Обсебена от смъртта... какво да правя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Обсебена от смъртта... какво да правя?
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 4113 пъти
Добър вечер. Не зная как точно да започна, но ще почна първо с това коя съм аз - едно обикновено момиче на 20 г. от София. (Или може би не съм толкова обикновена?!...)
Още откакто се помня постоянно мисля за смъртта и понякога изпитвам един много особен страх.

Преди няколко години (може да се каже сравнително скоро) станах пряк свидетел, как дядо ми умря. Беше едно от най-ужасяващите неща, които бях виждала. Не мога да забравя нито една секунда от този момент, колкото и да се опитвам да го "изтрия" всеячески от съзнанието си.

Да се върна малко назад - когато бях дете и слушах дори някаква музика вечер или когато си легнех, започвах да мисля за смъртта. (Преди да съм загубила някой от семейството си, доста преди това.) След като се вглабявах в мислите си, някак сякаш усещах и до ден днешен усещам какво ще е чувството, когато човек умира. Представям си как просто изчезвам, все едно потъвам в чернота и това е края. Сякаш усещам, как с изчезването ми ще се изпарят всички спомени, няма да зная каква съм била, какво съм правила, изобщо няма да зная, че дори съм съществувала.

При тази мисъл (не точно това, че ще умра, а самото "изчезване) ме кара винаги да изтръпвам от ужас, не мога да го опиша... Това е един вид страх, който не се сравнява с никой друг подобен. Наистина не мога да го опиша... Ужасно е, понякога ме е карал да плача. Ако само знаех, че това не е края, че не изчезваме просто ей така и няма изобщо да знаем, че сме съществували... Това ме плаши най-много.

Когато и да дойде моят ред аз искам да знам какъв е бил животът ми, искам да го помня, да помня каква съм била. А докато съм жива не зная как да накарам този страх да изчезне... Как да спра да се страхувам от това...

А след случката с дядо ми просто... Всеки ден мисля за смъртта. Още повече, още повече няма как да спра да мисля за това. Все повече се обезверявам, че след "края" не идва ново начало, а идва една тъмна, черна бездна. Едно голямо и безкрайно НИЩО... Само ако знаех, че "там" следва "нещо" - каквото и да е, добро или лошо. Просто ако знаех, че и той е някъде, а не е изчезнал от този свят все едно не е съществувал. Моля ви, помогнете ми... Дайте ми някакъв съвет, какво да правя... Как да изкореня този панически страх...
Т.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: 59077f12c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма нужда да се страхуваш от смъртта или от ''тъмна, черна бездна'' просто не мисли за това, защото ще си пропилееш живота в мислене за отвъдното, а в това няма смисъл. Можеш да прочетеш книгата '' Светлина след смъртта'' на Ваня Червенкова. Не знам дали е реалност или просто измислица, но аз вярвам в рая и ада.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 277ad7af3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Когато си мъртва, няма да ти пука дали помниш или не. Дори няма да можеш да усетиш дали ти пука или не, защото мозъкът ти ще е умрял и нито ще е способен да мисли, нито да чувства. Няма какво да се плашиш, живей живота си сега и се наслаждавай на всичко. Няма живот след смъртта.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: f187ab1bb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Да ти кажа не гледай много сериозно на живота защото няма смисал да си изморяваш главата със разни натрапливи мисли. Искам да знаеш че нито ще си първата която умира нито последната. Всяко начало си има край и всеки край друго начало. Така е родили сме се и ще си отидем някой слънчев ден. А ти гледай да изживееш щастливи мигове да правиш хубави и добри дела през живота си да не завиждаш на никой и без никакви злини към никой :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 9ad09a2b49
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нищо лошо и няма на смъртта, освен ако не загубиш някой който обичаш - това е лошото или да си умре родител на дете, което още има нужда от грижи. Иначе, смъртта си е естествено нещо, кръговрата на живота - всяко нещо умира и пак се ражда.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 77d9d15ebc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Недей толкова да я "мислиш" смъртта и да се шашкаш - по-добре направи нещо, за да си изясниш как реално стоят нещата... Скоро имаше такава тема: http://spodeli. net/3/story-18561. html
Няма смърт, освен за физическото ти тяло. Прочети - има доста книги по въпроса, или направо се запиши за хипнотична регресия при някой добър терапевт.
Губиш си времето с тези страхове, а една от задачите в живота ти е да ги преодолееш!

 
  ...


...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 918079dd1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Разбирам те. Може би няма човек, който, оставайки насаме със себе си, поне веднъж да не се е ужасявал от мисълта, че животът му някой ден ще свърши.

В една друга тема за живот след смъртта писах, че такъв няма, но не исках да прозвуча скептично. По-скоро се опитвам да свикна с тази вероятност. :) Но. както е казал и нм 2, можеш да вярваш в каквото пожелаеш - каквото и да се случи "след това" - обезсмисля страховете и надеждите ти.

Погледни на нещата от друг ъгъл.

Ако няма живот, няма да има и смърт. Едното съществува заради другото. Ако никога не беше дошла на този свят - нямаше и да си отидеш от него.

Концентрирай се върху живота, а не върху края му. Ето - сега идват празници. Повечето хора се готвят за тях - който както може. Повечето хора се зареждат с хубаво настроение и светлина. Празниците ще свършат - трябва ли да сме мрачни и да се откажем да празнуваме каквото и да било, защото рано или късно краят му ще дойде? Трябва ли да се откажем от лятото заради есента?

Не мисли за смъртта на дядо си - а за живота му. Смъртта е само един миг, момент, а животът е същественото - с обичта, семейството, труда, емоциите, дори и с глупостите, които вършим :)).
Ще ти мине. Просто все още си в шок... По-бодро :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 3d0216ebed
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Значи, от глупост си съсипваш живота! Ванга е факт - била е жив човек, много хора го знаят. Тя самата твърди, че смъртта е само физически край, а душата не умира. Душата заедно със съзнанието пази спомена от целия живот, от всяка постъпка и т. н. а това че ти не си информирана по този въпрос... това е друг проблем. И не само Ванга, от дълбока древност хората са знаели, че живот след смъртта има. Душата на човека се отделя от мъртвото тяло, за да бъде съдена за постъпките си. Ако има да изкупва големи грехове, тя се преражда отново като човек на Земята, и всичко това според еволюционния план на Космическия разум. Разбира се, в новия земен живот връзките с миналите животи са прекъснати и човек не знае кой е, откъде и защо е дошъл. Започни да четеш езотерика, това е моят съвет.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: e028bc2179
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Здравей,

Според мен си се концентрирала в това, което ти ще изпиташ и в съзнанието ти се въртят единствено думичките АЗ, МОИТЕ.
Погледни на нещата от другата страна - човек след като умре продължава да живее в съзнанието и в спомените на близките си.
Така че реално ако изживееш живота си пълноценно и бъдеш обградена от хора, които те обичат и държат на теб, след като умреш те завинаги ще те носят в себе си. Още повече, че ако някой ден имаш деца, недей да забравяш, че частица от теб продължавва да живее в тях, дори и след смъртта ти, защото са твоя плът и кръв.

Надявам се да си ме разбрала. :)
Поздрави!

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: c092109601
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Ако питаш мен въобще не чети каквито и да езотерични книги и каквито и да било свързани с твоя проблем. Имаш страх и трябва да го преодолееш, да го приемеш, да го признаеш и тогава страхът вече няма да е страх. Мисли реално, не си набивай сама в главата неща върху които нямаш никакъв контрол. Със страх и без страх смъртта ще се случи, а това дали ще помниш или не коя си била и какво си правила никой не може да каже. Какво ти помага това, че те е страх? Да не си мислиш, че като се страхуваш нещо ще промениш? Това, че някой, в книгите или къде и да е било казва, че има живот след смъртта кара ли страхът в теб да изчезне? Стегни се и спри да мислиш такива неща. Изправи се срещу твоите страхове и ги разбий, не се предавай и се бори да ги преодолееш.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: cf036ac5fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Просто имаш некрофобия-страх от смъртта! това си е страх, който не може да се преодолее... може би.

 
  ...

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: a16d1e6bbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Всяка песен има край, но това не означава, че трябва да спрем да се наслаждаваме на музиката, нали? :)

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 77d9d15ebc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   №7, "съдена" не е точната дума. След раздялата с тялото душата преминава в много по-съзнателно състояние, отколкото е била приживе. Тогава тя сама осъзнава грешките си, особено пред комисия от много по-развити и опитни души - но това е по-скоро изпитна комисия, не е съд! Когато душата има сериозни грешки и пропуски, то тя в голяма степен сама пожелава да ги поправи, точно както възрастния човек сам иска да поправи грешките си, ако е наранил някого като дете (когато е бил по-малко съзнателен). Да направим един мислен експеримент: ти убиваш някого. Каквито и да са мотивите и, причините да убиеш са две: 1) тебе не са те убивали никога и изобщо не можеш да прецениш какво всъщност означава това, и колко е гадно за убития, как прекъсваш всичките му кармични планове и т. н. ; 2) проблемът, подтикнал те да убиеш е нещо, което куца вътре в теб самия, но понеже ти си избягал от отговорността да промениш себе си, си си намерил "виновник" отвън, и съответно си го "наказал". Както виждаш - и двете причини говорят за липса на опит, за глупост и за ниско духовно ниво. И двете изискват сериозна духовна работа за преодоляването им. Естествено е щом не знаеш и не можеш да вникнеш в това - какво е да те убият, да пожелаеш сам да го изпиташ, за да го разбереш и да се научиш. И много вероятно е, да пожелаеш (или да бъдеш посъветван) в следващия си живот да планираш и заложиш собственото си убийство (от друг) като ситуация... Естествено, когато започнеш нов живот, и отново преминеш в по-малко съзнателно състояние, от това няма да си спомняш нищо, а когато приключиш живота си пречукан от някого, всички ще се чудят "що така стана? " и "защо на този толкова добър човек точно това му се случи? ".

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 60aa12aa20
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Никога не се вземай на сериозно, защото ЖИВОТА е просто една ШЕГА :)

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 3d0216ebed
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

14.   Номер 9, именно езотеричните книги ме научиха да не се страхувам от смъртта, те дават отговори на много въпроси. Аз съм Номер 7 и съм съгласен с номер 12 донякъде.. Мисля, че съдбата не изпълнява твоите лични желания и планове за бъдещия живот, защото съдбата е плод на Висшия разум, и всеки трябва да следва неговия модел на еволюция. Авторке, имай предвид тези коментари - моя и на номер 12. Мислиш ли, че Бог е толкова глупав да създаде същество, което да се мъчи цял живот и после да покяса, без да има и следа от него??? Защо ще го надарява с разум да мисли върху проблемите за живота и смъртта, щом задачата му е просто да живурка и да умре по някое си време? Това е нелепо! Наивно е да мислиш по този начин!

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: fe6e6641b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   От авторката: Благодаря за всеобхватните мнения. Ще се радвам да прочета още мнения по темата. Към хората, които препоръчаха езотерични книги - ако може да ми кажете някои конкретно, основно се обръщам към коментар 14 - ако можеш дай някое заглавие, което си чел/а. Очаквам още позиции и благодаря за мненията до този момент.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 66a03fc6a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Разбирам те напълно мила, но няма за какво да се страхуваш, смъртта е просто поредния човешки етикет за поредната пътека, която може да поемеш :) Никога няма да изчезнеш нито да бъдеш забравена.

-Death_Blade ^

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 66a03fc6a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   А да, И аз съм виждал смърт неведнъж, според мен не е ужасяваща въобще, а спокойна. Гледни точки...

-Death_Blade ^

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 3d0216ebed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   От номер 14: Отваряш следния сайт - www. spiralata. net
кликваш на "книги на български" и най-отдолу има search поле. Там потърси книгите за Ванга и ги изтегли и прочети. Но те далеч не са достатъчни. Трябва да прочетеш книгите на Друнвало Мелхиседек, Елена Блаватская (Тайната доктрина). Има много, много още интересни неща, но нататък и сама ще се ориентираш. Гарантирам ти, че коренно ще промениш ограничената си представа за света. Освен това, в спиралата няма достатъчно книги, потърси из чуждите торент тракери има торенти от рода на "окултна библиотека", които представляват именно голяма колекция от електронни книги на тази тематика.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: fb6399d2a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Ами според мен може да си намериш хоби. Да правиш нещо, което ти харесва и така да го правиш почти всеки ден и съм сигурна, че може скоро и страха да изчезне. Радвам се, ако съм помогнала.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 0b8c6199bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Боже момиче, всички коментатори са прави по-малко или по-вече. Мили хора според мен в такива случай е по- добре да не се разнищват нещата на книги и религиозни учения. Слушай авторке, живот след смъртта няма. Има живот в друга реалност, или друго прераждане, или наречи го както искаш. Но искрата живот, енергията наречена живот не изчезва. Уверена съм. Бъди уверена и ти. Защо са ти спомени, когато си някой друг човек, с друга съдба, други близки и други мисли! Не унивай! Знаеш от физиката, че енергията не изчезва. Тя се превръща от един вид в друг. Самия живот също е енергия, която знаем вече няма как да изчезне. Еееее тогава значи всичко е на ред. Просто ти предстой още някое съществуване. Споко! Мисли на нещата от светлата страна. Може би ни предстой по- хубаво нали!

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 093a2833d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Щом се плашиш, няма да умреш!
Ще умреш, когато ти отмилее Животът.
Бог така е решил.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 643cf8acf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Живот след смърта има. Има рай има и ад за съжаление. Много хора като Йън Маккормак и Мики Робинсън са имали преживявания близки до смърта и са видяли отвъдната страна. Ако не искаш да попаднеш в ада покай се за греховете си и повярвай в Господ Иисус Христос.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: ec403d88c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Така или иначе никой жив и девствен не излиза от живота, той го начуква всекиму. Мислиш си че живееш, а в сетния си час разбираш, че цял живот си се подготвял да умреш. Всъщност смърт няма, има преход, едно велико приключение. Моли се само да ти се случи в пълно съзнание, за да можеш ти да управляваш нещата. Автопилота е възможно най-лошата възможност. Но това са други теми.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: d00b796367
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   22, извинете, но бих искал да ви нарека филмар. NDE-тата са просто илюзий от мозъка, НЕ реалност!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 2b48e5bdba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   №24, ти пък откъде си сигурен кое е илюзия и кое-не? Никаква илюзия не е и ще го разбереш някой ден. И стига с това множествено число на й! Запомнете го най-после!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker