Зли българи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Зли българи
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 3137 пъти
Защо на някои българи им прави удоволствие да унижават по слабите.? Като усетят че си депресиран, с психоза, семейни проблеми, омърлушен, отчаян, уплашен, още повече те съсипват психически, унижават, смазват още повече малкото ти самочувствие, възползват се. Комплекси ли избиват, или са просто зли? Защо ако не си побойник и агресивен те бият, ако си честен те лъжат и се възползват. Как да се защитим от такива?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 20f6421033
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има нещо такова. Не знам дали е само в България. Времето, в което живеем предразполага към "програмата" - мачкай, за да не те смачкат". Лош шанс е да си се родил не агресивен и честен.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 32e8370e8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Оф, я стига, навсякъде по света е така. Пълно е с всякакви хора.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f005da449a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   1. Защо са такива- защото са комплексари и нямат нищо хубаво...
2. Как да се защитим- Заминавай някъде, бягай и не се връщай! Аз го направих и сега се чувствам идеално, имам истински приятели и съм щастлива!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f065b75c7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Има една китайска поговорка-"Пази се от гнева на кроткия", явно е писана за такива като нас. И аз бях като теб, на мравката път правех, давах на всеки да преписва домашното, помагах с каквото мога всекиму. Сигурно за това бял ден не видях-подигравки, тормоз, прякори, побоища, интриги, злепоставяне, дори и момичетата ме взимаха на подбив.
Докато един ден както винаги отидох на даскало с кофти настроение, наще нещо се бяха карали и само чаках някой да ме базикне. Както се досещаш едва ли съм чакал дълго, още в коридора вчения ми враг мина зад мен и ми бутна очилата, паднаха, счупиха се, а той прихна да се смее. Причерня ми, хванах го за яката и зверски му забих тиквата в парното, после както е паднал шутове в лицето, направо го обезобразих, нямаше други край нас. Оня се развика и тогава дойдоха другите и ме хванаха, но никой нощо не ми направи. После дойде линейката и го откараха.
Няма да ти разправям после през какви премеждия преминах, бях на косъм от изключването, ядох един бой веднъж и това беше. Вече нямам никакви проблеми с никого, поздравяват ме, дори ми се натискат и приятели да ми стават. Оправи ми се зрението, самочувствието, дори и момиче си намерих.
С животните процедираш като с животно-бой и няма да имаш проблеми.
И още нещо-"Толерантността сред вълците е равносилна на самоубийство".

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: dcc8b95236
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Комплекси. Нали я знаеш тая приказна "не е важно на мене да ми е добре, важно е Вуте да е по зле от мене... "
Типично български начин на мислене. Не знам от средата ли е, от мизерията ли е или си е просто черта от народопсихологията но сме си такива...

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: c5ba17fa03
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Защото света отива на майната си!

Огледай се - виждаш ли някъде духовното, вътрешното да е на почитание? Всички ходят разголени, в главите им е само секс, дискотеки и пиене, а за това, че трябва да израснат духовно, умствено - какво ли пък им пука на тях?

Навсякъде разврат, разврат и пак разврат! Никой вече не му пука за истинските хора!

За да се впишеш в обществото трябва да си или да си побойник, правещ се на готин или кифла. Това са двете граници, съответно за двата пола.

Ако не се присъединиш към тълпата, автоматично биваш причисляван за смотан, задръстен, и такива глупости.

Това е съвремието, и колкото и да не ни харесва, то е реалност, за огромна жалост.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 7883cf8dff
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм на мнение, че ние сме по-добри в отношението отколкото американците например. Не сме толкова зли, има по-зли от нас. Не сме само ние, има ги на цялата планета... чудя се защо постоянно някои са свикнали с фикс идеята, че сме най-зле... -. - Жалко е.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 323132505a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Я не сакам на мен да ми е добре, я сакам на Вуте да му е зле. Това е общовалидната истина за българите.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 10fa072cd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ами това си ни е народностна черта, не вземай техните грехове на себе си /не ги мисли/, а иначе Конфуций го е казал - На добрия отговаряийе с добро, а на лошия по справедливост.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 427e563e35
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей,

Във всеки има добро и зло. Религиозните християни се опитваме да подтиснем злото, а атеистите-да подтиснат доброто :)

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 963c73d3d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мен, ако питаш, веднага ти казвам -Българите и по точно по-младото поколение вече за съжаление в много голям процент е деградирало и не искам да си мисля най-лошото ама така като гледам, нещата сякаш стават по-зле и по-зле със всяко следващо поколение. Вече малки деца още от около 12 съм ставала свидетелка на такива жестоки деяния от тяхна страна, че ми е болно. Колкото и да искам да кажа нещо хубаво за нашият народ и по -точно бъдещето на страната, макар, че и аз съм българка, нито се самоизтъкам, нито нещо подобно, ама ми се реве и не ми се мисли един ден, ако трябва да имам деца, дали изобщо да се реша на тази крачка, защото рискувам да имам много проблеми и трудности, като изключим отглеждането и финансите. Говоря за цялата система във възпитанието -под всякаква критика е.

На въпроса ти защо другите нападат по-слабите, лично мое мнение е, че тези хора които пораждат насилие, имат много сериозни проблеми у себе си и се опитват да ги подтискат, като унижават другите и си мислят, че това е начина да се почувстват повече от тях и да забравят за своите проблеми, но не осъзнават, че проблема е именно в тях.

А чувал ли си случайно за енергийни вампири. Ако не си, ще кажа, че такива хора, се хранят от нещастието на другите хора. Те винаги са мрачни и когато си около тях, усещаш във въздуха много напрежение и отрицателна енергия. Те надушват такива скромни и добри хора и докато не им изпият последната капка енергия не ги оставят на мира. Така се хранят, като унижават другите и им изпиват силите мислят си, че постоянно си им длъжен за нещо и не изпитват никакви чувства като обич, уважение, даже и не мислят, че трябва да ти благодарят най-малкото, ако си направил дадено нещо за тях :) Пази се много от такива и ако усетиш, че има около теб вампирче, стои колкото се може по-надалеч!!!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 2f91dd310c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Така е -какво да се прави. На тези които се заяждат с теб, им отвръщай по същия начин. На тези които ти въртят номера, им прави и ти. Недей показва когато си депресиран че си-не трябва да показваш че си по-слаб! Винаги трябва да сме във форма, за да не станем жертва на познатите си. Не споделяй лични неща с никого, измисляй си дори неща за себе си/напр ако нямаш приятелка, ще кажеш че приятелката ти е от друг град или в чужбина. Ако нямаш пари за някакво забавление, недей казва:"Приятели, няма да идвам с вас щтот ми свърши заплатата", а ще кажеш че имаш неотложна работа, че ти е дошла далечна роднина на гости, че си правил ремонт и др/Когато някой ти налага мнението си, не се оставяй да те победи в спора. Но не е нужно и да отхвърляш чуждтото мнение, привидно може да се съгласяваш за някой по-дребни неща. Много важно е да знаеш как да се държиш с хората. Компанията ти очаква от теб едно поведение, колегите ти друго, съседите-трето. Не че трябва да променяш като хамелеон, а просто трябва да знаеш как да реагираш в дадена ситуация. И най-важното, което впрочем е клиширано-бъди себе си, уважавай се, обичай се и покажи на другите че се обичаш. Защото ако другите видят твоето самочувствие и самоуважение, ще почнат да се отнасят човешки с теб. И недей да показваш чувствителността си, подминавай когато ти говорят грубо-има ли смисъл да се занимаваш с простаци. Но понякога човек е груб или когато не знае как да реагира или когато е силно разстроен.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: d316b70b79
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   От такива единствената защита е да станеш като тях.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 6cc780b663
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Не са зли по природа, просто са озлобени от живота и гледат да си го изкарат на някого, за да се почувстват значими. В общия случай.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 4b7a775b58
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Нарича се борба за оцеляване. Можеш да се успокоиш с мисълта, че в животинския свят нещата са МНОГО по-жестоки.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: b3ec727cc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Първо са комплексари и второ правят го, защото могат :)

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: d08f873840
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Има грешка в заглавието!!! Трябва да е "зли хора", защото такива има по целия свят, не само в България
Лола

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: c2d1e268b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Подкрепям 18. И да допълня, че това се получава, защото някои хора използват ценности, които са им в тежест и са неприложими за тях от неспособност, (не са им удобни), защото също примерно са неприложими (разминават се по сходство моменти спрямо интереси). Това си има и хубава страна.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 10d9a36534
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Въобще не се връзвай на простотии и манупулации. Аз съм сигурен, че тия които ти се правят на силни и се опитват да ти влезнат под кожата с агресия са едни жалки капути, който биха се разбягали при първа индикация, че нещо лошо (като например удар с юмрук върху личицето им) ще ги връхлети. Казвам го, защото и аз по принцип съм добряк и никога не бих наранил, дори не бих си позволил психически да карам някой да се чувства неудобно. На 18 започнах да тренирам бойни изкуства и това тотално ме промени. От крехка и ранителна натура, станах пълна противоположност на това което бях. И мога да ти гарантирам, че тия които се правят на биячи са най-големите страхливци. И точно, защото се боят, че не могат да победят някой който може да се съпротивлява се нахвърлят на теб(като най-отстъпчив). Просто им направи знак с поглед, че ако се опитат да ти направят нещо ще им направиш живота черен и проблеми няма да имаш! Иначе ми се струва вярно, че в България комплексарите са адски много.
Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 934a235589
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Според мен, грешно ти е заглавието - „зли ХОРА“ трябва да е... Българите са просто хора, хората имат качествата, които изброи.
Но както и да е. Защо го правят?
Ами, може би, защото всички сме носители на гените, опита... на хората преди нас, на оцелелите след воини, ледникови епохи, глад, катаклизми.
Слабите, лабилните хора са просто тежест за обществото и несъзнателно обществото се опитва да се освободи от тях. Много е жестоко, особено се забелязва това при децата, които още не могат да контролират инстинктите си. По-интелигентният и образован човек не е такъв, той е по-социален, защото може да се абстрахира от позицията си и да се постави на мястото на другите. Но повечето хора не са такива - те стават жертва на инстинкта си... да се оттърват от слабите, лабилните, тежестта за общността.
Не можете да промените хората и обществото, променете себе си - станете силни, нужни, необходими за другите, станете център на обществото, на семейството си, на приятелския си кръг...
не мрънкайте, а помагайте, не чакайте от другите, вие бъдете в помощ
Бъдете необходими! Не чакайте помощ! Всеки има баба, майка, дете, болен човек, за когото да носи отговорност, вие идвате в множко...

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 310bc3c943
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Защото хората са така устроени - да мачкат и тъпчат по-слабия, за да избият своите комплекси и да забравят поне за миг своите лични драми, които ги задушават. Такива са хората. А българите са злобни и завистливи по природа.
Аз никога не съм унижавала различните. Но са ме унижавали като ученичка в прогимназията, защото говорех книжовно и те ми се подиграваха. Дори учител ми е правил забележка, че се пише ТЪРБА, а не ТРЪБА...
Тогава живеех в онзи град, който е чест гост в скечовете на Слави, Пълна лудница и подобни халтури.
Всичко зависи от хората, от интелекта, възпитанието и манталитета им.
Още Хамлет (т. е. - Шекспир) е казал в прословутия Хамлетов монолог, че силния унижава слабия, че смиреното достойство се възприема като слабост.
Да не ти пука. Защитавай се - можеш да ги затапиш с думи, но не знам дали си заслужава да влизаш в пререкания с хора, които са ти под достойството. защото те са недостойни, когато унижават по-слабия.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: c310094df3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Такова ни е обществото, че превъзпитава и най-свестния. Някога бях от най-позитивно настроените хора, но сега смятам, че определени хора трябва да бъдат зле по презумпция, а останалите - могат и да са добре, но само ако и моя живот се подобри. Каквото за мен, това и за тях! Първите нямат това право, защото са ми нанесли такива душевни травми, че не заслужават да си живеят спокойно. Знам, че не съм Господ, но такава е личната ми представа за справедливост.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 9a7917a1ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Във всяко стадо има мърша, не чакай от такива да те галят с перо, защото си болен, сирак или беден.
възмущаваш от тях все ти си ангел и никога не си наранявал или обиждал човек. :|

Lola

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c310094df3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   "... възмущаваш от тях все ти си ангел и никога не си наранявал или обиждал човек. :|"

Лола, защо винаги оправдаваме мнозинството с аргумента, че недоволния индивид трябва да е виновен за нещо? Ами ако си на самотен остров с 50 убийци, а само ти не искаш да убиваш хора? Кой ще е лошия в тази история - те или ти? :)
От 23

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 815de5c4e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Според мен навсякъде по света има такива хора. Може би най-добре е никога да не показваме пред хора, които не познаваме слабост. Те няма да ни разберат, а ще ни навредят още повече. На пръсти се броят истинските и добрите, които ще успеят да разберат ситуацията, в която си и да се поставят на твое място, както и да пазят тайна. Тава са едно на 1000 според мен. На повечето не им се слушат драматични истории, не им се занимава с чужди проблеми, а разберат ли наистина, че си се препънал в някаква трудност започват наистина да се правят на великани на твоя гръб. Хората се сравняват, аз съм така, ама не съм толкова зле, като ония. И много слаби си търсят други слаби, чрез които сами да си докажат колко не са слаби.

 
  ...

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 7dbea93ec3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Имаа зли по цял свят, но само тук е масово и ще ти завиждат на тялото, красотата, приятелката, даден талант или каквото и да било. Аз не съм виновен, че имам авторитетно излъчване и приличам на актьор, ама според близки приятели съм симпатичен и ми личи, че съм добър човек, и въпреки това нещо, пак някакви ме гледат на кръв и ме чувстват като заплаха, особено ако има жени. Завист! Аз ако реша да им взема жените, мога веднага да счупя главата на първия срещнат педал с мацка, но не го правя. Имам съкрушителна сила, както и не отричам, че мога да си намеря майстора

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker