Просто да споделя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Просто да споделя
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 2060 пъти
Здравейте, не знам как да започна.

На 25 години съм, объркана и изтощена от житейски несправедливости. Искам само кажа, че не търся съвет, просто искам да си излея душата някъде, защото много ми се събра напоследък.

Нямам приятели тук, където живея. Нямам си никого. Много е тежко. Имам единствено мъжа ми, който постоянно се заглежда по други зад гърба ми, а пред мен се прави на свестен.

Имам и една глупава работа, даже ме е срам да кажа каква е. По цял ден работя уж за нормална заплата (по договор и предварителни уговорки), а те ми дават по 300 лева.

Защо е толкова несправедливо? Не знам към кого да се обърна. Защо тези хора така постъпват? Аз съм толкова отдадена, изпълнителна, даже не си ползвам обедната почивка, за да свърша максимално много работа и се старая да е качествено свършена! Толкова е несправедливо!

Не мога и да напусна, защото не знам дали ще успея да намеря друго. Безработицата в този град е ужасно висока. Вече изгубих желание за всичко. Не мога да спя добре, имам и някакви ужасни болки под корема напоследък, а не мога да си позволя да отида на доктор, защото нямам пари. Имам и неплатени осигуровки за няколко месеца миналата година. Отвсякъде каша.

Толкова съм смотана. Не мога да се справям с трудностите. Не знам с какво съм го заслужила този мизерен и гаден живот. Започвам да си мисля за самоубийство. Няма да е егоистично, защото на никого няма да липсвам. Нямам деца, семейството ми е далеч и рядко се чуваме, още по-рядко се виждаме. С баща ми не съм говорила от години. Сигурно мъжът ми даже ще е доволен ако изчезна. А и ще освободя едно работно място. И без това за нищо не ставам. Чудя се защо толкова много качествени хора с желание за живот умират, а аз отрепката съм още жива.

Това също не е справедливо. Съжалявам ако съм натоварила някого с проблемите ми, но имах нужда да излея това, което толкова много ми тежи.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 41ce4f7350
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Hората са гадни по природа не си по нисша от другите имаш много добри качества разбрах от това което си написала, а за мъжа ти всъщност е нормално да се заглежда по други жени всеки мъж го прави не си и помисляй за самоубийство все нещо ще измислиш ще намериш смисъл в живота отново

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 5b2991199e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Липсва ти тръпка миличка. Липсва ти желание за живот. Липсва ти любов. Липсва ти да бъдеш обичана и да обичаш... да има за кого да живееш.
Не се отчайвай! Това ще те споходи рано или късно, без дори да се усетиш! Тогава ще видиш, колко хубав е живота.
Знам, че не ти е лесно с всички тези проблеми.. но.. моят съвет е, вдигни глава и продължи напред, напук на всичко и всички!
Целувам те.


Бялата лястовица.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 056f12d6c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не можеш да оправиш всичко изведнъж... струпало ти се е - ок. Ами почвай отнякъде. Докато седиш и нищо не правиш, няма да ти дойде самочувствие отникъде и съответно нищо няма да се промени. Започни от едно нещо, поправи го както искаш да бъде, после се усмихни и си повярвай, че можеш. И после давай със следващото.

Млада си още, сега започваш, стегни се и успех! :)

Д.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 3468f7d14b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Щях да напиша същото, което е в коментара на Д.

И да добавя, че най-голямата глупост е да се САМООБВИНЯВАШ!

Нели, 21г.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 85d4450717
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Според мен можеш да направиш и друго относно работата. Защо просто не започнеш да си търсиш докато работиш на сегашната си работа и когато откриеш нещо което мислиш, че би било по-поносимо просто напусни. Това е мое мнение, аз лично така бих направила.

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 4310a31286
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Привет на авторката,
Отчаяна си и затова виждаш живота само в тъмни краски. Отчаянието може да се случи на всеки и отчаяни сме безкрайно, изумително слаби. Със сигурност има и други варианти на самата теб, за които трябва да помечтаеш като за начало. Опитвала ли си да мечтаеш? Знам, че е трудно и изглежда сякаш няма измъкване, но само така изглежда. Когато сме завладени от определени негативни емоции, нямаме сетива за всичко останало. Нормално е да търсиш вината в себе си, за човешкия разум трябва да има виновник зад всяко негативно изживяване. Лошото е, че не правим нищо след откриването на 'виновника'.
Прочетох, че не търсиш съвети, но съвсем добронамерено ти предлагам да намериш форуми за психологична подкрепа, в които има хора, които могат да ти съдействат да се справиш. Също така има много литература по въпроса, например книгата на Робин Норууд - 'Защо това? Защо на мен? Защо сега? ', има я в Спиралата в ел. вариант.
Сигурна съм, че не си била достатъчно подкрепяна и обичана като малка и затова се е стигнало до брака, в който не си щастлива и до работа, която не те удовлетворява. В случая детството не е виновно, а е причината да стигнеш до днешното си положение. Нужно е да опознаеш и поработиш върху себе си, усещам, че си добър човек и имаш какво да дадеш на себе си и света. Бъди смела!

Успех,

Soul

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 262fa980b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Миличка, аз съм доста по-възрастна от теб, но се чувствам по същия начин. Близо съм до мисълта, че животът ми не е необходим дори на мен лично и е време да си дам вечна почивка. Ти си много млада и сега ти е времето да рискуваш, може би ще ти стане по-добре. За мен е твърде късно.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: b0c93bd6a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не си смотана, просто си добра и честна. А повечето хора не са.
Не си мисли такива неща, моля те. Има място за теб на този свят и ти трябва да си на него. Иска ми се да те успокоя някак си. Не си самотна, има много хора като теб.
Ще се наредят нещата, не се отчайвай. Не се самообвинявай. Обичай се.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker