Раздвояване на личността - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Раздвояване на личността
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 5265 пъти
Здравейте: Харесвам много този сайт, редовно го посещавам, но никога не съм писала моя история. Сега, съм решила да споделя моя проблем. ''АЗ не съм АЗ''
От малка съм такава, винаги съм се представяла за друга личност, дори и във момента съм, все-научи писателка. Просто нямям собствена личност. Не знам какво да правя, искам да бъда собственото си ''АЗ'' Дори, не знам защо съм така. Притеснявам се да отида на лекар, за да не ме помислят за луда. Ако, някой има мнение ще съм благодарна да го чуя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: 014e41098e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нищо не разбрах! Отивай не лекар!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: eb97fe96f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Предстваяш се за друг, не е нужно да отидеш на лекар а на психолог (има разлика между психолог и психиатър, предполагам я знаеш). Мисля, че правилният термин е алтер его - тоест представяш се за друг човек, защото си несигурна в себе си с ниско самочувствие или се страхуваш да не те наранят... не е заболяване, а по - скоро се нуждаеш от по - силна вяра в себе си, става постепенно, психологът може да ти помогне да преодолееш тази душевна травма ако така може да я нарека. Принципно сама не знам дали ще успееш да се справиш, имай предвид, че не е срамно да ходиш на психолог, малко е скъпичко да, но пък помагат точно за такива проблеми - това не означава че си луда, в никакъв случай, просто както казах се боиш от нещо, но само ти можеш да прецениш от какво - тъй като не даваш подробности в какви ситуации се представяш за друга. АКо и когато си сама го правиш, значи има нещо което не ти харесва в живота ти и искаш да го промениш, но тъй като нямаш възможност или сила да го направиш искаш да избягаш от реалният свят и така го превъзмогваш по - лесно.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 8883de501b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз също не те разбрах много добре, да не би да имаш предвид че покрай другите хора неможеш да бъдеш себе си, защото това е напълно нормално. Обясни малко по подробно, защото нищо не се разбира :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 5361a04945
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имаме напредък! Вече не я пращате на лекар, защото не сте разбрали какво казва. Номер 2 каза това, което беше нужно. Нямам намерение да повтарям написаното от него.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: f3b7173f7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторке, прочети хубаво какво ти написа номер 2, много полезен и верен коментар! Не се панирай толкова, хубаво е че все пак осъзнаваш и признаваш за проблема си. Всички играем роли, представяме се в собствените и чуждите очи по хиляди, различни начини, но малцина са тези, които ще си го признаят.
Човек се учи цял живот, ти имаш много време да откриеш себе си, да опознаеш себе си и да заявиш себе си с гордост и увереност, тогава няма да са ти нужни разни роли и спектакли!
Успех

Лоша

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: d58750a2fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Да има неща които съм ви спестила. Често, влизам в ролята на примерното дете на мама и тати, което изпълнява всичко което се нареди. Влизъм в ролята на безстрашна геройка. През-ноща съм ходила на гробищата да се докажа че нямам страх от тъмното, и изобщо от нищо. Виждам се в различно облекло. Това са, едни от ежедневните ми личности за които се представям. За сметка на това, в училище съм с много добър успех. Шантава работа. Затова, споменах че ще ме помислят за луда-всъщност ако несъм де. Благодаря на №2, и №5. Авторката.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 281a2964ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хей, аз знам какво е! Понякога се държа коренно различно от това, което съм... Не мога да го обясня, но ще ти кажа моята тайна... Аз имам нещо като раздвоена личност в едни ситуации съм себе си - умна добра и весела, но в други съм гадна и нищо не ме интересува... Дори в този момент сякаш обсъждам със другото си аз какво да напиша. НЕ МЕ МИСЛЕТЕ ЗА ЛУДА НЕ Е ПО МОЯ ВОЛЯ- просто разсъждавам на ум.. Да знам че в някои сайтове пише че често се стига до спор между двете личности, но АЗ и другото ми АЗ някак се спогаждаме и дори понякога ме дразни това че пишат, че раздвоението на личността е психо болест... За мен това не е вярно - аз имам истинска приятелка по душа.. Опитай да намираш добрите страни на това другото ти АЗ да говори и няма да имаш проблем :D...

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: cd99635c9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз съм същата като N7. Отдавам го на зодията си - близнаци. Даже понякога с двете си АЗ обсъждам наум някакви неща. Шантава работа ;D

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 2853d71b2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Нали?? :D Даже не помня кога започнах да обсъждам неща с другото си аз(много е яко разговорът да е на английски на ум или на глас ^. ^)... Само че съм зодия лъв и няма смислено обяснение XD

... за №8

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 57b84f6e24
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке, номер 2, ти е написал много верен коментар. Ти наистина не страдаш от раздвоение на личността. Това е съвсем друго понятие и се възприема, че главно от него страдат шизофреници. Все едно две личности живеят в теб. Да речем, че през деня си добро мимиче, а вечер ставаш убиец-нещо такова е.
Докато това, което е при теб е "алтер-его", от латински-другото ми аз. ти се възприемаш за друг човек, защото не си доволна от себе си, от постиженията си. Ето затова влизаш в друга роля. Ниското самочувствие и самооценка е в основата на това. Мисля, че можеш и сама да се пребориш, но ще ти е трудно. Трябва да имаш желание и вяра в себе си. За начало започни така. Сутрин като се събудиш, заставаш пред огледалото и си повтаряш на глас-"Аз съм удивителна и неповторима. Хората ме харесват и слушат с желание. Аз имам какво да им кажа. " Защото авторке, според мен имаш проблем с вътрешното си Аз. Това трябва да преодолееш-неувереността си в собствените си умения. Дано да успееш сама. Желая ти много късмет.
Маги

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker