Как да превърна омразата в безразличие? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да превърна омразата в безразличие?
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 2797 пъти
Моля ви, дайте съвет! Заглавието говори достатъчно само по себе си. Не ми се изпада в обяснения защо, как и кой. Със сигурност имам повод да ги мразя тези двама човека. Не пожелавам на никой това, което те ми причиниха. Но тази омраза ме изяжда отвътре, мъчи ме. Искам да бъда безразлична, моля ви, дайте съвет от личен опит.

Изпитвам към тях неприязън, отвращение и непоносимост. Постоянно са ми в главата и си припомням всичко лошо. Сигурно са правили и добри неща, но аз не ги помня. Помня само лошите неща. Преди помнех добрите, но след най-голямата гавра с мен, нещо в мен се пречупи тотално.

Оттогава ги мразя от дъното на душата си и не може да се промени. Тъпях, търпях, търпях до безумие, но не можах повече да издържа, сърцето се изпълни с гняв. Даже не искам и да умрат, прекалено е хубаво за тях, искам да се мъчат, искам животът да ги мъчи и да страдат, както направиха да страдам аз. Искам да си променя мисленето, дотолкова, че да са ми безразлични-как да го направя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: 5a36af1741
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Сложи край на всякакви контакти с тях. Недей да мислиш за тях, а просто ги забрави. Заангажирай вниманието си само с приятни занимания. Радвай се на живота. Времето наистина лекува. Ако някой ден ти се случи да срещнеш въпросните двама, ще ти бъдат абсолютно безразлични.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: ed65702d6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мразят само слабите. Ако им имаш номера си прави базици по телефона с тях. Поне аз така превърнах омразата в безразличие. Омразата е лошо нещо.
~Кървава победа~

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 397e0362c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Имала съм същия проблем като твоя. Касаеше се за мъж и жена. Които ме нараниха и унизиха. Тънех в омраза, направо се задушавах от гняв и омраза. Защото при мен бе така: ОБИДА/ГНЯВ/ОМРАЗА - в тази последователност. Постепенно им простих. И започнах да се чувствам много по-добре. Виждала съм мъжът много пъти след това. Когото съм обичала (поне така съм си мислела) и който ме унизи. Бях му отдавна простила и когато съм го виждала (професионално се наложи) не изпитвах никакви лоши чувства към него. Даже сме пили няколко пъти кафе. Усещам, че ме уважава. Но когато го мразех, всъщност мразех себе си и това ме убиваше.
Скоро гледах нещо по телевизията. Една женица, болна от рак каза: "Разболяват човека три неща - страхът, гневът и вината". И е права. Гневът е лош съветник. И лош спътник. Казвам ти го от личен опит. Много пъти съм си представяла как той се гърчи и как аз просто го прескачам, как съдбата му отмъщава и т. н. Но когато го видях СЛЕД като му бях простила, просто се чудех как ИЗОБЩО не изскам подобни неща. Беше ни станал безразличен. Но само ти можеш да си помогнеш - ПРОСТИ. Това е лекарството.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: be6394a6a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това което е написала 3 е решението. Наистина е много трудно, но решението е втре в теб. Знам как оствайки сама, мислите ти те връщат на едни и сзщи моменти и не можеш да се освободиш от тях. Силната омраза е точен аналог на силната любов.
Опитай въореки всичко да потърсиш нещо хубаво и започни от там. Знай, че тези хора са недостойни за теб и опитай да им простиш. Мислите ти за тях само те тровят и те унищожават. Знам колко е трудно и може да трае години, но опитай, колкото по бързо простиш, толкова по бъръо ще се почувстваш свободна. Знам, звучи странно, но безразличието или забравата се постига с прошка въпреки и твоята нужда от прошка. Ще се радвам да се справиш много скоро стова вредно чувство. Не се самоунищожавай, дай им прошка, на тях и на себе си и прогзлжи.
Желая ти много щастие и любов

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker