Хората в други държави - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Хората в други държави
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 2558 пъти
Здравейте, постоянно слушам как наши емигранти дават като една от причините да емигрират самите българи, които се описват като неприятни хора. Въпросът ми към тези, които са живели или живеят навън, е дали наистина това е така.

По принцип хората се борим един с/у друг и не очаквам нищо толкова добро, но съм свидетел на безкрайна простотия. Жените са глупави овце, които позволяват всичко. Никоя не би те подкрепила за нищо. Мъжете от своя страна третират зле жените. Като цяло хората май нямат много голям морал и имат ужасно поведение към всеки и всичко.

Не съм убедена, че това е само тук, затова реших да попитам за мнението на хората, които имат наблюдения и в/у други народи.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: 32dea72c6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами аз съм в Гърция и ще ти разкажа малко за тук. Тук се отнасят много по-различно с жените. Много са възпитани и истински джентълмени. Преди да дойда тук, слушах какво ли не за тях. Не е вярно. Мога много да разказвам за прилики и разлики. Има много малко неща, които не ми харесват в тях и те са например, че не умеят да се забавляват като българите, не умеят да се отпуснат, прекалено сдържани са. И другото, което не ми харесва е, че са по-задръстени. Във всичко останало превъзхождат българите. Без да се обижда никой.
Първоначално като разберат, че си българка те слагат в графа "курви". Имат ужасно мнение за българите и с право. Но като те опознаят се променя всичко. Много са мили, винаги ще ти помогнат. Много спокойни и не си дават зор, карат полека лека.
Усилено се говори за кризата в страната по новините, но това не се усеща в страната. Има работа, даже повече от преди. Може да се окаже, че се усеща криза и имаше протести в Атина и Солун. Но Гърция не е Атина и Солун, както изглежда си мислят всички. Тук където съм аз е такова спокойствие. Единствените ми проблеми тук дойдоха от едни българи, които се чудят само как да те натопят и какво да злословят... А, сега се сетих и за едни където щяха да ме изнасилят на плажа, пак българи. Иначе гърците/мъжете/ са много мили и внимателни, а и са точно по мой вкус като външен вид. Само малко се правят на недостъпни и ти трябва да направиш първата крачка, защото за разлика от българите, никога няма да ти нахалстват и досаждат.
Хубаво ще е, ако всеки се включи с инфо от някъде. Аз съм млада и ми се ходи и на други места.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 0ee639db0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всичко си е до хора. Аз имам наблюдение върху Германия и Австрия. Напълно интегрирана съм била винаги и съм имала приятели сред местните. Едно мога да кажа - на пръв поглед са различни, но по принцип са същите хора. Имат същите проблеми, развеждат се, карат се и се бият. Дори ги е страх за хляба, дали ще си платят наема, как да си гледат децата и т. н.
Стандартът на живот може да е по-висок като цяло, но не за всички. Който работи внася 80% от дохода си (дял на работодател+работник) в името на социалната справедливост, става така, че работата за много хора не си заслужава, да не говорим, че населението застарява и т. н.
Имат големи проблеми, скандали за корупция и.... изобщо - животът не много по-различен от този у нас.
С разликата, че в България хората са топли и лесно се завързват повърхностни запознанства. Сам е трудно да си у нас, но самотен - да. В северните страни трудно се печелят приятелства, но са някак си истински.
Иначе - завистта я има навсякъде. Навсякъде има мързеливи хора, прости хора, крадци, убийци, лоши родители, алкохолици, простаци.
Човек сам избира, с какви хора ще се събира...
И в България има чудесни мъже като характер и изобщо, и в другите страни.
Клишетата като българите били такива и онакива (следват всички негативни човешки качества), немците били такива и онакива например НЕ СА ВЯРНИ.
Има всякакви хора.
Истината е, че просто често, отивайки в чужбина, човек се откъсва от средата си, която не го е правила щастлив и намира нови приятели. Но хората са хора навсякъде - с техните слабости и страхове.
Понеже бях и в САЩ мога да кажа, че там разлики все пак има. Българинът си е типичният континентален европеец. След още 20-тина годинки, когато ни се вдигне стандартът на живот, разликите с другите народи (без комунизъм в историята си) в ЕС ще е минимална. С американците не стои така въпросът, но това е доста обширна тема.
Но все пак - хората са си хора. Нека не го забравяме. Ние не сме марсианци и другите народи също - нищо човешко не им (ни) е чуждо - включително завистта и мързела...

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: a0f41f9ef6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз живея в Норвегия и ще ти обесня по на кратко за живота тук. Има чистота, възпита, репект, тука хората са много мили и тук не е толкова нормално да крещиш да се караш да се мусиш камули да удряш някого! докато в България това е доста нормално дори в училищата е най-често! Тука момчетата имат голямо уважение особено към момичетата и не са така развратни примерно бях на купон с една приятелка и бяхме само двете с няколко момчета тя си имаше гадже и си беше с него.. от 10 вечерта до 7, 8 сутринта бяхме будни ту някои спеше ту се сабуждаше пиехме.. и без нито един да каже някоя глупост или да намекни нещо!!! докато в България да са те "таковали" "100" за цялата вечер. И да кажа пиехме, но нормално правехме всичко да се забавляваме, но без простотий. а иначе знаете в Булгария как е!!! и тука хората не те гледат как си облечен къф телефон имаш или ква кола караш.. даже много хора с добра професия имат от най старите телефони и се обличат най-нормално.. говоря например като адвокати и т. н.
Тука не се подиграват ако си дебел, грозен, беден, болен, негър, японец.. и т. н. а в България чакат най-малкото за да ти се присмеят и такива неща. Самоче тук не ми харесва това че не излизат често както ние в българия.. бе излизат ама само по пицарий.. в мола пазаруват или някви такива някои път сме някаде на вън на някоя пейка и тка смисал не са както в бг децата да си играят на улицата на криеница или някви такива.... мн хубава държава.. въспита и всичко.. ЖАЛКО ЧЕ В НАШАТА БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ НЯМА ТАКИВА НЕЩА!
момиче на 14.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: ab4ee507ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз пък съм в Испания, но няма да развивам локуми. Тука хората са големи симпатяги, никога не са ме третирали като чужденка. Българите само се състезават кой е по-по най. Гледат те лошо и те обсъждат. Изобщо не ми се занимава с тях. Даже мога да ти кажа, че приятелят ми е ръмънец и се събирам главно с румънци и са сто пъти по- добре от българите. С българи да си нямаш работа!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker