Как да живея в настоящето? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да живея в настоящето?
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 5797 пъти
Здравейте, хора. Задавам си този въпрос - още от сутринта се събудих с него като гръм от ясно небе. Винаги живея, или в миналото, или в бъдещето, но никога в сегашния момент.

Нека да ви разясня малко - проблеми в детството, кофти родители, изпуснати възможности - всичко това е в миналото, но неща за които мисля от време на време и ми пречат да продължат.

Вторият случай - мисля как бъдещето ще донесе нещо добро и нещата ще се наредят. Мисля как да направя така, че напред да живея по-добре, как да подходя и планирам прекалено далеч във времето, което вече ми се струва направо илюзия.

Какво става обаче? С всеки поглед към миналото, или към бъдещето (т. е. аз нямам друг поглед) изведнъж усещам, че не се чувствам жив. Просто минавам в моменти, когато като по-малък се радвах, изпълвах се с живот, чувствах се жив и благодарен че съм точно тук и точно сега, така беше до преди 2-3 години. Сега съм на 20.

Да кажем ужасно обичах да съм в кола на залез и целият път да е пред мен, преди 2 години - караше ме да излитам в облаците, не мога да ви го опиша. Сега ми се случва понякога, дори не го забелязвам - мисля само за проблемите и за бъдещето, или за миналото. Не мога да се отпусна и да видя красивото, което ме радваше много, а това ме натъжава много.

Мога да се зарадвам на нещо, когато е в миналото - да кажем например - правя секс с някоя мацка - в самия момент нищо особено - почвам да се радвам за случилото се, когато нямам жени покрай мен и съм го закъсал. Не знам дали ме разбирате, но не мога да се отпусна и да живея СЕГА, ДНЕС. Утре може да умра (всички можем), а аз гледам в някакви абстрактни времена - минало, бъдеще и не мога да се насладя на нещата на които преди можех. Как да постигна това да живея в момента... Вижда ми се непосилно, не изпитвам никаква радост от живота, само защото живея, или напред, или назад, къде се обърках... преди не мислех за нищо друго освен за СЕГА... а сега мисля за всичко друго, но не и за хубавото, което минава пред очите ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: 1d625c6d48
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, повечето хора са така, всеки води непрекъснато диалози в себе си.
Мисли положително за бъдещето, визуализирай нещата, които искаш да ти се случат, и ще ти се случат. Иначе - щом си задаваш тези въпроси, значи искаш да живееш в настоящето, ако искаш - ще го постигнеш. Първата стъпка си я направил.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 47034acaf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Точно като теб се чувствам...

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: ce958dfe65
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   с мен е същото положение - 1/1

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 55d1b85b66
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей!
Предлагам ти да прочетеш 'Силата на настоящето' от Екхарт Толе, има я безплатно в Спиралата.
Ако ти цитирам откъси може да си останеш с тях и да не я прочетеш, като нецитирането, разбира се, не гарантира, че се захванеш с книгата. Но, със сигурност в нея ще намериш обяснение и отговор.

Поздрави,
Soul

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 3fc3d4c757
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Много увлекателно пишеш, не знам какво да те посъветвам, но когато прочетох това за колата - настръхнах. Чак сега се сетих колко обожавах да гледам залезите по време на път, от колата. Обвзе ме носталгия.

Лоша

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 5bd9be531d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Знам какви са добрите нрави,
но ти би трябвало да пренебрегнеш добрите нрави, когато човек живее в един луд, лош свят. Ако си в ада, как можеш да живееш като ангел? Ти си заобиколен от зли хора, опитвайки се да бъдеш ангел? Това е като самоубийство!

~Makaveli

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 45e764c347
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Когато човек не е доволен от действителността, от това, което му се случва, започва да си фантазира разни неща или да си представя ситуации, в които никога не е попадал, а му се иска. Няма лошо, но внимавай да не се отдалечиш прекалено много от реалността.

Аз например обичам да гледам филми, защото по този начин забравям за проблемите си и така сякаш влизаш в един друг свят, па макар и за час и половина - два. Слушането на музика също е добър начин да се разтовариш от негативните мисли. Може да спортуваш и много други неща, разбира се. Най-лошо е бездействието! Гледай да се занимаваш с нещо, така няма да ти остава време за депресивни състояния. Поне при мен е така.

Kicker

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 47034acaf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Kicker е много прав! Бездействието е най-опасно. И аз обичам да се разтоварвам с филми и музика. Но важното е да се занимаваш с нещо!!!

Snowman

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 86e8da1d2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Този проблем ми е много познат и мисля, че мога да ти помогна.
Както са ти казали преди мен - първата стъпка си я направил.
А моето обяснение е, че нещо в емоционален план ти липсва и се опитваш да си го набавиш от определени спомени или мечти. Много се надявам да разбереш какво ти казвам. Работи в посока да си задоволяваш тези потребноси от заобикалящата те среда, а не от мислите. Дано си успял да ми проследиш мисълта, не мога да се изразя по-добре и по-ясно...

Нели

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 1e9a4f60ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Отдавна не бях влизал в темата, благодаря ви за отговорите. Нели, мисля че те разбрах. Да кажем липсват ми някои неща и целта е да работя в посока да ги задоволя, поне това разбрах. Имам обаче един проблем... ако тръгна да ги задоволявам означава коренно да сменя живота си, среда и хората покрай мен. Не че не ги обичам, обичам ги и не искам да ги оставям, но моя и техния път напоследък доста се различава. Имам проблеми с тези хора (семейството например) но колкото и да искам да се махна се чувствам като предател ако го направя.

Да ви го опиша така - искам да съм с тях, но не мога както преди можех. Иде ми да си взема нещата и да ида на съвсем непознато място сам (евентуално с някое момиче за да не съм съвсем сам). Не знам какво да направя - наистина в ситуацията в която живея имам доста проблеми, но доста хора ги имат, ако реша да не ги имам трябва да оставя тези хора, но пък тогава ще имам угризение че съм ги напуснал. Малко е сложно да ви го обясня и Нели надявам се да съм ти разбрал мисълта.

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 45e764c347
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Нели, адски си права! Най-добрият съвет в темата.
Аз също чувствам някаква празнина, сякаш нещо ми липсва. Знам какво е, но това не ми помага особено. Сам съм от прекалено много време (в любовен план) и колкото повече това продължава, имам чувството, че все по-трудно нещата могат да се променят. Много е трудно да промениш нещо, като вече имаш определена среда и водиш определен начин на живот. Лошото е, че се запленяваме от мечтите си и забравяме да живеем.

Kicker

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 86e8da1d2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   От Нели:
Здравей отново.
Компенсираш липсата (и съотв. нуждата) от нещо, като го изживяваш в мислите си (спомени / мечти).

Относно това, което си написъл в #11, мога да ти кажа следното:
Когато вземаш решение, първо помисли какво е най-добро и най-изгодно ЗА ТЕБ, а не за другите. Това не е егоизъм или предателство, защото в случая ТИ си страдащия и ти се полага да бъдеш на първо място - просто това е най-справедливо.
Ти си вземаш решенията, никой не може да ти казва какво да правиш, аз само се опитах да ти обясня аргументирано защо не трябва да изпитваш угризения, ако избереш "да напуснеш".

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 6fa1a8e814
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Да, явно много хора се чувстват така, а аз си мислих че съм сам. В един момент разбрах, че живея като насън и нещата просто се случват покрай мен, макар и с мое участие. Прекалено много мисля и то в повечето случаи все за едни и същи неща. Някой знае ли как човек може да спре да мисли за малко.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: e78a07b091
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Здравейте! И аз имам същият проблем, имам чувството че съм като предмет на живота не мога да го изживея както аз искам а той си прави каквото иска с мен , та въпроса ми е как да започна да живея в настоящето какви са първите стъпки? Благодаря предварително. :)

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 6fa1a8e814
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Много трудно се задържа мисълта в настоящето. Аз когато се замисля какво ще направя или кажа в неопределено близко бъдеще и разигравам разни варианти на ум, спирам и си казвам наум ''бъдещето''. Така се връщам към реалността. Респективно, когато се замисля за минали работи казвам си ''миналото''. И все пак е трудно понякога да се откъснеш от вихъра на мислите си.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: e78a07b091
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Има и друго, когато някой друг ми говори и не мога да разбера нищо ... Трудно е за обяснение но когато някои ми говори не осмислям нещата а мисля за бъдещето или за миналото и така не мога да проведа един свестен разговор и така всички ме смятат за смотан и става още по-зле. Започвам да си мисля как да се държа мисля си дали да кажа това което мисля или да си замълча защото ще ми се смеят и просто никой не ме разбира и не знам какво да правя. Примерно когато се запознавам с момиче и забивам почвам да мисля как да се държа да не ме сметне за тъпак , но иначе до преди 1 година си живеех нормално и сега осъзнах че не трябва да живея този живот не е за мен..
Николай

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 6fa1a8e814
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Ами много мислиш. Там е проблема. Измисли си собствена команда, с която да прекъсваш безмисления мисловен процес. Започни да четеш художествена литература. Така ще подобриш общуването. Трудно е, но щом си достигнал до задънена улица трябва да се промени нещо....

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker