За ромите, цигарите и полицаите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За ромите, цигарите и полицаите
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 2476 пъти
Нарочно написах в заглавието роми, защото се страхувах, че ако напишех цигани, няма да публикуват това.

Та относно циганите, полицаите и цигарите ми е мнението.

Предполагам сте попадали наследната гледка: мургава и мърлява кака ти шепне : "Сигари, сигари - дамски, мъжки, сигари" и се готви да ги извади от пазвата си, наблизо спокойно си стоят полицаите и не ебават (с извинение). Още по-гротескна гледка - полицай и "търговка' /"търговец" правят сделката в близост до патрулката. Натъквали ли сте се на това? Защото аз - да. Или полицай, който сам отива до въпросните персони и като стари познайници (каквито явно са) си купува от цигарите без бандерол предполагам. Гадничко, поне според мен. На спирката, където често слизам или минавам, е пълно с тях - като хлебарки са, изникват отвсякъде и са много нахални. А полицаите нехаят. Даже, напротив - те са им КЛИЕНТИ. А ние плащаме данъци, за да живуркат тези хора, които са там, за да ни ЗАЩИТАВАТ... Друг въпрос - откъде циганите имат достъп до тези цигари, как се сдобиват с тях? ! Има ги и по Женски пазар, Кооперативния в "Люлин", Централна гара и изобщо, където имам много хора. И много полицаи, естествено...

Един път видях група цигани как се суетяха около няколко дървета в парка, беше есен и имаше изпопадали листа. Те заравяха плячката под листата. Колко детинско, смешно и НАГЛО. Защото беше очевадно, ни никой не реагира. Защото са силни, защото си пазят територията като тигри. А полицаите са техни помощици. Защото ако реагирам и извикам полиция, в най-добрия случай няма да се отзоват. А може и да станат зрители на боя, който ще изям.

Преди време една малка циганка се опита да ме ограби на "Дондуков". Искам да помоля модераторите да публилуват това, защото е важно според мен и не си заслужава да се правим на псевдо демократи. Защото германеца не се обижда когато го нарекат немец, предполагам. Много по-обидно е това, което се случва в държавата ни... И много по НЕДЕМОКРАТИЧНО.

Та една малка циганка се опита да ме ограби. В центъра на София. Явно ме е дебнела и е преценила, че съм добра жертва. Аз реагирах мигновено, хванах я и и ударих един тупаник, при това здрав. Дойде полицай с ръце в джобовете (буквално) и попита има ли проблем... Е, явно за него нямаше... Едно момче от тълпата я хвана и я държа докато проверя дали ми е откраднала нещо. За което благодаря на този непознат. Насъбраха се хора - зяпачи. Цъкаха е език и ме поощряваха, а полицаят стоеше с ръце с джобовете. Като видя, че няма проблем (според него), се оттегли отегчено в патрулката. Бих един шут в задника на циганката и тя отиде на другата страна на булеварда. При патрулката. На сигурно:))))

Какво мислите за това, до кога ще търпим издевателствата на тези хора, които се възползват от правото си на малцинство (какво малцинство, като са почти колкото нас), когато трябва да получат облага от нещо. И когато не си плащат сметките и данъците, когато трябва да са пълноправни членове в нашата "демократична" държава? !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 7be84e1a72
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Полицайте са корумпирани и печелят доста от джебчииките.
Ромите са удобни на управляващите.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 9b46b6d37e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Само да кажа нещо информативно полицаите НЯМАТ право да взимат(конфискуват) цигарите на тея цигани, които ги продават, защото са малък брой(кутиите) и се водят като лична употреба. Знам тъпо звучи, но го казвам защото съм питала баща ми който е полицай. Знам също така, че има всякакви полицаи-такива които си изпълняват задълженията, такива които си ходят както каза ти с ръцете в джобовете, а има и такива които само са на работа, защото като деца са искали да бъдат полицаи..
Но едно мога да кажа със сигурност-полицаите не взимат хиледарки за заплати, не почиват по празници или уикенда, ако беше така досега нямаше да живеем в панелка и да изплащаме заем.
И другото което е, че знам че ще ме разберат само тези на които родителят/ите са полицаи!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 40a691c243
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   И кой тук е виновен циганите, полицаите или самите ние? Ние разбира се! Точно ние сме клиентите на тези роми продаващи цигари, точно ние се кефим, че сме купили цигари с левче по-евтинко. Полицаите какво да направят, те да приберат ромите за 24 часа, как да приберат малката ромка като на теб не ти се занимава. Опитала се да краде, ами ти защо не написа жалба, защо не поиска полицаят да я задържи и да отидеш с него да пишеш. Ако евентуално това се бе случило на друг би ли отишла да свидетелстваш за опит за кражба на портмоне на няколко съдебни дела не разбира се. Ясно е, защото си бързала, защото си заета, точно защото винаги имаме по-важна работа, няма доказателства за действията на ромката и полицията е длъжна да я пусне.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 37a7200506
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не са виновни циганите, особено най-дребните брънки във веригата. Дори да ги окошарят - подобни дрипльовци под път и над път. Правилно са се насочили към едрите риби, и ти питаш - откъде имат тези цигари!
Трябва да се разбият контрабандистите.

Срамота е обаче полицаи да купува такива цигари. Полицаите трябва да са пример с поведението си. За съжаление, с едни 350 лв. е трудно да си за пример и да пушиш от 5 лв. цигари. Не ги оправдавам, но според мен, масово трябва да се освободят възрастните, неучтивите милиционери. Да се удвои заплатата за двойно по-малко полицаи, но да си вършат работата, да са оборудвани и да имат някаква тежест. В момента предизвикват само пренебрежение - нямат бензин, носят униформи от... не знам от какво, но определено, изглеждат дрипави, бедни, нещастни и нямат желание и хъс. Наети са всякакви връзкари, примитивни са като „клиентите си“ и са неучтиви към гражданите.

За циганката-джепчийка - май ти си издевателствал над нея? Поне на Запад първо тебе биха арестували, защото побоят си е по-сериозно престъпление от кражбата на монети. После биха пуснали ромката след мъмрене да си джебчийства, а теб биха те осъдили за нанесена телесна повреда.

У нас още от кома българинът е свикнал да се саморазправя. Ние нямаме полицаи, а милиционери. С ниските заплати не можеш да привлечеш учтиви, образовани хора, които да обичат професията си и да служат на обществото. Има и такива полицаи - идиалисти, но са малко и страдат от масата си колеги.
Нужна ни е голяма реформа в МВР, правят се доста полезни неща.
Да се заместят наглите катаджий с автоматични системи... Но без съкращения и двойни заплати за кадърните, няма да има промяна.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 0eb4f6063a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Само Волен Сидеров може да оправи това положение. И не защото иска да ги вари на сапун (както някои го бяха нарочили), а защото циганизацията е проблем. И не трябва да си затваряме очите, криейки се зад солидарността си. В нашата държава ако кажеш, че има проблем с циганите, веднага си нарочен за расист. Въпроса не е етнически, а национален. Но докато се държим като овце ще е така. Докато смятаме хора като Волен за луди ще сме на това дередже.
Ж26

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: c66ccfecfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До номер 4 от Аворката:
Не знам защо режи, че съм мъж, може би защото не си представяш, че жена може да се саморазправи.
Ето този твой коментар ме срази:
"За циганката-джепчийка - май ти си издевателствал над нея? Поне на Запад първо тебе биха арестували, защото побоят си е по-сериозно престъпление от кражбата на монети. После биха пуснали ромката след мъмрене да си джебчийства, а теб биха те осъдили за нанесена телесна повреда. "
Евала ти правя!!!!
Първо, има ли значение дали е кражда на монети (не знам защо реши, че са монети... ) или банкноти? ! Кражбата си е кражба. Това е посегателство върху личността на човек. Аз съм изкарала тези пари с труд, при това сериозен труд. Тогава работех в лабораторията на голяма хранителна фирма, за да осигуря качество на продукт от първа необходимост, който хората си купуват, доверявайки се на производителя. За да се осигури това качество и безопасност, се работи ДЕНОНОЩНО - анализи се правят нон стоп. И след 12 часова нощна смяна, пребита от работа и едва влачеща се, аз се прибирам. И се опитват да ме ограбят. Ти, номер 4, как би реагирал/а? Заповядай, миличка, вземи моя труд! Това ли щеше да кажеш на циганката? !
Ще се самопразправя, защото не ми е до парите, а до посегателството. До това, че аз работя, а тя стои и дебне за плячка. И полицаят стои и гледа отстрани, все едно е виждал подобна сцена и преди (безспорно я е виждал и преди). И какво? ! Аз заслужавам да бъда осъдена за телесна повреда, защото съм защитила личното си право? !
На Запад, номер 4, има ПРАВОСЪДИЕ. А тук НЯМА.
Всъщност, като се замисля, биха могли да ме осъдят за телесна повреда, защото както казах, циганите си знаят правата и си ги ползват, за разлика от нас. Би могла и за расизъм да ме осъди. Аз аз бих изпила една чаша студена вода. В нашата българия (нарочно я пиша с малка буква) ние сме малцинство. И си мисля, че си заслужаваме циганите да ни скачат на главите, да издевателстват пряко и косвено над нас и ние да ги търпим и да ги издържаме.
И понеже родната полиция НЕ ни пази (само Веско Маринов може да изпее подобна простотия), аз се самоопазих и недай Боже да ми се случи пак, пак ще се защитя.
А за цигарите и контрабандистите - там те подкрепям, че циганите са последната брънка във веригата и трябва да се окошарят акулите. Но защо САМО цигани продават цигари без бандерол? ! Защо няма българи? ! Може би циганската мафия не допуска българи - ха ха ха!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 4a6888b46f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Аз пък съм виждал как за 1 кафе, 2 вафли и една кола Не се пише акт, смятай за колко долни смотаняци става въпрос. Но те не са виновни, нито циганите, нито полицаите, а ние, защото сами сме позволили да ни се качат на главите! Добре са си те!
М24

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 4a7a065f99
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Не знам дали тук му е мястото, но някой виждал ли е ром в учебна кола, или пък ром да плаща сметки? Аз- не и това не ми харесва...
Noood

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: c66ccfecfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторката:
Преди 2 дена се разхождах по едно от местата, за които споменах. Има един ром, който седи направо на улицата, в близост до патрулката. Много антипатичен, явно е нещо като тартор на останалите. Случайно чух следния разговор между него и един от полицаите, докато се разминавах с тях по една алея с магазини:
- Разкара ли ги онея? - попита циганинът;
- Аха, ама пак ще дойдат. - отговори "пазителят" на закона;
- Пак да ги разкараш следващия път, щото пречат за онази работа, сещаш се... - почти му нареди циганинът;
- Е мноо ясно - беше отговорът.
Без коментар...
Към номер 9 - НЕ, никога не съм виждала ром в учебна кола, но много роми карат коли, нали? ! Ха ха ха! а ние караме курсове...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 268218af43
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ние ги търпим, това е всичко, ако народа стане, лесно миже всичко да се промени. Просто стига сме търпели беееее хора.

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: aee6b33b82
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ей, авторката, ти наистина ми харесваш :) Но защо се ядосваш, вместо да направиш... необходимото. Поговори с някой познат адвокат и той ще ти обясни как да вкараш тази циганка в затвора, и как същите тези "безучастни" полицаи ще съдействат за това. Закони винаги и на всякъде има, стига да ги познаваме и да ги ползваме.
Бедни, скапани цигани, които за нищо не стават и затова са гладни, затова са и нагли. Но до преди 20-на години същите цигани ги прибираха в Трудови Войски и там бачкаха по 12 часа при режийни около един лев.
Корумпирани полицаи, много корумпирани, да се чудиш кой ги е корумпирал. А ако ги попиташ, повечето от тях НЕ смятат, че са корумпирани.
А ти проверяваш дали храната е годна за ядене. А дали някой вярва, че като се провери, храната става годна за ядене? Или става Храна с Документ за Годност.
Просто повярвай, че всичко може да е много, мнооого по-хубаво и го направи по-хубаво, няма кой друг. А винаги ще има кой да пречи, просто за да е по-интересно :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker