Четене на книги - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121005)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18476)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Четене на книги
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 8024 пъти
Искам да ви попитам какви книги можете да ми препоръчате да чета, за да си обогатя речника. Имам проблем с изказването ми. А и как да се мотивирам да чета? Просто не мога да стана от компютъра с часове и се занимавам с глупости. Как да се стегна?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: d27ef177ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Удоволствието от четене на книги се придобива много рано-не знам на каква възраст си, но май моментът е пропуснат, просто не проявяваш интерес към четенето. Може би трябва да попаднеш на книга, която да те запали, но то- четенето не е като да гледаш филм, изисква повече време, но пък е единственият начин да натрупаш добър запас от думи. Винаги си личи кой е чел много и кой-не.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 8ef96a855a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На сила нищо няма да стане, трябва още в първите редове дадената книга да те грабне.

Rebel

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 90dafac394
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Така и така стоиш пред компа, има много онлайн книги - изтегли си някоя. Иначе на мен любимите ми книги са от Стивън Кинг.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 3864e907bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хубаво е, че се интересуваш и искаш да намалиш часовете пред компютъра. Относно как да се мотивираш да четеш... ами много е просто. Купувай си книги на теми, които те вълнуват. Аз ти препоръчвам да си купуваш Приложна психология. Хем е интересна, хем има много термини в психологията, които могат да ти помогнат за обогатяване на речника :)

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 0f1ee6e473
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здравей! Няма определени книги, благодарение на които да обогатиш речника си. Това става постоепенно с четенето на много от всякакви жанрове. Не знам какъв е твоят любим жанр, но мога да ти препоръчам някои от любимите ми книги. Например на Стивън Кинг"Мизъри", "Годината на върколака", на Сандра Браун"Здравей, тъма! ", на Нора Робъртс"Полунощ в стаята на сенките", на Агата Кристи"Котка сред гълъбите", "Убийства по азбучен ред", на Ъруин Шоу една великолепна книга"Богат, беден"... Не съм чела много любовни книги, въпреки че в книгите на Сандра Браун и Нора Робъртс има любовен елемент, затова, ако ти се занимава, може да се поровиш в Интернет и да си намериш подходяща. Но все пак мога да ти препоръчам две любовни книги. Едната е на Мариан Кийс и се казва"Мръсни номера преди закуска, а другата е на Даниел Стийл-"Един ден някога". Имах същия проблем като твоя. Не че той е в списъка на решените проблеми. Но забелязах, че наистина има резултат от четенето на книги. Не само обогатяват речника, но и дават нови знания. Ако случайно нямаш възможност да си купуваш книги, понеже станаха безобразно скъпи, може да се запишеш в някоя библиотека, както правя аз. Надявам се с коментара ми да съм ти помоганала по някакъв начин!

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 25618e8c87
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Приятел.. или приятелка... препоръчвам ти да прочетеш Здрач и аз бях така прочетох първата книга и после не можах да се спра да чета накрая стигнах дотам, че съм прочела цялата поредица няколко пъти. Пробвай ги и сподели дали те кефат :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 0f1ee6e473
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей! Няма определени книги, благодарение на които да обогатиш речника си. Това става постоепенно с четенето на много от всякакви жанрове. Не знам какъв е твоят любим жанр, но мога да ти препоръчам някои от любимите ми книги. Например на Стивън Кинг"Мизъри", "Годината на върколака", на Сандра Браун"Здравей, тъма! ", на Нора Робъртс"Полунощ в стаята на сенките", на Агата Кристи"Котка сред гълъбите", "Убийства по азбучен ред", на Ъруин Шоу една великолепна книга"Богат, беден"... Не съм чела много любовни книги, въпреки че в книгите на Сандра Браун и Нора Робъртс има любовен елемент, затова, ако ти се занимава, може да се поровиш в Интернет и да си намериш подходяща. Но все пак мога да ти препоръчам две любовни книги. Едната е на Мариан Кийс и се казва"Мръсни номера преди закуска", а другата е на Даниел Стийл-"Един ден някога". Имах същия проблем като твоя. Не че той е в списъка на решените проблеми. Но забелязах, че наистина има резултат от четенето на книги. Не само обогатяват речника, но и дават нови знания. Ако случайно нямаш възможност да си купуваш книги, понеже станаха безобразно скъпи, може да се запишеш в някоя библиотека, както правя аз. Надявам се с коментара ми да съм ти помоганала по някакъв начин!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 240927d445
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Това че стоиш с часове пред компютъра не означава че си губиш времето... НО ако гледаш клипчета и играеш игрички, и се занимаваш с глупости тогава е така. Аз мога да ти кажа, че много неща съм научил от там по различни теми... А за Проблема с изказването не е от бедния речник (предполагам) Понеже и аз бях така, докато не влязох в университета там се научих (по трудния начин) да се изказвам и да ме разбират, защото не можеш да обясня, това което съм научил... Предлагам ти, да се опиташ да обясниш нещо на някого все едно е баба ти или малко детенце. Защото ако не можеш така, това значи, че не го знаеш, а си го назубирил от учебника или от друго място
Ако искаш книги може не мога да ти препоръчам, защото не знам от какво се интересуваш ;)

Поздрави - The MAN. 20 г.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 1f2bfe5e20
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Да се стегнеш? ! Никой друг освен теб не може да те "стегне", трябва ти воля. Ккакво има да се стягаш книгите са изключително приятно занимание, за да си обогатиш речника ти трябва книга която харесваш, за да можеш да вникнеш в съдържанието и, а не просто да прескачаш редовете. Лично аз предпочитам световна класика, исторически книги - не от тези с измислици и теории, ами реални доказани факти, биографии и много рядко някоя и друга конспирация. Харесвам и книги с медицинска тематика, може би защото преди се готвех да стана хирург... ти си избери в какъв стил искаш да четеш, всеки има различен вкус. Четенето на книги е приятно и отпускащо развлечение и научаваш много. Ако си падаш по ужасите и мистериите например чети Стивън Кинг или Агата Кристи, има безброй много автори, стилове, книги - избери си и започни, ако уцелиш книгата, още от първата страница ще те грабне и няма да я оставиш докато не я прочетеш. Приятно четене!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 62ba542a5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Чети това, което ти е интересно.

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 8561d4dcc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ние не можем да ти помогнем в това отношение. Трябва да ти дойде от вътре. Казвам ти го от личен опит. Успех

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: e96d01b429
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   1. Кажи от какво се интересуваш, кой клас си, дали си момче или момиче, за да знаем какво да ти препоръчаме.
2. Ами когато се прибереш или просто няма какво да правиш вземи книгата и започни да четеш, ами не да си казваш "Ще постоя само малко на Компютърът и после ще продължа/почна да чета", защото ако е така, няма да прочетеш нищо!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 9b721529f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Единствена съм, която чете бг литература? Вазов, Димов, Талев... Страхотни творби- под игото, тютюн, железният светилник, време разделно... Даже някои ги препрочитам. Ако со по-малка почни с такива, защото хем ще се ограмотиш, хем ще ти помогне за ДЗИ. Ама споко и аз преди не отварях и страничка. Сега полудях от четене. Просто един ден си казах от мене трябва да става човек...

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: b6c6458a61
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Когато бях тинейджър не обичах да чета книги, но в по - късен етап от живота си започнах да чета доста книги. Сама ще се стегнеш!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 1b9b43611e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   явно си далече от моята възраст, така, както Димов и Талев са далече от вашия светоглед. Предполагам, че си момиче и ще ги кажа моята любима книга... Вечната Амбър... , когато и да я прочетеш няма да бъде късно или пък рано... ЗАРА 36

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 18d29da1bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Четенето на книги е доста тъпо занимание.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 69e5d0cab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Едва ли има нещо, което обичам повече от това да чета книги.
Но всеки си има различен вкус. А и възрастта има голямо значение. На мен ми допадат книгите на Хорке Букай, Тери Пратчет. Любимите ми книги са "Ловецът на хвърчила" и "За мишките и хората". Преди много години имаше една книга, мисля че беше "Двойната Лотхен", за жалост никъде не я откривам, а си спомням, че остави траен отпечатък в съзнанието ми. Друга такава е "Воля" на Митко Горчивкин, трудна е за четене, но много, много смислена. Ако ми кажеш на колко си години, какви са интересите ти, мога да ти препоръчам нещо, което да те заинтригува и да ти се появи желанието за четене.

Лоша

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 1b9b43611e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   И защо си се нарекла ''лоша'', не мисля, че това отговаря на същността ти.... както и да е.... ЗАРА 36

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: d2025c6932
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Четенето на. Книги е. Много. Вьлнуващо. Най яката. Книга. Роман е. Рай на. Джудит. Макнот. Прочети я. Няма да сьжелявяш. Яка. Е. Сьщо. Яка. Книга е. Някой. Бди над. Теб от. Джудит. Макнот. И. Сьщо. Пет. Дни в. Париж. От. Даниел стил. Много са яки. Прочети гк

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 8779296240
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Здрасти колега, аз имах подобен проблем преди, то и сега малко ама се контролирам. Трябва и ти да се научиш да го правиш иначе е лошо.
Не зная какви са ти интересите, но ще ти кажа няколко заглавия на книги, които съм прочел и ми бяха наистина интересни, но както всички знаем - хората са различни. Все пак според мен опитай да прочетеш някоя.
В книгите има основно - приключения и може би ще разбереш какво точно се крие във всяка една от книгите защото авторът се е опитал да ни покаже нещо, което се крие официално. Много добре знаеш, че всичко, което е "НЕУГОДНО" на някого се крие масово.
Авторът се опитва да ни представи истината, такава каквато е, а не каквато я представят телевизиите и историята, която учим....
Ето и заглавията:
"Винету" - автор - Карл Май
"Съкровището в сребърното езеро" - Карл Май
"Конникът без глава" - Майн Рид
"Белият вожд" - Майн Рид
"Оцеола" - Майн Рид
"Тайните на черната джунгла" -Емилио Салгари
"По границите на далечния запад" -Емилио Салгари
"Следотърсачът" - Джеймс Фенимор Купър
"Лоцманът" - Джеймс Фенимор Купър

Ако ти харесват криминални романи, ще ти кажа едно заглавие, направо ме шашна книжката, някакви си 100 страници, а мега добра
на 100% ще ти хареса, ето и името -
"Кланът на фалшификаторите: Джери Котън-супер агент на ФБР "

Надявам се да ти харесат, книгите са за забавление и релакс :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker