Кои са по-умни? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (110769)
 Любов и изневяра (26724)
 Секс и интимност (12996)
 Тинейджърски (21243)
 Семейство (5711)
 Здраве (8790)
 Спорт и красота (4501)
 На работното място (2693)
 Образование (6851)
 В чужбина (1468)
 Наркотици и алкохол (1023)
 Измислени истории (780)
 Проза, литература (1634)
 Други (16198)
 Избор на редактора (146)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Други

Кои са по-умни?
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 2639 пъти
Мъжете или жените? Моля, в коментарите пишете пол.

~Кървава победа~

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: a2098d2cd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Седмите.

-Death_Blade ^

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 900b890838
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много си прост, щом задаваш такъв въпрос. Има умни хора и от двата пола. Полът не е определящ фактор в този случай.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 300cdf21be
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Мъжете според мен. Най-известните професори, откриватели и каквото се сетиш са мъже. От друга гледна точка пък в училищата и университетите общия усех на момчетата е по-нисък от на момичетата. Все пак си мисля, че мъжете са по-умни, по мои впечатления сякаш, макар жените да са по-амбициони, старателни и находчиви.. :)

Лоша

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: df08411544
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   @Модераторите: по-флеймърска история от тая не можахте ли да одобрите :-)

3, според мен интелектът е равномерно разпределен между половете. Това за професори, откриватели и т. н. е вярно, но се дължи на два други фактора: Първо мъжете имат повече време да се занимават с тия неща, докато жените, особено в миналото, са се грижели главно за семейството и домакинството. Та ква файда, че си гений, като нямаш време и условия да се развихриш.

Второ, специално що се отнася до технически открития, това наистина се удава повече на мъжете (което също си има социално-историческа обосновка). Жените са силни в други области, но в техниката никога не са били - не че няма жени физички и инженерки, но съотношението мъже:жени е разгромяващо.

Това за училището се дължи просто на това, че момчетата в тая възраст са шматки и съвсем други неща са им на главата. Докато момичетата са по-прилежни, четат си уроците и изкарват оценки. Истински умните и интелигентни хора невинаги имат добри оценки в училище. Училището е по калъп - гениите мислят извън калъпа.

Кубрат

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 0d1d2a5ea8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Номер 2, ти си прост, ако искаш да знаеш има различия между мъжкия и женския мозък. Фу, много сте гадни. Една забавна тема да не пусне човек. И без друго съм забелязала, че почти на всяка тема критикувате хората. Хейтъри такива! И ако искаш да знаеш съм момиче. И плюс това има значение, защото в един форум четох коментар "кои назначава жени за съдии". За някой нещо просто жените са отхвърлени. Може да има умни хора и от двата пола, но мен ме интересуваше да разбера мнението на хората.
~Кървава победа~

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: e918df44e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   До колкото зная, повечето хора с по-високо iq са мъже. И според мен това се дължи на различните роли, които имат мъжете и жените в обществото. Т. е. потенциалът, според мен, е еднакъв. Отделен е въпросът дали някога жените ще настигнат мъжете.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: eacaf1945d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   ~Кървава победо~, ти да не си тази от вица, дето воинът се бори до последна капка кръв, а пък жената - до първата!?

Добра провокация, но иначе ниско IQ... - и на двете могат да се вържат само (тебе-)подобни личности. Много прилича на въпростие на Къци Вапцаров: "Кое е фамилното име на Христо Ботев? " - колкото повече SMS-и с верни отговори пускате, толкова повече увеличавате шанса да спечелите!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: ca41b8053a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Кубрат е прав.

Да не говорим, че има различни видове интелигентност - почва се от физическата, социална, каква ли не!
Докато жените са по принцип по-добри в учене на езици (доказано), имат по-добре развити социални способности (работа в екип, изглаждане на противорчия), мъжете са добри в ориентирането - почти няма жени-пилоти например.
Но като цяло - и мъжете, и жените принадлежат към един ВИД.
Само едно е сигурно - мъжете са физически по-развити от нас, имат и повече мускулна маса, а мозакът им е по-голям, за да я управляват. Женският и мъжкият мозък се различават, но имаме и плавно преливане между половете.
Физичката Кюри е жена, има и професори по езиците, които са мъже.
Глупаво е да се обобщава, всеки човек си е уникален. Дори една майка и домакиня може да носи в себе си голяма интелигентност, но да е нямала възможност да я развие и т. н.
Важното е, какво ще предадем на поколението си. Определено не вярвам, че от неинтелигентни родители е много вероятно да се роди гений. Но и това е теоретично въжможно.
Природата си знае работата
А.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 0d1d2a5ea8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До №7 : Не, не съм аз тази жена. Но знам коя е - тази жена си ти. Аз се боря до последно, за разлика от (тебе-)подобни личности. Била съм с ниско IQ? По всяка вероятност ме бъркаш със себе си. Много забавен коментар е коментар №7, много прилича на един от въпросите на "Тройка на разсъмване" - "Коя е тази река, която започва с Д и завършва на УНАВ? "
~Кървава победа~

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: e918df44e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   А както винаги говори с невероятна сигурност за неща, които изобщо не са доказани, та даже може да се каже и обратното. Жените били с по-добре развити социални способности или просто са научени да не се опитват да се налагат като мъжете.
А, както почти нямало пилоти мъже, така и жените почти нищо не са открили и създали. И какво, според твоите писания, това трябва да означава, че жените не стават за нищо ли? Жените били добри в други неща. Ау, колко много са постигнали с тези неща.... направо човечеството не може без тях. Ясно е, че с тези "други неща" трябва да се омекоти, това, което според теб доказвала статистиката- жените не са добри в нищо по-полезно.
Не, начинът на живот няма нищо общо, затова откривателите в миналото са били само мъже от богати семейства, които не са се занимавали с друга работа. Мозъкът на бедните и богатите е различен А, нали знаеш?
Открито е, че биологично се различават не само със статистически проучвания, които показват какво е положението, а не защо е така, но въпреки всичко се измислят "д-ва", които "недвусмислено" говорят за това, което отърва на някои хора.
Защо ли се занимавам с теб...

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: ca41b8053a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   10, A. ВИНАГИ говори само неща, които са научно обосновани, защото принадлежи към академичната общност и е свикнала да работи научно.

Discoveries by scientists over the past 10 years have elucidated biological sex differences in brain structure, chemistry and function. “These variations occur throughout the brain, in regions involved in language, memory, emotion, vision, hearing and navigation, ” explains Larry Cahill, Ph. D., an associate professor in the Department of Neurobiology and Behavior at the University of California, Irvine.

While women and men struggle to communicate with each other and ponder why they don't think and react to things in similar ways, science is proving that the differences in our brains may have more serious implications beyond our everyday social interactions.

(намери трудове на горния профескор, както и има много литература по темата)

oще по темата - Richard Haier of the University of California
Потърсете в англоезичните журнали по психология, неврология и медицина например - Annual Review of Neuroscience, Anatomical Record, Trends in Cognitive Sciences , Behavioral Brain Research , Nature Reviews Neuroscience....
както и в университетската преса на Харвард, Оксфорд, University of California, ect.


Има много трудове по темата, включително се правят крос анализи на чисто икономическа и социална тема, но защо ли се занимавам с теб...
А.

П.П. Като жена няма как да твърдя, че жените не сме ставали за нищо - напротив, но специално за професията на пилота е нужен тест по ориентиране и много малко жени го минават. Мисля, че има само една жена-пилот в Германия, не знам в България да има.
(може и да греша). Не става тук дума за неинтелигентност на жените, просто специфика.
Но както и да е - защо се занимавам с хора с ниско IQ, и без това нищо не разбират и една книга или научен труд не са прочели (извън вестник „Шоу“)

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 195d16d868
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Всеки човек е индивидуален :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 867e961203
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Номер осем с "физическата интелигентност" ме разби.
Знаете ли, че един от най-умните хора на света е българка с IQ над 200 точки, при все че средното и при двата пола е 100, а това на Айнщайн 160 точки? Казва се Даниела Симидчиева.
В световната история има хиляди успели и умни жени.
Нали се сещате, че до преди няколко века мъжете са забранявали на жените да получават образование и да правят нещо различно от това да готвят и раждат деца?
Това трябва да ви говори достатъчно защо повече жени не са успели да се издигнат, нали сте умни мъже?
И в България си имаме жена пилот на военен изтребител.
Дискусията е доста безсмислена, ненужна и ограничена. :)
Както има добри мъже дизайнери има и добри жени полицаи или математици. :)

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: f917375aa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   А., по принцип съм съгласен с тебе, но не и за жените-пилоти. И аз самият останах много изненадан, но се оказа, че има доста такива. Поне в Германия. В момента често ми се налага да пътувам по работа в командировки (с Луфтханза), и мога да ти кажа, че сигурно на 60-70% от полетите единия от двамата пилоти е жена. Вярно, не съм виждал и двамата пилоти да са жени, но поне една има много често. Понякога дори капитана (първия пилот) е жена, а мъжът е копилот.

Дори веднъж на слизане се засякох с една такава пилотка пред кабината, и беше Е*АТИ ПИЧКАТА! Направо ми зяпна ченето, но не задълго, защото оная ми работа го подпря отдолу :-) Като се има предвид, че германките по принцип не са сред най-красивите, тая направо ставаше за корица на списание. Поне в лице, надолу нямах време да я гледам...

Вярно, такива са голяма рядкост, но ги има. Дано такива жени да имат повече деца...

Кубрат

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 011c6b6fe9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Третият пол ;)

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 528af225d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Животните са най умни.

Кумчо Вълчо

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 8c4fdff139
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Според мен в определени ситуации са умни жените, в определени - мъжете. Според мен жените обаче умеят да се преструват повече от мъжете, а мъже ако се преструват, не може да не им проличи...
И в крайна сметка най-умни са тъпите, защото се правят на тъпи и другите да им вършат работата.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 85defe5c04
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   .... Много дискриминация в тая тема... :не знам как ще прозвучи, но нямам нищо против мъжете да са по-умните:отдавна не желая да бъда особено умна, защото това струва усилия, отговорности, вътрешни терзания и неспокойствие, та при възможност избягвам да бъда умна и оставям това на други, които няма с какво друго да впечатлят... ЗАРА 36

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 85defe5c04
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Сега погледнах коментарите и... доста сериозно са приели някои тази тема.... даже с доказателства... според мен в ''сподели нет''човек трябва да се осланя на личен опит и мироглед, а не на това, което пише в гугъл... ЗАРА 36

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 47824fb188
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Децата индиго и кристалните са най-умни в света!

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: eacaf1945d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   №9, жестоки комплекси избиваш ми се струва! :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 680a4fdde7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Зара, подкрепям те на 100 процента, много добре го каза. Съгласна съм и с двата ти коментара.

Лоша

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: f917375aa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   И аз съм съгласен със Зара, но на 90% - това, с което не съм съгласен, е частта, че "умните" са умни, защото нямат с какво друго да впечатлят.

Да имаш определено ниво на интелект, или някаква дарба, талант и т. н. е нещо, което ти е дадено по рождение - не можеш да го промениш. Това, което можеш, е да го оставиш неизползвано. Но това от своя страна е изключително безотговорно, да не кажа "кощунство" - нещо, което е дадено на много малко хора и е дадено точно на ТЕБ, а теб да не ти пука. Точно както с порастването (на години), човек поема все повече отговорности, и ако се опита да избяга от тях, нищо добро не го чака, по същия начин е и с интелектуалното израстване.

Но тук вече много се отклоняваме от темата. Който е гледал филма "Добрият Уил Хънтинг" - и то го е гледал поне 2-3 пъти - той знае, за какво говоря.

Кубрат

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 9a8dfb70aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   20, благодаря ти за комплимента! Знаех си, че рано или късно ще оценят и индиготата. :)

16, животните не са умни, а големи късметлии. Каквото и да направят, никой не може да ги осъди, защото те не били разбирали какво вършат. Нека кучетата да ни хапят наред! :)

Иначе и двата пола се справят доста прилично. От личните ми наблюдения мога да отделя двама души, които бяха невероятно глупави. Но единият беше мъж, а другият - жена. Затова не мога да заява със сигурност кои са по-умни - мъжете или жените.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 85defe5c04
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Лоша, благодаря ти... , а на Кубрат този път няма да благодаря, че ще му стане много... ;). поздрави.... ЗАРА 36

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 927ce633d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   До номер 25 животните големи късметлии -ако беше така защо толкова много животни се избиват и осакатяват безнаказано. Животните са по-умни от колкото мислиш.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 0e61ac1b24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   За първи път да взема да се съглася с Кубрат... нямам какво да допълня след коментарите му.
Лола

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: f917375aa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   28, не мисля, че е за първи път, преди да започна да ползвам този псевдоним доста често беше съгласна с мен. Просто не го гледай :-)

Кубрат

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 210e8cf168
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   В един от по-горните постове, Кървава Победа, беше писала /цитирам/ "човек да не пусне една забавна тема"

Първо-Това не е проблем който да споделиш и фактически ти нямаш нужда от съвет.

Второ-Какво забавно има в това (има два варианта- А. Да започнем безсмислени караници помежду си, както в темата "Мразя малките деца! "/Б. Повечето от нас да решат, че темата е тъпа и да ти го кажат. Ти очевидно си очаквала Б., а е станал А. и сега се нервиш)

Трето-Всички хора сме от една раса! Как е възможно мъжете да са по-умни от жените. Сравнява се хора с хора а не хора с хлебарки!

Абе тъпичка темичка...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker