Студентски въпроси - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Студентски въпроси
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 4254 пъти
Здравейте! Знам, че тук не е най-подходящото място да задавам такива въпроси, но ще ви бъда много благодарна, ако отговорите. Няма към кой друг да се обърна..

1. Тази година съм студентка в университет „Х” (но не си харесвам специалността), възможно ли е тази година да кандидатствам отново за друга специалност (отново да съм първи курс), или не. Ако е възможно, трябва ли да съм си взела всички изпити или това няма значение, тъй като започвам отначало?

2. За да карам магистратура, колко трябва да ми бъде минималния бал от дипломата.

3. Тъй като уча в университет „Х”, след завършване на бакалаварска степен, мога ли да продължа за магистърска степен в друг университет. И ако е възможно, трябва ли да се заплаща определена сума пари?

4. Мога ли да се преместя след първата година в друг университет, и ако знаете някакви подробности как точно става?

5. Както вече споменах, в момента уча специалност, която не харесвам ( няма бъдеще и професионално развитие). Първи курс съм. Как бихте ме посъветвали да завърша ли тази специланост, и след това да се запиша магистратура, нещо което ми харесва, или тази година да кандидатствам отново?

6. Когато си търсим работа, работодателите обръщат ли внимание на това дали си бакалавър или магистър по специлаността, или важното е да сме завършили дадената специалност?

Много ще съм ви благодарна да отговорите на въпросите ми. В главата ми е пълна каша, незнам към кой друг да се обърна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: 106c67aa93
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На всички тези въпроси може да отговори инспекторът ти, все пак това му е работата. Някои университети, като моя предлагат следване на 2ра специалност успоредно със 1вата.

А относно въпрос №6 зависи, ако работиш по специалността, от човекът който те интервюира... и да не забравяме и стажът, той е решаващ.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: b9ed457e95
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не съм студентка, но когато кандидатствах и не бях приета в специалността, която исках а за друга и естествено не подадох документи за записване ме светнаха, че втората година е можело да се прехвърля в специалността, която искам без да отново да се явявам отново на изпити. А за магистратурата-те вече не ли я направиха задължителна? Иначе може примерно изкарваш "бакалавър" в този и после магистратура в друг така или иначе пак ще учиш и за нея няколко годинки и ще плащаш едва ли е от значение в кой си я завършила, важното е да я имаш. Друго, можеш да се прехвърлиш от един в друг университет след като имаш завършена една учебна година, естествено това удоволствие се заплаща вече таксата е според избрания вуз. А иначе за работодателите изискват магистърската степен ако и самата професия я изисква и естествено някой познат не те е уредил:)

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: b9ed457e95
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   А и между другото, този Вуз в който учи сега няма ли си сайт, та там да се поразровиш и почетеш какви са условията, пък и нали има и форум, има и в някои"задай въпрос"може там да получиш по-достоверна и полезна информация

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: b44f80493a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не мога да отговоря на всичките ти въпроси, но поне на една част. Можеш да кандидатстваш на ново и няма значение дали сега ще прекъснеш това образование или ще те скъсат и въобще с колко и дали си минаваш изпитите. Можеш да направиш магистратура в друг университет като си плащаш нормалните такси - те са еднакви за всички независимо къде си завършил бакалавър. Иначе можеш да запишеш различна специалност за магистратура от тази за бакалавър, но пак трябва да са близки. Примерно, ако бакалавърът ти е икономика - може магистратурата да ти е туризъм. Ама примерно ако учиш филология, не вярвам, че можеш да направиш магистратура бизенс администрация. Дали имаш степен магистър или не, е водещо за някой специалности, а за други не. Ако кажеш какво учиш, може по конкретно да ти се отговори :)
Успех :)
Ана

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 47d8101a09
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Въпрос №1: Можеш тази година да кандидатстваш за друга специалност. Много хора го правя. По принцип не е необходимо да вземаш всички изпити, щом ще се местиш в друга специалност. Но ако в другата специалност някой от изпитите съвпадат с тези, които си взела от сегашната ти специалност, няма да държиш изпити по тези предмети, ако ги вземеш сега. Въпрос №3:да може да караш магистратура в друг университет. Мисля, че се заплаща само таксата за семестрите. Въпрос №4:да, можеш. Ако искаш друга специалност, направо кандидатствай там. Ако искаш да се прехвърлиш в същата специалност, но в друг университет също можеш(разрешава се при промяна на местоживеенето).
~Кървава победа~

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker