Изпуснах шанса си за кандидатстване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121010)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Изпуснах шанса си за кандидатстване
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 2594 пъти
Проблемът е, че съм много колеблив човек, от постъпването си в езикова гимназия се чудя какво да уча след това в университет, ето станах 12 клас и последното, на което се спрях е френска филология, защото завършвам френска гимназия...
Въпросът е,че ще я уча и в друг град-софия и ако не успея да влезна съм прецакана... но проблемът е друг в момента, реших, че ме влече ветеринарната медицина, да, реших го буквално месеци преди кандидатстването... Много ме е яд, защото досега трябваше да съм се посветила на това, а вече е твърде късно...
Да не говорим, че ветеринарна медицина има в моя град, изключително много ме е яд и бих дала всичко да върна времето назад и да се стегна... Какво да правя хора??? Поне за да облекча съвестта си

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: 2c3fe46c57
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Искам да те гушкам. Иначе не се фащай с френски. Стани прависка като брат ми. Той искарва по 2000лева на месец. Супер щастлив е и има и гадже.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 0dbf87f6c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не че искам да звуча песимистично но... И да влезеш пак си прецакана. Какво ще работиш с тази специалност освен учителка по френски.... А според мен да си учител на днешно време си е чисто самоизтезание...
Другата ти възможност е да "си биеш камшика" към франция, но там едва ли някои ще го е грижа че си завършила филология, а така или иначе предполагам че вече владееш езика така че...

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: e655862c4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз съм 10 клас и допреди две седмици бях абсолютно категоричен, че ще следвам фармация в Медицински университет Пловдив. Да, ама не. Свързах се с едно момиче, което учи в чужбина (Германия) и за 15 минути реших, че в България нямам място (не, че преди не ми е минавало през ум). Ще следвам стоматология и то в Шотландия. Съветвам те да не оставаш в България, защото не е сигурно дали ще се справиш с приемните изпити. Излез навън, там приемни изпити няма, но пък следването.. Ела, че ми трябваш, както казват..

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 7287892211
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей! Аз също исках да заминавам за Франция. Подготвих абсолютно всички документи, сертификати и т. н. Говорих с много хора, коита са живяли и учили там. Те ми казаха в никакъв случай да не ходя, защото отношението на французите към българите е ужасно, поне аз не бих издържала, защото съм много слаб характер!
За това реших да кандидатствам приложна лингвистика във ВТУ. Това е френски с втори чужд език, в моя случай това ще е английски. След това ще запиша една магистратура, може би в САЩ, икономика, маркетинг, международни отношения или нещо подобно.
Аз държа да се занимавам в сферата на туризма и хотелиерството и искам да ви кажа, че фирмата може да е германска, холандска, френска, няма значение комуникацията върви на английски! Така че с два езика, които са завършени на ниво филология пред теб се отварят много врати. Смея да го твърдя, защото майка ми е направила точно това и имам жив пример вкъщи :)
И още нещо повярвайте ми в сферата на туризма има много повече пари, отколкото като правист-2 000 лева.
Сериозно помисли върху този вариант, защото е много добър! Надявам се да съм ти помогнала :)

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: fe578ba51d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Според мен не е късно да се подготвиш за ветеринарна медицина. Това все пак са 7 месеца за кандидатстудентските. В България има няква мания човек да се готви една две години за един два изпита. Като почнеш да следваш същия обем ще ти е един изпит от 4-5 и няма да имаш толкова време. Стягай се, почвай да учиш и ще влезеш, ако наистина го искаш.
Що се отнася до следването в чужбина - определено има много плюсове за професионалното развитие, но бих посъветвала повечето да си изкарат един бакалавър в бг и после една магистратура в чужбина. На 18 в много случай човек е прекалено малък, за да отиде сам някъде :)
Ана

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 97b5925add
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От авторката-много ви благодаря за съветите
Специално искам да се обърна към номер 4, 4е точно и аз това искам да следвам! 1 към 1, това ми беше идеята, първо филология, след това туризъм, хотелиерство и прочие, има време.. За медицината се колебаех, заради майка ми.. Тя от малка ме бута в тази посока, да интересно ми е, обичам и животни, но.. не е достатъчно, не ме влече някак си... Единствено заради любовта ми към животните щях да я уча със що годе някакъв интерес, но мога и в зоо-магазин да работя, и да разхождам кучета.. Много професии има, свързани с животни, факт е, че е прекалено рисковано, а и не ми е на сърце.. На сърце ми е да пътувам, да се занимавам с езици и чужденци, имам опит, патувала съм по десетки програми, била съм в приемни семейства, била съм приемно семейство, гид на евроседмица.. Всичко що де ме подготвя в тази насока-туризъм, просто не ми се учеше 4 години география, а и не ми се кандидатстваше с нея, както и да е, благодаря отново за съветите, номер 4, много ме обнадежди :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker