Самоубийственият ни живот в България! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Самоубийственият ни живот в България!
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 5904 пъти
Като тинейджър бях доста буен...нормално.Прибирах се вкъщи само за да ям и спя. Пиехме, пушихме по цял ден и нощ, забърквах се в какви ли не щуротии (кварталът в който живея го предразполага). Чат-пат се занимавах с не дотам легални работи, за да си изкарвам по някой лев отгоре, тъй като родителите ми бяха обикновени бачкатори и нямаха тази възможност да ми пускат в джоба 10-20лв. Живот почти на макс!

Дните минаваха и нещата почнаха да придобиват сив оттенък. Започнах да наблюдавам и мисля. Момчетата от квартала, в които израснах (с някои от тях бяхме съученици), се превърнаха в боклуци. Едни от тях бяха арестувани за същите нещата, с които аз понякога се занимавах, други се превърнаха в наркомани, като наркоманията не подмина дори и почти цяло семейство (майка и двама братя).

Част от наркоманите са и те по затворите, другата част си замина от този свят на по 18-22г. Върхът на всичко беше, когато мой познат се погуби на 20г., заради същите тези наркотици, само 2г. по-малък от мен!

Това ме промени, отдръпнах се от всичките тези хора и неща и логично останах сам, без приятели, сам вкъщи. Поне имах време да помисля. Кой е виновен за всичко това? Кой е виновен децата на България да стават от малки бандити, за да имат пари за нови дънки и джобни за дискотека? Деца, които не са били възпитавани, просто защото родителите им блъскат ден и нощ и е нямало кой да им покаже правият път! Разбира се, установих го лесно - 240-те говеда в парламента, децата на които учат в западни колежи, докато децата на други се погубват по улиците. Хората, които 22 години извършват геноцид над българите, но явно на българите им харесва да бъдат мачкани и като опре ножът, бягат в чужбина... да стават щастливи роби на западнякът!

Изпаднах в доста дълбока депресия, която още ме държи.

Започнах да ходя по протести, по принцип съм патриот, исках да променя нещо, но българите спят. За съжаление се стигна и до Катуница. Ние, младите, се вдигнахме, но всеки знаеше, че и това ще бъде забравено... така и стана. Последният лъч надежда за промяна загасна твърде бързо, а 240-те говеда все още са там.

Опитах се да изляза от депресията и станах студент, но се сблъсках с чалганизирания български студент. Тях не ги интересува какво се случва в България, важното е да има водка и Азис, Галена и нз още какви. След време, като видят дебелия, ще избягат в друга страна да си живеят живота, вместо да се борят за правата си в собствената им държава!

Дори не знам защо го написах това. Може би
не трябваше да се "будя", а да си живея безгрижно, както чалга роботите и да не ми пука. Сега лягам тъжен и ставам тъжен, почти сам и озлобен, почти нищо не ме прави щастлив, а и как бих могъл да бъда, когато знам, че България умира, ние младите загиваме, но няма кой да види, няма кой да чуе...

MDI

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: 03be40f6e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Писна ми да чета как парламента и политиците били виновни, за всички несгоди на българсия народ. И това в никакъв случай не означава, че одобрявам политиката на България. Просто ми омръзна от хора дето чакат все някой друг да ги оправи и ако имат някакъв проблем, България била виновна, политиците били виновни. Всеки прави своя избор в живота. Същото се отнася за наркоманите. Имам някакъв проблем- хоп дай да се надрусам и да покажа колко съм обиден на целия свят, че не ми дава това което искам. Или хайде да се направя на големия непукист, как се друсам понеже съм много в крак с модата. Или вижте ме колко съм смел- въпреки че знам, че от това се умира и е незаконно, аз въпреки всичко прекрачвам тези граници и не ми пука. И аз съм попадала в компания на наркомани, и аз съм имала големи проблеми, но не съм тръгнала да ги разрешавам с наркотици. Видах докъде може да ме доведе общуването с тези хора и прекратих всякакви отношения с тях. Така че стига вече с това, че някой друг ви кара насила да се набутвате в неща, за които знаете че до нищо хубаво не водят. Само че така е най- лесно, всеки иска да е значим и избира най-лесния път. Много по-трудно е да станеш значим, като например печелиш олимпиади по математика. Проблема е там, че всеки седи чака някой да му даде работата със заплата 5000 лева, да го носи на ръце, да му урежда живота, а той да си клати краката. Е не става, ако ще и най-доброто правителство да дойде на власт, такава схема просто няма да има. А българите искат всичко да им пада от небето и ако не им падне, се почва - правителството, родителите, приятелите, а аз горката невинна жертва и хайде да се надрусам да си покажа протеста срещу несправедливия живот. Слабохарактерност, мързел и тъпотия- ето това в ключът към неуспеха в България. Повечто хора само мрънкат, но няма да се замислят за начини по които биха могли да се измъкнат от положението.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 7b06152c1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   До номер 1

И как да се измъкнат от положението? Никой не ти помага, от личен опит говоря, когато се събудиш и потърсиш правата си всеки те отритва, дори институциите, които уж трябва да ни помагат. Всеки гледа за себе си, когато се противопоставиш всеки се спасява сам, гледа да не се пречка и се скрива като мишка. Няма лоялност между нас, да никой не ни е виновен, но съвкупността от нашата страхливост и "корумпираните" държавни служители - ето това е причината да сме в такова положение. Знаете ли когато се случи инцидента, ако така може да се нарече, в Катуница, въпросният цар Киро направи голям банкет(преди това разбира се), работих в ресторант в който той и неговите роднини идваха и експлоатираха нас, за да угодим ние на този боклук, който се отнасяше с персонала като с изтривалки, а работодателят ни му се мазнеше като на истински бог. Ето за това сме в такова положение, защото се мазним на едни отрепки и не говоря само за ромите, аз не съм била расист и никога няма да бъда, говоря и за останалите богаташи, които с нечестен труд изкарват парите си, а после тъпчат и мачкат нас - "бачкаторите", а ние си мълчим. А като се замислиш реално няма от какво да ни е страх... но това е реалността в България. И на мен ми се иска да се махна от тук и как няма да ми се иска, аз не съм привързана към тази страна, от както се помня само лоши неща се случват на мен и на семейството ми - и как няма да се случват щом си честен и лоялен, тук на това се отвръща със злоба и интриги... самите хора тук са озлобени и завистливи, пази боже някой да е над тях или да има по - хубава кола или да взима повече пари... ако продължаваме да бъдем такива ще се самоунищожим... А дали няма да е по - добре? !

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 02c79c0a84
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Така си е номер 2 , потърсиш ли си правата всички институциите те зарязват това е страната на абсурдите.

П. П. За политиците и бандитите благата, за народа лайната.

Rebel

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: db0b75ed24
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Глупости, някой си измисля много яко :)))))

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: a612b70e2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Мързеливци и безделници имало 12% безработица, пълни глупости в моята фирма от 1 година се опитват да намерят 7 човека които не са луди, наркомани или мошенници и просто няма таква. Проблема на тази държава са хората и, а не начина по-който се управлява. Политиците ни са като всички други в Европа вярно има корупция, но такава има навсякъде, но такъв прост народ няма друг на континента!

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 81cff725c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Виновни са родителите, които раждат тези деца. Ти си отрастнал в гетото и в чужбина в гетото е така. Такъв е животът, не създавай поне ти деца

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 7400dfcda3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Виж, опитай да мислиш предимно за себе си на този етап. Това, което ни се "предлага" от държавата наистина е нищожно, но само казваш, че и ние сме си виновни. Все пак сме изтеглили "средната клечка" - можеше да си роден, не в България, а в Англия, но можеше и да си сомалиец например. Смешно звучи, но е факт.
Възможностите са малко, но ги има. Другото е, че е много определящо какво е семейството ти, то дава голям тласък понякога, друг път много взима. Но това са дадености, които не зависят от нас. От там насетне животът ти е в твои ръце - сигурно е клише, но е вярно.
Станал си студент и си загърбил безсмисления живот, това е най - важното. Недей да се губиш из черните мисли (въпреки че те разбирам и знам, че звучи лесно, а не е), загърби чалга феновете и простаците и както казах и в началото на поста - гледай себе си. Да, звучи егоистично, но повярвай ми, държавата ни няма да се оправи скоро, независимо колко сме активни. Просто вече нещата в световен мащаб са такива, че малака държавица като нашата не си избира сама политиката, темата е дълга и няма място тук. Просото на човек не му остава друго освен преекспонирания индивидуализъм, а дано и България се оправи някой ден, не вярвам, но шансът не е нулев.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: fc9f9c07d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Здравей,
За съжаление не мога изцяло да се съглася с автора, защото колкото и да умуваме и да се тръшкаме, в скоро време държавата няма да се загрижи за нас, младите, така че ако ние не се погрижим за себе си, няма кой друг. А реално от ходене по протести и митинги, нищо няма да постигнеш, а само ще си загубиш времето. За съжание явно не си имал много допир с млади интелигентни хора с образование и добри 4-рицифрени заплати. Не знам колко ще се брои за нещо моят 25-годишен опит, но все пак ще споделя какво ме е научил животът. По принцип съм от малък град, майка ми е учителка и взема 400 лв заплата, която е нещо грандиозно, на фона на останалите заплати там. През целия си живот тя горката се е борила да ме отгледа и изучи сама и да стане човек от мен. Не че не съм правила глупости и тн, но слава богу навреме ми е увирал акъла... :).... Та като бях малка тя постоянно ми повтаряше, че образованието е ключът към добрия живот и като стана по-голяма ще го разбера. И така, взех си аз образованието (висше и в момента карам магистратура) и сега съм много добре. Не искам да прозвучи като хвалба и затова няма да навлизам в подробности. Скоро си отидох за малко и кого да видя на улицата - една съученичка, тикаща количка с детенце и бременна. Аз много и се зарадвах... Но като се почна голямото оплакване.... С 300 лв заплата как се гледали деца, живеели при родителите на нейния, той бил безработен и тн.... 1 4ас слушах как всички били виновни, че тя била родила на 20 години и че държавата не плащала достатъчно детски, за да могат да се издържат.... Добре, ама защо държавата да е виновна, че тя не е с по-високо образование и че не взема по-висока заплата? Защо държавата да е виновна, че тя е родила на 20 и сега чака второ? В смисъл ок, има корупция, никой не иска да си върши работата, щото не му плащат добре (визирам повечето лекари, които не искат да си мръднат пръста, без да им платиш кеш ), но все пак всеки гледа да се оправи някакси. Щом може 25-годишен човек да си намери добра работа, да си купи кола и апартамент и тн, т. е да подсигури себе си и децата си, значи всички го могат, ако се напънат. Но някакси като си на 14-18 години, все купоните са ти главата и няма кой да ти държи сметка се получава така - държавата да е виновна. :)

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 7b06152c1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От номер 2

Това с образованието е добър довод, но не е верен, за жалост.... на последното ми работно място човек с образование до 5 клас взимаше 670 лева заплата, а аз с висше образование и сума ти стажове взимах 550 лева заплата. Друг мой колега който пък в момента беше студент взимаше 400 лева на друго място по специалността си, а приятелката му без висше и с едва изкаран 11 клас взимаше 1200 лева... да различни сфери ок, но аз не разбирам как хора без образование могат да взимат повече пари от тези с такова. После седи мама да учиш, друг път седи, тук се подкрепят хората без акъл, за да могат по - лесно да се контролират и да не създават проблеми... като дойдат на проверки ги крия и толкова или дават някой друг лев, а защо да се хабят виждала съм и за една бира да отминават проверка... така че определено смятам, че виновни са българите, нашата култура и нска ценностна система, всичко това се корени в чалгата, която според мен трябва да се забрани за лица под 18 годишна възраст, де да можеше изцяло да се забрани.... ех мечти, корени се още в алчността ни и в зависта и злобата, докато не се променим ние, няма да се оправи държавата, защото тя се управлява от хора - българи (поне повечето)....

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: fbcc9b1b4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   От опит ви казвам - продължавайте да се самосъжалявате и само назад ще ви върви.

Образованието няма да ви изкара парите, а работата. Щом не сте продуквивни, явно не сте добри специалисти - и 10 дипломи да имате....

На който не му харесва в България - да ходи другъде. Хайде, висшистите могат още на 1. 01. 2012 да почнат несамоубийствен живот в Германия, отворен е пазарът на турда за вас, но се съмнявам, че и там имат нужда работодателите от мърморковци.
Отдавна хората си търсят работници с качества. Дипломата, особено българската таква, нищо не ти гарантира като работодател. Аз търся само хора с препоръки. Дипломи - не ме интересуват. Ако знаеш английски + руски, можеш да работиш на компютър - си моят човек. Повече не ми трябва. И сертификатите, и дипломите можеш да си ги ползваш за тоалетна хартия, ако не отговаряш на изискванията ми.
И да - такива хора ще си ги задържа с висока заплата. Какво ме интересува, че Вуте имал пет висши, моята Иванка ще печели 3 пъти повече, ако трябва, защото я искам да остане при мен и за в бъдеще.
Кът са компетентните и работливи хора у нас.

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 8b64e741bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Най-после ти е просветнало нещо, това е добър знак. Но нека още малко потеглиш, тогава дай Боже да попаднеш на правилния път. Продавал си наркотици, съсипвал си живота на другите, защо сега твоя да не е съсипан? Родителите ти са примерни хора, с честен труд си изкарват хляба, пред очите са ти за пример-не го ли видя? Защо не започна и ти някаква работа, ще кажеш няма, а като имаше? Така е пич, такива са бързите пари, с единия крак си вътре. Все пак се радвай, че си още жив да ти кажа честно. Щото спокойно някой от твоите "ДрОгари" можеше с незаконен "Валтер" да ти пръсне черепа като ваза от фалшив китайски порцелан.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 7f49e68135
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Отиди в Третия свят и живота тука ще ти се стори приказка.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 0f5ff8727e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   На мен пък животът в България ми харесва, чувствам се на мястото си, доволна съм от това, което имамам... и това не е защото слушам и чалга, а защото съм достатъчно пораснала... ЗАРА 36.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 9c51cd5e67
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Бягай в Чужбина и тва е!!!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 6e9b125c5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Зара по подбора на думите ти се познава разглезената богаташка съпруга

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7df637a7e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Така е навсякъде овце-ми незнам, неможе, няма смисъл. на мен ми писна от мишки и си хващам багажа-глупав народ-слаба държава! хората са го казали преди мен:(

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker