Срещу или за забраната за пушене? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Срещу или за забраната за пушене?
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 10201 пъти
Според вас, нормално ли е да се забрани пушенето на обществени места? Непушачите са направо ужасни-ако може никой никъде да не пуши ще бъде супер-това честно ли е? В баровете, например, няма причина да бъде забранено пушенето. Най-лесно ще бъде да има отделни места за пушачи и непушачи. Не мога да го проумея този закон.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 131

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 2c232dfa2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако питате мене пушенето трябва да е извън закона.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 952c42b419
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Кой нормален човек ще вкарва доброволно канцерогени в тялото си? Разбира се, че съм против пушенето. Трябва да се забрани навсякъде.

Днес на тротоара някакъв простак пред мен пушеше, докато вървяхме (пък и бързо ходеше, не можах да го изпреваря) и се наложи да пресека улицата и да ползвам другия тротоар, за да не му дишам миризмите.

А как мразя жени с цигари. Миришат отвратително и не мога да си представя как бих целунал такъв човек с език.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 69c47ab500
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

3.   Нямало нужда от забрана по барове ли? И защо? Защото ние непушачите постоянно се съобразяваме с вас вие явно си мислите, че за нас не е проблем да ни тровите здравето, да смърдим и да ни люти на очите.
Дори да има места за непушачи, на вас изобщо не ви идва на акъла, че трябва и вие да се съобразявате, а всеки път си мислите, че и един пушач да има в компанията, всички трябва да го търпят. Години наред си мислех, че това е най-нормално, защото всички пушачи така правите.
Пуши си и си вреди на здравето, без да пречиш на другите хора. Проблемът къде да го правиш си е твой, не наш!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 33eafbab80
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да се забрани пушенето-това е честно. На 12 съм и веднъж ходихме с една приятелка на мама и мама на кафе. Там беше забранено за деца и ме изгониха. Ние живеехме наблизо и се прибрах. Мама после ми разказа какво е станало цитирам:Сервитьорът пита мама какво ще желае а тя:аз съм ви сърдита. Те:добре но какво ще желаете и защо сте ни сърдита? Мама:защото ми изгонихте детето! и тя излязла от кафенето. Наистина-повдига ми се ужасно от този ужасен дим. В семейството ми никой не пуши и сигурно затова не го понасям

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: c1a1d23464
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Аз съм за забрана, дори и за продажба на цигари, което ще се случи до няколко години.

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 098377345a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Е недей така непушачите не са виновни. Този закон е приет с друга цел-да се намали тютюнопушенето, да се намалят случаите на заболели от рак и опазване на природата ако щеш. Тъпо е някак след дъжд качулка му се вика на това, на мен ми е все тая, аз не пуша, но не ме дразнят пушачите около мен и цигарения дим и нечувствам да ми вреди. Нито пък се ядосвам, че дрехите ми са се вмирисали от дима. И без това ще се мре така или иначе. Ощетява собствениците на заведения и лишава вас пушачите от любимият ви навик, но няма как нали сме "европейци" трябва да спазваме наредбите

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 9ea6884efa
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Категорично за забраната за пушене в затворени обществени пространства!!! В момента съм в чужбина нито в дискотеки, нито в барове, нито в кафенета се пуши, страхотно е, хората уважават закона. Мои близки пушачи също са ЗА закона, защото разбират важното му значение!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 2b79530125
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Няма какво да му спорим - след 2014 в целия ЕС пушенето ще е забранено в закрити помещения. Супер!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 9a706beb65
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Естествено ЗА забраната за пушене на обществени места! Хората минават по улиците и не е приятно някой да пуши насреща им. По-добре е хората да си пушат вкъщи като искат. Само искам да кажа нещо-сигурно вече сте чували милион пъти, но все пак:ПУШЕНЕТО Е АДСКИ ВРЕДНО! ЕДНО Е, ЧЕ ПРИЧИНЯВАТ РАК, МОЖЕ ДА ПОЛУЧИШ ЗАПУШВАНЕ НА КРЪВОНОСНИТЕ СЪДОВЕ И Т. Н ДРУГО Е, ЧЕ, АКО СИ МЪЖ ВЪЗМОЖНО Е ПО-ТРУДНО ДА ИМАШ ДЕЦА!

*Наталия

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 1aa1bb5de4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   За забраната. Ще се научите да не тровите околните! Това с баровете са пълни простотии. Когато навсякъде е забранено, няма да си седиш вкъщи, само щото там не ти забраняват, нали ?

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: d82f964cdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   И аз като номер 4 лятото излизах с майка ми и две нейни приятелки на кафе и мен ме изгониха. Преди тази забрана ходихме с мама и нейна приятелка на същото кафене и там беше цялото одимено и на всичкото отгоре приятелката на майка ми пушеше и този дим аз го дишах.

Веднъж пак ходихме на кафе с майка ми и нейните приятелки там си беше разделено за пушачи и не пушачи и трябваше да отидем за пушачите, а това се делеше с едно стъкло и преди да вляза видях само какво е одимено и си казах "Тези хора хубу се тровят, ама ся и и аз ще им дишам боклуците".

Повечето ми учители пушат, разбира се, извън училището и всички, които пушат изрично ни казват да не започваме да пушим, защото те години се мъчат да спрат, но не могат. Също е много гадно, като дойде някоя учителка до мен да ми обяснява нещо и да ми лъха на цигари, направо е отвратително. Оплаках се на майка ми тя също е учителка и каза "Ейй това е срамота- да работиш с деца и да вониш на цигари".
Синкас

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 4f22f84e41
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз пуша рядко, от време на време, когато съм под стрес, но смятам, че определено трябва да се забрани пушенето на обществени места, все пак никой не ни е длъжен да ни диша дима... признавам пуша навън, но само в заведения в които е позволено за пушачи и то само ако компанията с която съм няма нищо против, все пак заради моя кеф не е нужно да се тровят другите, а и нищо няма да ми стане като не пуша за няколко часа.

Дразня се на хора, които пушат по спирките и на обществени места. Винаги трябва да се пита имате ли против да запаля една цигара, ако човека откаже значи просто няма да пушиш, какво толкова, пак казвам това че ние пушим, не означава че някой е длъжен да ни търпи, все пак всички сме равни и човека срещу мен има право да се възмущава ако не му е приятен дима. Съвсем нормално е и абсолютно подкрепям закона!!!!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 1c41a9b717
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Естествено, че съм ЗА забраните, ние трябва да се научим на простички правила, а не да обвиняваме например Борисов и т. н.
Ние обичаме да критикуваме да плюем наляво и надясно управлващите ( не ги защитавам, но е факт, че ние като хора нищо не правим, за да променим нещо). Пушачите трябва да се съобразяват с хората, те не се център на света. Заради тяхното пушене се развалят семейства, но аз като дойде време да се женя, основния критерии по който ще търся жена е да не пуши!!! Или човека до себе си или цигарите. Повечето избират цигарите.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 61d563d8be
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Напълно "ЗА"...
На 18 съм, съгласна съм всеки, който иска да пуши, да пуши в къщи.... но не съм длъжна да му дишам отровите когато съм на заведение.. Не ми е приятно когато се качвам в автобуса някой да ми смърди на цигари, защото малко преди да се качи е пушел и я е изгасил за после... Не ми е приятно в кафетата очите да ме болят заради цигарите на някой.. и въпреки, че преди това съм взела душ.. след това да мириша така, че все едно скоро не съм го правила.. Нито аз, нито приятеля ми пушиме, и се радвам. Целувала съм се с някой, който туко що си е изгасил цигарата и не.. никак не е приятно.. Напълно съм за забранана, даже ако станат незаконни напълно ще съм много щастлива... Защо се подигравате така с телата си, дядо ми почина от рак на белите дробове от цигарите, и от това което съм видяла в последните му дни, цигара няма да доближа до устата си...

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 6bad3deda9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Забраната трябва да бъде категорична, все пак баровете и нощните заведения са за всички, а не само за пyшачи, не може да се толерират едните за сметка на другите. Смятам, че тази забрана трябва да важи за пyшенето на обществени места изобщо, а не само на закрити обществени места и най-важното трябва да се спазва. Пyшачите са с изкривеното мислене, че всички трябва да се съобразяват с тях, дори и децата, стига вече

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 1a9f0b82cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   ЗА забраната съм напълно. Защо само непушачите трябва да се съобразяват? Писна ми като излезна навън и седна на заведение да се прибирам с миризмата на цигарена фабрика. Писна ми като се храня някъде и до мен някаква лелка да си пафка спокойно, а аз да й поглъщам дима. И само, защото нямам 18 ми е забранено да ходя в половината ресторанти в града, в които преди ходех, щото се пуши там. Еми пушачите не са ли прекалено привилегировани. Все едно е престъпление, че съм решила да не се тровя. За всички обществени места съм да не се пуши. Видиш ли защото някой решил да да се трови доброволно, трябва и останалите, които не пушат да дишат дим. А законът изглежда, че толерира разболяването от рак и тем подобни. Айде за хората, които доброволно са си го избрали-ок, но защо и другите да го отнасят, голяма част, от които деца.
"Непушачите са направо ужасни"- да се смея ли или да плача не знам. Колко ли е ужасно да искаш да дишаш чист въздух, да не искаш да вониш на гадно, да не искаш да хванеш рак на белите дробове и да искаш да предпазиш и децата си от това. Аман от изкривено мислене значи.
В другите страни в Европа този закон отдавна е приет, а нашите само се ослушват. Дано по-скоро дойде забраната, че ми писна вече и то не само на мен.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 6bc9ea166c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Въпреки че съм дългогодишен пушач, който няма никакво намерение да се отърве от вредния си навик, съм ЗА забраната. Мисля за децата си, мисля за децата на България, мисля за здравето на хората. И всеки от нас трябва да го прави. Къде ще пушиш, кога ще пушиш, защо ще пушиш - твоя си работа, ще го измислиш в движение. НО не вреди на другите. Достатъчно вредни газове вдишваме докато вървим по улиците, някои от нас не са в здравословна среда и на работа... Нека не вредим допълнително. На кой родител ще му бъде приятно детето му да има рак на белите дробове, защото е било одимявано от пушачи?

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 121d9cafd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Въпреки че съм доста страстен пушач, аз също съм за забраната да се пуши на обществени места. От тези пушачи съм, които и да пушат, гледат да е навън, отварят прозорци, простират си дрехите навън след кафе и т. н.

А и когато съм в компания на непушачи, никога не съм била против да отидем в такова заведение или да седнем в тази част от заведението. Нагаждам се. И смятам, че и при забраната ще се нагодя.

И никога не съм била на мнение, че непушачите са някакви зли същества, които на мен ми пречат. Та това е безумно!

Д.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 6f5e85aba3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Изключително съм доволна, че прочетох толкова много коментари от непушачи и 2-3 пушача, но всички бяха "за"! Искренно се надявам с всеки изминал ден пушачите да стават все по-малко и по-малко!
Към авторката: научи се, след като не пазиш твоето здраве, да цениш здравето на околните! :)
П. С. Аз също съм заклет НЕпушач и не съм "срещу забраната за пушене на обществени места", аз съм срещу цигарите изобщо!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: f3ce1c57c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   ЗА ЗАБРАНАТА ДА ДИШАМЕ... ДА ЖИВЕЕМ НОРМАЛНОВсеки има право на избор и БЕЗ ДИСКРИМИНАЦИЯ на принципа пушач не пушач. Всеки сам решава. А заведенията ще бъдат с по двама души със свеж въздушeц:D

 
  ...

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: e402106398
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Аз съм непушачка и също подкрепям забраната за пушене на обществени места. Ще бъде страхотно да излезеш от някое заведение и дрехите ти да не вонят на пепелник. И без друго въздухът, който дишаме е пълен с отрови и вредни газове. Ще бъде добре да се лишим от тютюневия дим и задимените пространства. А всеки, който иска да пуши, може да го направи на открито, навън, без да пречи на останалите и да им създава дискомфорт. Трябва да започнем да следваме добрите примери от Запада и поне по някои параграфи да успеем да се причислим към европейците :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 1a9f0b82cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   "А заведенията ще бъдат с по двама души със свеж въздушeц:D " хаха 20, вярваш ли си? Като се забрани навсякъде пушенето, пушачите какво ще правят. Няма къде да отидат, при положение, че навсякъде е забранено. Пак ще си ходят по тия заведения, пък като им се пуши ще излезнат. Навън никой не забранява, защо другите хора да се тровят насила.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 27c256baba
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Все ми е едно... Но "ЗА", понеже и аз мразя пушенето, а толкова много кретени лапат цигара и се мислят за голямата работа. Колкото да им се развали кефа на въпросните К :)

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: ff77522436
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

24.   СРЕЩУ забраната!

Сигурна съм, че половината сульовци, дето се изказа "За", карат коли на бензин или дизел - е, питам аз, що ми тровите въздуха, селяни диви? Но това се смята за нещо нормално, налииии, и затова никога не би се повдигнал такъв въпрос, пък остави за закон, щото половината селяни, че препищят, че трябва да карат кола с катализатор! Ох, горките! Но инак не харесват цигари.. :D

 
  ... горе^
преди: 12 години, 15 дни
hash: 0e08fe4cbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Категорично за забраната за пушене в затворени обществени пространства и обществени места!!
Има хора които са асматици и за тях е двойно по вреден дима от цигарите.
Пушачите да не гледът само себе си, а и околните също които не пушат и астматиците

 
  ...

...
преди: 12 години, 11 дни
hash: be786e8c22
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   Аз съм против тая забрана
Това е дискриминация за пушачите

 
  ...
преди: 12 години, 7 дни
hash: 0e08fe4cbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Към коментар 26
НЕ гледай само себе си. Тия които не пушат според теб кк се чустват особено ако има болен от Астма?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 дни
hash: 8f38cf8b27
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   Аз съм съгласен за обществените места, но заведенията са си частни и собственика трябва да си преценява. След като не е нелегално да се пуши, трябва да има и конкретни места където да може. Ако човек повиси малко повече на Орлов мост, ще се нагълта с много повече отровни газове, отколкото в едно заведение с добра вентилация. Много ме дразни и как се води кампанията срещу тютюнопушенето с едни лозунги и откровени лъжи на моменти. Как в цигарите имало полоний, плутоний и не знам си какви глупости. А и някой от върлите противници как ще коментира следното:
В САЩ като забраниха почти навсякъде пушенето, намаляха ли болните - НЕ? [Изследване на NBER. ORG]
Защо в Япония се пуши почти навсякъде и са на първо място по продължителност на живота в света?
Защо Гърция беше на първо място в Европа по брой пушачи и изпушени цигари и на последно по белодробен рак? (Тук мога да ви отговоря - дизеловите автомобили са забранени за частни лица).
Защо няма кампания срещу дизеловите автомобили? Също доказан канцероген. [http://news. sciencemag. org/scienceinsider/2012/03/daylight-at-last-for-study-of. html]
И понеже виждам, че има доста млади хора, които четат сайта, не искам да почвате да пушите, а просто да мислите по-критично и да не вярвате много-много на това, което ви се казва по официалните канали.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 8ef4628d38
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Тази забрана е с цел предпазване здравето на хората и най - вече на децата нали? Няма как да предпазите здравето на децата като забраните тютюнопушенето на тротоари, детски площадки, градини, игрища, училища и др. като покрай тях непрекъснато минават автомобили които замърсяват въздуха. По тази логика трябва да се забранят автомобилите?? Тази забрана е много вредна за икономиката на страната! Ако наистина пушачите намалят, ще намали и продажбата на цигарите които малко или много допринасят за икономиката. Аз съм заклет пушач и в никакъв случай няма да седна на заведение в което ще си поръчам кафе например и няма да мога да запаля цигара! Да вярно е, че не на всички им харесва този навик особено на непушачите но нали все пак живеем в свободна държава :)

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: f6190a1478
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Не, ние не живеем в свободна държава, а демократична. Има много голяма разлика. Не можеш да си правиш каквото искаш, а само това, което мнозинството е решило за правилно.

Като си заклет пушач си пий кафенцето вкъщи. Това е!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 841defd38b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   Категорично против забраната съм. Всеки има право на избор. Трябва да се запази досегашното положение! Това е дискриминация! Правим се на по-големи католици от папата!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 2fa0814b5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Еми, мой човек, тук нямаш право на избор. Колкото и да ти е неприятно трябва да спазваш законите и разпоредбите. Може би ти е хубаво да тровиш хората около себе си, но те не искат да бъдат тровени.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 0377ba291e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   СРЕЩУ!!!

Докато:
-Не ми изтъкнат поне една медицинска причина, ПОДПИСАНА от ИСТИНСКИ медик.
-Има коли на бензин и дизел, които СЪЩО тровят моя въздух.

Защото, мили хора, така се ДИСКРИМИНИРА правото на определена група хора. Изобщо се потъпкват техните лични права и свобода.
Защо в Германия върнаха местата за пушене по летищата - сигурно защото са много прост и изостанал народ. Защо в Брюксел отмениха тази нелепа забрана? ! Сигурно защото и те са много прости и живеят някъде из далечните векове.

Но ние сме българи, всичко ни е наред, най-напредналата нация, народ, направо цивилизация и затова си с*рем на народа ежедневно.
Е, все пак иронично се надявам (упоменавам иронично, щото хората са и необразовани, та не усещат разните ти му понятия) с ограничаване правата на дадена група от хора, други да станат изключително щастливи и може би да разцъфнат от щастие и радости. Докато си карат бензиновите брички с махнатият катализатор. Пф.
Повръща ми се от претенции вече!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 0377ba291e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   А бе, 4, а какво сте правили в заведение за пушачи, да попитам?!? Та, нали никой в семейството ти не пуши?!
Или е нямало места в тези за непушачи?! :D

Все си мисля, че хората, които карат кола на бензин или дизел, топлят се на дърва, сечени от близката гора и пиещи алкохол НЕ трябва да се включват по тая тема.

Имаше кафета за пушачи и непушачи - е, защо тези за непушачи бяха все празни?! Значи непушачите или не излизате от домовете си, или все пак се тъпчете в кафенета, вонящи на гадните, мръсни, отровни цигари.
Хайде-хайде, плюскат манджи и туршия на корем, пък после мразели токсините - ох, Боже!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 67f55a28cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

37.   Пушач съм. Винаги след цигара вземам бонбон или ментова дъвка, съобразявам се къде пуша. Аз съм твърдо "ЗА" забраната, защото когато в заведението се пуши забравям за непушачите, "неволно" нарушавам правата им и застрашавам здравето им. И ако сме по малко пушачи в компанията защо мнозинството непушачи да се съобразява с нас... защото в заведението се пуши!? !? !? ! А като има закон като истински европеец аз ще го спазвам. Така трябва да бъде.

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 8f38cf8b27
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   37-и, голям плам, голям ентусиазъм, направо си те представям като председател на комсомола. Ако бяха толкова отровни, колкото се спекулира, досега човечеството да е намаляло наполовина. Дори почвам да имам подозрението, че са полезни с нещо, за да се води такава кампания срещу пушенето.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: c14d4b3831
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Всичко е въпрос на възпитание.
Не пуша при близки, за които знам, че са непушачи. 2-3-4 часа мога да издържа без цигари, а съм заклет пушач от 20 год.
В собствената си кола пуша спокойно-моя си е.
Работила съм като детегледачка преди доста време. Гледах едно 2-годишно дете и по цял ден не пушех. Щом излезех пред входа, бам в колата и цигарата в устата ми.
Пред децата си, особено пред малката ми дъщеря, не пуша, освен лятно време, когато всички прозорци са отворени.
Големият ми син сам си е взел решението, аз му давам пример цял живот, като пуша-той обаче си е решил, не пуши и не желае дори да опитва, че даже и ми се кара...
Когато съм стояла на спирка, винаги съм се съобразявала наоколо има ли други хора, дори и как вее вятъра, за да не влезе в носа на някой.
Приятелка на майка ми почина на 57 год. от рак и пушеше като комин, и то скъпи вносни цигари. Мой вуйчо почина на 60 г., от същия рак на белите дробове-не беше вкусил и не желаеше да пробва цигара. Пред него и в дома му беше забранил да се пуши. Леля ми/съпругата му/ също не пушеше-две от децата им пушат, едно не.
Работя в малко квартално кафе. Сега какво? Клиентите ще намалеят, кафето ще намали оборота, аз ще остана без работа... Пушачите просто са повече, без значение дали аз съм или не съм. Отделно пред кафето има скромна детска площадка, приблизително 6-7 на 3 метра, която се води към кафето. До нея е тротоара. И кво? Майките ще си вземат чашките с кафе на тротоара, а разстоянието дотам е едва 50 см....
Законът, по този начин и в тази форма, е убиец за дребния и среден бизнес и предпоставка за още безработица и още по-ниски доходи. Неприложим е за България.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 3c1fc7a158
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

40.   По презумпция ние се раждаме непушачи. Пушенето е порок и не виждам защо той трябва да се толерира и да сме съпричастни към нещастните онеправдани пушачи, че не им се позволява да димят.
Аз съм ЗА забраната.
Това е все едно да позволиш на наркоман да се друса на обществено място, защото му е дошло времето да си вземе дрогата. Зависимостта към цигарите е наркотична.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 8f38cf8b27
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   До 40.
Това как се раждаме, няма значение. Ние се раждаме голи и боси, но някак си не си представям хората да тръгнат така по улиците. Пиенето на кафе и алкохол също е вид наркомания, дай и това да забраним, а? Притеснителното е, че под псевдо-загриженост за здравето на хората се приемат закони, които нарушават правата на огромни групи от населението. А и да сравняваш наркоман с пушач е доста некоректно.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: c9987fb3ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   Наркоманът, алкохоликът и пристрастеният към кофеина поне на никого не пречат (стига естествено да спазват обществения ред и законите), а цигарения дим засяга околните. Разберете го най-после.

Ако някой се напие до безпаметност или се отрови с алкохол (без, както вече споменах, да нарушава закона) последствията ще са си само за него. А пушачите димят и тровят бавно останалите около себе си.

Ще се научите и вие. Аз живея във Франция от известно време. Тук цигарите са забранени доста отдавна. Смятало се е, че забраната ще навреди на икономиката, защото е имало доста пушачи, основно сред по-неграмотното чернокожо население.

Е, не са фалирали, както виждам. Никъде не се пуши, а заведенията все още си функционират.

Лично според мен колкото повече пушачи има в едно общество толкова то е по-изостанало. Пушенето е доста разпространено сред нискообразованите хора и нецивилизовани общества като например Близкия изток. На това е време да се сложи край.

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: ee577070d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   значи много хубава забрана. Защо ли? -Защото пушачите станаха мн арогантни и едва ли не те бяха срещу непушачите, където какво им правеха непушачите, че да да бъдат срещу тях????
Та хубаво е да се знае-пушачът може да бъде след време болен от рак, но непушачът няма причина да му диша дима и да му се вреди на здравето. ПУшачът е по-богат да дава мн пари за цигари, по-здрав да се трови и да му няма нищо, и като е поел отговорността да си пуши, да не пречи на другите.
Димът пречи, а никой няма право да пречи и вреди на другия.
НЕпушачите вредят ли с нещо на пушачите, относно здравето им?
Има си права и закони. Което е добре. Свободата не се изразяава да правиш квото си искаш, а в това всеки да е свободен и да живее спокойно и да не се пречи на никой за здраве.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: abb7b26a37
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

44.   Хубаво, вече няма да дишаме цигарен дим...

Но...

Ще продължаваме да ядем боклуци, ще продължаваме да дишаме всякакви други мръсотии, ще продължаваме да нямаме пари за здравеопазване.

Принципно ми е все едно за тази забрана (не съм пушачка). Но смятам, че има къде-къде по-наболели проблеми в България (а и по света като цяло).

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: c906dd900d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   Против пушенето съм, дори и против продажбата.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 855c5b1994
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

47.   според статистиката в България има повече от 3. 000. 000 пушачи. не може с един закон на толкова много граждани да им бъде забранено да посещават ресторантите през зимните месеци. никой пушач няма да си позволи да плати стабилна сметка за консумация и да излиза през час на адския студ за да пуши и да хваща простуди. просто ще си покани приятелите в домът си. от това губят заведенията а не ние. освен това по експертни разчети, икономическите ефекти от забраната ще се изразят в над 228 млн. лв. по-малко приходи за държавния бюджет годишно, в т. ч. : над 12 млн. лв. по-малко приходи от осигуровки; над 60 млн. лв. по-малко приходи за бюджета от ДДС; над 144 млн. лв. по-малко приходи от данък "печалба". министър Дянков да намери начин да събере недостигащите суми от непушачите. не може зарад техните капризи да се увеличава дефицита в бюджета от това губим всички ние. всяко удоволствие се заплаща.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 855c5b1994
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

48.   Всичко готино на този свят е или незаконно, или неморално или вредно за здравето.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 855c5b1994
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

50.   "Наркоманите в комуна. Тези с цигарите трябва да посрещнат празниците в комуна за наркомани. Затворени далеч от нормалните хора"
фрешове това са ваши творения някой от вас ще се осмели ли да даде обяснения на нас пушачите какво значи това и кой пише тези безобразия. толкова нагли и безсрамни сте станали. кои са нормалните хора вие ли? не се спотайвайте като мишки в паспал а отговорете защото за такива лозунги се ходи под съд!! после пак говорете че нямало дискриминация.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 855c5b1994
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

51.   къде дреме службата за разкриване на киберпрестъпления към МВР. тяхно задължение е да издирят авторите на тези тези коментари които разпалват вражда между две големи групи от нашето общество и да ги предадат на прокуратурата. такива изявления не може и не трябва да останат ненаказани. пушачите са търпелив и разумен народ но накрая и тяхното търпение ще свърши.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 855c5b1994
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

52.   "Наркоманите в комуна. Тези с цигарите трябва да посрещнат празниците в комуна за наркомани. Затворени далеч от нормалните хора"
само да го пипна този велик писател ще посреща празниците в болница гарантирано

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 855c5b1994
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

53.   Естествено, че е е ненормално хората да висят на улицата при минусовите температури! Това ли ще намали заболяваемостта? ! Или всички клиники ще се напълнят с болни от пневмонии и туберколоза? Къде са тук лекарите, които са уж загрижени за здравето ни? ! Нали уж под този предлог обикаляха телевизиите, ще отговорят ли? Вредата от цигарите не е доказана безспорно, но последствията от закона ще бъдат!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: d7133a8cf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

54.   53, не знам колко е неестествено, но навсякъде в чужбина е така! Пушачите да му мислят, никой не им е навирал цигарите на сила, да са мислили като са пропушвали! аман вече! За мен пък не е естествено да ми димят, докато се храня и после дрехите ми да смърдят на кенеф!

 
  ...

1-50 от 131
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker