Прекалено ниско самочувствие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Прекалено ниско самочувствие
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 3077 пъти
Знам, че доста хора имат ниско самочувствие, но при мен положението е прекалено-осъзнавам го, но просто не намирам решение.
Например, ако някой е мил с мен, аз веднага решавам, че се бъзика. Винаги очаквам най-лошото от всеки. А едва ли ще си намеря и гадже - дори и някой да ме хареса, аз веднага правя всичко възможно, за да го отдалеча от мен, само защото си мисля, че не го заслужавам. Когато някой ме гледа, решавам, че не може да повярва колко съм грозна. Това нормално ли е?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: 3d68de9c81
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не бъди толкова строга към себе си мила, ти си едно обикновено момиче красива, грозна, дебела, слаба ти си си ти нали. Погледни се в огледалото каквато и да си, ти си човешко същество наравно с другите, много е грешно да си търсиш сама кусури и да се ограничаваш заради, това ниско самочуствие, губиш ценни години, незнам на колко си, но повярвай ми след години ще се смееш, това са децки глупости, ще преминат спокойно просто си кажи на глас името какво чувстваш?

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: da647b3316
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Естествено, че не е нормално! Трябва да разбереш причините за това ниско самочувствие и да започнеш да работиш по отстраняването им. Купи си книги за самопомощ или посети психолог, защото за да се справиш сама изисква определени познания, а не е сигурно дали ги имаш. Това ниско самочувствие ще ти пречи много при общуване и няма да бъдеш удовлетворена от връзка, било то приятелска или любовна. колкото по-рано започнеш да отстраняваш проблема, толкова по-добре. Плюс е това, че осъзнаваш за какво става въпрос, а не търсиш вината някъде другаде.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 24191a37dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Да, нормално е и аз съм така говори повече с хората и не мисли че някой ще се бъзика с теб !!!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: bf1511b98b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не, не е нормално. Не знам как си си втълпила, че си грозна, не заслужаваш и тем подобни глупости. Взимай мерки и спри да мислиш тези глупости, започни да обичаш, харесваш, приемаш и уважаваш себе си, и го направи сега! Няма кой друг да направи това вместо тебе, и колкото по-дълго държиш грешното мислене, нали се сещаш, че по-добре няма да става.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: af00504bcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Жалко, но вече започна да става нормално. Няма да те съжалявам, не че не заслужаваш, просто нито имаш нуждата, нито не осъзнаваш положението. Сама си си виновна, за бога, погледни човека в огледалото и осъзнай през какво е минал!!!

Не е важно дали другите ще те харесват, майната им, ако искаш и със сутиена над блузата ще ходиш, ама по-важно от това сама да се харесваш- няма! И, мила моя, защо, по дяволите, си причиняваш този ужас?
Защо да не заслужаваш гадже? Защо да си по-различна от останалите? Кво да ти е сбъркано, като си нормална?

Просто престани да си го втълпяваш, ти осъзнаваш положението си, значи си умна, значи гледаш над себе си безпристрастно. Знаеш ли колко хора не могат да се похвалят със същото? ! Радвай се! Може да си най-големият дебил на този свят, да нямаш грам мозък и косата ти да е слама, ама пак ще заслужаваш да живееш, защото- ТИ СИ ЧОВЕК, КАТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ. Или се взимаш за извънземна, което всъщност би било супер зарибено?

Щом някой ти направи комплимент, просто не го мисли за шега, колкото и на там да ти избива. Усмихни се и смени темата, много по-лесно е, а дори да се бъзика е ефикасно.
П. С. - И на психолог да отидеш и да психиатър и двамата ще ти кажат, че това зависи изцяло от теб- възприемането на визията си. И двамата ще намерят начин да ти го обяснят, вероятно 3 пъти по мило от мен ;dd, но защо да не си дадеш месец да пробваш сама. Или не си човешко същество и не заслужаваш да се чувстваш нормална? !
Зу-За

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 200a0072bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   И аз съм така...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 7c7cf6eb38
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   хахаха не си само ти, и аз гака с тая разлика че когато някой се задълбочи в заглеждането по мен не си мисля щото съм грозна ами че ми има нещо. нали се сещаш я косата ми хвърчи, я съм се нацапала по зурлата с нещо...

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 189842350a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Мислех че съм единствената която мисли по същия начин!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: d1f1c43e8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ами и аз съм със ниско самочувствие, момче. Но се радвам, че има такива като мен, и момичета дори. Но недейте да се подценявате. Всеки си е уникален по совй собствен начин, всеки си има вкусове, любими занимания и т. н. Спокойно, ще си откриеш някой, който да си те обича. Може би и той ще бъде със ниско самочувствие :) Важното е хората да се обичат. Не мисля, че приятелите ти не те уважават. Просто ти си го говориш и повтараш това, тези негативни неща и си мислиш, че наистина е така, но не е. Недей повече да мислиш така. Мисли поситивно.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 63e16940f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И аз бях така авторке. Не малко мъже са били мили с мен флиртуали са канили са ме за кафе за диско правили са ми комплименти но аз все се мислих за грозна и се подцянявах а това отблъсква хората и сега мога да ти кажа че съжалявам че съм реагирала така защото вече никой не ме забелязва все пак аз сама съм си виновна да стигна до тук не прави същата грешка като мен не си мисли лоши работи хората гледат другите поради различни причини дали са грозни красиви дори и с завист но не дей да си мислиш най лошото живеем един живот но са съжаление твърде кратък така искаш да го прекараш като се самонаказваш

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker