Училището е една извратена шега! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Училището е една извратена шега!
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 5906 пъти
Както знаете много от децата казват ''Защо ми е да го уча това, никога няма да ми трябва. '' и разбира се им се казва, че не разбират, че ще разберат като порастнат. И аз така казвах за училището и с времето им позволих да ми промият мозъка и започнах и аз да вярвам, че образованието е най-ценното нещо. Сега обаче осъзнавам, че това беше най-голямата простотия измисляна някога.

Първо, че се учат сума ти безполезни предмети, които учениците нито искат, нито(повечето от тях) смогват да научат. Неща като изобразително изкуство, музика, философия, история, физкултура, литература и т. н. са ненужни, а ги преподават във всички училище. И преди да започнете да бълвате безсмислени заучени реплики от рода на ''Как така безполезни, трябва ти обща култура, трябва да знаеш факти от различни науки''. Това са глупости, никой не го интересува общата ви култура. Тъй наречените хора енциклопедисти за безполезни за обществото.

Нужни са специалисти - хора, които са добри в една насока. Няма наука, която да може да бъде изучена на 100% от един човек за един живот. Примерно може цял живот да следвате някаква супер тясна специализация в биологията и пак няма да я знаете на 100%. Количеството факти е просто безкрайно, няма начин да се научи всичко от всички науки, както втълпяват на децата. А това да знаеш туй-онуй от различни теми освен да се направи на умен пред някоя компания, не му служи за нищо на човек. Струва ли си да даде десетилетие от живота си за тази глупост? На някой, който следва инженерна химия, за какво му е литература? Ако има хоби да чете книги, добре, но защо да се натоварва с тези глупости, ако не иска? Почти всичко след 5ти клас е безполезно. И го правят още по-тъпо, като примерно вместо музика ни предаваха история и факти за музиката, вместо рисуване учихме стилове и вековете в които са възникнали, по философия вместо да ни учат ''да мислим'', учихме история на философията и биографийте на древни философи, като ДОРИ НЕ НИ КАЗАХА КАКВИ СА БИЛИ ТЕЗИТЕ ИМ, само споменаха по 1-2 изречения. Плюс това изгубих почти цялото това време. Уж имаме почивни дни и свободно време, но първи, че дават домашни с които да ни губят времето(и не, решаването на задачи не те прави по-умен, доказано е многократно), второ седенето по 40 минути на един чин, по 6-7 пъти на ден, 5 дни седмично, опитвайки се да се концентрираш, това е просто нелепо. Няма как, мозъка не е пригоден за това, започва едно неусетно изтощаване, един стрес, който те уврежда с години и после цял живот си податлив към депресий, страхове, проблеми с червата, отсабена имунна система и т. н., просто се замислете колко е натоварващо това!

И накрая тъпите нахални българи започват да хленчат, че държавата била в лошо състояние. Еми как да ви оправим икономиката, за това трябва специалист, който няма как да се изучи в тази лайняна образователна система, нямаме гениални химици и биолози, които да разработват нови лекарства, защото някой е решил да изхаби десетилетие от живота им с българска литература и исторически факти, които ще забрави така или иначе.

То толкова му е интелекта на българина - вижда, че децата не учат и вместо да оптимизира програмата им, решава да набута още тъпи предмети и бута и бута и БУТА И БУТА и цял живота само бута и се чуди що не става.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: 3662a40197
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Малкият/ката, знаеш ли какво е значението на "общата култура" и за какво служи? Наясно ли си, че животът не е само работа!!! Че хората имат и духовни нужди, които се задоволяват с литература, изкуство и философия? Ако не можеш 40 мин. да си запазиш концентрацията сега, как миличкия ше издържиш на 8 часов работен ден като порастнеш!??

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: f07e1c3607
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторе много грешиш, както при всяка тренировка в фитнеса правиш мускули, така при всеки научен факт развиваш мозъка си, дори факта да е ненужен за в бъдеще. Мисълта на човека се състой от електро импулси, чрез обучение ти развиваш свойте електроимпулси да работят бързо и качествено. Сигурно си чувал/ла „Малко ум да имаш, ама навреме да ти дойде. ” Другото което е за да избереш своята специалност ти трябват факти от всички специалности за да разбереш коя ти пасва най-добре.
Човечеството се развива с всеки изминал ден, и младите трябва да наваксват. Преди 150 години за да живееш в Бг не е било нужно да знаеш да пишеш/четеш, но е било задължително да знаеш да тъчеш/плетеш /за жена/ сега това ти е спестено за сметка на друго и така. Дано ме разбра.

За да заобича човек родината/планетата са му нужни история, география, литература. Изобразително изкуство е начин да се научиш да се изразяваш под дадена форма. Физкултурата развива деткото тяло повечето родители не учат децата си всяка сутрин да правят гимнастика нито ги записват на някъкъв спорт и така нататък. Решаването на задачи не те прави по умен а свикваш да смяташ по бързо, научаваш се да мислиш бързо логически и много други неща.

Според мен училището поне до 8 клас трябва да е целодневно и с по-взискателни учители.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 3662a40197
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   И още нещо, малкия/ката- ако не се учи от всичко как точно децата ще разберат какво ги влече, за да се специализират в него!? Айде да порасъждаваш малко, става ли?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 2e3e374cd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Знаеш ли, съгласна съм с доста неща, от това което си написал. Не съм против образованието, но определено то има нужда от реформа.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 33f0857f66
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Съгласна съм за някой неща, наистина сега образованието е ужасно. Уча си материала и повечето неща нито са поднесени правилно, нито са на място. Не можеш да обясняваш нервна система, да пропуснеш половината факти и изведнъж да ми заговориш за ответната реакция. Чакай бе, как стигнахме изведнъж до нея, ами дразнението, ами нервите, а пътя на импулсите...?

Обаче подхождаш с голяма ненавист. Разбираемо.

"Неща като изобразително изкуство, музика, философия, история, физкултура, литература и т. н. са ненужни, а ги преподават във всички училище. "
Изобразителното изкуство са го сложили ей така, да можем да се отпуснем, пък и обща култура. На никой не му пука, че ще рисува 2 часа, за нас това си е игра. Проблема идва от учителите, които взимат това толкова сериозно. Защо по дяволите трябва да уча урок по изобразително???

Музиката- отново е там за отпускане. А, какво отпускане бе, нас ни побъркват. В училище има 2 учителки по музика, едната иска да и се разказва и да и се обясняват уроци. Да пеем песен, че кой е автора, кой я изпълнява... стил, жанр... пъзи боже. Другата пък е на мнение че трябва да пеем докато ни пресъхне гърлото- ЗАЩО?

Философия- пас, това е яко... За дървените философи, като мен. Предмета си помага за определените фази от живота, не е зле да знаеш как да мислиш, как да си развиваш тезите.

Физическо- това тук е заради проблемите с наднорменото тегло, добро здраве... дрън, дрън, дрън... и отново да се отпуснеш. Супер е стига учителя да не е маниак.

А, мили авторе, ако има специалисти само по една тема, не само ще се избием, ще се изпокараме, но и никой няма да чува другия. Трябва малко обща култура. Иначе представи си лекар и архитект //специалистите ти// седнат на маса, то си е ебало майката.
-Вчера рязах човек
-Аз пък рязах врата....

 
  ...


...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: e542508495
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   ахахаахах... поздравления за тази тема! Какъв е смисълът да учиш ли? Ами ето го, виж се сам, колкото си умен няма да стигнеш далеч

Как така историята, литературата, математиката, биологията и т. н. са безполезни!? Училището дава някакви начални знания. знания които да ти помогнат да си избереш какво да учиш в бъдеще - висше! Да предположим, че си успял и не се изучават т. нар от теб "безполезни" предмети.
Как ще си избереш специалност, която да следваш тясно след като нямаш представа какво ти харесва и какво не, след като не си ги учил, дори и не си ги чувал. И още нещо какво ще кажеш на детето си, ако те попита примерно, кои са българите, от къде идват? - "Амиии, не знам, не ги учих, защото не ми трябват" така ли?

Часовете в училище могат да бъдат доста забавни, ако учителите знаят как да преподават, а не само да диктуват.

Държавата е зле, заради хора като теб, прости, неграмотни хора, които се оплакват от това и онова!

P. S Щом часовете в училище, които са само по 45 мин. ти се струват дълги, какво ли ще е като (ако) отидеш в университета, където часовете са по 75 - 90 мин?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: ebb483c956
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   „Неща като изобразително изкуство, музика, философия, история, физкултура, литература и т. н. са ненужни, а ги преподават във всички училище. “

Мила авторке, милиярди деца по света биха отрязали едната си ръка, за да могат да са на твоето място и да се образоват, вместо да гладуват, да копаят ниви и да се ровят по боклуците. Ти си една малка неблагодарница.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 1ec9c07dab
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   аз мечтая за по дълги учебни часове и повече освояване на информация. Не ме мисли за лелка, тийн съм.
за философията, музиката и тн не мога да ти обясня.
Но за изкуството-ТО Е НУЖНО
То ти отваря очите за света, такъв какъвто го виждат другите. То е начин да погледнеш през нечий очи
И... не номер 5-НЕ СА ГО СЛОЖИЛИ ЕЙ ТАКА ДА СИ ПОЧИВАТ ДЕЦАТА!!!
А може би за това са го сложили... ЗА ДА СИ ПОЧИВАТ ДЕЦАТА ОТ ВСИЧКИТЕ ГЛУПОСТИ КОИТО ВЪРШАТ!!!!


5

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 5ce895a465
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз си спомням, бях в шести клас, учебникът ми по история беше написан като за висшисти. Абсолютно нищо не разбирах - то бяха едни метафори, едни сравнения, глупости пълни... И никога не ми е вървял този предмет, но кажи ми, авторе, не е ли излагация да не знаеш някои елементарни неща по история? Че не можеш всичко да научиш, така е, но като например за Първата и Втората Световна война, за турското робство, датите... Това е срам и позор, да си българин, да те питат и да не знаеш 3-ти март примерно, какво е.
Същото е и за географията. Това са предмети за обща култура. На теб ще ти се смеят, ако кажеш, че не знаеш дали се намираш на Балканския п-в или кои са ни държавите-съседки (примерно).
Както казаха и по-горе - учат се много неща, за да могат децата да разберат кое ги влече и към какво да се насочат по-късно.
На мен лично любимият ми предмет беше географията, ужасно ме влечеше и още в девети клас бях решила, че един ден ще се занимавам с география или икономика. Така и стана, сега съм студентка по икономика втора година и грам не съжалявам за избора си, защото това ме влече и ми е интересно. Но как щях да знам, че ми харесва, ако в училище нямаше география?
Същото важи и за останалите предмети. А накъде сме без юристи, икономисти, инженери, лекари и прочие?
Съгласна съм, че доста неща трябва да се променят в образователната ни система, в учебниците за по-малките, в начина, по който се поднася информацията, да, промени са нужни, но не и да няма училище! И без това на България не са й нужни висшисти, защото никъде не се толерират, сега освен и без средно да си седим?
Нямам думи! ...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 35e88c6e60
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм отличничка в 6-ти клас. Евала на тази тема не подкрепям повечето неща обаче това със седенето по 45 мин 6-7 пъти на ден е просто ужасно. Тъй като аз не мога да стоя мирно (не че съм беладжийка) не мога ей тъй да седя и да гледам тавана те ша ми заповядват да си седя. В нашия малък град дори нямаме философия, а пък аз искам много да имаме. АЗ с моя УЧЕБНИК по ИСТОРИЯ НАПИСАН НА КИТАЙСКИ като за висши не мога да се оправям. Кой каза че безобразителното е за развлечение. Госпожата в края на втория час (защото ние винаги имаме двойка часове) ни събира рисунките (на страшно сложни теми и са за рисуване поне 5 часа ако иска да има и детайли) и ако са недовършени ни пише две, а това е стрес за мен Точно по най тъпия предмет да имам 2

 
  ...

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 9c0b431aaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Ще ти кажа един пример от моя живот. Винаги съм мразила литература и никога не съм смятала, че физиката ще ми трябва. По литература заради преподаветлката все трябваше да уча, по физика минавах с преписване. Химията и математиката не са ми били никога проблем. Това са предмети от училище за тъй наречената обща култура.
Почнах да следвам архитектура. Вярно пряко нищо от изброените не ми трябва, за да направя един чертеж. Нито ще смятам сложни изчисления, нито ще правя химически уравнения, нито нищо.
Идва часът по история на архитектурата и какво излиза - еми те архитектруните столове, епохите в изобразителното изкуство и в литературата са взаемно свързани. Тези часове доста често протичаха с препратки към литертурни поризведения от епохите, които описват нуждите на хората и модата.
Идва време за конструкции. Общо взето как да построиш нещата, които си направил. И какво излиза еми ти трябва да знаеш примерно ако имаш стоманен парапет или стоманена колона или ли шанс от корозия и какво може да я предизвика - какво е това обща химия. Не ми трябва да съм химичка, ама и без обща култура не мога да бъда добра в професията си.
И да не давам повече примери - разбра ми мисълта.
Най-добрите специалисти, които познава са строго специализирани в тяхната област и там знаят много неща, но също имат и много добра обща култура, защото нещата винаги са навързани. Не можеш да направиш примерно дизайн на една сграда, без да мислиш че има и тръби, които да минават. Не можеш да си добър литератур, без да знаеш историята. Не можеш да си добър историк, без да имаш понятие от география. Не можеш да си добър лекар, без да имаш понятие от психология.
Да не говорим отделно колко много от тези неща не ти помогат точно в професионалната реализация, ама са ти много полезни в даден етап от живота. Било то на интервю за работа или при среща с непознати.
Човек не трябва да е ограничен, а да е по-широкоскроен и любознателен. Не казвам да си първа във всичко. Не казвам, че тясната специализация е лоша. Просто казвам, че намирам общата култура за много важна и лично аз не обичам да поддържам контакт с хора без такава.
Ана

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 98a1f70874
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Напълно грешиш.. няма смисъл да се опитвам да ти се обяснявам.. очевидно си оглупял, или се движиш с прости хора.

-Death_Blade ^

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: d0d7787613
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Не съм чела всички коментари, само ще отговоря на автора,
няма голям смисъл но в България е така, така се учи, така се живее, и не ходи на училище, после ще бъдеш щастлив метач на улици.
И една огрооомна грешка, от България излизат най умните хора, българин е измислил компютъра, българин е изработил лекарството против рак, много българи в много области, но НИКОЙ в България не ги изслушва и не ги зачита. Затова те бяган в чужбина и всички открития не са български.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: bf9a033af9
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

14.   Между 5-ти и 10-ти клас училището не ми е дало абсолютно нищо, което да ми потрябва. 90% от нещата за "обща култура" съм ги забравил, а останалите 10% са твърде скучни за да ми послужат за разговор в каквато и да е тема, а сега, когато уча и по специалността си (едва сега, когато училището свършва), се оказва, че знам колкото преподавателите и дори ги поправям. Браво на образователната ни система. Дванадесет години загуба на време за едно парче хартия, за което на никого не му пука. Да го духате всички, погълнати от стереотипи. Да кажеш, че литературата и музиката са духовни нужди, е същото като да кажеш че компютърните игри са духовна нужда. Начина, по който задоволяват мозъка е идентичен. Опа грешка, игрите са доста по-ефективни. Ако сте толкова образовани, щеше да го знаете това. А не, чакай, то не се учи в училище...

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: bf9a033af9
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

15.   А да, също искам да ви кажа, че всички, които се правите, че подкрепяте учебната система и образованието, допускате уникално жалки правописни и граматически грешки. :) Не е ли абсурдно един неграмотен двойкар да ти обяснява за важнотата от образованието? :S

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 60d1a3789a
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

16.   Прав е автора и точка.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 80ebd7201b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   За мен най важна е философията в нея е тайната на живота

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 35e88c6e60
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Аз съм номер 10 и подкрепям напълно номер 17 но ние нямаме такава ама аз чета в нета

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 96cc052124
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Образованието е много сбъркано. Учат се толкова много предмети и в крайна сметка какво излиза, че от всичко - нищо. Тези ненужни за някой предмети са интересни за други и обратното.
Какво трябва да се промени? Според мен, трябва да има няколко предмета, задължителни за всички, а останалите трябва да си избира всеки на базата на някакви кредити, както се прави в някои университети.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: e75b184813
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Аз харесвам математиката. Исками се да знам добре английския но ми е трудно! НЕНАВИЖДАМ изобразителното защото нашата госпожа не е от най-добрите! Същото е и при физическото! Абе въобще в нашето училище така да се каже нищо не ми хересва! Любимата ми учителка е по математика а любимия ми учител по английски! Той е много забавен и много харесвам часовете! По история винаги правим много трудни и изненадващи тестове! Имаме две училища в малкия ни град (три ако броим и ходожественното) и ми се иска да съм в другото!

 
  ...

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: c25b102f09
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Съжалявам, но нямам търпение да прочета цялото ти писание! Предполагам е нещо в духа на "училището е гадно, химията/физиката са смотани, за к'во ми е това и т. н". Няма да коментирам, всеки си има мнение, но само ще ти кажа, че ако смяташ гимазията за извратена шега, то университета ще ти се стори като садистичен експеримент достоен за ума на Йозеф Менгеле.
Evettie

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 35e88c6e60
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   номер 20 не е сигурно дали ще ти бъде по-хубаво в другото, защото там може да няма смешен учител по английски или пък добра госпожа по математика, но пък може другата учителка по изобразително да е по-добра

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 229e5ac11f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Абсолютно си права!!! Аз съм жена с две дипломи магистратура, добре печелеща. Завършила без никакви връзки и пари. 90% от това което съм учила и за което съм давала луди пари за учебници и семестри, само ми е загубило времето. Половината от материала нито го помня, нито го знам, нито ми трябва. И знаете ли, стига демагогия и заучени шаблонни фрази! Стига! Губиха нашето време, губят времето и на следващото поколение, както са губили времето и на предишното.. От хиляди предмети и милиони прочетени страници ползата е само затормозен мозък и изпилени нерви. Защо е нужно всичко това?

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 0fa2026cbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   това което казва номер 1 е вярно. първо да си 2-ра смяна до 1 часа, и после на другия ден да си първа- от 7:30 - сметай. имаш 3-4 часа спане от общо 24 часа. Демек 20 часа си на крак. Зависи къде работиш де. Но така си е. Иначе много от предметите, наистина са безполезни, или по-скоро повечето неща които учим са безполезни.
Примерно по Физика, добре е да научим най-важните неща и по Химия така, но пък да учим органична химия и да правиме некви съединения-губене на време е и това не е обща култура. Менделеев да го знаеш е важно, това е обща култура.
А и завърших специализирано училище и честно казано излезнах от там само с некакъв лист и тва е. На нищо не ни научиха. 4 години, неква тъпа организация и е нормално да не са ни научили на нищо.
То и 2pac е против предмета физкултура. Вместо него е добре да има предмети за наркотиците, расизма, секса и т. н.
Ама като нема, то за тва сичко е наркотици, безразборен секс и расизъм.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 19 дни
hash: 108100680d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   До човека, написал коментар 3
Какво се случва когато човек се е ориентирал какво харесва и какво иска да учи занапред? ! В такъв случай малоумната българска "образователна система" го затрупва с колосално количество излишни глупости. По този начин се спира развитието на талантливи хора, поради обстоятелството, че те са принудени да тъпчат на едно място заедно с останалите. Така например децата, ходещи на състезания в различни области (например олимпиада по биология) никога не срещат толерантност от страна на учителите по другите предмети, а са задължени да се товарят наравно с останалите. Талантът и самочувствието на такива хора се унищожава, а много от тях дори представят страната ни на международно ниво.
Мисълта ми е, че училището не дава обща култура, а само главоболия. Общата култура се придобива впоследствие, а и тя не е чак толкова ценна - по-хубаво е човек да е специалист в една област, отколкото да е енциклопедист, но да не разбира нищичко в дълбочина ( всичко, всичко.... и накрая нищо).
Що се отнася до българската образователна система, то в нея може да бъдат посочени почти само недостатъци. Първият е, че се стимулира наизустяването, а не логическото мислене - поради тази причина може да има хора с голямо количество знания, но без капка същински интелект в главата им. Нима трябва да се превръщаме в ходещи справочници? Другата грешка в тази "система" е, че всички се поставят под общ знаменател, тоест не се предоставя път за развитие на талантливите хора. Освен това учебният материал изобщо не е съобразен с възрастовите особености на децата, вследствие на което те на разврат ученето още в първите години от тяхното образование.
Като заключение искам да кажа, че не съм против изучаването на различни неща в клас, но нека са такива, които наистина ще са ни от полза и нека бъдат предоставяни по по-лесен за асимилиране начин.

 
  ...

...
преди: 11 години, 17 дни
hash: 1251d76606
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   ми аз какво мога да ти кажа авторе. Според мен от първи до седми или осми клас (зависи след кой клас кандидатствате вие) трябва да се учат всички предмети за да може едно дете да определи кое го влече и следователно да продължи образованието си с него. След 8-ми клас ( така да кажа) би трябвало детето да си избира какво да учи. При нас в Русия лично нещата стопят така ( от Москва съм и Екатеринбург) значи учим математика, лителатура, история, философия и география задължително а и физическо заради спорта не за друго обаче само до 9-ти клас е така след това единият от разказвателните предмети отпада (или философия или география зависи в, кое училище ще отидеш след това). :)





Богаташче съм и к'во?

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 00b839e37a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Напълно подкрепям мнението на автора!!!
Училището е една от многото несъвършенни измислици на човека.
Аз искам да попитам онези с капаците на очите : И какво от това, че имате начално, средно и висше образование? И какво като имате високоплатена работа? Не сте ли именно вие по-големите паразити с вашите преувеличени свръхпотребности и ненаситни желания?
Животните като нямат образование и не работят да не би да са умрели? Хората, които нямат образование да не би да са умрели? И ако всички бяха високообразовани, кой щеше да работи за прехранването на човешкия род?
Камилата с товар и без товар на гърба си - все камила си остава! Образованието нищо не значи, с нищо не прави човека повече от другите! Една диплома сама по себе си е безползена точно като парите? Кажете ми как ще се заситите със 5 милиона лева в условия на тежка продоволствена криза, когато храна не се купува и не се продава? Не ще работите тогава на нивата, ами ще я орете със голи ръце! Не знаете колко скъпо плащате заради удобствата, които си създавате... карате коли, но не можете да пробягате и 30 км. , имате здравна система, болници, а нелечимите болести се увеличават.
Дивите животни защо не боледуват от нашите болести, защо няма затлъстели маймуни в джунглата, а само в зоопарковете...? !? !? ! СЛЕПЦИ С ОЧИ!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: a3a9350f7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Тъй, тъй а как ще станеш специалист в дадена област като преди това не си се научил да мислиш? Защото да, съгласна съм, че в училище се учат и големи глупости, които после нито ги помниш, нито ти трябват, обаче най-важното на което те учат (или поне би трябвало) е как да си използваш главата, а не да вярваш сляпо на всичко, което ти се каже! Така, че ти хубаво си ставай специалист по нещо си, ама като не си се научил да си използваш сивото вещество не ми е ясно какъв специалист ще станеш.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: b48a119e30
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   В училище те учат да не вярваш сляпо на всичко ли? Никой не може да те научи да не вярваш сляпо на нещо. Само и единствено ти, ако си природно интелигентен, можеш да направиш това

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 1958c44f17
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

30.   "Аз искам да попитам онези с капаците на очите : И какво от това, че имате начално, средно и висше образование? И какво като имате високоплатена работа? Не сте ли именно вие по-големите паразити с вашите преувеличени свръхпотребности и ненаситни желания?
Животните като нямат образование и не работят да не би да са умрели? Хората, които нямат образование да не би да са умрели? И ако всички бяха високообразовани, кой щеше да работи за прехранването на човешкия род? "
Само да ти помогна да разбереш, че ако нямаше хора като нас, които да учат, да мислят и да се развиват, то вероятно ти нямаше да си жив. Сравняваш хората с животните. Та нека да ти напомня, приятел, че само преди сто години, детската смъртност е била над 25%, продължителността на живото е била до 50 и в по бедните районни рядко над 40 години. Нима си мислиш, че ако все още се ореше с мотиките и лопатите, щеше да може да се добива храна, за да се изхранва това население? Или да се топли. Та тази енергия и начина по, който тя достига до нас е отнела столетия на много по-умни от теб и мен. Та едно нещо, като парното е било немислимо, само допреди стотина години. Ами лекарствата, колите... или дребни неща като еластичните чорапи, химикалките, клечките за уши, кондомите. Всички те са в днешния си удобен и полезен за употреба вариант именно благодарение на умните и образовани хора. И на последния ти въпрос - Ако всички бяха умни, образовани, възпитани, въздържани, толерантни - то тогава изхранването на "човешкия род" щеше да е детска игра. Но виж - благодарение на факта, че имаме малоумни и нежелаещи да се развиват хора, имаме кой да ни събира боклука и чисти улиците. Все пак има нужда от стражари, косачи и друга ниско платена работна ръка.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker