Кандидатстване медицина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Кандидатстване медицина
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 4477 пъти
Здравейте! Пише ви едно момиче от Пловдив.Темата ми е отправена най-вече към изучаващите медицина и желаещите да кандидатстват в МУ.

Тази година ми предстои кандидатстване и съм в много тежка дилема. В началото на годината, когато бях особено неориентирана какво да кандидатствам се осланях на факторите, които ме заобикалят. Уча в математическа гимназия и математиката малко или много ми върви. Частните уроци по математика са сравнително по-евтини от тези по биология и химия- (15-20 лв.).

Финансовото ми положение изобщо не е цветущо. Майка ми е безработна, а баща и изплаща заеми от банките. Баба ми ми осигурява пари за уроците. И оценката ми от дипломата по биология и химия е 5. Затова реших да кандидатства с математика в техническия Пловдив, но ето мина половин година и аз още се колебая за медицината тъй като наскоро ми се наложи да обикалям по лекари и виждам колко са заети и колко много работа има, докато този технически... какво може да стане от мен... не искам да свърша като безработната ми майка... Моля ви дайте ми някакъв съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: 15d963a086
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей да ти кажа честно брат ми искаше стоматология кандидатсва 3 години завършия и сега едва свързва двата края така, че не гледай парите и той мислише че много ще печели. Ако наистина искаш да учиш учи медицина да помагаш на хората и на близките си а не с комерсиални цели. Техническия ще завършиш по лесно и мисля че по лесно ще се реализираш дори и чужбина. За медицината иска сърце а не щифри и сметки реши го сам имам много познати лекари ама на никой не му върви математиката. В медицината има много термини понятия наименования които искат буквално да се назубрят. Ако имаш добра памет ставаш за лекар ще ти е по лесно. Успех в избора и слушай сърцето си

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 4fe3f3aeb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пробвай, няма да съжаляваш.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 576715f147
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей напълно разбирам дилемата в която си изпаднала, в момента да избереш какво да учи е наистина трудно и много важно, от това зависи до голяма степен бъдещето ти. Аз сега завършвам и като гледам как стоят нещата с нашия пазар на труда малко съм се отчаяла но се опитвам да гледам позитивно. Щом родителите ти нямат големи финансови възможности това те ограничава доста, но все пак винаги има решение. Моят съвет за медицината понеже там съм доста наясно с нещата и аз мислих да кандидатствам това но не стана. Първо с две 5 имаш възможност да влезеш ако изкараш петици и на изпитите, а изпита по химия е доста труден. За да станеш докато ти трябват около 9- 10 години със специализациите а те сигурно знаеш за хубавите специалности се заемат или от студенти с доста пари или от връскари. Трябва да знаеш че има доста лекари със заплати около 800 900 лева така че не всички са много добре заплатени. Има възможности и за специализация в чужбина а там определено един лекар има бъдеще и ще е добре заплатен. Но на първо място според мен това е професия която трябва да се работи с душа и сърце и трябва много труд и усърдие за да се усвои. От технически специалности почти нищо не разбирам но знам че ако ти се отдава математиката една доста доходна професия свързана с нея е програмирането това е най-търсено в момента и така и ще остане компютрите все повече и повече навлизат в нашия живот. Моят съвет е да се ровиш да търсиш мнения по форуми от приятели и да решиш какво хем ще ти е приятно хем полезни и ще ти се отдава. Стискам ти палци да вземеш най-правилното решение и да имаш успех.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 62379c3c9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   медицина трябва да се учи по призвание, а не по сметка!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 1c70e8ddea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Направо не ви разбирам, как може да се натискате за тая професия-лекар или медицинска сестра. Аз не бих понесла да гледам хората как се мъчат и да гледам страданието и мъката на близките на починалите. Просто не знам откъде да намеря тоя непокизъм за да съобщя на някого че близкият му е починал. Печалът от тази вест, обезсмисля дори радостта от спасеният живот.

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 9c671a9507
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторката- Също искама да споена, че изборът ми е толкова труден тъй като ако започна медицина трябва другата година да уча и ще съм с една година назад и това много ме притеснява.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: a025a8eafa
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   С каквото и да се занимаваш, ако сърцето ти е вътре и си уникално добър, няма да останеш без работа ;)
Лола
П. П. С други думи подай документи за това, към което те тегли същността ти и сърцето ти.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker