ACTA - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

ACTA
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 2496 пъти
Здравейте, българи!

Знаете ли какво е АCTA и по какъв начин ще ни повлияе?

АCTA или преведено на български „Търговско споразумение за борба с фалшифицирането„ има цел да защитава интелектуалната собственост и да спре ментета на световен мащаб, но това само на теория. На практика ще се превърне в инструмент в ръцете на големите корпорации и организации (много подобно на SOPA и PIPA в САЩ).
Всичко се обсъжда зад затворени врати и голяма част от информацията по въпроса остава тайна за обществото.

"ACTA практически не позволява на отделните държави да формират собствени закони и предвижда затвор за дребни нарушения като слушане на пиратска музика.
ACTA се обсъжда изцяло в тайна без обществени дискусии и неправителствени организациидалеч не ограничава само ментетата а възприема доста широка дефиниция на "кражба" в интернет.

Тук не говорим просто за спиране на торенти! Този договор задължава всички държави да предоставят на мултинационалните корпорации всякаква лична информация за предполагаеми престъпници и действа извън всякаква легална рамка и разбирания на отделните страни. Наказуеми са както тези, които „крадат“ интелектуална собственост, така и онези, които пренасят информацията – като интернет доставчици и hosting компании. Дефиницията какво е интелектуална собственост е доста общо описана и може да засегне дори блогъри, които споменават търговска марка в критична статия. Същото важи за иновации на малки компании, по-евтини алтернативи и generic лекарства, които не се нравят на големите корпорации. "


Нека поне веднъж се обединим и бъдeм народ!
На мен не ми се ходи в затвора, защото съм свалила песен, която не мога да намеря на пазара, а не теб?

Чувствайте се официално поканени на 11 Февруари (Събота), в 11 часа, пред НДК на протест срещу ACTA!

Ще ви чакам там!

Gia

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: fe0255ebac
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз мисля, че пиратството трябва да се спре най сетне. Въпреки, че самата аз свалям песни и филми на поразия.
Точно си мислех да пусна такава тема. И да попитам следното. Тъй като ще заминавам в Англия и там това си е забранено. И в Холандия също така. Приятелка ми разказа, че я хванали да сваля и и конфискували лап топа и някакви такива. Искам да ви попитам къде другаде е така и къде не?

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 001c33d3bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Правилно, скоро чакай страшно брожение. Само да посмеят да закачат на българина торентчетата и книжките без пари и гледай - втора КАТУНИЦа. и АЗ СЪМ ЗА свободата в итнернет. И ти в момента си плагият и заслужаваш затвор, ако си копирала от някъде и един абзац по този закон!!!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 7dc85481e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Поздравления за темата, Gia! За съжаление няма как да дойда, защото не съм в БГ, но и аз твърдо съм против Сопи, Пипи, Акти и други подобни дивотии! И не, тук наистина не става въпрос за или против пиратството, и това трябва да е ясно на всички. Става дума, че се гради инфраструктура за тотален контрол над всички и всичко в интернет. Дори наистина да повярваме, че ще се използва за "добри" цели, след като инфраструктурата веднъж е налице (закони, бази данни, хора, които се занимават с това), много бързо може да се обърне вятъра при "подходящите" хора на подходящите постове. Но тогава ще е късно за съпротива, защото ще бъде задушена в зародиш.

Успех ви пожелавам, за доброто на всички!

Кубрат

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 4c41769406
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   2, не съм ги сложила тези кавички за красота, а за да означа, че думите са цитирани.
Това са факти, така че няма голямо значение дали аз или друг ги е формулирал в изречения.
Думите са на Юруков, в бързане и страст просто забравих да го напиша, както си личи по кавичките съм имала желание.

И не само заради това съм плагиат, а и защото си тегля музика, филми и книги от интернет, но не мисля, че заслужавам безумна глоба или затвор заради това.

Не е въпросът в това, че тези неща ще станат платени.
Проблемът е че нарушават правата ни на интернет потребители, както и на държавата ни. Единственото място що-годе свободно беше интернетът и сега се опитват да ни вземат и това.
Ако им позволим да направят това днес си представи какво ще поискат да направят утре.

Народът ни е толкова апатичен към всичко случващо се, което не е в негова полза, а не трябва да е така.

Нито искам да купуваме нова вила на някоя рок звезда, нито искам да се страхуваме от правителството И в интернет.

Всички народи от съседните държави а единни, протестират, когато нещо не им харесва и им вреди, а ние какво? Ние нищо не правим и после псуваме и мрънкаме.
Е, не трябва да е така.

Толкова много изпълнители и изпълнителки са против и са на мнение, че музика се прави заради хората, не заради парите им.

Сега имаме шанс да се надигнем.

Gia

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 194615ced6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Абе то не става въпроса само за нета. Ами патента на лекарствата и земеделските биокултури?

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: ebb63e5035
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   За пиратството, да го духат корпорацийте.

Rebel

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 079605c2a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторските права и защитата им е само предтекст. Целта е глобален КОНТРОЛ на мрежата, всеки потребител ще си има електронно досие в службите въз основа на това какво прави в мрежата. Досега интернет беше едно от малкото места, където човек можеше свободно да изяви волята си и да напише нещо в разрез с официалната доктрина. Явно това не се нрави на глобалистите-чифути, които дори и в това споделяне виждат заплаха за ционистическата си пропаганда. В интернет има много истини за тяхната гнусна еврейска същност, за лъжите им, финансовите и политическите им спекулации и престъпления. Ако допуснем това да се приеме това ще означава, че доброволно сме си затворили вратичката на клетката. То и без това интернет се следи от службите, но сега ще има закон, чрез който ще оправдават шпионирането ни. Естествено българското правителство прекалено много се зарадва на този закон, тъй като ще си има поне предпоставка за оправдаване на слухтенето. Не случайно посланик Тодоров тайно го подписа в Япония, то ние подписваме предимн тайно и по подразбиране де, стига само да се намажем на този или онзи. Българската политика, особено външната е била винаги слугинска и нагаждаческа.
Така че хора да се вдигаме, нека не позволяване на световното еврейство и българските му подлоги да ни отнемат и последната глътка въздух и свободно пространство!!!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 079605c2a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   ПОДПИШЕТЕ ПЕТИЦИЯТА!!!

http://www. avaaz. org/en/eu_save_the_internet/? fp

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 7dc85481e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Достатъчно е само 2-3 по-известни български сайта да последват примера на Уикипедия преди 2 седмици и да "пуснат кепенците" за 1-2 дни.

Нюз. бг ако не бяха такива п*тки щяха да са го направили досега, и щеше да има ефект. Също мейл провайдърите (abv, dir, mail. bg) и така нататък. Важно е само да НЕ ГО правят разни торент сайтове и други "съмнителни" платформи! Това само ще затвърди впечатлението, че в АСТА става дума за защита на авторски права от пиратство и затова пиратските сайтове се надигат. Трябва сериозни, влиятелни сайтове да поемат инициативата - и да се координират помежду си.

Кубрат

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 9c15db255b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   № 7 Така е тия гадни юдео-масонски корпоративни боклуци искат да завземат и последната частица свобода. Корпорацийте днес превръщат държавите в култ, а хората в поданици. Както казваш цялата тая глупост за защита и авторски права е предтекст, а същинската цел е глобален контрол.

Rebel

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 699ebf5701
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Номер 7, абсолютно съгласна с теб!
Впрочем от протестите няма да има полза. До сега ни шпионираха и следяха без да го знаем, а сега ще го знаем. По-засилен контрол. Това тъкмо толкова си отива с полицейския режим на Бойко!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 1da8940e15
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не случайно се цели контрол върху интернет от подобни корпорацики, тъй като това е единствената информационна зона която не е под пълен контрол. Не се съмнявайте те няма да се откажат лесно, продажни "помияри" като Юруков опипват почвата в момента, целта е ясна! Повечето хора си нямат на идея колко много ще загубят ако това се случи, допускайки да им затягат малко по-малко въжето около врата. Пасивността на мнозинството, не само поробва себе си но и своите деца.
ГОРКО НИ АКО ГО ПОЗВОЛИМ!!!
Ще се срещнем пред НДК :-)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 15686969e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   1, това е типично поведение за жена, която се е наситила на подобен тип дейност, после да търси справедливост в същата област... Обаче има хора, които търсят справедливостта, точно заради обратното - тоест не само че не са се наситили на свободата, а и не са се възползвали от нея. Страх ме е от някои такива интересуващи се за България, защото има и такива, които като прочетат този пост, може да се обидят само, защото не знаят кое е по-правилно, защото не знаят къде е баланса, стимула, да подкрепиш едната от двете тези.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 3cc53426c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Ако искате да защитавате рационално пиратството, то тогава трябва да се съсредоточите не върху "Аз не искам да ходя в затвора заради една песен, а вие? ", а върху "С такива закони ми се нарушават конституционните права и личното пространство. Когато всяко едно от моите действия в интернет се следи и записва, аз вече не съм 'невинен до доказване на противното', а 'виновен до доказване на противното' - а това противоречи на всички закони в демократичните страни. "

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 15686969e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Не знам дали някои хора могат свободно да проследят освен IP адреса и самото означение от доставчиците към раздадените IP адреси (от самите тях).

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 1da8940e15
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   N15 Може, и не само IP-то! за мобилните оператори какво да кажа... От както си дадоха кодовете на МВР дори и от малките градове могат да подслушват когото си изберат, това го правят и най-простите полицаи. Видял съм го с очите си! никой не стои със слушалки да те подслушва в момента който почва разговор, всичко се записва автоматично и не само! с триагулацията на клетките могат да знаят местоположението на ГСМ-а ви с точност от около 50м. Разбира се го правят без съдебна заповед
в разрез на много закони, но явно никой не ни пита искаме или не. Колко от вас знаеха това?

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 15686969e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   16, ако не знаех, нямаше да пиша в този сайт, даже предполагам, че и нямаше да го има.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker