Скрита мъка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Скрита мъка
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 2509 пъти
Здравейте! Студентка съм и всички ме използват, за да им върша работа. Да, разбира се, работата ми е по специалността, но по принцип тази работа е доста доходоносна. Смисъл доста пари им спестявам, а аз се мъча по 3-4 часа, докато им свърша работата, а те не го оценяват. Заета с ученето и с техните неща не ми остава време за себе си. Преструвам се, че всичко ми е наред, но не е така. Яд ме е, че никой не държи на мен. Само ме използват, за да им свърша техните неща. Винаги се преструвам, че всичко ми е наред, но никой не разбра, че крия огромна мъка в себе си.

Тази мъка е точно за това, че всички гледат на мен едва ли не като на робиня и си викат "за какво да давам пари на някой да ми свърши работата, като тя ще я направи без пари" и никой не държи на мен като човек. Казвам ви, това отношение ме обижда. Дори и в прав текст са ми го казвали- "тя е тук, грехота е да не я използваме и да дадем пари на друг, за да свърши тази работа", тоест не на мен, а на човека, който има работа. Но аз бях там и чух всичко. Изобщо не ме броят за човек.

Проблемът е, че докато аз се трепя да им свърша работата, те си висят по кафенетата и си мислят, че добре живея. А аз нямам време за личен живот.

Вчера стана нещо, което много ме натъжи. Направих си фалшив скайп и исках да разбера какво мислят колегите за мен. Значи, имам 6. 00 на единият изпит и от фалшивият скайп се правя, че питам кой има най-високата оценка. И после се поинтересувах от момичето с 6. 00(тоест от мен) и онова момиче ми вика-абe тя... оставяй я, много е... и почна да ме обижда. А същото това момиче преди изпита ме накара да и направя темите. Това е от страна на колегите в университета.
А възрастните също ме използват. Значи, за това, че им върша работата не им взимам пари.

Един ден реших да отида при козметичка-едната от възрастните, която ме използва, е козметичка. Таксува ме, както си му е редът, без никаква отстъпка. Не става въпрос за пари, но ако поне малко ценеше труда ми, щеше поне да ми направи намаление. Значи когато аз и върша работата тя не ми плаща, а аз и плащам. Занимавам се с умствен труд и всички мислят, че това не е работа. Да, не е, но аз също се изморявам. Извинявам се, но всеки може да стане магазинер, но за някой работи се иска да си специалист. Те си мислят, че могат да правят с мен каквото си искат и че аз никога не се изморявам. Добре, пратиха деца на техни приятели при мен, за да им помагам с уроците. За каква помощ мислите, че става дума? Карат ме да им пиша домашните. Аз, често да ви кажа, не знам какви са тези родители, които са съгласни друг да пише домашните на децата им. После са много доволни и викат и други при мен. И аз вече ще полудея.

Моля ви, кажете ми как да ги накарам да ме ценят като човек, а не като робиня? И откъде да открадна време за личен живот? Дори момичето от скайпа каза, че съм странна, защото с не излизам с колегине. Кога да излизам с тях като постоянно върша на другите работата?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 6507f66fc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ще ми е приятно да си поговорим(по-малък съм от теб) И аз съм бил използван(не съм правил това със скайпа, но мисля, че просто трябва да им теглиш една майна). Те не те ценят като човек, а като животно, което им върши работата!!!

Snowman

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 88bf352150
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Реално ти дършиш нещата в свои ръце. В крайна сметка едва ли някой ти опира пистолет в слепоочието и те кара да му правиш услуги :) Просто се научи да отказваш, още повече, че сега знаеш, че хората не ценят това, което правиш за тях.

*Syndrome

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: b08667ddb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Виждам, че си добродушно и търпеливо момиче, което не обича конфронтациите и точно за това оставяш хиените да те разкъсат! И аз бях като теб, но доскоро. Почнах един по един да режа всички пиявици, които бяха до мен на изпит, но не и през другото време и тези, които бяха ме търсеха само за теми и разработки и информация. Информацията в наше време се заплаща! И услугите. Казваш им директно- "за мерси не ме търси! ". Ако не го направиш сега, цял живот ти ще си балък и всеки ще ти се подиграва в очите! А ти не го заслужаваш. Знам, че ти е трудно да се изправиш срещу тези, които те използват, но трябва! И на мен ми беше трудно, но просто го направих и да ти кажа- чувствам се супер. И в крайна сметка трябваше да го направя одавна, защото на никого не съм длъжна... Както и ти! Аз вече си имам друг принцип- ако ти ме цениш и си направил нещо за мен, тогава и аз ще ти отвърна със същото. Ако ли не- пълен игнор. Дори не поздравявам някои хора вече поради същата причина...
Помисли си добре и не приемай толкова навътре(ако можеш) нещата. Истината е там, че ти си способната, умната и добрата, а тези които използват цял живот ще са в твоята сянка, защото са мързеливи и малки душици... Жалка истина... Успех ти желая и горе главата! :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: f18eff752e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Повечето хора са използвачи, а малка част като теб са истински добрите хора, които биват използвани. Защо им правиш услуги, днешните хора са едни неблагодарници! А и изобщо да не ти пука за мнението им! Ако съм на твое място - няма да мълча, а ще се разправям с всичките, които са ме използвали и ще си искам парите от такива като козметичката! Я ги гледай ти, боклуците!

Ian_the fucker

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: e5547a2b90
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Аз ти завиждам за това, че учиш и имаш 6. Гордей се с това, че имаш волята да учиш, а не бягаш от университета заради някакви боклуци.

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: f387b27767
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз пък обичам а помагам и не ме интересува кой какво мисли за мен и дали оценя помощта ми, важното е че на мен ми харесва. А на теб щом не ти харесва и очакваш в замяна уважение се научи да казваш "Не" и не се озлобявай няма смисъл

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 052ce07896
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Отказвай им, как искаш да имаш личен живот, след като се занимаваш с чуждите работи- отказвай им, толкова ли е трудно?

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: b5f100c3d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Нека те приветствам в клуба на полезните за обществото хора! Ти не висиш на нечий гръб, ти струваш колкото 10 от онези използвачи, ти можеш повече от тях, ти си еволюирала за разлика от тях. Сега остава да се научиш да живееш по-добре. Щом трудът ти е уморителен, тогава послушай предишните коментари и не помагай на всеки. Кажи им направо: "Какво сте ми дали вие, за да очаквате нещо в замяна? " Не очаквай да получиш някаква благодарност, защото повечето не са способни на това. А от завист и лошо отношение никой не е останал доволен. Ти не си ничий слуга, ти си страхотен човек и се надявам скоро да се отървеш от досадниците, за да бъдеш горд член на нашата ВИП ложа - тези, които имаме теоретични и практически познания, за да живеем живота си по възможно най-полезния за нас начин. Защото финалният урок е: "Бъди полезен и на себе си, а не само на паразитите! "
Междувременно знай, че аз лично вече те ценя, защото от написаното ясно се вижда какъв човек имам насреща си. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker