Пътят на душите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Пътят на душите
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 8438 пъти
Добър вечер. Искам да попитам, дали някой е запознат с книгите на Д-р Майкъл Нютон? В няколкото свои книги той подробно обяснява "Пътят на душите" или какво точно се случва с нас след като физическото ни тяло умре. Ако има някой запознат с неговите книги нека изкаже мнение. Вярва ли на написаното от него? Достоверно ли му се струва? Наистина ли неговите книги са така дългоочаквания отговор за смисъла на нашия живот?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: 624069df7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

1.   Аз ще ти кажа какво става когато "преминеш". В зависимост от това как си живял на планетата земиЪ, отиваш или в ада, където има само вечни мъки и вечни страдания, плач и скърцане със зъби, просто не можеш да си представиш. Или отиваш в рая, при Създателят, Творецът на всичко. Как можеш да се избавиш ли? Ами като се покаеш и следваш името на Христос, и проповядваш евангелието му.

Лека вечер, и добър ден. :)

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: a9f4f8d462
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Жалко че аз не съм го чувал тоя писател, но поназнайвам некои неща свързани с въпроса ти.
Ами има задгробен живот, само това ще кажа.
Не умираме. Само тялото ни умира, но ние продължаваме да живеем (горе) и след това се прераждаме отново и отново, докато не изкупим всичките си грехове. За това има и Карма- ако в миналия си живот не си поправил дадена грешка, в този трябва да я поправиш, но допускаш друг грях, който не успявайки да го поправиш в този живот, остава за другия ти живот и трябва в другия да го поправиш ;)
Това знам. Мога да пиша още много, но вече трябва да си лягам. :)

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: f9b1f307e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Кармата е в индийска религия. Аз не я разбирам и не ми харесва смисъла и. По-скоро ми се иска да вярвам, че остава след умирането на тялото един вид енергия, която не се вижда и не можем да пипнем, защото е в друго измерение. Харесва ми да си мисля, въпреки, че си е само моя идея. Но има хора, които получават информация от умрели хора, тоест "говорят с души" и научават неща валидни в настоящето. Понеже това е факт, аз пък си строя такава теорийка, че има друго измерение където тази енергия съществува. Какво ще кажете?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: b3a82310f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Прочети книгите му! Много неща ще разбереш. Има и много други автори, които пишат по тази тема, не се ограничавай само с един автор.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 721d2ef61a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   напълно съгласен с номер 1

БеЛиЯ МеЧоК

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 61107d7b9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Чела съм споменатата книга. Бях заинтригувана и впечатлена от информацията в нея. Има и други подобни книги, които описват състояние, под въздействие на хипноза или друг способ на излизане от физическото тяло, в което се попада в свят на... душите. Никой не може да каже дали това е истина, но има някаква непоклатима логика и мъдрост в тези книги... все пак.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 4d7c81c779
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Чела съм въпросната книга и вярвам, че ивма нещо отвъд. Аз съм получавала такива усещания. Мога да бъда и по-конкретна, но усещам, когато някой от дядовците ми иска да свърже с мен. Последния път беше преди 10 месеца.
Сара

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 98dbdb5ba3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Аз ти препоръчвам да прочетеш оригинала, а не преразказа и да се насочиш към истинския извор- Библията. Всичко останало е просто преразказани и криво разбрани неща от нея. Там си пише абсолютно всичко и ако имаш желание и търпение да я прочетеш цялата би могъл/ла да разбереш всичко, което те интересува и вълнува. Останалото е просто една бозичка

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 2211d85496
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

9.   Познава, лично д-р Нютън - невероятно одухотворен човек е. Хипнотерапевт съм и съм изкарал квалификационните курсове в института му (макар и не лично водени от него - вече се е "пенсионирал").

От 3 години практикувам регресивна (LBL, ЖМП) хипноза по неговата методика и данните, които съм събрал от клиенти до сега абсолютно потвърждават описаното в книгите. При това - без значение от възрастта, националността, IQ-то, професията, социалното положение, религиозните вярвания или атеизма на клиентите. При дълбоката хипноза (сомнамбулен стадий, делта- до тета-ниво) лъжата и измислиците са невъзможни.

От събраните данни, както и от личните ми преживявания и опитности мога на 100% да потвърдя валидността и автентичността на описаното в книгите. Отново подчеравам - тук не става въпрос за "вяра" или за някакви предположения, научни хипотези или теории, а за лични преживявания и професионален опит. Нещо повече - не само съществува "живот след смъртта" или просто има "нещо" там, ами точно там - в духовния свят, е нашето истиснко съществуване и битие. Това, което тук наричаме "живот" е само едно временно обвързване на истинската ни същност с едно временно и несъвършено тяло. Това е "упражнение", подобно на училищен практикум (стаж, лабораторни упражнения), единствената цел на който е да напреднем по пътя на духовното ни развитие и да съберем личен преживелищен опит.

Земята, материалният свят - това са един вид тренажори, на които душите ни се упражняват за да укрепнат, "заякнат" и напреднат. Всъщност всеки от нас е един Бог в развитие, но едни са по-напред, а други по-назад по този път, от което се определя и световъзприятието му.

Трябва да отбележа още едно нещо - достъп то тази информация се дава само на хора, които са поне на средно ниво в духовното си развитие. За тези, които са по-назад, и за които стимул за развитието им са все още страха от смъртта, усещането за ограниченост и единственост на живота, както и нуждите на физическото тяло - неговото оцеляване и задоволяване, за тях всичко, което дискутираме тук, са "абсолютни глупости", и то не за друго, а защото самите те нямат лични преживявания в тази област. Няма и да имат, понеже водачите им никога не биха допуснали да преживеят нещо, което би спънало или забавило индивидуалното им духовно развитие. Те просто биха се разхайтили, ако по някакъв начин преживеят, усетят и разберат, че всъщност са безсмъртни същества и нищо не е истински фатално. Безсмислено е на такива хора да им се обяснява или да се убеждават в каквото и да било. За тях е по-добре да не четат тук и да не си пълнят главата с бръмбари - така или иначе с напъване на мозъка в това направление нищо не може да се постигне, а приемането на нещата на "сляпа вяра" е по-скоро вредно (понеже по този начин всеки може да "повярва" в каквото и да било).

Материалният свят е Училище, Земята е трудно училище, а България е изключително трудно училище. Чест прави на всички души, които са решили да се родят и доброволно да останат тук. Досегашните ми наблюдение показват, че в България от около 70 години насам се прераждат много души, живели в древния Египет. Повечето от тях там (по различно време, разбира се) са били жреци, духовници и т.н., т.е хора, които са разполагали със значителна "духовна" власт, за която обаче не са имали съответното духовно ниво, поради което редовно са злоупотребявали с тази власт, или несъзнателно са подвеждали големи маси от хора. Тук те се учат на смирение, на себеотрицание и любов към ближния, на професионално развитие и творчество в изключително тежки условия, и са си определили един доста труден и тежко поносим, но затова пък по-бърз и по-ефикасен път на развитие.

Живеем в изключително интересни времена - на границата на две хилядолетия, на прехода между два обществено-икономически строя, на смяната на две Ери (на Рибите и Водолея). Все повече хора се пробуждат и осъзнават духовната си същност. Докато в миналото това са били редки проблясъци само при определени личности, повечето които издигани в култ заради духовните им прозрения, сега явлението е много по-масово. Изглежда общото ниво на човешката раса вече е одстатъчно високо, за да се излезе от фазата на развитие чрез принуда (болка, мъка, нужди...) и да се премине към развитието чрез любопитство и спонтанно желание за (духовно и всякакво) развитие и усъвършенстване.

№8, точно Библията, при цялото ми уважение към нея, е една бозичка, допълнително разредена и забозена по време на всичките й редакции и "донастройки" с цел институционализирането й. Да - тя е произлязла от истинската духовност, да - в нея има много истини, мъдрост и т.н., но има и твърде много изопачавания, притчи, доработки, както и откровени лъжи. Например - в практиката ми никога не съм чул някога нещо да се спомене за места като "Ад" и "Рай". От описанията на клиентите, най-близката налогия е, че там - в духовния свят е "Раят", а тук - в материалния свят е "Адът", т.е. тук душите са поставени при изключително трудни, изнурителни и изчерпващи условия... Изключително недостоверно е и внушението, че човек има нужда от посредник (църквата) между себе си и духовното, след като самият той е част от Голямото съзнание (Бог).

№2 - М.Нютън не е писател (белетрист), а изследовател (хипнотерапевт). Това, че има дар-слово е само плюс при популяризацията на изследванията му. Има и много други като него - например Йън Стивънсън (за съжаление непревеждан и неизвестен в България, тъй като статиите са му строго научни и написани на професионален език), Долорес Кенън (на външен вид изглежда направо като сестра на М.Нютън). Изобщо хората, чиито души са много напред в духовното си развитие, придобиват и някакъв хараклтерен външен вид. Наблюденията ми показват, че при ускорено духовно развитие очите бързо изсветляват и стават почти прозрачни, какъвто и цвят да са имали преди това (за тази споделена информация не преотстъпвам правото на собственост на spodeli.net! :) . Това може да се наблюдава дори за период от няколко месеца, ако човекът е предприел крути мерки (духовни практики и т.н.) за успоряване на духовното си развитие.

№1, това на базата на личен опит ли го написа, или на някакви мъгляви предположения, които дори не са твои?

Желая весело посрещане на Новата година и успешно духовно развитие на всички!
Ray

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 17fc85d57d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторката: Благодаря за споделената информация, Рей. Би ми било интересно някога и аз да се подложа на такава хипноза. Много искам да си отговоря на някои въпроси, защото незнанието ми пречи да живея пълноценно. Ако модераторите позволят и имаш желание - може да оставиш някакъв мейл. Аз ще следя темата и се надявам да науча още интересни неща от теб в тази област.

Честита Нова Година на всички!

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 6938777e63
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Привет и от мен!
Всъщност вярата е налице, когато човек живее като его. Има два начина на живот на земята - когато умът, т.е непрестанното бърборене в нас властва и се идентифицираме с него и когато се предадем и заживеем като не-ум. В състояние на его нещата опират до вяра, докато осъзнатият човек просто знае нещата така, както знае, че има две очи. Разбира се, има преходен период на 'учене'.

И аз имам въпрос: според Нютън не съществуват души-близнаци (казва го в 'Следите на душите'), но според други източници има такива - душите се създават по двойки и когато излезем от дуалността и балансираме мъжката и женската енергия в нас, срещаме нашата душа близнак, но не като допълнение, а като наше огледало. Този въпрос е към Рей, а и аз се интересувам от връщане в минали животи - координати?

:)
Soul

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 98dbdb5ba3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   :) Българите никога няма да заживеят щастливо и в хармония, докато търсят спасението в хипнозата и разни там измислени глупости, а не се обърнат към Бог. Аз лично се докоснах до тези вид услуги- помогнаха ми за кратко и след това всичко се върна с още по-голяма сила. Давах парите си за нищо. Любовта ми към Иисус- нашият спасител спаси душата ми и ми помогна да прогледна. Хипнозата не може да направи човек по-богат душевно- тя те връща назад в годините и дори може да ти покаже какъв си бил в миналите си животи, но не те учи да бъдеш по-добър човек, да си благодарен на това, което имаш, да помагаш и да обичаш всички- дори и хората, които те нараняват. " Наблюденията ми показват, че при ускорено духовно развитие очите бързо изсветляват и стават почти прозрачни, какъвто и цвят да са имали преди " - :)))) моите очи си бяха и продължават да са си тъмно кафяви- почти черни, но любовта в гърдите ми става все по-голяма, а усмивката на лицето ми- все по-широка и това е само и единствено благодарение на вярата ми не в самозвани терапевти, които искат само парите, а в Създателят ми- който ми помогна без да ми вземе нито левче :)))
Жал ми е за хората, които вярват в тези неща- хипноза, магии, врачуване, гадаене и т. н. Тези неща не помагат истински- те само залъгват обърканите души. И никой, който казва, че книгата на Бог е боза, не може да ме убеди, че е душевно богат, защото всеки един светец/ най-богатите душевно хора/ се е оповавал на това четиво....

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 98dbdb5ba3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Естествено е да не се хареса предния коментар- дори бих се очудила, ако някой каже, че предпочита Бог пред всичко останало... Много е жалко, когато виждаш как хората се отричат от Него и от Иисус и тръгват по други пътеки. Така е било и преди хиляди години, когато Той е дошъл на земята да ни спаси- малцина са му повярвали, а повечето са искали да го видят мъртъв. Ако дойде днес повечето ще му обърнат гърбовете и ще предпочетат да ги хипнотизират, пред това да отворят сърцата и душите си за Него...

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 2211d85496
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

14.   №12/13, държиш се като дете, на което някой му е казал, че любимата му книжка е (човешка! ) измислица. Радвам се все пак, че си си намерила обяснение на нещата, съответстващи на твоето духовно ниво. А какво е то ми говори достатъчно красноречиво фактът, че си позволяваш да съдиш и категоризираш другите, както и техните средства и методи за духовен напредък. Също и твърденията във всичките ти постове, че твоят път е единствен и верен - не ти ли намирисва на фанатизъм? Не ти ли е хрумвало някога, че върхът (на планината; на развитието) е един, но пътищата към него са много? Това, че очите ти не са изсветлели пък трябва да ти говори на тебе колко си се "развила" в духовно отношение - явно никога не си срещала истински духовно напреднали хора, в чиито очи направо тръпки те побиват като погледнеш, и неволно отместваш поглед встрани да не би да потънеш и да се изгубиш в тях...

Между другото - ще ни осветлиш ли какво общо има душевното богатство с духовното развитие? Като гледам, за тебе май фискалното богатство (кой колко ще ти вземе и кой колко ще ти даде) има по-голямо значение от душевното...

Религията е чалгата на духовността - не го забравяй! Ако искаш действително да постигнеш духовен напредък чрез религия, изучи детайлно ВСИЧКИ религии, не само "твоята"... И тогава ще разбереш кое е общото между тях, и кои са зрънцата истинска духовност в тях... Няма да го направиш, обаче - далеч по-лесно и по-удобно (и по-евтино! ) е да вярваш, че в малката книжка с краен брой страници пред теб е заключено цялото Битие, заедно с всички истини за него...

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 2211d85496
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

15.   №11, душите всъщност са холограми, деривати на Голямата холограма ("по Негов образ и подобие... ") с всички присъщи на холограмата свойства - могат да се "делят" на произволен брой по-малки холограми, всяка от които запазва основните качества на оригинала, но е негово по-бледо копие (с по-малка резолюция, по-малко енергия). Идеите за това са много добре описани в книгата "Холографската вселена" на М. Талбот (или Толбот). Макар Нютън да не е винаги на 100% точен в описанията и тълкуванията си (все пак е пионер в областта и далеч не я е ракрил и прецизирал цялата), нямам никакви потвърждения на тезата, че душите се генерират по двойки (подобно на дуета частица-античастица). Не съм попадал и на душа, която се е фрагментирала на две или три и живее едновременно в няколко тела, макар че Нютън описва подобни случаи (вероятно са много редки, а си има и обяснение - такъв вид напредък е неефективен и се дава като възможност само за да се убеди душата лично в това). Като заключение - не отричам, нито потвърждавам нещо, с което не съм се сблъсвал персонално. Възможно е и самата "технология" на образуването и развитието на душите да търпи експериментиране и изменения.

Иначе (Soul) в първия абзац си абсолютно прав/а - всичко е въпрос на гледна точка, и най-вече на гледната точка на ума/егото. Бих допълнил - умът е един чудесен инструмент, който можем да използваме много успешно за духовното си развитие. Той е способност много рязко и абстрактно да концентрираме менталната си енергия върху някакъв материален или мисловен обект. За съжаление и той, както и всяко друго изключително мощно средство (напр. ядрената енергия) е нож с две остриета - способен е както да катализира, така и да спре или забави развитието ни, ако го употребяваме неправилно. Затова смятам за особено важно, чрез всички тези занимания - хипнози, медитации, регересии, холотропни сесии и т. н., да направим така, че умът да върви в синхрон с несъзнаваната и със свръх-съзнателната част от нас. С напредъка и осъзнаването ни умът действително започва все по-добре и по-пълноценно да работи за духовното ни развитие и все по-малко да се занимава с глупости.

Желаещите да се подложат на регресивна хипноза (като №10 и №11) трябва да измат предвид няколко неща:
- постигането на хипнотично състояние е умение като всички останали - някои си го имат заложено по рождение, други трябва здравата да поработят, за да го придобият в удовлетворителна за работа степен;
- духовните ни водачи никога не биха позволили в ЖМП-сесиите да достигнем до информация, която би предопределила или повлияла някой наш съдбовен избор в живота, за който трябва да вземем самостоятелно решение. От тази гледна точка (както и сам Нютън е установил), ако клиентът е на възраст до ~30 години, и повечето му отговорни моменти в живота тепърва предстоят, ценната информация, която може да се извлече чрез сесиите е сравнително малко. Най-добри сесии се получават при хора над 50-55 години, но тогава и тяхното значение е по-малко (понеже по-голямата част от живота вече е минала). Разбира се има и изключения - казам го превантивно, за да не се втурнем към прехвалените ягоди с голямата кошница...

Координати? Опитах се на няколко пъти да оставя, за съжаление - без особен резултат.
Ще пробвам пак: tetracen на известен наш български (братята Кирил и Методий) и-мейл сървър.
Мейлът не е обвързан със Skype, Facebook и други подобни регистрации, нито пък гарантирам, че ще успея да отговоря на всеки мейл :)

Поздрави на всички:
Ray

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 98dbdb5ba3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   :) Много интересно преувеличаваш думите ми. Не съм казала, че това е единственият път, а че хипнозата не е начинът. Тя може да ти помогне за кратък период, но за жалост не лекува души. Има много други начини човек да повярва в себе си и да заобича живота си и това не е само религията. На мен тя ми помогна и затова говоря за нея/ нормално е човек като открие лек да иска да го сподели с другите/, но има и други пътища- верни приятели, истинска любов и какво ли още не. Интересното е, че ти сама си правиш оценка. Нека някой твой клиент, на когото си помогнала преди години каже дали твоята помощ му е променила коренно живота и се е оправил напълно и дали не се е връщал отново в това състояния след години. На мен коментарите ти ми приличат по-скоро на самореклама и привличане на нови наивни клиенти, а не с цел да помогнеш на някого. Ако искаше да помогнеш щеше да кажеш начини, а не- ето ми координатите, елате да ви хипнотизирам и ще станете като нови :)))) Защо не кажеш как хората да променят мислите си от негативни към позитивни? :))) Как да започнат да се усмихват повече и да плачат по-малко? Как да бъдат по-щастливи? :))) Лично познавам хора, които няколко години след срещата си с психоаналитик отново изпаднаха в същите състояния, защото просто не бяха доизлекувани.
" Религията е чалгата на духовността". А коя е истинската духовност тогава? Науката може би :))) Не знаеш какво е общото между душевното богатство и душевното развитие? :))) И извинявай, че го казвам, но ти никога не си ме виждала на живо и не можеш да знаеш аз на какво духовно ниво съм- това, че си вадиш такава оценка от моите писания ясно говори колко добре успяваш да усетиш що за човек стои от другата страна и обяснява защо помагаш на хората като ги хипнотизираш, а не чрез обикновен приятелски разговор :) На мен психолози са ми казвали, че имам адски силно излъчване и че ако стана психолог няма да сгреша... въпреки, че очите ми са почти черни като катран :)))

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 2211d85496
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

17.   Скъпа №16, прочети ако обичаш първо заглавието на статията, после хубаво прочети какво пита всъщност авторката, след това виж и своите писания, после и моите (понеже освен всичко останало ми бъркаш и пола), след това прочети и последния си пост, и ако имаш с какво, си направи хубаво преценка кой какво всъщност прави. То не беше Христос, то не бяха библии, то не бяха самоизтъквания, а сега и психолози, които разбират от "излъчване"... Съмнявам се, че изобщо си наясно какво представлява хипнозата, или пък за какво точно служи.
Ако имаш комплекси да избиваш, тук определено не е мястото за това - ходи в темата "Благословията на Бог" (http://spodeli.net/3/story-19211.html).
Между другото - проектирането на собствените си недостатъци върху околните се нарича "проекция" или "сянка".
Иначе не се съмнявам, че в своите очи си най-енигматичния и духовно извисен човек на света. Знаеш отговорите на всички въпроси и въобще - всичко ти е ясно. Жалко че не можеш да се погледнеш отстрани, обаче.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: b82abc66b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   :) Може ли да кажеш кои мои недостатъци всъщност аз изтъквам и се опитвам да проектирам на някой друг? Жалкото е, че ти не можеш да се погледнеш отстрани, защото се водиш за специалист, а не се държиш като такъв- не мога да повярвам, че човек, който не успява да разбере гледната точка на някого си изкарва пари с това. Така ли се отнасяш с клиентите си, които гледат по по-различен начин на света- като ги наричаш комплексирани и инфантилни? Аз не съм психиатър, психилог, хипнотизатор и т. н. - аз съм едно обикновено младо момиче малко над 20-те, което се занимава с коренно различни неща, но усещам, че в теб има много голям негативизъм и отрицателна енергия и се чудя как успяваш да помогнеш на хората като самият ти имаш нужда от помощ? Писах тук, защото исках да дам още една идея на авторката, но явно има хора, които не зачитат гледната точка на другите и веднага ме нападнаха. А относно това каква съм- благодаря ти за обидата, но мен човек като теб не може да ме засегне :) Моят пример в живота са хора като Ник Вуйчич- който иска може да се позаинтересува от живота му. Адски силен, готин и позитивен човек. На останалите дребни душици, които обичат да обиждат и засягат без да има някаква сериозна причина мога да им пожелая само да успея да стигнат дори 1/10 от прозренията за живота на Вуйчич- тогава може би ще успеем да водим по-смислен и хубав разговор :)))
Всичко най-хубаво, а на хората с кафяви очи ще кажа само- не слушайте глупостите писани тук. Всеки може да постигне голямо душевно богатство без значение какви са очите ви- важната е душата :))))

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: aa20e4baec
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   Номер 18, 13, 12, престани да спамиш темата. Абсолютно неадекватна си и нищо смислено не казваш. Разбрахме какъв ти е цвета на очите, колко ти е широка усмивката и кой какво ти е казал и какво си чела. Някакви лични достижения да споделиш - професионални, семейни, деца, съпруг? Или и там Христос запълва дупките, и в прекия и в преносния смисъл?
Май Рей ще се окаже напълно прав за тебе.
Рей, понеже следя с интерес темата, би ли обяснил по-подробно какво имаш предвид под душите са холограми? Холограмните стикери изобщо не ми изглеждат одухотворени.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 6938777e63
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Здравей, Рей!

Благодаря за отговора, а също и за координатите.
Когато писах предния ми пост тъкмо бях прочела за идеята за душите близнаци. Понеже съм свикнала да се доверявам на интуицията си, тази идея ми се видя някак съмнителна и ‘случайно’ отворих този сайт, в който отскоро влизам. Нарочно проверих в ‘Следите на душите’ какво казва Нютън за сродните души и т. н. Разрових се и из нета и даже имаше статия на Дънов, че душите били създадени по двойки. Не, че имам нещо против учението му, но Дънов не ми резонира вътрешно и не си падам така да се каже ?. Всъщност това едва ли има голямо значение, тъй като смятам, че един човек може да има пълноценна връзка, когато поне донякъде е решил себе си. Преди това целта на т. нар. любовни връзки никак не е щастието и колкото по-рано се разбере това, толкова по-добре. Не можем да търсим в другите това, което нямаме, тъй като и те търсят същото и де факто една самота плюс друга самота прави по-голяма самота. Капитулацията е онова, което може да ни доведе до една връзка, основана на любов, а не на борба за доминиране. Та според теорията за душите близнаци има точно един друга душа, с която сме създадени в самото ‘начало’ и която ще срещнем в края. Това го има още в ‘Пирът’ на Платон, но както и да е, отпадна като ‘истина’ за мен.
За ума – да той е добър инструмент и лош господар. Ние не сме нашия ум, а притежаваме ум, с който да работим. Вместо това обаче се идентифицираме с постоянното бърборене в нас, вярвайки че това сме ние. Целта на споменаването на ума беше да кажа на авторката на темата, че когато започнем да навлизаме в някаква нова за нас материя въпросите са повече от отговорите. Всяко нещо, възприето чрез ума е частично, защото ‘истината’ е като диамант, а умът няма способността да види всичките страни. Което не означава, че наличието на приличен интелект не е първата предпоставка към възможното преминаването към не-ум.
За хипнозата – не съм се подлагала никога и не съм сигурна дали ще се подложа, но исках координатите за всеки случай. Да кажем, че аз съм от тези хора, които са се родили не напълно забравили разни неща ?. Благодаря още веднъж за тях и кой знае, може да се възползвам някой ден.

П. П. Търсенето на определен тип внимание (свързано с ‘духовни’ въпроси) е само една уж по-фина игра на егото, но бих казала, че за мен е по-груба, понеже, както знаем, получаването на енергия е единствената грижа на по-ниските нива на съзнание, но когато е насочена към по-еволюирали души, там ‘храната’ е по-качествена и калорична, хаха.

Поздрави!
Soul

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 2211d85496
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   Здравей Soul,

Страхотен коментар под №20! Приличаш ми на доста осъзнат човек, а фактът, че амнезията ти не е пълна - в голяма степен потвърждава това.

Да, смисълът на живота и на "любовните" връзки избщо не е в щастието, а единствено и само в (духовното) развитие, което между впрочем може и да е доста болезнено...

Отношенията между хората са най-пълноценни, когато има активна обмяна на духовен опит, а влюбването е най-бързият и директен начин да събереш двама души (за да обменят такъв) ВЪПРЕКИ умът им. Иначе чрез връзките си и обичта към роднини/близки наистина се учим да обичаме, но това има много малко общо с онази, голямата Любов, която е универсална категория и е неотменима като гравитацията. По-нататък, след събирането на една двойка, или на някаква група по интереси, обмяната на духовен опит протича несъзнателно, на принцип, подобен на топлообмена (когато две тела с различна температура са в контакт достатъчно дълго време, то температурата им се изравнява). След като по-напредналият от двамата "издърпа" този на по-ниско ниво до своето, обменът спира и тази връзка постепенно губи смисъла си от духовна гледна точка. Ако двамата обаче са решили да я превърнат в дългосрочно партньорство (примерно с цел отглеждането на деца), то тя наиситна трябва да се основава на принципите, за които ти споменаваш.

С учението на Дънов и аз не резонирам твърде - наистина има много истина и много мъдрост в него, но има и много плява, както и погрешни предположения/твърдения. Все пак - той е доста по-достоверен източник за духовното отколкото е например Библията. Предпочитам да разглеждам учението му "на парче" - т. е. само отделни елементи, които са потвърдени на практика.

Относно душите-близнаци - освен, че не съм попадал на подобен случай, ми се струва недостоверно и от множество гледни точки. Какъв е смисълът? Често при брачни консултации задавам въпроса: "Ако срещнеш своето собствено копие, само че от другия пол, колко дълго би могъл/ла да живееш с него? " и ако отговорът не е "Цял живот. ", значи съответния човек индиректно не одобрява себе си и на някакво ниво осъзнава, че има сериозни трески за дялане.

Хипнозата е просто един инструмент, подобно на много други от арсенала на терапевта или изследователя. Тя сама по себе си нищо не може да ти даде, както и завъртането на ключа за запалване на колата все още нищо не означава - много по-важно КЪДЕ ще отидеш след това с колата. Това е просто метод за "приспиване" на критичния ум (бърборенето, за което споменаваш) с цел несъзнаваното, или духовният ни ум да излизе на преден план и да ни разкаже за битието, което води на един по-дълбок план от съществуването. Като преживяване не е нищо особено - много хора дори не разбират, че са били под хипноза и после се съмняват в това... Забравете холивудските глупости за злите хипнотизатори, които като клатят махалцето са способни да те препрограмират и да те пратят въпреки волята ти да извършиш убийство, а после нищо да не си спомняш - това са пълни измишльотини. Точно обратното - за успешната хипноза е необходимо активното съдействие на хипнотизирания (тя е като танц между двама равноправни партньори, и ако единият поради страх, предубеждения или някакви други свои хрумвания постоянно настъпва и спъва другия - накрая нищо не се получава).

Това за по-грубата игра на внимание с 'духовните' въпроси не разбрах точно в какъв контекст го казваш, но, ако нещо те притеснява - можеш да спиш спокойно. Всяка по-осъзната душа знае, че зад нея стои сам Източникът с цялата си енергия, така че може от нищо да не се притеснява, а щедро да раздава...

Относно въпросът на №19 - препоръчал съм книга за четене - има я и сканирана в Интернет, а по-подробно ще отговоря, когато имам малко повече време.

Поздрави:
Ray

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: bede6ef7a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Чел съм книгите му, но те се отнасят за прекалено примитивни и "бели" т. е. духовно незрели индивиди. То такива са и повечето хора на Земята де. Така че хем са верни, хем и не съвсем. Всичко зависи от теб самия, от нивото на зрелост на душата и духът ти. Колкото са по-чисти и извисени, толкова по-високи нива на вибрация ще постигнеш след смъртта си и следователно по-добро място в нематериалната Реалност. Истината е, че абсолютно всичко е в нашите собствени ръце.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 6938777e63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Рей, имах предвид хората, които се намесват в подобни теми с проповеди, но, както и да е, това няма значение :).
Според теб кога става пробивът в себеусещането на един човек като жертва? Аз имам изградена теория по въпроса, но ще ми е интересно и твоето мнение. Защото това е ключов момент в преминаването от неосъзнатост към осъзнатост.

Номер 22, какво точно значи 'бели' индивиди, от къде е този термин? А кои книги са за по-зрели духовно индивиди?


Поздрави,
Soul

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: b5f23549d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Браво, много добро развитие на темата /не съм автора/ :)))
Рей, искам да те попитам, /а и всички, които са писали/, понеже споменаваш за прехода в новата епоха - как върви при теб, как го усещаш, доколко са верни посланията от Сириус и т. н. които пускат в нета? ...
И за промените в ДНК, че клетъчната структура се променя в кристална и цялата земя, заедно с цялата слънчева система, се премества в по-висок етап на развитие, в друго измерение, и който е готов, ще премине /с физическото тяло, без да умира!!? /, а който не е подготвен, ще загине и ще продължи развитието си на друга планета. Отклонявам се от темата, но... как го преживявате, какво мислите?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 507829c07e
гласове:
1 2 3 4 5
  (55 гласа)

25.   Искам да попитам Рей, дали скоро ще има някакъв ритуал, или някакво подобно мероприятие? И откъде да разбирам за тях-някакъв сайт, или нещо друго, ако може да даде. Благодаря!

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 83ce1d57ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Продължете темата..

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: f96a7d6b6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Нищо вярно, за съжаление, в четвъртото измерение всеки идиот вижда каквото иска, искаш училище имаш го, искаш исус имаш го, целта е само една да се върнете тук и отново да захранвате следващото измерение с енергията си.

ВС

 
  ... горе^
преди: 11 години, 28 дни
hash: c5edfcf702
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Браво РЕЙ (номер 9), каза го перфектно! Евала ти правя!
Единственото което не разбрах, е смяната на цвета на очите - в следствие на какво става, как, защо, колко време??

Аз самата съм дълбоко заинтересувана от подобни теми, но все още чакам поне да навърша 18 години, едва ли сега някой ще ме вземе на сериозно.
Много бих искала да присъствам на подобни ритуали, сеанси... съществуват ли някакви сбирки, където хора с подобно мислене се събират? Имам книги на такава тематика, но какви ще препоръчаш ти? И изобщо от къде мога да черпя достоверна информация по темата еволюция и път на душата?
Ще съм ти безкрайно благодарна ако ми дадеш отговор. Аз съм просто момиче на шестнадесет години, но съм се убедила в някои неща, и те уверявам, че това не е просто прищявка. :)

 
  ...
преди: 11 години, 28 дни
hash: 2211d85496
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   Здравей №28,

Очите всъщност не си променят цвета, а изсветляват - някак си пигментацията се променя/разрежда. Например - ако са били черни, тръгват към кафяви или към някакъв друг по-тъмен/наситен цвят. Ако са били кафяви, тръгват към жълтеникави. Ако са сиви - изсветляват към сини, а ако са били сини или зелени - стават почти прозрачни (със съответния оттенък). Последните ми наблюдения показват, че някои се "нацепват" - в тях се появяват секторни участъци с по-светъл оттенък и по-оскъдна пигментация... Не съм дискутирал феномена със специалисти по ирисова диагностика - може би оттам ще излезе нещо ценно като информация. Моето си "работно" обяснение е, че покрай духовния напредък и "закачането" на всички чакри, енергиите в тялото започват да протичат по-пълноценно, балансирано и без блокажи, което от своя страна подобрява метаболизма и хормоналния баланс, което се отразява и върху пигментацията на очите/кожата.

Много голямо влияние оказва и върху аурата/излъчването на човека, което пък до голяма степен определя начинът, по който ни възприемат околните - те остават с впечатлението, че самата ни външност физически се е променила или пък сме се подмладили. Това, разбира се, е измамно - човек никога не вижда другите само с физическите си очи - свидетелство за това е, че някои хора "не са фотогенични"... Не ви ли е правило впечатление, че определен човек на живо изглежда много симпатичен и дори красив, а на всичките си снимки излиза като борсук? Обяснението е, че фотоапаратът хваща наистина само физическия изглед (картинката) на човека, но пропуска аурата и духовното му излъчване, които на живо винаги се възприемат комплексно с останалото.

За продължителността на периода на изсветляване на очите при ускорено духовно развитие - най-бързото, което съм наблюдавал е около половин година, което си е буквално "за един миг" от гледна точка на вечността и дори на индивидуалния човешки живот. Обикновено обаче процесът трае много години (може и цял живот) и е почти незабележимо за околните.

Относно останалото - това, че си на 18 години не е никакъв критерии за степента ти на духовно развитие. Имам страхотни и силно напреднали клиенти и съмишленици и на 22, и на 25 години, докато други хора и на 40, и на 60 са толкова дълбоко неосъзнати, че животът им се свежда буквално до първосигнални реакции и животински инстинкти. От първостепенна важност е колко живота има "зад гърба си" съответната душа, и колко пълноценно е напредвала през тях...
Имам една хипотеза, която намира все повече потвърждения, включително и от колеги (не помня вече дали съм я споделял тук, или поне не мога да я намеря в момента :) ): както ембрионът след зачатието преповтаря набързо цялата еволюция на биологичния си вид (първо прилича на рибка, после на попова лъжичка, на жабка, на земноводно.... към края - на маймуна, след това "му окапва козината" и чак накрая, преди да се роди, заприличва на човек), така и душата при всеки нов живот преповтаря набързо собствената си духовна еволюция - минава си и през животинското, и през страха, егоизма, ревността, проклетията, неприемането, опозицията на всичко... и т.н., докато накрая достигне АКТУАЛНОТО СИ духовно ниво. Получава се нещо като "в началото на новата учебна година, нека да преговорим материала от всички предишни класове!". Разбира се - колкото по-напреднала е душата, толкова по-набързо и в по-ранна (детска) възраст преминава през съответните периоди от развитието си. Напълно е възможно (макар и малко вероятно) някои да достигнат актуалното си духовно ниво на 18-20 или малко след тази възраст. При повечето хора това става към 30-35, до 40 годишна възраст, когато вече имат и значителен житейски опит, както и пълно осъвместяване на житейския с духовния опит. Оттам-нататък, в рамките на живота си, човек може да добави МНОГО МАЛКО към духовното си развитие ("малко" не в сравнение с другите хора, или в сравнение с максимално-възможното за един живот, а "малко" на фона на цялостната си духовна еволюция до момента...).

Казваш, че си на 16... много се радвам, че все повече млади хора (и все по-млади) се обръщат към духовното и търсят истината за себе си и за Битието! Не бих искал обаче нито да те обезсърчавам, нито да те насърчавам да предприемаш някакви конкретни действия в тази насока, особено свързани с много хора, външни идеологии и т.н.
Какви са ми съображенията:
1. На тази възраст човек няма почти никакъв реален житейски опит, което не би било чак толкова голям проблем, но...
2. Много лесно може да бъде подведен в погрешна посока, манипулиран, да бъде злоупотребено с енергията и доверието му, при това - с не добри последствия за психическото му здраве и центровка. Което пък би обезсмислило напълно предполагаемите ползи от цялото това бързане. Примери - много и навсякъде!
3. Кармата на човека го застига някъде в началото на пубертета му, което за теб не е много отдавна, т.е. - още не е преминал "адаптационния ти период" към този свят и законите му.
4. Практиката показва, че прекалено младите хора (12-14-16 год.) нямат необходимата концентрация за навлизане в дълбоките състояния на хипноза/транс, есенциални за подобни изследвания, експерименти или приложени като средство за духовен напредък.

За теб, засега, (без ни най-малко да те подценявам) самият живот е достатъчно училище - интересувай се, чети книги, но знай, че има време за всичко. Наблегни на отношенията си с приятели и съученици, с учители и родители - наблюдавай ги внимателно и ги анализирай (без да изпадаш в клюкарство, критикарство и т.н.), прави си експерименти. Дори да се смяташ за отдавна надраснала тези неща, вярвай ми - само от това можеш да научиш страшно много!

Разбира се, че има сбирки, и сесии, и церемонии, дори форуми и научни конференции, където се събират съмишленици (или по-точно - хора на подобно духовно ниво) и тези работи се дискутират и експериментират. Добре дошла си след година-две (горе някъде има подсказки за и-мейла ми), надявам се да ме разбереш правилно, че преди това наистина може да бъде контра-продуктивно за тебе...

Няколко приятелски съвета:
1. Не вярвай на никого и за нищо предварително! (както е съветвал и самият Буда). Изследвай и проверявай нещата САМА! Съпоставяй ги с прочетеното в книгите, с изказаното и мисленото от хората... едва тогава, след като откриеш голяма степен на съвпадение с твоите собствени мисли и заключения, от личния си опит, можеш да решиш дали да се довериш до някаква степен на съответните книги или хора, и да започнеш малко по малко да черпиш от тяхната мъдрост/опит.
2. Не се хвърляй урбулешката, с главата надолу, в никакви философии, вероучения, практики и т.н. Мисли с главата си. Проверявай внимателно дали нещата работят за тебе, и ако усетиш че в тях има нещо, което ти е вътрешно-неприсъщо, или което не разбираш/приемаш до край, ако имаш дори най-малките съмнения или кофти усещания - веднага ги оставяй - те не са за теб!
3. Ако усетиш, че у теб (или в тялото ти) започват някакви странни, нежелани или тревожни промени - същото като т.2 - спри, успокой се, вкарай се в релси и пробвай пак.
4. Въпреки всичко - подхождай смело, пробвай, но с умерени темпове.

Поздрави и успешен Път:
Ray

 
  ...
преди: 11 години, 28 дни
hash: 2211d85496
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Сега виждам и че има много писано по темата и след последното ми посещение в нея.
Трудно ми е да отговоря на всички, особено след горната тирада... :)

Има въпроси за Прехода, за ДНК-то, за другите измерения и как го чувствам (№24)...
Според мен резки процеси в Природата няма (освен светкавиците и земетресенията, примерно..), особено в геологичен и в космически план. Еволюцията е бавен процес, а не бързи подскоци. Това, че се сменят две епохи от по 25 000 години, нали не смятате, че ще тресне от едната - другата за няколко дни или година? Всички прогресии, направени от "разбирачи", фактологически са се провалили от днешна гледна точка (28.04.2013г.).
От друга страна човек има психологическата потребност да живее "в центъра на най-епохалните и драматични събития!", като война, например, или в битка за някаква велика кауза... И като няма такива събития - съвсем логично: сам си ги измисля!
Това пък за ДНК-то що за дивотия е? То ясно, че покрай ГМО-тата, които ядем (дори в детските вафлички...), всички вече сме мутанти, но дайте да не се хващаме за някакви недоказуеми по никакъв начин "факти" и на тяхна база да развиване цели теории, подобно на въздушни и пясъчни кули... Но неоспорим факт е, например, че броят на слънцеядците се увеличава с всяка година. Това със сигурност е промяна в духаи в колективното съзнание, а дали има съответно своето генетично отражение - нито знам, нито ме интересува особено.
Клетъчната структура не би могла да бъде кристална, понеже такова високо-симетрично състояние би възпрепятствало работата на органелите. Въобще, кристалното състояние е характерно за по-ниските степени на организация на материята - вируси, неорганични соли и органични молекулни кристали, минерали, метали...
За това, дали физическите ни тела ще издържат - със сигурност, освен ако преждевременно не ги отровим с алкохол, цигари, наркотици, пестициди, ГМО-та, хормонясали и гангренясали меса и други "благинки" на цивилизацията... За мен много по-сериозни са проблемите, например, с масовото застаряване на образованото население, масовото изпростяване на младите, с хомосексуализма (за който с колегите сме направо раздвоени: дали е естествен механизъм за намаляване на пренаселеността на Земята, или е нов етап от развитието на човешката сексуалност, където вече е надрасната не само чисто възпроизводителната функция на секса, но дори и половата принадлежност на партньорите...)

№27, твоята крайна категоричност ни хвърли в тъч!... Идиоти сме, признаваме си, но би ли развил/а, моля те, по-подробно твоята теория за четвъртото и по-високите измерения, и да ни запознаеш, ако обичаш, на какви факти и лично твои експерименти почива тя?

Отново: Ray

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 24 дни
hash: c5edfcf702
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Рей, благодаря ти изключително много за изчерпателния отговор! (аз съм номер 28) Аз самата не бързам за никъде, както казах, ще изчакам да навърша поне 18 години (което всъщност означава в края на 2014год. ) и след това ако интересът ми към темата бъде все така засилен, ще те потърся и ще те намеря.

Искам да отбележа, че не ''вярвам сляпо'', а претеглям логичността на дадено нещо. Затова в момента чета книгата, , Следите на душите, , от М. Нютън и истината е, че откривам доста интересна (и надявам се полезна ) информация.
Всъщност нещата там донякъде се препокриват с тези, които съм чела в други книги, като ''Еволюция на душата'' и прочие. Но това е друга тема.

Аз самата не съм имала лични преживявания от това естество, като се изключат някои сънища, които ми се сбъдват, но мой близък човек е имал подобно преживяване (тунела, а после целия живот като на филмова лента). Баща ми е успявал да види аурата на други хора, чрез специални упражнения или медитация (не мога да намеря подходящата дума). Предполагам, че всичко това е предизвикало интереса ми към темата. Истината е, че родителите ми никога не са ми повлиявали по някакъв начин, винаги са ме оставяли сама да решавам в какво да вярвам. Отново се отклоних от темата…

Съгласна съм, че нямам никакъв опит, което е нормално, предвид възрастта ми, и че лесно мога да бъда подведена от злонамерени хора. Искам да ти благодаря още веднъж за съветите, ще ги послушам! Личи си, че си ерудиран и умен човек, има какво да се научи от теб – поне такова е чувството ми, а аз рядко бъркам в преценките си. :)

От номер 28.

 
  ...
преди: 11 години, 15 часа
hash: f96a7d6b6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   27 е :)) Рей, няма да ти отговоря, зада не ти разваля удоволствието :))

Сега, прочетох последните постове - 1. защо според вас всички възрастни ходят с по един плик лекарства? - защото не се хранят правилно :) човешкия организъм е резултат от милиони години революция, а съвремената кухня-последните хилядолетия и се е извратила последните десетилетия, постояното натрупване на отрови, дава резултата които е в момента/организма няма необходимото време да се пригоди/ – някой се беше отклонил на тема храни. Как да се храните? – потърсете сами :) тека има шанс да го приложите в живота си. 2. Според вас дишате ли правилно? – отговора сами си дайте. И т.н. и т.н. мога да изредя още 10тина важни неща.

До 31 :) Няма по-лесно от това да видиш нечия аура, ние работим с около 20-25 процента от възможностите на очите ни, с подходящи упражнения, можеш да увеличиш нюансите на светлината която виждаш от 50-60 хил на 500-600 хил цвята, ставаш на няколко метра от човека, да има фон – стена и по възможност бяла или светъл цвят, отпускаш се максимално – като за начинаещ :) концентрираш се върху челото на обекта, мисловно сте едно цяло, разфокосираш очите, без да мигаш и имаш аура :) – но и да е видиш и не все тая, определям го като загуба на време :) – пиша го това защото много хора зациклят накъде и там остават, повечето неща нямат никакво значение.

Когато умираме се отваря кръг в пространстовото в страни над нас 50-60 см в диаметър, отначало се вижда въздуха как трепти странно в този кръг, ние още не разбираме какво става, но не усещаме болка – само чиста мисъл, появяват се най-различни спомени, повечето нямат никакво значение от дете към настоящия момент, кръга почва да трепти много силно и да ни засмуква към него ...... ?)))

В началото ви дадох първите стъпки за повишаване на енергетиката на тялото – хранене. Дишане... следващите от вас :) до 10 :)

По отношение на четвъртото-изключително лъжовно е :) разбира се целта оправдава средствата :)

П.С. 90% от хората са неудачници, тека че не ги гледайте какво правят и мислят. В общи линии под всяка книга се крие змия. Най-лесно е да гледате какво прави масата :) вие просто правете обратното :) Успех на всички :)

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 50aee1f89b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   Номер 32, кажи кои са другите важни неща, освен дишането и храненето, помогни ни. : )))



А ако искате да прочетете книгата "Пътят на душите" просто напишете заглавието в гугъл, излиза в PDF формат, аз си я дръпнах. :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 7b6a50dedb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   ще ти дам пример - когато изтриеш даден файл от компютъра дори и от кошчето какво отсава от него? какво и той ли отива в отвъдното?

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 24c4e20929
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   здравейте,
Сайтът ме заинтригува, от десетина години се интересувам от разискваните проблеми. Изчетох доста книги на Майкъл Нютън, Реймънд Мууди, Иън Стивънсън, Долорес Кенън отчасти. Ако можете, препоръчайте още автори, предпочитам да са лекари, изследвали феномена на прераждането. Много ме привлича идеята за регресивната хипноза, но не смея да се подложа на този метод. Имам чувството, че мога да си припомня няколко свои минали животи, но може и да е самовнушение, и без това подобни твърдения се приемат меко казано с недоумение от околните. Но понеже безкрайно обичам мистериите, неизвестното, фантастиката, дълбоко в себе си вярвам, че има нещо... Е, поне 50:50. Дори на няколко пъти съм ставала свидетел на необясними неща. Но като оставим настрана емоциите, светът е толкова рационално организиран, в него нищо не се губи, така че ще е разхищение постиженията на всяка отделна личност да отидат в небитието. Да се загубят безвъзвратно знания, емоции, характери. Не изглежда логично.
Затова искам да помоля Рей да разкаже някои случаи от своята практика в регресивната хипноза, като спазва, разбира се, необходимата конфиденциалност. И да споделя с него едно свое наблюдение: с възрастта очите на старите хора започват да избледняват/ особено ако са били светли/. Може би това е видял и той?

 
  ...

...
преди: 10 години, 16 дни
hash: cc0f2620d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Продължете темата...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 дни
hash: 5cd5469b94
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Къде се изгуби чичко Рей? :)))

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 4d43d26c01
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Здравйте! Много неща изчетох и много се измъчих... Майка ми почина внезапно от инсулт преди 52 дни.. Работеше като болногледачка на една крива баба, която е ужасен човек. 5 дни стоеше там, 15 дни в къщи. На 10 февруари трябваше да се прибере беше ми обещала, че за последно ходи там, а на 08 февруари ми се обадиха, че я карат с линейка... Така си я посрещнах в болницата... 5 дни беше в кома само ръката мърдаше и като й говорех в болницата ме усещаше и чуваше стискаше ми ръката като й казвах че не съм ходила на работа 2 дни... 2 дни преди да почине отидох на работа. НА последната ми смяна приятелят ми ми каза че му е станало студено през деня и си е легнал малко... Каза ми легнах и чух майка ти да ме вика по име, а тя много го обичаше и ми каза да отида в болницата и да ти махна номера от там защото тази вечер на 11 февруари или утре сутринта всичко ще е наред.. Сутринта се събудих от звъненето на неговия телефон... това беше... на 9я ден точно сънувах мама много ми е тежко и до днес никога няма да я прежаля но я усещам всеки ден по някакъв начин, та сънувах я че си седим в апартамента ни там където живеят с татко и тя идва усмихната от коридора а а аз седя в кухнята и в съня ми това с инсулта беше минало и тя се беше оправила, сяда при мен на леглото и аз й мерех кръвното помня само че долната граница беше 44 а тя направи инсулт с 230 кръвно... та аз й казах мамо изяж един шоколад моля те а тя ми каза няма страшно добре съм мами и аз започнах да плача и й казах моля те недей така знаеш ли как се уплаших с този инсулт помислих че ще ме изоставиш а тя започна да ме прегръща и целува и ми каза НИКОГА НЯМА ДА ТЕ ОСТАВЯ ТЕБ МОЕТО МОМИЧЕ и така и се събудих и си поплаках аз съм си разтълкувала съня по мой начин но кажете и вие моля....

П. С
Книгите на д-р Майкъл Нютън ги четох предимно за да се справя малко поне със скръбта... И от тогава много искам да намеря и "Тибетска книга на мъртвите"

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker