Видях какво се случва след смъртта! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Видях какво се случва след смъртта!
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 32921 пъти
Здравейте!

Реших да пиша тук относно нещо, което ми се случи наскоро, и нещо, което преди всичко ме накара да преосмисля представите си за живота след смъртта, и като цяло за нашето съществуване след нашият край.
Просто имам чувството, че трябва да го споделя с някой, защото ми се струва важно от гледна точка на това, че всеки таи в себе си неизвестност относно това, което ще му се случи след неговата смърт.

Няколко часа преди настъпването на новата година бях на банкет в ресторант с приятели, когато изведнъж се почуствах лошо, зави ми се свят, и после научих, че веднага след тези ми последни спомени от реалният живот съм припаднал. Известно време виждах само черно пред очите си, не чувах нищо, но странното беше, че осъзнавах, че в момента съществувам. Изведнъж някак си черният цвят пред очите ми придоби един по-светъл нюанс, и обгради формата на тунел на няколко метра пред мен. Вече можех да ходя, чувствах краката си, чувствах и ръцете си, но нищо друго от тялото си. Нямаше друго около мен, само въпросното очертание на тулел, обграден от черен мрак. Чувствах, че това е моят край, и не ми остана нищо друго освен да продължа по тунела.
Вървях много, но не чувствах никаква умора у мен. Тунела нямаше край, като че ли вървях в бездънна чисто тъмна яма.

След известно време пред мен обаче се откри много ярка, ярка светлина, каквато не бях виждал никога до сега. Нищо не се чуваше. Продължих напред, право към светлината. След малко тази светлина стана по-малко ярка, и ясно видях, че тунела е разделен на две части, буквално като дуло на пушка, погледнато отпред. Пред тези две разделения стоеше много висока жена с много светла бяла коса, облечена в мантия, и държаща книга. С пръст ми посочи десният вход на двупосочният тунел. Продължих напред, а светлината изведнъж отново стана ярка. Когато влязох в тунела, от лявата му страна видях как подобно на медузи - бели и черни, някакви неща плуват като че ли в безтегловност, и се придвижват по коридори, минаващи през голяма порта. Това беше нещо уникално. Стигнах до голяма, изключително висока и обемиста порта - черна! Пред нея стоеше черно същество с дълга мантия, което застана точно пред мен. Портата се отвори, а от вътре виждах само златна светлина - светлина с жълт нюанс, какъвто не съм виждал никога в реалният живот. Крачех към портата, и изведнъж всичко свърши. Събудих се в Бърза помощ. Разбрах, че границите на кръвното ми са се изравнили, и съм бил в безсъзнание повече от 2 часа. Помних ясно всичко това, което ми се случи, и не можех да повярвам, че съм го преживял.

Убедих се, че науката греши, и живот след смъртта има.
Никой вече не може да ме убеди в обратното.

Преживях пътя до новото начало.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: 3a9ba2f4b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

1.   А преди толкова рязко да си промениш мнението защо не се позаинтересува и не прочете някоя книжка.
Не казвам, че няма живот след смъртта, твърдо вярвам, че има.
Не казвам, че не си видял всичко това или че си измисляш. Но има научни, медицински обяснения защо и как се получават.
И все пак с интерес прочетох историята ти. След като си преживял това нещо, промени ли се нещо в мисленето ти, гледаш ли по различен начин на нещата примерно, както много други хора казват? Интересно ми е.

Лоша

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: ed5dfdf919
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има много разкази на хора, които са изпадали в кома. Историите им до някъде са подобни. Аз също вярва, че има смърт само на физическото тяло.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 74e9ccae08
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Моля те, свържи се с мен. Хипнотерапевт съм и изследвам подобни феномени. Координати съм оставил в темата "Пътят на душите" пусната по-рано тук (може да я откриеш лесно, като напишеш "Пътят на душите spodeli. net" в Google).

С уважение: Ray

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: a25a2b97e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хах, аз съм била поне 3-4 пъти с единият крак в гроба. Тва черно поле го помня много ясно, за мене това се превръщаше в ежедневие, помня и бялата светлина, само че - чисто и просто бяло поле- отварям очи.
(черно поле- оп, бяло поле- отварям очи- жива съм)
, , А, къде съм? Жива ли съм? Мамооо? " =D Бруталната истина. Обаче не мисля, че твоето е живот след смъртта, за да е било е трябвало 2 часа да си бил мъртъв и така... Иначе може да е някаква твоя представа, нещо като сън. Учените са си казали, че в безсъзнание хората сънуват... Както и да е. Но дали, ако наистина бях божествени намеси щеше да помниш така ясно? Аз имам спомен, че веднъж когато бях в болницата взимах някакво важно решение на живот и смърт, някакъв сън май беше, не го помня само основното (някакво си важно решение пред много хора)... след това невероятно бързо ми мина. Докторите още не могат да си обяснят, как 4годишно хлапе ще си изповръща половината кръв, без язва, без нищо подобно, после изведнъж ще се оправи и ще търчи из цялата болница с бясна скорост. Сякаш нищо не е било и организма това си показваше. Родителите ми ми казват, че съм ги сънувала някакви фантастични(болнувала съм), а тогава всеки разговор е бил важен- че трябва да ям, че трябва да се разходя, да изляза на терасата, че трябва да пия...

Живот след смъртта може и да има, може и да няма, може да е вечен сън, може да се прераждаме, може да е абсолютно всичко. Аз вярвам в мистерията- ще научим само и единствено когато умрем, всичко друго е фейк. Не съм вярваща- не вярвам много в бог, не вярвам и в извънземни, но съм сигурна, че нещо "свръхестествено" има, просто се опирам на него, нищо че реално не знам какво е, не знам дали е реално, нито до каква степен си въобразявам филми.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: e6731624d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   И на мен ми се случи нещо такова когато бях малка, братовчет ми ритна футболната топка и тя ме удари в комера, загубих съзнание и тогава видях този тунел вървях, бях лека като перце имах чуството, че ще полетя, бях облечена с бяла ноштница. След дълго вървене по тунела видях същото тока теб ярка светлина! И носле видях двата тунала, но изведнъж нещо като вакум ме издърпа назад и се събудх, оказа се че баба ме е пренесла на дивана във кухнията и ме беше слажола да легна, аз се събудих и незнаех къде съм, първо си мислих, че ъще сънувам, но вече бях будна, повече не съм губила съзнание, но още го помня ясно!

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 6115bb2cd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Аз пък не ти вярвам :D
Палав Мечок

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 671143326f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Сънувал си, брат.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: d30b05f15e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Сънувал си ;)

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 4284472218
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Нормално е като припаднеш да виждаш замъглено и черно и когато идваш в съзнание да видиш светлината...
Не си приписвай по - големи заслуги от нормалното, никой не се е върнал да разкаже, за да видиш онзи свят трябва напълно да се отксънеш от този :)
Спокойно, просто ти е прилошало!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 5dfe19f947
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Супер, но ако бях на твое място, щях да пробвам да се обърна, да повървя в обратната посока, щях да поема по пътя, който жената Не ми посочва, щях да поговоря с жената и т. н. Ако не си можел да контролираш действията си, значи е било сън.

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: ca1b91f18e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

11.   Братле, смени дилъра!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 7ad4c1486c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Липсва ти чистота на душата и духа, пич. Колкото по-малко земни неща наслагваш върху вечното си и безсмъртно тяло, толкова по-малко ненужен баласт ще имаш и съответно толкова повече енергия за истинската ти нематериална същност. Съответно и ще се озовеш в по-високочестотно вибрираща среда. Среда, отговаряща точно на твоите вибрации и същност, точно едно към едно право пропорционална на духовната ти зрелост и чистота. От това, което си описал става ясно, че си прекалено земен човек, такъв здраво впримчен в материалното, дори не си и помисляш да загубиш нещо земно. Тази характеристика винаги ще те тегли на земния план и ше ти тежи като излишния товар на космически кораб. Промени си малко приоритетите в посока по-фините неща, така като чета изложеното от теб си умен мъж, следователно ще ме разбереш. Все пак това е сложна материя, трудно е да се дават каквито и да било съвети, все пак всеки трябва персонално да ги почувства тези неща, но за съжаление правим това едва в последния момент, когато осъзнаваме, че е настъпил сетния ни час. Но така или иначе все пак имаме цяла неизчерпаема вечност пред нас, можем да правим глупости през цялата такава, но можем и в един миг да осъзнаем нещата, което ще ни даде възможност за коренно различен подход към Реалността и мощен квантов скок на нивото на развитие на трансперсоналната ни съшност.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 1c40ab703c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Всичко това, което ти се е случило е било на пълно истинско и според мен си били на прага да си отидеш. Не съм лекар, но в медицината няма как да има обяснение за това. Има живот отвъд и това е повече от ясно. Всичко е били истинско, не си сънувал.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: fd7ad084b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Всъщност обяснение има :) и аз вярвам че душата не умира, но светлината и тунелите дето санувате са в следствие от хормон който се отделя при силно нараняване или друго подобно (кома) за да затиши съзнанието.. хората сме идеално устроени просто и си имаме и защитен механизми за всичко. Относно живот след смърта - да вярвам че душата не изчезва - става нещо с нея... но човешките ни мозъчета са достатъчно ограничени за да си представим даже за какво иде реч..

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: b49b2f279f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   ами аз лично имам основания да вярвам в историята ти, някой в коментарите също ми привлече вниманието ако не се лъжа. няма да споделям какво е това основание, не е личен опит, но знам, почти сигурна съм в това. още повече, че историите на всички подобни неща се припокриват горе-долу. но темата е сложна и неизчерпаема, няма да навлизам във филми ;д

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 987de3352e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   И аз Бях на 20 Април 2013 В болницата бях изън от тялото имаше светленака която ми погълна и ми беше спокоенно но преди да погълни изчезна и възвърнах си съзнание

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 088e0fa087
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Когато бях малко дете бях доста болнава и този тунел често съм преживявала. Тогава си мислех за него като за страшен кошмар, защото наистина се страхувах. Не знам какво е било, коментирала съм го с приятелки и една от тях предположи, че е спомен от раждането, този спомен може би е скрит дълбоко във всеки човек и при някои обстоятелства се преживява като сън. Аз се страхувам от смъртта, по-точно от нищото, не мога да си го представя и то като едно вечно нищо. Това е което ме ужасява и не съм сигурна дали това не е причината поради която съм склонна да вярвам, че със смъртта не се свършва всичко. В моята карма пише, че поради отшелнически живот в предишни животи съм склонна към отлагане на удоволствията в живота и това е наистина така, бях поразена колко точно е описано това за мен.
Простете баналността на моите изказвания!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 2cf7057152
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

20.   Аз ти вярвам, ама според мен, ако стане нещо такова с някой независимо кой (той ще е по избор на Бог) ще имаш и заръка - да пазиш всичко от начало до край в тайна или в противен случай забравяш видяното. Това, което ме кара да мисля историята ти за измисляна е факта, че изобщо я пишеш. Да не мислиш, че Бог ще те остави ей така да си пишеш това, което си видял по форумите на непознати и да го казваш на всеки втори.



Йоана ?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 3d03eeabf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Аз ти вярвам. Чувала съм подобна история от човек, който е бил в кома и после се е "върнал".

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: aaafc977dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Не си права Йоана.

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 95c9d4be3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

24.   Йоана, вземи се в ръце, чел съм и други твой подобни коментари, не познаваш света в които живееш и за съжаление такива като теб сеят най-големите заблуди и съответно правят и най-голените злини, човек е повече от бог, измисления бог не може да надскочи себе си а човека може, това мислене е пагубно, за теб лошо няма нека те погубва, но защо объркваш другите, дано си ме разбрала правилно, нямам намерение да се хабя и да oбqснявам защо съм прав.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 3abfa16c77
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   за да си мъртъв мозъкът ти трябва да спре да функционира... а за да помниш- той очевидно е функционирал... (не се сещам коя част от мозъка отговаряше за запомнянето, но това няма значение) до където стигам до това, че всичко това е фантазия.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 2cf7057152
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

27.   №24 за теб може да е измислен Бог, но за мен не е. Хубаво ще направиш, ако не ме убеждаваш, в нещо, което знам, че не е истина. Аз си имам доказателства, който ме подтикват да вярвам в Бог, но няма да ги кажа.
Такива като мен сеели зло. Че аз не мразя никого. Защо да причинявам зло на човешко същество. Отвори си очите.
Аз не съм металка, че да сея зло. Такива като мен ли осакатяват невинни животни, такива като мен ли плашат малките деца, такива като мен ли пребиват и изнасилват. Знаеш ли, че това го правят металите. Ще ме извиниш, ама те са истинското зло. Нямаш си на представа какви неща вършат.
Пиши в нета трагедията на света - ще ти се появят много такива клипове, а те са отвратителни. Представяш ли си. Имаше как американски метали изкормват живи бебета.
БЕБЕТА ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА. Що за човек би го направил това? Такъв като мен ли?
Много грешиш. Ако се разровиш повече даже може да видиш и как буквално чупят лапичките на котета, пред църква на сатаната.
Също така имаше и още едно група метали изнасилват шест годишни момиченца.
Даже не съм гледала клиповете, казвам ти само заглавията, просто се гнуся от такива неща. МЕТАЛИТЕ НАИСТИНА СА ТРАГЕДИЯТА НА СВЕТА.

Не ми се занимава с такива като тебе. Много са се опитвали да ме разубедят във вярата в Бог, но не са успявали. Като не си съгласен с мен защо ми четеш коментарите. Не съм те карала. Ти май само си противоречиш.



Йоана ?

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 06d24a683c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Аз също вярвам в живота след смъртта.Вярвам, че душата и съзнанието няма как да изчезнат, защото на този свят е невъзможно нещо или някой да изчезне.Става нещо с нея, но не можем да сме сигурни какво! За мен има 2 логични обяснения за историята ти и за тези, които много приличат на нея от коментарите. Или наистина сте видели част от задгробния живот, или наистина това с тунела и светлината е защитен механизъм на организма и затова е почти един и същ.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: f84d3250c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Само един пример за тези, които не вярват в отвъдния живот: Баба Ванга, освен че виждаше в бъдещето, говореше и с мъртвите, т. е тя паралелно с нашия свят виждаше и в другия-отвъдния. Тя е доказала на много хора, че наистина говори с починалите им близки. Всъщност предполагам, че всички сме гледали тези кадри от филма за Ванга, така че, ако не вярвате на разкази на хора излезли от кома замислете се за това. И Внга ли сънуваше? И като става въпрос за сънища, те все още за загадка за учените, така че и в тях има нещо феноменално и пак не случайно много хора виждат в сънищата си неща, които им се случват в последствие(включително и на мен). Така че може би и те са някакъв вид видения от някой друг свят, но нашите човешки мозъчета все още не са достигнали това ниво, че да могат да си обяснят такива сложни неща. И все пак един ден ще дойде момента, в който ще разберем, но... дано да не е скоро :):):)

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 1e5c38898c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   Мисля, че си сънувал. Няма как да се събудиш след като умреш. Веднъж умре ли, спре ли му сърцето на човека не може отново да се съживи. Или си сънувал, или имаш твърде развито въображение. Никой жив човек не знае какво е след смъртта, тоест никой не се е върнал от там за да каже какво следва. Да може и да е това, което ти твърдиш, но ако си бил мъртъв няма как да се върнеш отново на този свят. Аз например веднъж сънувах, че един човек ме застрелва с пистолет и аз умирам. След като умрях душата ми се издигна на небето и видях целият свят с очите си. След като стигнах до облаците се отвори някакаъв портал и ме взе. Изминах сраннен път и то дълъг. Пътувах, пътувах, пътувах и после се събудих жив и здрав в реалният свят. Погледнах през прозореца всичко си беше наред. Казах ти-никой не знае какво е след смъртта и никой не се е върнал от там за да каже какво е. Или си сънувал, или имаш твърде развита фантазия.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: b6a9097db5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

33.   Коматозните пациенти, когато се събудят след месец или години, нямат спомен от престоя в безсъзнание. Същото е и когато правят операция на човек, но за няколко часа. Нямаш спомени и не преживяваш нищо, така е и когато умреш. Даже има една поговорка - От сън спомен няма, но това не е така! Докато спи човек сънува и като се събуди знае и помни. Не вярвам да има отвъдно.
Парадокс - Много хора вярват в способностите на Ванга, както и в тези на Господ, обаче Бог не е обичал врачките. Или вярваш във вещерството, или вярваш в Доброто. Много хора съм питал и вярват в двете. Аз пък си вярвам на себе си и това което виждам с очите си. Атеист. Всичко е материя. Дарба е да рисуваш, да пееш, да си добър спортист, но не и да говориш с мъртвите.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 4156ce7c27
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Всичкото това е истина. Знам го и от майка ми преди да почине. Също ми е разказвала за тунел със светлина. Първият път каза, че са я върнали.
Много изненадващо беше и когато преди да умре посред бял ден беше видяла починалата си майка и един бял шал, който е обикалял в стаята. Бил е на едно място, а после на друго. Доста бяхме изплашени и ден след това здравето й се влоши и тя почина. Преди да почине трепереше от студ и още помня нейният поглед, който молеше за помощ. След нейната смърт намерихме шала, смачкан и забутан в гардероба.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: a7d3e6ba30
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Въпросните филми са създадени по наши идеи, нашите идеи идват от фантазиите ни, а тази фантазия е създадена от някой, някой по-голям от нас, съществуването ни е факт, но може и да не е, може и да е сън. Но как може да изчезнем, невъзможно е. Нещо което е вече веднъж създадено няма как да изчезне, дори да счупим ваза, ще останат нейните парченца, дори да остане само праха и, този прах съществува, предметите са бездушни, но може и да не са, всичко това мистерия ли е, защо вярваме в медицината, а не в Бог, защо вярваме в медицината, а не в някое божествено създание, в някое свръхестествено създание. Нима тази медицина ни е създала, нима тя е създала хората, нима те не са хора, или са първите хора, естествено че свръхестествени създания съществуват, целия този свят от нищото ли е?

Според мен, прераждане има.
Съдба - има, и всичко останало.

 
  ...
преди: 10 години, 20 дни
hash: 1f3391555e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   Миналото лято припаднах на плажа, поради липса на течности. Също като теб два часа бях в безсъзнание. Това състояние мина като при теб - тъмнина, после ярка светлина, усетих огромно спокойствие и облекчение, но честно казано въобще не ми е хрумвало, че това може да е "живот след смъртта", по - скоро това е реакция на организма, начин да се защити, при положение, че не съм защитила тялото си, не съм пила вода, организма взема крайни мерки. През тия два часа си обновяваш функциите и следствие ти се дава сигнал, че нещо не е наред. Но наистина дано има задгробен живот или ако не, нека поне да не усетим нищо и да почиваме в мир.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: feec5e7247
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Защо си мислите, че има живот след смъртта? Аз лично не мисля, че има! Просто човек се ражда, живее и умира! Когато почина човек, го погребват и той изгнива и до там! Мосля следващите и това е! Не се заблуждавайте, че едва ли не там е рая а тук Ада. Няма такова нещо! Просто на нас ни се иска да е така, но едва ли!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 1b3b6aaab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   Ти си се напил на копеле и си бил надрусан 100 %. Кой знае къв стар пияндурник си, как па не виде и дракон. Некачествен наркотик бро. Другия път като излизаш отдели малко повечко пари за качествена дрога и ще обсъждаме духове и таласъми па може и директно в Хогуордс при Хари Потър да идеш и Думбълдор. Пхахахахах

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: ffdea4447b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   40, не сипвай дор в раната, Дъмбълдор е мъртъв.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 09a4daff72
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   №40 нито си го видял, нито знаеш какво е прави, така че си затвори човката, моля
"Защо си мислите, че има живот след смъртта? Аз лично не мисля, че има! Просто човек се ражда, живее и умира! Когато почина човек, го погребват и той изгнива и до там! Мосля следващите и това е! Не се заблуждавайте, че едва ли не там е рая а тук Ада. Няма такова нещо! Просто на нас ни се иска да е така, но едва ли! "

Човешкия мозък не може да разбере, че има създател, няма подобно нещо като смърт завинаги!
Щом няма живот кой е нашият създател>?
Мда ще кажеш сега ами Бог, а после ще си зададеш въпроса кой е създателя на Бог и т. н - затова казвам, че човешкия мозък не може да разбере някой много важни неща.
Живот след смърта има, не може да ме убедите в обратното, поради много факти.
Относно учените - те милиони могат да въртят, ама никога няма да разберат дали има, докато не отидат там ;)
Дано Бог Ви прости, неверници

М15

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 072d71a0c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   Аз всъщтност ти вярвам за това което си видял. :)

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 88dba03524
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   Защо 40 Не казвам, че не вярвам на автора защото и аз си имам собствени странни изживявания, но не се и напъвам да ги обяснявам, Това, което се случва се случва и точка. Не съм съгласна с "Йоана" че металите са виновни за всичко. Аз изключително много харесвам метал и нито съм някакъв сатанист нито нищо, дори се смятам за добър човек. Лошите хора са си лоши хора независимо дали са метали или не. Това че ти виждаш само лошото в тях си е твой проблем, но аз виждам и доброто и веднага ще ти дам пример. Имаше едно предаване, което дори в България излъчваха по едно време, но ще те излъжа по коя телевизия точно, в което много диви металисти спасяваха животни от собственици, които не се грижат добре за тях и ги бият, Разбира се, това не е единствения пример има и още, но трябва да имаш желание да видиш доброто. Както и да е много се отклоних. Таа, това което исках да кажа, е че живота е пълен с необясними неща и си мисля, че ние хората сме твърде малки за да ги разберем и покрай това мъчейки се да ги разберем само се объркваме повече и виждаме колко малко знаем, а когато не знаем сме нещастни. Не казвам, че е лошо да знаем, но трябва ли да знаем наистина? Аз вярвам, че ние хората не сме на върха на хранителната верига, не сме на върха на никоя верига, не сме връх на нищо. Представям си света така: Цялата вселена е буркан пълен с топчета и топчето на което ние живеем също е вътре, а отвън едно същество постоянно го разтърсва и се смее на глупостта ни. Това е моето обяснение за нещата. Не казвам, че е истина, то си е пълна измишльотина, но пък си е моя и не си тормозя главата с излишни въпроси. Просто си живея живота щастливо и простичко и чакам буркана пак да бъде разтърсена така, че да дойде моят ред да разбера защо себе си има ли живот извън буркана или не. :)

Black Mist М16

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 дни
hash: 95a62b70cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   Нали осъзнаваш че това което казваш звучи като едно описание за транс което наскоро прочетох в интернета. И там пишеше същото за разни тунели и светлини. Само дето се наричаше астрално пътуване

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: bbf0ed3ff4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   И аз вярвам в живота след смъртта, но не мисля, че си го преживяла. Човек изпада в клинична смърт, след като клетките в мозъка умрат. Преди смъртта мозъчната активност си е нормална. После постепенно започва да намаля докато спре напълно. Минути след това, се наблюдава период през който активността се завръща и след това вече пада и окончателно си умрял, започваш а се надуваш и т. н. През този последен път на мозъчна активност учените предполагат, че виждаш този тунел и т. н. Може преди случая да си го чела някъде за тези тунели, силно да си се впечатлила и да си го сънувала накрая. За да видиш този тунел в действителност, трябва да си била почти мъртва. Номер 26 го е казал много логично и най-точно.

 
  ...
преди: 6 години, 5 дни
hash: cb9583dc1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

50.   Мале, та'я йоанна верно беше много зле. Метълите били иззнасилвачи, осакатявали животни и не знам си какво. Такива престъпници са съществували векове преди да е имало метъл, а много такива престъпници изобщо си нямат и на понятие от тази музика… То се иска малко акъл, за да го разбереш, ама той Бог давал, давал, но при йоанна бая е взел, даже можем да я обявим за мъченица. И точно на Него благодаря, че вече не влиза тук. Дано точно Бог ме пази от такива християни- позьори, които се имат за нещо повече от останалите, че ми е писнало от такива.

Иначе, бях провокирана да потърся тема за животът след смъртта, защото тези дни погребахме наша близка роднина - изключително уважаван човек. Лека ѝ пръст. Но загубата ѝ ме провокира да чета различни истории на хора, били в клинична смърт за няколко минути. Но за пръв път се замислих толкова сериозно над смъртта и установих, че изпитвам сериозен страх от нейната неизвестност. А най ме е страх да не отнеме най- близките ми, ако че е неизбежно и ако че тази роднина по- скоро се мъчеше в последните дни от живота си.



Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 6e1e2aa0b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

51.   Преди няколко години мой близък направи неуспешен опит за самоубийство с хапчета. Беше без пулс, в клинична смърт около 4 мин. След като се оправи в болницата ни разказа подобна история (тунели, светлина) и спомена, че е говорил с единия ми прадядо. Тогава не каза какво. След няколко дни сънувах как моят близък ме води да ми покаже един строеж, но като стигнахме, аз се уплаших и му казах, че не искам да влизам. А той отвърна "Е, добре, но аз влизам. Дядо ти каза да ти кажа, че имаш съкровище в Турция, твое си е. " Тогава нямах нямах нищо общо с Турция и даже бях малко расистка (на 17год). Веднага щом станах звъннах на моя близък да му разкажа, че съм го сънувала, но разбрах, че през нощта той е успял да отнеме живота си. На погребението разказах съня на дядо си (син на прадядо ми) и той онемя. Разказа ми, че баща му се е преселил от Одринска Тракия и имаме там малко земя. До тогава не се бях интересувала от прародителите си и не знаех, че родът ми е от там, дори както казах бях нещо като расист и мразих турците. Минаха няколко години, през които нищо не предпиех относно тези земи, мислих, че е абсурдно да ни ги върнат. После чух по телевизията за хора, които са успели да получат обезщетение за земите си там и се задействах да оправя документите. Тогава срещнах любовта на живота си - турчин, срещнахме се в администрацията в Одрин, вадеше разрешително за строеж, говори добре български и ми се притече на помощ. Вече 8 години сме заедно, имаме дете. Нещата със земята още се протакват, но аз вече намерих съкровището си. И до днес се чудя, дали ако не беше този сън щях да обърна внимание на съпруга си, или щях да си остана роб на предразсъдъците си и щях да го подмина. Мисля, че моят близък вече е знаел и съм му благодарна от сърце за този сън.

 
  ...

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 42f3273a28
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

52.   51- ви, я да те питам.
1. Твоят близък прави опит за самоубийство в следствие на което губи пулс за 4 минути и го връщат към живот лекарите. Тогава той казва, че говорил с прадядо ти, и след няколко дни прави отново опит за самоубийство, този път успешен! Така ли е?
2. Ти след като се събра с турчина смени ли вярата си като неговата?

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: f886ab521c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

53.   Здравей номер 52. Да, така стана, когато моят близък се събуди в болницата ни разказа почти същата история като автора. Каза, че е видял светлина, два тунела и тогава спомена името на прадядо ми, сякаш просто е бил там. Само на сън ми е споменавал Турция, на живо не сме говорили за това. Аз го видях за последно там в болницата. Той успя да се самоубие в нощта след изписването, през същата нощ сънувах разговора ни.
Относно вярата ми, не съм я променяла. Никога, никой не е искал това от мен, нито аз съм го искала от съпруга си. Вярата е нещо лично и съкровено и е личен избор в нашето семейство. Така възпитаваме и детето си, то празнува и Коледа и Байрам, а понякога се налага и на йога да ме придружава. Не е нито кръстен, нито обрязан. Оставяме решението на него, ако иска и будист да стане, важното е да бъде добър човек.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker