Благословията на Бог - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Благословията на Бог
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 2528 пъти
Защо всички хора са нещастни?
Аз мога спокойно да Ви отговоря на този въпрос. Хората се женят ей така, без да мислят какво всъщност означава брака.

За да са щастливи истински хората и за да имат успешен брак, трябва да се помолят на Бог да им избере съпругата или съпруга с който те трябва да живееят за напред.

Второ за да бъдат щастливи, те трябва да спазят тази ценна традиция,да се опазят чисти докато не се оженят, т.е. да не спят предварително, момичето трябва да бъде чисто, както и момчето. Тогава Бог ще ги благослови само заради това че те са се опазили и ще им даде много щастие на този свят, такова щастие за което те дори и не са си помисляли.
Ще Ви разкажа на кратко една история на една моя приятелка.

Тя е момиче, което много слушаше родителите си и много им помагаше. Тя се изучи, нали като следваше и завърши.
Тя имаше 2-ма приятели, с които се раздели точно по тая причина, те искаха да бъдат с нея предварително, но тя им обясняваше, че девствеността и ще бъде като подарък за първата и брачна нощ с мъжа, който ще бъде напред в живота и и я обича истински.
Така както Ви казвам тя се раздели с тях, по тази причина и един ден тя се запознава с един испанец по скайпа, така докато не се оженят.

Сега тя е много щастлива, той много я обича и уважава, той е архитект и и подари чисто нова къща на два етажа, като свадбен подарък. Освен това, майка ми му стана кръстинца, той прие православието и сега живеят заедно и много се разбират и обичат, самия той казва че е щастлив, че я познава своята сегашна и почтена съпруга.

Ако не беше нужно жените да бъдат девствени, то тогава момиченцата нямаше да се раждат девствени, нали сами разбирате, че това е нещо свято и интимно, както и скрито, това че едно момиче е девствено не означава, че тя е задръстенячка или нещо подобно, а това означава, че тя е подчтена и възпитана, момиче което се стреми към чистотата и целомъдрието.

Няма нищо срамно едно момиче да е девствено та дори и да е на 20години или повече, това е нещото, което е прави специално пред всички други момичета.

Някои момичета смятат, че е срамно да си девствена на 15 или 16годни и на горе, защо трябва като всички момичета на 15 години даже и по-рано лягат с мъже и ние да го правим, според мен не трябва да се бърка понятието любов със страстите и греха.

Или други смятат, че като превръщат страстите си в спорт са кой знае каво, за съжаление по телевицията, чрез чалгата или други водещи винаги се слагат тези леконравни и леки жени, така те объркват представите на хората от нормални в ненормални.

Какви ценности има един неморален човек, и какъв е този човек, нима той може да ти даде съвет или нещо подобно освен някоя тапотия, било то за живота или нещо друго, според мен това са ограничени хора, на които са им обърнати представите за живота, хора, които смятат че само чрез... има щастие.
Щастие има, и то е навсякаде стига ние да го видим, или да се постарем да го намерим в най- малките неща.

Пожелавам много щастие на всички, дори и на лошите, леки и неподчтени хора, много късмет, здраве и едно запомнете не е срамно да си чист, почтен, или целомъдрен, срамното е да си без никаква съвест и толкова паднал че, да не можеш да различаваш лошото от доброто, и да бъркаш щастието със спорта казано в кавички - секса.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: ac8601cc21
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Все пак да добавя за тези, които не са се опазили. Понякога е възможно да се угоди на Бога повече с покаяние, дори повече отколкото с девство. Но покаянието е доста по-трудно. За това по-добре да не се поддава човек и да се опази. Иначе веднъж тръгнеш ли надолу, то иска доста болка и усилия, за да стигнеш до душевно съкрушение и покаяние.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 795a7160a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това е така, и е добре да се разбере и осъзнае рано, за да не стават грешки. Много грехове и нещастия в този свят са от гордостта и похотта.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 7181de36c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Опази Боже

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 8f20effd9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Радвам се че има щастливи хора като теб. Надявам се всеки да намери щастието по свой начин. И все пак не мисля че всичко което каза е така но това си е мое мнение защото може да си добър човек по 1000 други критерия и този за девствеността според мен не е най-важния. Мисля че прост трябва да си добър човек по някакъв начин.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 5c7b0d57fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   А с какво са виновни децата?
Те къде са сгрешили, че Бог така да ги наказва?
И все пак, ти не си в обувките на твоята приятелка нали? Всеки брак си има недостатъци, всеки съпруг също.
Това разбира се не значи че подкрепям секса без брак, просто не бива да се гледа толкова едностранно на живота. А приятелката я чак камара щасливи и още толкова нещастни мигове, на които никой от познатите и няма да бъдат свидетели.
Успех с целомъдрието. Желая на всеки щастлив брак, но все пак е важно и съпруга да е Вашия съпруг. И да го обичате и със недостатъците.

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: b6105fadc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Хареса ми написаното! И то доста... Би ли се представил/а- мъж или жена си, на колко години и кое те накара да стигнеш до това прозрение? Напълно те подкрепям, защото аз разсъждавам по абсолютно същия начин и макар вече да минавам 20-те не бързам да се отдам на първия срещнат. Не знам дали ще успея като приятелката ти да се запазя до първата брачна нощ, защото за жалост психиката на повечето мъже е доста по-различна и са много малко тези, които биха ни разбрали и биха ни влязли в положението...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: b0f691c27c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не от автора до 6 - минавам 30-те и възмамерявам да се пазя за моята съпруга, има, че дори познавам много други, които са осъзнали смисъла на брака, семейните ценности, отдадеността на единствения/единствената.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 752619b8f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Това е едно от най-прекрасните неща които съм чела в този сайт, благодаря!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 98faee2ac5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Поздравления и от мен, радвам се да видя човек, който има правилното виждане за нещата.
Хората като нямат любов в живота си, правят секс и му викат "любов". А това са различни неща - секса е, за да имаме деца, а не за да заместваме с него липсата си на любов.
За това, че и двамата трябва да са девствени, когато се женят - да, така е най-добре. Но и да не са - в смисъл да си живеят заедно и да си имат интимни отношения и без подписи, свадби и такива неща - трябва да са само двамата, този мъж с тази жена, а не с други, и то само за дете, когато решат.
Но това изисква по-висша степен на развитие, повечето хора /за съжаление/ не сме още на това ниво.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 9326b1e389
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Девствеността и вярата не са някакъв трамвай, който едва ли не ще те отнесе в рая. Много по-важни са нещата, които правим за другите, делата, отношенията, а вярата е просто само една прелюдия, първа и необходима стъпка към истиността.

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: b0f691c27c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Всъщност ние не говорим за спасението, а за отношението към другия човек, не ближния, а любимия, единствения/единствената. Спасението е друга тема, но определено е свързана и с отношението към другите хора, включително вярността към половинката.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 5bcb936358
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Прочетох го до средата и спрях, защото ми стана ясно колко ти е промит мозъка.
Да, страхотна логика.
Аз не мога да взимам решения за собственият си живот, защото трябва да чакам някаква висша сила да ги вземе вместо мен, но чрез знак.
Нямам право да си доставям удоволствие, заради невидимата сила, заради която са се водили стотици войни и в името на която са загинали милиони хора.
И какво излиза? Че, ако се бях 'запазила' до сватбата Бог щеше да ми подари архитект, който да ми подари къща?
Още по-страхотно е това твърдение-
Молиш се:
А)Молитвата ти се изпълнява - "Благодаря ти, Господи! Това е доказателство, че съществуваш! "
Б) Молитвата ти не се изпълнява - "Неведоми са пътищата Божи, Господ действа по страни начини, това е доказателство, че съществува. "
Това, че съм правила секс преди сватбата с човекът, когото обичам ме прави непочтена грешница и изключва всякаква възможност аз да имам хубава преценка и да давам съвети?
Моралът и ценностната система на човек не се свеждат до това какво върши в леглото си, а какво върши извън него. Подобно твърдение е некоректно и ограничено, само човек възприемащ сексът и страстите, като нещо греховно и лошо може да говори така.
А човек с подобен мироглед е болен и травматизиран психически.
Не би приел "тАпия" съвет на някой "непоДчтен", така ли?
Ами, то и в исляма хората се пазят до сватбата и много държат на високият морал, това значи ли, че ако дойде "Ахмед" и те посъветва да набиеш жена си, защото е извършила нещо греховно ще го направиш? Или мюсюлманите също спадат към недостойните хора?
И видиш ли ти, аз като християнка имам право да пия вино, "това е божията кръв все пак", но не мога да си запаля една цигара - "това е дяволският порочен дим".
Чел ли си въобще Библията? Поне веднъж, поне половината? Аз съм я чела и не смятам, че разумен човек би възприел написаното вътре нормално, дори и да приемем, че всичко вътре е метафора.
Аз, защото съм жена трябвало да си стоя в кухнята и да раждам деца, заради грехът на Ева и да съм благодарна на всички мъже, че "първият" такъв си е дал реброто - иначе нямаше да съм тук и сега. Според Бог съм някакъв вид втора ръка човек само, заради полът си, но "той обича всичките си деца". Звучи толкова обидно, наивно и грозно.
Че и Исус е имал грехове, един от които се нарича Мария Магдалена.
Ужасно е, че има толкова хора, които нямат никакъв контрол над живота си и самоконтрол, като цяло...
Алкохолици и наркомани, които вярват, че Бог ги е излекувал, а не те със свои собствени усилия и мъки.
Хора, които след тежка операция благодарят на Бог, а не на доктора, който ги е спасил.
Жалко и нездравословно е да имате толкова ниска самооценка и вяра в себе си и околните.
Аз избирам да съм собственият си Бог и да вярвам, че мога да постигна всичко (било то хармония, чистота или доброта) със собствени усилия, а не целувайки ръце на мръсни свещеници и молейки се на дедовия. :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker