Тъжна Коледа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Тъжна Коледа
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 5652 пъти
Или поне на мен ми е тъжно. Не е хубаво да си съвсем сам на Коледа и без елха... Всички семейства са заедно на този ден, а какво правят самотниците?
С кого да си разменя подаръци и сърдечни пожелания, когато стаята е празна, а телефона мълчи?
Не си спомням какво съм си пожелавала за миналите Коледи, но не искам подобна... Дори картите ми предсказаха кражба и загуба...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: 8a466d3c88
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бях направил специална страничка за такива като нас, но нещо не потръгна и я махнах. И аз съм самотен, затова и мразя празниците. Не искам голяма компания-искам един човек гушнат в мен сред стая с запалени свещи, да се любуваме един на друг и на празника.... но няма....

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 92752a52af
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Защо си сам къде си, къде е семеиството ти? :(

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 0c05d5287e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   И аз посрещнах Коледата самичка, макар да съм на 24 и да живея заедно с родителите си. Скарахме се както винаги за глупости, майка ми си легна още в 21 часа, а баща ми седна да гледа филми по телевизията. Аз си взех лаптопа, седнах си в леглото, пуснах си музика и колкото и невероятно да прозвучи се почувствах приятно. Пуснах си първо малко от " Приятели" и " Без думи" и се посмях, а после изгледах няколко серийки от любим любовен сериал и сега потопена в топли и приятни чувства мисля да си лягам и да спя. Лека :)
Миро и Дивна- "Един Коледен момент"- поздрав за всички самотни души

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 30c8b4a46a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нормалните хора с весела Коледа едва ли си гледат на карти... че и да им вярват...
Палав Мечо

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 618e812b09
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Благодаря за отговорите! До номер 4: Не знам за нормалните хора, но знам за отчаяните и самотните какво са Празниците, без любимия, който е предпочел друга компания пред твоята... Изоставена и съвсем сама как да не се отчая? Целият ми свят се сгромоляса! Как да продължа и в какво да намеря утеха? ! Колко е лесно когато има за кого да се грижиш и не си сам, а когато вече няма нужда от твоите грижи, ставаш ненужен, излишен.. Това живот ли е? !
Авторката

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 0dee3b854c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз като имам "семейство"... какво да кажа? ! Днес ставам и отново ме наляга мъка, за пореден път. Винаги по празници от няколко години насам е така - никoй не ми честити, все едно ме няма, а на други нашите винаги честитят. И по рожденни дни е така и всякакви празници и поводи. Нито украса сложихме-нямало за какво.... Нито нищо. А да кажеш да сме зле финансово и това не е. Просто отдавна не сме семейство и никoй не го е грижа за другия.... Съжалявам, че говоря такива неща и сигурно изглеждам като неблагодарница но това е самата истина. Толкова ми е гадно, идва ми да се разплача, но и на това нямам право, защото ако го направя, ще стане и още по-зле. Аз съм сама без братя и сестри, нашите поне имат някой да им се обади да им звънне по празници, на мен няма. Роднини се събират, празнуват, разменят си подаръци, а ние.... Като някакви съквартиранти, които живеят по принуда под един покрив. Страхотна Коледа!

Както и да е, няма никакво значение. Те празниците си идват и си отиват, само дето си минават покрай мен, ей така.

И все пак на всички Весела Коледа!!! Бъдете много здрави и щастливи и дано не ви се случва да сте сами по празници! :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 4d475798d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Брей какви неща чета тук! Дано да ви се усмихне щастието през новата година. Коледата си е само един ден или два - и аз не знам, щото не съм запозната с християнския ритуал. Не се интересувам от никаква религия. И ние отваряхме подаръци тази сутрин и мъжът ми е в отпуска сега и готви агнешко. Играем си с новите играчки на сина ми и това е всичко. По-рано празнувах Нова Година. Сега живея в една тъпа британска провинция където никой не празнува Нова Година, а пък Коледа.... абе, не знам. Седим си в къщи със семейтството и това е, просто все едно е събота и неделя, нищо особено.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 618e812b09
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

8.   Честита Коледа номер 6! Извай, че не знам името ти и не зная какво би те зарадвало за да ти го пожелая, но считай, че имаш още един приятел в мое лице, който те разбира напълно! Празниците не са най -желаното нещо за самотниците, но са неизбежни! За това приемаме нещата такива каквито са и се радваме на чуждото щастие.. Весела Коледа и всичко добро:)
от авторката

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: f36f513496
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Весела коледа номер 6. Бъди по-позитивна и се опитай да поговориш с родителите си за това, което те измъчва, нека картите се свалят на масата и всичко ще си е на мястото :*
jack___daniels

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 16e028bc15
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Тежко е...

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 1e7013edfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Лелеееее, колко много самотни душици имало, и то от двата пола, шегувам се разбира се.
Така е, в този полудял свят, много станаха самотните като нас.

Бъдни вечер - сам, Коледа пак съм сам, Нова година отново ще съм сам, а моята любима жена ще е при мъжа си през всичките дни :-)))), живот, какво да се прави.

Поздрав за всички самотни като мен през празниците.
Всички със многото топлина в сърцата, която се оказва желана може би, но все гадни обстоятелства пречат да бъде дадена по предназначение.
А любовта е най-красивото нещо дарено на хората - но!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 25cb62bf15
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Този период е най-кофти за мен. Може би, защото никога не съм празнувал истински тези празници. Може би, защото завиждам малко на "нормалните" хора, може би, защото е време за равносметка от изминалата година... много може би, а толкова малко отговори. Като се обърнеш назад какво виждаш - само празни обещания към себе си от рода на "Догодина няма да съм сам, няма да е така!", "Новата година ще се опитам да съм по-добър човек!" и т.н.

Най-голямата ирония, е че миналата година си направих списък с нещата, които ще направя и които няма да направя. С намерението че ще изпълня поне половината от 2-та списъка. Е направих го, но "разменени"... направих нещата, които си обещах, че няма да правя и не успях тези които исках :'(

Един от всички

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 0807912453
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   И при мен положението е такова, де да беше само едната Коледа, след няколко дни така ще се чувствам и на нова година, по късно и на рождения ден, та проблема не е в празника, а в самия живот.

При мен така станаха нещата, че нямам приятели днес, отчуждих се от хората и от града като цяло, защото ми писна да ме използват. Дали всичко е въпрос на шанс с правилните хора, но тук при мен няма голям избор. Нямам братя и сестри сам съм и в началото на двайсете си години се чувствам гадно, дори не ми се и слушаше музика на компютъра и така безцелно цъках.
Ужас изпитвам, че ще бъда по същия начин сам в бъдеще, но в този момент нямам си и на идея какво да правя.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: b49f9e1ca5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Мисля си, че Коледа за мен е просто фалшив празник. В смисъл, като 8 март. Така и така не спазвам религиозни традиций, щото не съм вярваща. Не ходя на литургия на 25ти сутринта и никой от семейството ми, слава богу, не ходи. Пластмасовото коледно дърво ми е направо противно, но пак го извадихме от кутията и го накичехме със същите топки, дето от поне 7 години ги използваме. Така ми е омръзнала тази гледка, съвършено фалшиво дърво, също като самия празник, служи едниствено да напъхаме подаръците отдолу и детето да се радва. Питах го какво харесва в Коледа - единствено подаръците, нищо друго, нито дори "елхата" - ха, ха, то пък една елха!!! Равносметки си правя всеки месец на заплата или пък като стъпя на кантара. Много пъти и Коледа си е работен ден, а и 31 декември също. Съпругът ми обича Коледа и иска да спазим традицията - най-вече заради детето, което се радва сутрин на подаръците, подскача като мартенски заек наоколо, и вдига луда врява от радост. Това е хубаво. Та, мисля си - това си е за мен празник на семейството и е най-вече за децата. Кой друг може да вярва, че идва дядо Коледа? Но е зима, студ и неприятно време и хората имат нужда от празник и почивка и да си поседят у дома с близките без да бързат и без да трябва да излизат. Жалко, че не се казва Празник на семейството и децата.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 0dee3b854c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   От номер 6
Благодаря Ви за милите думи! Жалко, че в реалния живот в моето обкръжение няма такива хора като вас. Само, ако знаете какво се случи.... Сякаш не беше достатъчно всичко, а за капак такива проблеми и разправии се случиха на ВЕЛИКАТА КОЛЕДА И СВЯТА
, че просто как да не вярваш в ``чудеса``? !

Родителите на майка ми бяха бити и изгонени от собствения им син точно на този така светъл празник и двамата болни хора, стигна се до дело, снощи давахме показания.... изобщо не искам да навлизам в подробности.

Та става въпрос за това, че кажете ми как да бъде позитивен човек, когато някои от семеитвото все ти прави проблеми и вместо да се наслаждаваш на празника, да мислиш все за другите хора как са, добре ли са, а за себе си да нямаш вмеме, спокойствое и сън.... Такъв е животът за някои хора.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 6d8701f25f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Здравейте на всички които са сами на Коледа. И аз останах сам, предадоха ме най близките хора. Това е най гадното нещо.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 0dab79e63d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Номер 16, гадно е да, но наистина те прави по-силен, мъдър, но може и да убие възможността да се довериш, и аз не знам кое е по-добре. Но са си сам не е задължително лошо, важното е да не си самотен, да си сам е възможност, всеки трябва да остане сам за известно време.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker