40817a994a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Наистина си изверг.. мен ако някой ме удари не само ще го зарежа ами ще го и осъдя!!!

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 106c4fcc19
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Почни да тренираш някакъво бойно изкуство, където ще те научат да си контролираш енергията, а и ще можеш да я изразходваш целенасочено. Не почвай връзка, без да си решил проблема си. Направи си пълни изследвания на тялото, на хормоните - може проблемът да е физиологичен - тумор в мозъка, повишено ниво на тестостерона, притиснат нерв. Нещо не е добре при теб.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 3068b22804
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   След като си толкова зле сеги и слизаш да се успокояваш, а тя е кротка, както казваш, какво ли ще стане, ако нещо не ти е по кефа? замисли се, защото в един съвместне живот има всякакви ситуации. Според мен ти си напълно непригоден за съвместен живот. Въпрос на време е да я ошамариш. Ами ако падне лошо? Ако убиеш някой ден? Има такива нелепи травми. На баща ми един познат е починал от рикоширало камъче в слепоочието.
Лекувай се човече, ной-вероятно имаш хормонален дисбаланс - повече тестестерон, по-малко допамин в мозъка - но това е въпрос на лекарска консултация.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 3068b22804
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 6, ако й признае, може да развие уплах към него. Представи си, че някой, който те е поканил да живееш от известно време в дома му ти каже, че е бил всичките си приятелки досега? Как ще реагираш? Аз лично бих си събрала багажа. Аз дори да ми викат не мога да понасям и считам, че е форма на насилие, камо ли раздаването на шамари.
Ж, 38

 
  ...

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 21b92ac126
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Добре, хубаво, опитвал ли си да трошиш чаши, чинии, ако ще да обръщаш масите, вместо да удряш жената. И това е вариант. Запиши се на бойни изкуства или бокс... нещо подобно, там си изливаш енергията и те отпуска. Нормално е в едно семейство да има скандали, когато му дойде времето се хвани здраво за ръба на масата и си кажи, , Спокойно, дишай! " и знаеш техниката вдишваш дълбоко през носа издишваш през устата, като наистина влагаш енергия в това.
И ти просто си приел това за факт, имам предвид, че всичко идва от нервната ти система. Както да речем си приел, че без вода не се живее. Сега си мислиш, че това ще се случи, че ще се ядосаш и наистина ще я удариш, приел си го като закономерност. И не излизай с номера "Не искам, но рано или късно ще се случи нещо и ще я ударя", а с "Може пък да не го направя, някак си това е моята психика и моята физика и ще се справя! "

Айде, успех авторе, и дано успееш да го преодолееш.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: a5d8c5b792
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Кажи й го - признай, ако трябва я помоли за помощ. Ако е наистина мила и добра ще те прегърне и ще те успокои. Само тя ще ти помогне. Ако трябва измислете някаква дума която да казвате като почвате спор и като я чуете, независимо от това кой от двамата я казва - спрете спора. Не стигай до караници - те причиняват достатъчно проблеми на семействата и без шамари, а с шамари може да се стигне и до края. Но тя трябва да те разбере - обясни и всичко което си направил, за да се отървеш от този си грях - тя трябва да те разбере ако те обича! Не го крий повече - ако приятелят ми ми каже нещо подобно чак след 2 години от нашата връзка ще ми стане мъчно, че не ми се е доверил по-рано... Помоли я за помощ. Но ако усещаш, че пак ще избухнеш продължавай да бягаш, но нека тя знае защо го правиш - че искаш да не я нараниш!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 02ac72aca2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Самият факт, че посягаш само на жени, говори, че имаш комплекс. Когато изпаднеш в подобна ситуация брой до десет и повярвай ми, ядът ти отминава.

 
  ...
преди: 12 години, 3 дни
hash: bd4064bf92
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Осъзнаваш се и търсиш помощ, това е знак, че искаш да се промениш. Два пъти приятелят ми си позволи да ми удари шамар, а на третия път имах вече синини по-лицето. Много исках да му помогна. Години наред търпях униженията, обидите и болните му фантазии. Многократно му предлагах да отидем заедно на лекар, но той отказваше. Накрая реших да се дистанцирам. Помислих си, че ако наистина ме обича както казва, ще направи опит да се промени но, явно той се смята за нормален човек, а дали е изверг времето ще покаже. Не спирай да се бориш със себе си! Ти просто не знаеш колко си силен! Късмет!

 
  ...
преди: 12 години, 2 дни
hash: 739ecc47e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Здравей, Авторе,

Това, че осъзнаваш какво правиш и осъждаш себе си е много поучително - тръгни оттук. Как, ами просто приеми, че човека до теб(който и да е той) има нужда от любов. Все едно обичаш себе си. На себе си крещиш ли, удряш ли се, нагрубяваш ли се - предполагам не, тогава обичай ближния си Повече от себе си. Не мисли, че винаги ти си прав(дори и да си). Старай се да употребяваш волята си като се подчиняваш на добрия дух, не давай място на зли духове да те обземат(човек може да се противопостави - всичко е воля). Ти сам казваш, че след една цигара ти минава, значи можеш да се контролираш - но ти трябва търпение. Тренирай го - представи си, че по стечение на обстоятелствата си зависим от друг човек за всичко. Зависиш от него дори да ти слага храна в устата, тогава как би реагирал -ще нагрубяваш ли, ще удряш ли, какво? Ти можеш само да си въртиш очите, тогава ще имаш цялото търпение на света. Ако можеш да търпиш себе си, си Длъжен да търпиш и околните още повече, че момичето е и добро(както го описваш).
И за финал всички МЪДРИ съвети са в Библията. Запознай се и я чети с разбиране... "неведоми са пътищата Божии".

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 2 дни
hash: 29c3bb721d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   няма такъв вариант ''НЕ МОГА''... хиляди пъти съм казвала, че за да се връщате вкъщи и да не пребивате майките си ( при положение, че сте тооолкова неконтролируеми), всичко е до съзнание.
интересно как тази липса на контрол се насочва само към определен човек...

 
  ...
преди: 12 години, 31 мин.
hash: e0e294f2bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Ако я обичаш и сподели , според мен ако и тя те обича ще направи всичко за да ти помогне, късмет! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker