Защо българите сме такива дупедавци? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо българите сме такива дупедавци?
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 3539 пъти
Здравейте, на всички! Много се радвам, че имам възможност да провокирам вашите мисли. Няма да ви отегчавам с много писане само искам да знам според вас защо когато се кача във влака няма парно, когато се кача в трамвая, няма парно, когато се кача в рейс, седалките са счупени и пак няма парно, когато отида до училището да взема сина си и там няма парно, защо на един приятел му взеха книжката, защото направил катастрофа, опитвайки се да избегне дупка.

Защо преди няколко месеца разбиха къщата ми на село заради 20 кг. желязо, защо полицаите ми говориха на някакъв диалект и не знаеха колко прави две и две, защо не мога да отида на кафе, поради факта, че има маси за непушачи, а вътре не се виждат хората от дим, защо преди време един авто-инструктор щеше да ме блъсне с колата си на пешеходна, защо всички големи фирми в България са на чужденци, защо в парламента има толкова турци, защо има новини на турски език, защо признахме Македония, а българите там ги пребиват, защото са българи, защо в чужбина има метро от 100 г., а ние се сетихме да строим преди няколко, защо хората в Алпите са си изчистили снега, а ние не можем и в София, защо в столицата ни бездомни кучета изяждат хора, защо си изхвърляме боклука през прозорците на блока, защо по улиците има толкова боклуци, защо убиха стотици хора в София, а няма задържани.

Защо когато се опитах честно да изкарам книжка ми казаха, че става само по втория начин, иначе не може, защо когато ме спрират катаджии ме питат, , и кво ше прайм ся“, защо ако реша да строя къща ми трябва акт 16, а във, , кв. Факултета" може и без него, защо ми спряха тока миналата година при закъснение 2 седмици, а, , братчедите" са на аванта, защо другите протестират, а ние не, защо когато бях в Чехия на работа едни хора ме питаха защо съм бял, защо циганите в България казват, че са цигани, а в чужбина, че са българи, защо не мога да хода по тротоара заради паркирани коли, защо в която и институция да отида ми казват, , даваш 50 лв. и си готов", защо у нас комунистите си направиха-Църква, а мафията-държава, защо ако искаш да научиш нещо в училище те наричат, , задръстеняк".

Защо не съм получавал заплата от 2 месеца, защо купуваме остарели неща от чужбина и ги продаваме за нови, защо в чужбина някои неща са по-евтини и от тук, а там взимат 10 пъти по-голяма заплата, защо един професор получава заплата колкото един таксиджия, защо една приятелка има 3 висши, а в момента е безработна, защо няма такава държава като нашата? Корупцията ли? Не! То навсякъде има корупция. Тогава каква е причината да сме такива дупедавци??? Очаквам сериозни отговори. Благодаря!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 08b7ffc5cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всичко, което си написал/а описва много точно България и ситуацията в момента! Оправия няма според мен...

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: ad17578734
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Защото всичко зависи от нас. Според мен комунизма е виновен. Аз обаче не съм дупедавец. И въпреки всички дупедавци около мен няма да се пречупя. Ще върша нещата по законите, по честния начин, ще търся вината за неуспеха първо в мене си, а после в птичките небето и луната, когато нещо ме спира да постигна желаното от мен ще вложа повече усилия, когато турчин ми каже гяур ще го накарам да захапе бордюра, защото знам, че за да е добре на мен трябва да е добре на всички и най-вече защото обичам всичко българско и всеки българин е мой брат!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 5651b13c1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   А защо не спреш да мрънкяш? Нали знаеш как им викат на тия, дето освен да се оплакват, друго не могат?

bile

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: cdeaec0dcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Поздравявам те за публикуваната история. Да ти кажа аз също се питам всичко това? ! В каква държава живеем, не си го обяснявам, толкова сме зле, че дори и племената в Африка са по-добре от нас... Може би, защото ни управляват мутри и цялата държава си е една мафия, както ти казваш. Но да ти кажа, пак сме си виновни ние... Ние сме ги избрали... (аз - НЕ и се гордея от това, защото знам, че, както винаги се получава, няма да направят нищо, но поне да не ми тежи на съвестта, че един ден съм гласувала за тия отрепки... Нека отговорят хората, които са гласували за тях... Интересно ми е тяхното мнение... Какво биха казали? !? ! Много сме зле и мисля, че никога няма да се оправим, това е жестоката истина... Скъпи авторе, още веднъж те поздравявам за историята ти, но едва ли някога ще се намери решение на всички тези проблеми... Аз съм адски песимистично настроена относно това, защото съм живяла в чужбина и по същия начин навсякъде ми казваха: "Вие сте лъжливи и крадливо племе"...

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 157576e9b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ето това се казва произведение на изкуството!!!!
Сега сериозно:описал си малко от проблемите на българите, с които няма оправия. Погледнати така на едно място си изглеждат просто ужасни!! Хората вече са станали ужасни, лъжат и мамят. Нямам думи! Бих изказала доста силна реч, но нека да я запазя за друго място.

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 35df664570
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Искам да отговоря на всичките ти въпроси но това не означава, че знам отговорите, но всеки въпрос си има отговор.
1. Защо няма парно?
Няма парно защото 1. няма пари за парно явно бюджетът отпуска само за заплати но едва ли, най вероятно е защото някой си присвоил нещичко защо не, щом може.
2. Отнета книжа не говори само за катастрофа поради дупка, а явно е имало и нещо друго я алкохол, я несъобразена скорост тъй като е имало дупки по пътя трябва да се шофира по внимателно там ние сме си виновни, но виж ако питаш защо има дупки по пътищата ни - не защото не ги ремонтират а защото правят по българския начин а пък ако е иначе както трябва, трябва да затворят пътя за известно време от което ние ще сме недоволни или фирмата изпълнител си прибра някой лев.
3. Проблемът със кражбите и реакцията на полицията е много сложен и задълбочен проблем и ние и полицията всички сме виновни тъй като никой не си върши задълженията както трябва в това число и ти. Когато полицаите се опитват да си вършат работата има хиляди приети закони които защитават уж човешките права ала бала или обратното и на тях им е писнало за едни мизерни заплати да ги убиват, народът не толерира полицията и това е нормално развитие на нещата след като за нас полицаите са идиоти и те явно са решили да са наистина идиоти.
4. Има заведение в които не се пуши но както казах когато аз съм нагла и запаля цигара в зала за непушачи какво се случва - няма я онази нормална човешка реакция ( правите забележка на пушача или го гоните от заведението ), а в действителност какво се получава и другите които не са били толкова нагли придобиват смелост - ето това не е нормално питате "защо " защото ние и вие не реагираме.
5. А за пешеходните пътеки нещата изобщо не стоят така виждам, че и вие сте шофьор но ние българите все искаме някой друг да внимава или да носи отговорност вместо нас, инструкторът вероятно да кажем се занимавал с курсиста или каквото и да е било ние сме длъжни и дори на пешеходна пътека да се оглеждаме както казваше мама гледаш наляво и надяно пресичаш и по средата пак гледаш надясно, и аз съм шофьор и забелязах колко са безотговорни пешеходците пресичат като кон с капаци, а вие знаете колко е трудно да се шофира с колко много неща трябва да се съобразяваш.
6-а за фирмите не е точно така но щом даваме значи може.
7-Проблемът с турците е че и те и ние, вие ги приемаме като турци, а не мога да разбера какъв е проблемът да има новини на турски, по добре ли е ако няма, а има толкова много хора по селата които не знаят български език - къде защото не искат, къде защото са нямали възможност и те вярват на врели некипели, на празни приказки и на изказвания от сорта на Ахмед Доган и му вярват по добре е да има новини които да уведомяват тези неграмотни хора как в действителност стоят нещата в нашата държава, а ние го правим на проблем, а в парламента има турци защото ние сме го позволили това, пък и е нормално и аз съм със турско име и след време ако искам да се включа към политиката нима трябва да си сменям името, защо гледаме все опаковката, защо никой не се запитва какви идеи и идеали имат тези хора но както всички знаем и с български, турски, цигански имена да са малцина депутати стават за такива и наистина са добри и съвестни хора.
8. Признахме Македония защото не искаме размирици със съседи поне според мен, но това че бият българите там не го знаех и да е така едва ли е толкова сериозно то има и турци които в Турция твърдят че в българия ги бият но всички знаем, че не е така иначе какво правят тук нали?
9. за метрото явно никой не се е сетил а и не ни е притрябвало и все пак не е от 1 важност. - според мен бе грешка да правим метро а не сме си оправили - здравеопазването, нямаме елементарна апаратура и качествени болници - трябваше парите да се вложат там където трябва но ние нали трябва да сме в крак с модата може гъза ни да е открит но да имаме хубави ботуши защото всички имат, ето това ни е проблема.
10. За кучетата пак ние сме виновни, защото като решиха да ги приспиват скочиха от защита за животните, после решиха да ги кастрират пак от зашитата - а на тези хора не че им пука за самите животни но нали е мода в Европа и те така, защо иначе не вземат по едно куче в тях?
11. За боклука - защото няма глоби ( как се глобява ли ) както е в чужбина ако около определен блок има боклуци независимо от това кой ги прави глоба за всички жители и така докато се научат, иначе всички гледат че няма проблем и пак онова за това че всички го правят, или да има шахти от етажа направо в кошовете.
12. За убийствата номер. 3
13. И аз изкарах книжка незнам къде живеете но от мен никой не поиска пари, ех пробваха се но ти като не поддаваш няма какво да се пробват но нали сме си свикнали, според мен не е виновен този който яде баницата а този който я дава.
14. Акт 16 трябва да има и задълително и ние да не гледаме пак в чуждата паница а да си плащаме нещата иначе няма оправия.
15. Заплатите са такива защото когато в университетите увеличат таксите всички мрънкаме, нормално е професорът да взима заплата колкото таксиметровия шофьор. Има 2 варианта единият е таксите за унитата да са много по скъпи от сега да има много отпуснати стипендии за спортисти и за отличници и за деца със среден потенциал а не всеки 2ри идиот да има по 5 висши, и тогава ще се оценят труда и обучението и заплатите ще са по-високи, а другият е да си е както сега България да е пълна със вишисти а в действителност да нямат нужната квалификация и да си мизерстваме.
16. За тока пак да не гледаме в чуждата паница, и за циганите също да има закони и наказания а то няма и това е причината да не им пука.
17. Вярно са казали и циганите са българи - даже го пише и в ЛК
18. Къде да паркираме, решението е в паркинги и то много
19. За 50лв. е така защото даваме.
20. А като не сте получавали заплати защо работите, работодателите не плащат защото им работим и за без пари щом може така защо да плащат.
Има една приказка:
А това мисля че ще е много ясен и точен отговор:
Седял си един цар в тронната зала и чул през прозореца викове: "Айде на хубавите ябълки-и-и-и! "

Погледнал - един старец с каруца продава ябълки, а наоколо - тълпа купувачи.

Прияли му се и на царя от плодовете, викнал първия министър и рекъл: "На ти пет жълтици, бягай да ми купиш ябълки. "

Първият министър викнал последния министър и му рекъл: "На ти четири жълтици, бягай да купиш ябълки. "

Последният министър викнал церемониалмайстора и му рекъл: "На ти три жълтици, бягай да купиш ябълки. "

Церемониалмайсторът викнал шефа на стражата и рекъл: "На ти две жълтици, бягай да купиш ябълки. "

Шефът на стражата викнал един стражар и рекъл: "На ти една жълтица, бягай да купиш ябълки. "

Стражарят излязъл и спипал стареца за яката: "Хей, какво си се развикал? Тука хан ли е или царски дворец? Марш оттук, ябълките се конфискуват. "

Върнал се стражарят и рекъл: "Ето, шефе, добра далавера. За една жълтица - половин каруца ябълки. "

Шефът отишъл при церемониалмайстора: "Ето, значи, за две жълтици един чувал ябълки. "

Церемониалмайсторът отишъл при последния министър: "Ето, за три жълтици една торба ябълки. "

Последният министър отишъл при първия министър: "Ето, за четири жълтици половин торба ябълки. Какво да се прави, началство, инфлация. "

Първият министър се явил при царя: "Ето, ваше величество, както заръчахте - заповядайте пет ябълки. "

Седи царят в тронната зала и мисли: "Пет ябълки - пет жълтици. Една ябълка - една жълтица. И народът ще се скъса да купува. НА ТОЯ НАРОД ТРЯБВА ДА МУ СЕ ВДИГНАТ ДАНЪЦИТЕ! "
Стана много дълго :) късмет и повече позитивизъм :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 9f518b723e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Защото нямаме чувство на принадлежност и не сме единни. Това с една дума като определение, се нарича помияри! Причините за това са киомплексни и темата е дълга!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 543c09f513
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Истината е, че ние сме си виновни за всичко. Не са ни виновни нито циганите, нито турците, нито евреите, нито дори сушата, кишата, Гришата, не е виновна дори и кризата. Трудно се среща население на планетата, култивирало толкова много негативни качества. Виж ни произхода, виж ни местоположението-който е минал по земите ни все ни е "култивирал" някак си, за съжаление повечето пъти с лоши гени. Виж за цялата ни история колко години сме били свободни и със самостоятелна държава-доста малко са. Разгледай турското робство не като резултат, а като причина. Ние самите сме подпомогнали падането си под робство, нещо повече-ние сами сме си удължили периода на агония. Заради продажността ни за паница леща.
Темата е необятна и може да се дискутира много по нея.
За да те отчая напълно ще ти кажа, че ние дори не сме народ, ние сме население, при това алчно, мързеливо, завистливо и просто. От нас нищо не става-който се хване с нас просто пропада.
Относно политиците ни-те са това, което сме ние. Те са огледален, концентриран израз на самите нас. Ние излъчваме това, което сме ние самите. Външното е отражение на вътрешното-фундаментален вселенски принцип.
Къде е изхода ще се запитаме, разбира се! Изход има и това е коренна промяна на самосъзнанието. Да, зная че това е страшно трудно, но не е невъзможно. Нека мислим какво можем да направим за другите, нека разглеждаме всички като едно цяло, все пак вселената е фрактална, а ние сме само един елемент от тази неделима цялост. Нека помогнем когато можем, нека не правим зло. Нека разберем простата истина, че ТИ ще бъдеш добре когато ВСИЧКИ сме добре. Щастието на парче е нетрайно и се разпада, нерешения днес проблем се завръща и ни помита със страшна сила. Всичко е в нашите ръце, могат да минат столетия, но ако имаме желание да променим мисленето си нещата ще станат.
Все пак в основата на всичко за съдбата ни е животинската ни лакомия навсякъде и във всичко.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: cf35591939
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Защото всеки се оплаква и никой не си стяга задника!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 894f246e97
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От автора-първо, аз съм мъж. Искрено благодаря за отговорите на всички. Накараха ме да се замисля. Номер 3, нямах ни най-малкото намерение да, , мрънкям", просто исках да дам малко всеослушание на тези въпроси, макар, че това е само малка част от всичките ни проблеми. Ако някой не, , мрънкя" в тази държава ще става по-зле, съгласи се. Номер 4, благодаря за милите думи. Всъщност да ви призная, не съм нито оптимист нито песимист. Аз съм реалист, но за България съм склонен да се отчайвам. Номер 6, нямам думи, самият аз в момента карам магистратура, но се съмнявам, че дори и магистърската ми теза ще бъде толкова голяма. Ако те познавах отдавна може би щях да се оженя за теб. Номер 8, ако искаш вярвай, но аз се опитвам да не бъда с мисленето на българина и аз правя грешки, но се старая да не съм с балканския манталитет и мисля, че тази тема ще накара много хора да се променят, дори и един човек да преосмисли живота си след прочетеното, значи съм направил нещо добро. Поне се опитвам да поставя някакво начало за развитие на идеалите на българина. Още веднъж благодаря на всички.

В., Перник.

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 666dba76a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Хареса ми първата част на коментара на 8, но когато се оплакваме от циганите, ние не казваме, че не сме си виновни, но това не означава, че те не са нагли паразити.
6, има разлика между български гражданин и българин.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: ff31837441
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Умно!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 0343c801f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Знаеш ли защо защото искат да ни очистат от тая планета като нация!!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 83606abe09
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   №13 за толкова важен ли се мислиш, че някой се замислил за теб, да те очисти от земята? Ни най-малко не сме най-важната нация на земята, че някой да иска да ни очисти. Ние сами себе си чистим достатъчно и добре се справяме.
Авторе: Защо българите сме такива дупедавци? - защото на повечето ни е разголен гъза и никой не пази дупето на ближния, а го посочва с табелка със стрелка. Защото когато съседа охка нас не ни боли и се радваме, че сме минали метър този път.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 894f246e97
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Защото сами сме си виновни, но както казваш, трябва да се променим!

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 894f246e97
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Е това направо ще си го запиша на листче.

А на въпроса, еми защото още живеем в други времена с мисленето си. Стремим се само към това как да се наядем, да се напием и да се сбием-това ни прави щастливи. При това положение развитие няма.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 157576e9b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Номер 16-забрави: - да се наядем, напием, сбием и да се е**м

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker