Имам нужда от помощ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Имам нужда от помощ
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 2640 пъти
Преди 2 години майка ми и баща ми решиха да ме изненадат като ми подариха лаптоп. Баща ми беше сключил договор за мобилен интернет с виваком с ограничение 5 GB и месечна такса 36 лв. До тук добре, доволна бях от нета-бърз беше, отворяше даже и клиповете във вибокс и ютуб. мина срока на договора, през март 2011 татко го поднови, но и тук идва ред на проблема...

През април 2011 г. се наложи да се преместя в друга квартира, а тук си има компютър с нет и досещате се мобилният стана излишен. Няма и на кого да дам да го ползва. За да не плащам пари на куп заради неустойката към виваком реших всеки месец да "хвърлям" по 36 лв. И така наближава момента, в който договора ще изтече, ходих да платя таксата и попитах мадамата какво е нужно да се направи, тъй като до сега не съм се занимавала с такива неща, знам само че трябва да се пусне писмено заявление от титуляра.

Тя ми обясни, че то било в свободен текст, не се продавали, не се раздавали, то свободен ама не можеш да пишеш само нещо от рода на "искам да прекратя договора" и такива подобни... Трябва да се формулира някак, а аз и понятие си нямам.

Някой ако е минал вече през тия бюрюкращини ще му бъда много благодарна ако ми напише нещо като образец. Основният проблем е обаче, че баща ми се разболя, ампутираха му крака лятото, живее в малък град където няма офис на виваком и е просто не възможно той лично да подаде молбата. Попитах дали е възможно аз да подам молбата вместо него, тя каза че трябвало той да ми извади пълномощно, подпечатано от нотариус. И къде го тоя нотариус, къде да го търся като съм на работа от 9 до 18 без обедна почивка, в която да прибягам примерно да ми го завери?

Роди се една тъпа идея в съзнанието ми, но ме досрамя да попитам жената, че достатъчно се изложих с моето невежество по повод процедурите с отказването, та да ви попитам вас дали може да стане. Значи, баща ми подписва писменото заявление за прекратяване на договора с виваком, дава ми личната си карта, аз ги нося в офис на виваком взимат си там даните които им трябват и това е, без да се налага той да се мъчи, и аз да се чудя как да намеря нотариус?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: 567de870d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами аз съм прекратявала договор на друго лице с подписано заявление от него и лична карта, само че в Мтел. Би следвало и за Виваком да важи. Кажи им да не се правят на луди, те ги правят тези въртележки, за да се заблуди някой друг и да изтърве срока, с което автоматично да продължи още година-две да им киха всеки месец. Кажи им, че няма друг вариант, че имате семейни проблеми, че работиш и това е единствения вариант. Да не си придават излишна важност и оригиналност.

И друг път питай каквото те интересува, те за това са сложени там все пак. Ако не питаш няма как да разбираш и ще си останеш некомпетентна по дадената тема, а от там излишният срам и чувство, че си глупава или нищо не разбираш. Аз като ги посетя в Мтел-а знаеш ли каква опашка става, луди ги правя.

Лоша

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: c5ef5de862
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   питах, но тя само едно и също ми повтаряше, нищо конкретно и ми предлагаше други пакети, като и обясних пък измисли това с нотариуса. благодаря че се отзова, пак ми даде надежда че може да стане и по тоя начин където си го мисля.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 8a8dff1e70
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   И какъв е този интернет за 36 лева и то само за 5 ГБ, според мен в цената трябва да влиза и вноска за лаптопа.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 4a2648f693
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторке отиваш и тропаш на своето докато не се съгласи служителката. Те изглежда са на някакъв процент ако успеят да преподпишат договор. Аз се карах с Мтел миналата година и успях да подпиша договор за 3, 70 лв на месец комфорт 100. Оказа се, че можело след като ти изтече първоначалният едногодишен договор да получиш 25% намаление при подписване на същия договор, ама ако си го търсиш, така от 4, 90лв таксата ми падна на 3, 70лв.
Иди в друг офис излъжи служителката титуляра е в Нова Гвинея няма как да ти прати нотариално заверено пълномощно на български от там, тропай на своето вдигни скандал ако е нужно действа ще видиш. Аз като излизам от офиса на оператора му треперят ръцете час, два след мен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker