Искам да преодолея срама да танцувам пред хора - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120985)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Искам да преодолея срама да танцувам пред хора
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 6063 пъти
Моят проблем на пръв поглед няма да ви се види нищо сериозно и кой знае какво, но за мене си е важно.
На 22 години съм, момиче. Проблемът е, че немога да се отпусна и да се збавлявам сред хора и по специално да танцувам. Не ходя на дискотеки точно затова и отбягвам купони и рождени дни. А обожавам музиката и най вече танците. Когато съм сама постоянно танцувам и ми харесва как го правя, но пред хора -край-сковавам се и съм като дърво, което се поклаща на вятър-много съм смотана.
Нещо взе да ми омръзва яката, защото водя пенсионерски живот и един ден много ще съжалявам за изгубеното време. Сега трябва да живея и да се забавлявам. Сега е момента. Яд ме е на себе си.

Често си мечтая как отиваме на дискотека с компанията и се забавлявам от сърце, без да ми пука как изглеждам отстрани. Защото аз през цялото време само затова мисля. Само не ми предлагайте алкохол, защото съм против. В смисъл-искам трезвена да съм и да го направя това. Както едно време, когато бях на 12год. и не ми пукаше.
Сега се замислих как да го преудолея и си викам-ще стана танцьорка-това е начина. Обаче малко като че ли ме е шубе, защото съм чувала че днешните танцьорки не работят само като танцьорки, ако ме разбирате. Иначе много би ми харесало като професия, защото мога да танцувам 24 часа, а и ще преудолея срама най-вероятно.

Незнам какъв е начина. Моля, дайте съвет. Искам на диско. Искам да танцувам до припадък.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: daa94ab369
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   С практика се преодолява. Танцувай няколко пъти без да ти дреме и ще се оправиш.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 4fdc4a62c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   съветът може да не е много добър, но удари една водка и ще ти дойде музата :DDD

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: c903fc6017
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Съжалявам, но явно не сте ме разбрали правилно.
Не е толкова лесно. От 10 години не съм танцувала пред хора. Единствено, когато съм самичка вкъщи. Когато се опитам да направя нещо пред хора, се получава "клатещо дърво", ако не и по-зле. Сковавам се и немога да помръдна. Сякаш тялото ми се парализира.
Пробвала съм не с едно, а с повече питиета и ефекта е една супер грозна гледка на пияна жена, ходеща да повръща в тоалетната и заспиваща на сепарето.
Много по сложно е, но немога да го обясня, а и едва ли някой ще ме разбере...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 432a7652f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   защо не се запишеш на някакъв вид танци - в групата ще се отпуснеш, а и там няма да те познават. ако не се получи, винаги можеш да се откажеш.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 6ee978354b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Ами, отиди на уроци по танцуване. Така не само ще си сред други "клатещи се дървета" със същите страхове, като твоите, но и в края на курса ще си преодоляла срамът и ще си се научила да танцуваш правилно, което ще пребори всичките ти съмнения.

Обаче, ако става въпрос за въртене на кючеци по евтини дискотеки и чалгарски рождени дни е нормално да те е срам. Това не е забавление, а излагация.

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 343ec93bbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравейте, авторката съм. 3 години по-късно имам отново същият проблем, написах в гугъл и попаднах на собствената си тема. Искам само да кажа, че имам все още същият проблем. За това време отидох няколко пъти на дискотека, само един път се престраших да танцувам и ХОРА, ТОВА БЕШЕ НАЙ-ГОЛЯМАТА ИЗЛАГАЦИЯ В ЖИВОТЪТ МИ. НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ! Правих някакви глупости с тялото си, опитвах толкова да се движа нормално, но тялото ми правеше съвсем други неща. А физиономията ми беше просто все едно ходя по голяма нужда при запек. Бях с две момчета и две момичета и едното момиче ме дръпна настрани вика "Какво правиш? ", викам "Не ми е добре нещо, лошо ми е. "Просто няма такъв срам, те не ми повярваха естествено. Обещах си никога да не танцувам пред хора повече, ама никога. Няма да отида и на дискотека вече. Срам ме е даже на танци да се запиша, иде ми да се гръмна.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 3e87e86f12
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Какво ще кажеш да спре да ти пука? Приятелката ти как танцува, ако танцува? Гледай я и танцувай като нея. Иначе не разбрах що ен се запишеш на танци - аз почнах като пълно дърво на суинг танци, година по-късно съм доста по-отпуснат, а и партитата са много готини.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: bb1749ec50
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   https://www. google. bg/#q=how to dance at a party&tbm=vid
В Интернет има всичко.
Упражнявай се 1 седмица вкъщи, две. Сподели на някоя близка приятелка (леля ти, баба ти, сестра ти, братчедка ти също стават) и я викни у вас. Пуснете музика, сподели си проблема, питай ги/я да ти дадат мнение. И аз го имам същия проблем, но по едно време почнах да се отпускам и се получи по-добре. Вкъщи пред огледалото танцувам често. Не може вкъщи да се справяш, а като излезеш на дискотека да се излагаш - това означава че супер много се притесняваш и дори не можеш да се забавляваш като хората. Самочувствието е голяма работа.
И не на последно място си намери някви нормални приятели, които няма да те гледат криво когато се опитваш да танцуваш, а ще те разберат и ще се опитат да ти помогнат да се отпуснеш. От ония, които ще се смеят С тебе, а не НА тебе или пък ще ти се цупят, че ги излагаш. Самуирония малко, бейбе.
Пък в краен случай що пък не - пробвай с някви танци. Сподели си проблем с някоя пекана треньорка, дет да те разбере и да помогне. Частни уроци 5-6 пъти, после се присъедини към група. Има какво ли не - спортни танци (латино ли кво са там), самба, рага джам, хип-хоп...
Дерзай и успех! ;)

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 736ea0aac7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Разбирам да се срамуваше от танците защото са глупаво нещо, а то ти се срамуваш защото не си можела да се отпуснеш. Излагаш се. Какъв е смисъла от танците освен чехълчето и амебата на дансинга да си правят намеци с тях. Освен тази им функция не намирам нищо смислено в тези движения, нито пък ги намирам за забавни. Ти можеш ли да ми обясниш кое точно те кара да се чувстваш приятно като танцуваш?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: bb1749ec50
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз пък мога.
Ако само това намираш в танците, може би не си виждал достатъчно различни видове танци. Или не си танцувал някога.
Да, танците още от древността служат точно за тези намеци, но също служат и за изразяване на чувства и разказване на истории. Е, никой не е казал, че на всяка цена трябва да ти харесва - може пък да не са твоето нещо.
На мен лично танците ми харесват, защото освен че могат да бъдат красиви и ефектни, са приятен начин за изразходване на енергия, за зареждане с такава, за раздвижване на цялото тяло, допринасяне за здравето и доброто настроение.
Бих те посъветвала да ги изпробваш сам/а, но в крайна сметка it's up to you...

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 дни
hash: ae485fb240
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Спокойно! Ти си нормална. Ех да имаше и в моя град такова момиче което не пие и не танцува. Аз така и не можах да разбера този примитивен начин за изразяване на емоция "танца"! Не мога да разбера защо всички свързват забавата с алкохолизъм и танци. Това за мен е най-примитивния начин човек да се забавлява! Има много други по-приятни и адекватни начини.

 
  ...
преди: 7 години, 6 дни
hash: 91adda796e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Авторке, аз пък цял живот съм живяла до морето и ме беше страх от водата! Всички от семейството ми плуваха, а аз не.
На 29 съм и едва миналата година се взех в ръце и се опитах.
Доста вода нагълтах. Но мога да кажа, че имам голям напредък.
И зимата също ходих на басейн, за да не си загубя куража.
Така че от теб зависи. Ти си силата! Повярвай си!
И не мисли за това кой какво ще мисли... успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker