Историята на един престъпник, който се опитва да започне на чисто - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121008)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9585)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18477)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Историята на един престъпник, който се опитва да започне на чисто
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 3471 пъти
Пише ви един бивш престъпник, ако може така да се каже. Бях осъден на няколко години затвор за няколко неща. Част, от които наистина не бяха мое дело, но ги признах, за да ми намалят присъдата. Това е положението в българските съдилища. Думата не ми бе дадена в съда на първото дело. Хванах уж "добър" адвокат, който дори не ме разпита за какво става въпрос и пледираше, че съм невинен дори за нещата, които съм извършил и признал пред следовател.

После си хванах друг адвокат. Той не ме пита, не ми предложи, направо ми каза да признавам всичко, в което ме обвинят, за да ми намалят присъдата. Е, така и стана -намалиха ми я с 1 година. Но товара, който носех стана двойно и тройно по голям.

В началото лошо ми ставаше като гледах какво пишат по вестниците за мен. Приемах го тежко. Доста се озлобих от това и бях решил да ги съдя. Не знам вие до колко вярвате на медийте, но мога да ви кажа, че може би само 2% е истината от 100%. Даже и 2 са много понякога. Но вече не искам да се занимавам с това- нека са живи и здрави.

Искам да започна на чисто. Запознах се в затвора с много престъпници. Мога много да разказвам за там. Имаше наистина свястни хора, колкото и смешно да звучи. Никой не е застрахован, че няма да попадне там. Има наистина нелепи случаи. Та нещата за тях, които съм чел също не отговарят грам на истината. Жалко е, че хората взимат всичко за чиста монета.

Както и да е. Аз държа да кажа, че не съжалявам, че попаднах там. Научих много неща и си направих равносметка накъде съм тръгнал и че трябва да се спра.
Излезнах с нагласата да загърбя миналото и всичко лошо, всички познати и приятели. Смених града.

Забравих да кажа, че имах глоба да платя, имам да връщам пари от преди и трябва да платя разноските по всички дела и обжалвания. През годините там си вървяха лихвите и сега имам много пари да връщам.

Та както казах смених града. Родителите ми ми помогнаха финансово за квартира. Започнах да търся усилено работа. Да, обаче кой иска да даде работа на престъпник?
Върнах се при семейството си и вече няколко месеца ме издържат и се чувствам супер зле. С 300 зора започнах като строител обаче имайте предвид, че държавата ми отдържа от 300лв заплата, 100лв и за мен остават 200 и познайте как мога да се издържам с 200лв при положение, че половината отиват само за транспорт.

Не искам да обвинявам никой за нещо, за което сам съм си виновен, обаче държавата не дава втори шанс на престъпниците. Как да си върна дълговете, при положение, че едвам оцелявам. Адвокатът ми каза да замина в чужбина да работя, за да изкарвам повече пари.

Не знам там как възприемат престъпниците и дали въобще ще мога да си намеря нещо. Да не говорим, че така и не успях да завърша висше, а следвах ЗНС. Каква ирония на съдбата. Вече нямам право да упражнявам професия полицай, както и съдя, лекар, архитект, банков служител и още куп др. Всъщност като се замисля май нямам право на нищо вече-освен да легна и да умра. И започвам да се чудя защо не ни убиват направо, вместо да влизаме в затвора.

Какъв е изходът въобще ако има такъв?
Ако искам да следвам сега нещо друго, за да се квалифицирам и евентуално да мога да се реализирам на трудовият пазар, как да стане при това положение? Как? Живея на село в момента. Ученето би струвало скъпо, а не мога да мъча още дълго родителите ми. Не стига че за адвокати плащаха. Дори днес разбрах, че баща ми възнамерява да продаде копютърът и пералнята. Сигурно ще ви прозвучи смешно, но на мен хич не ми е. Става все по-зле и по-зле.
Остава варианта наистина да замина за чужбина, ама те направо с отворени обятия ще ме посрещнат чужденците. Въобще не знам кво да правя вече.

Сигурен съм, че много хора, които съжаляват за миналото си, искат да започнат на чисто, но нито държавата, нито обществото им дава втори шанс. Но аз няма и не искам да се връщам в затвора. Не искам да посягам към наркотиците. По скоро бих си сложил сам край на мъките, поне да не съм в тежест на близките.

Не съм предполагал, че ще стана толкова слаб и безсилен. Няма повече какво да кажа. Може да си вземете поука от историята ми какво става като не се спазва закона.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: d7c58606a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И кой си ти?

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 2ba3ec7508
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здрасти - имам следните две идеи.
Първо да заминеш като строител да кажем за чужбина и да си платиш така дълговете + да остава за живот и спестявания. Но искат свидетелство за съдимост май. Все пак пробвай се - с познати да те препоръчват.

Второ, пишеш, че си учил за полицай... , познаваш и хора - не можеш ли да почнеш като охранител, бодигард. Изрично ще си кажеш в началото, че не искаш да имаш общо незаконни неща, а си само охрана.
Заплащането е добро, а и ще ти остава време за учене.

Не можеш току тъй да скъсаш с миналото си, но използвай връзки и познати. Самият ти казваш, че имало и нормални хора - ами да те препоръчат на някой бос... има работа и по застрахователните компании и т. н. за такива като теб.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 4a6318d708
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Ти си прав! Съжалявам за теб.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 6bd9783256
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тука можеш да прочетеш много гадни коментари за себе си. Но по добре не им обръщай внимание. Всеки има право на втори шанс. Абсолютно всеки!!! В много труден период си попаднал, но и другите хора имат такива нищо че не са лежали в затвора. Но... и лошото си има край. Не унивай и не се тормози. След като искаш да започнеш на чисто, значи не си лош човек. Има къде, къде по-лоши който не са и никога няма да влязат в затвора по ред причини. Ще се оправиш, всяко начало е трудно. не се срами от работа. Потърси в кооперацията на селото нещо, дори и като докер да е. Сложи си някоя животинка в къщи, например няколко пилета. Работи градината. Това са разходи за яйца пилешко е зеленчуци, които ще си спестиш. Можеш да учиш. Никой няма да те пита къде и защо си лежал. Ти и не разправяй много много. Всичко ще си дойде на мястото бъди убеден. Само вяра имай и работи, без да се срамуваш от никоя работа. Успех и не се връзвай на злобни коментари.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 3e588cce1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Купи си речник и един аудио самоучител по английски и започни да учиш езика защото знаеш ли го навсякъде ще се оправиш и моя съвет е да рискуваш отиди в чужбина пък каквото стане и като страни ти препоръчвам Германия или пък САЩ или Канада това са силно развити страни мисля че ще ще ти провърви само имай вяра :)

И честно казано наистина си взех поука от твоята история защото бях на път да извърша убийство под въздействието на всичката ми ярост злоба и гняв....

 
  ...


...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 42d79990b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Пак някой си измисля...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: bc510bebbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   номер 4 много си наивна, всякаш си дете още. Авторе, какво да ти кажа колкото и да ти е трудно бъди доволен и на тия пари, които ти остават в момента и бъди благодарен на родителите ти, че те подкрепят и имаш покрив над главата си. Аз те разбирам много добре как се чувстваш и колко си отчаян, имам връзка с човек като теб, с тази разлика че е безработен от 2 години, знам какво изживява и съм го чувала как предпочита отново да попадне в затвора отколкото да се мъчи на свобода. Често казва, че един затворник има надежда, мечти, но щом излезе на свобода и се сблъска с реалността "розовата"химера се изпарява, дните стават сиви и изпълнени с напрегнатост

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 3d28988547
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ми срам от предишни постъпки - няма смисъл да изпитваш... от миналото остават поуките. Но не ти ли некомфортно да товариш родителите си? Бягай към чужбина! И желач успех!

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 31e6a7efb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Виж, пич. Според мен заслужаваш втори шанс. Спомни си Граф Монте Кристо, който е писан по истинска история. Обвиняват невинен. Сега, не знам какво си извършил, но според мен си е било кокошкарство в твоя случай. Да не говорим, че даже хора от семейства с много пари и власт правят къде по-страшни мръсотии. За медиите съм съгласен с теб. Защото имам разни познати, дето са ми разказвали разни неща. Медиите сами ти слагат думите в устата, пък върви после обяснявай. Ще ти кажа следното, ако не си много стар, заминавай в чужбина. Може и някой да ме обвиняват, но ако не стане по нормалния начин, замини нелегално. Работната ръка в чужбина си е предимно такава. Но имай предвид, че нелегален в чужбина си е почти жив труп. Но е по-добре отколкото тук със 200 лева, даже и със сто. Горе главата. Много хора са били на косъм от това да извършат престъпления. Да не ти пука. Не може да живееш в блатото и да не се оцапаш. Според мен не ходи в САЩ. Там е далеч, пък и техните емиграционни здраво пипат. Някъде из Европа да речем Германия, Австрия, ако щеш Кипър или по някой от другите гръцки острови. Чувал съм от близки познати, че в Кипър се печели добре. Пък и е на един разкрач разстояние спрямо САЩ. Това е от мен. Научи малко гръцки или немски. За 6 месеца може да го поошлайфаш на ниво да се оправяш за най-основните неща. Има една поредица разговорници, може би най-добрата, на издателство "Грама", струва петнайсетина лева. И умната. Ако аз имах бизнес, бих те наел, защото едва ли би ме изложил. Чао.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 20 дни
hash: 436a7c60db
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Авторе, слушай ме какво ще ти кажа-хич да не ти пука! Толкова ни е кратък живота и ценен. Не си губи времето и се цели на високо. Ти НЕ СИ виновен. ТИ СИ ЖЕРТВА на държавата, на властта, на съдът, на неграмотни, неопитни и некоректни юристи. Това го запомни.
Другото, което е-хората, които те съдят затова- не си заслужават. Такива ограничени хора хич не ти трябват-настрана. Богатите душевно хора са широкоскроени и въобще няма да се интересуват какво, защо и как си направил. Умните знаят, че всеки един е потенциален престъпник и също така всеки един човек е с добра душа.

Човек, неможе да сме перфектни, разбираш ли? ! И това е най-хубавото! Гордей се с това, което си СЕГА. Гордей се с мъдростта, сегашните постъпки и качествата, които са те направили по-добър човек.
Само Бог има право да те съди и той вече го е направил като гледам. Никакви грешници нямат правото да си позволят да те критикуват, обидят, или каквото и да било. Горе главата!

Няма да работиш нелегално!
Намери си наистина хубава работа. Учи и докажи на другите, че въпреки миналото, в бъдещето може да си много повече и с много повече в главата от тях. Цели се много на високо!
Това са моите съвети към теб. Нека ме съдят грешниците за този коментар, дреме ми!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker