Трябва ли да отида на психолог? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Трябва ли да отида на психолог?
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 5454 пъти
Здравейте,

от край време имам съмнения относно психическото си състояние.

В училище нямах никакви приятели в продължение на 4 години до завършването ми. Нямах други проблеми освен факта, че мразех да ходя там (именно заради това) и често се случваше да бягам от часовете. На абитиурентски бал не съм ходил по собствено желание и не съжелявам за това, макар че всички ми се чудеха.

Затворен съм в себе си от край време насам и не си падам общителен тип. Трудно се сприятелявам и ми е трудно да харесам и възприема повечето хора (причина: ЖИВЕЯ В БЪЛГАРИЯ). По принцип харесвам по-свестните хора, а под свестни хора нямам предвид "фешъни", "кифли", "к*рви", "мачовци", "клубъри" и подобни. А те са на всяка крачка и всеки ъгъл в тази държава.

Дразня се от днешната мода, от днешната музика, дори от днешните неща по телевизията. Има ли смисъл да казвам, че не гледам телевизия, че не съм "модерен" (облечен като гей), че не слушам чалгии и електронни боклуци и че пет пари не давам за политика?

Не ме е страх да кажа мнението си, без значение негативната реакция, която ще получа обратно.
Не ме е страх да кажа че онова момче ей там, с розовата тениска и оскубаните вежди е обратен.

Или пък, че онова момиче с един тон грим, къса поличка, изкуствен тен и евтин парфюм е к*рва. Че оня великан всъщност никакъв великан не е, а въздух под налягане от стероидите, които е закусил тази сутрин. Тези неща са си очевидни, но по някаква причина ми лепват етикета "комплексар" когато ги кажа.

Определено не ми пука да кажа нещо от сорта "Мразя чалга, тя е за идиоти" пред хора, които знам че са чалгари. Или пък да си призная, че не съм чувал за еди кой си депутат, политик или какво са решили оня ден от Народното събрание.

Дори сега - не ме е страх да Ви кажа, че телевизия не съм поглеждал от 3 години. Последния път когато гледах телевизия беше последната Нова година. И какво имаше на този празник в 0:00 по националната телевизия БТВ? Концерт на Пайнер :-) Не можахте ли да излъчите нещо по-Ентелигентно, БТВ, точно на Нова година? ! Та, тогава се шокирах и се изцепих с изказването "какви са тези к***и? ! ". Всички останали ме изгледаха доста странно, някои дори се смяха... Да не би да съм излъгал? (да подчертая, нямам роднини фенове на тази "музика")

Отделно си падам голям колмлексар (по думите на родителите и хората около мен). Не харесвам себе си, начина по който изглеждам, начина по който говоря и се срамувам от себе си до голяма степен (опитвам се да го прикрия).

Казвам, че съм грозен и изглеждам ужасно - роднини, приятели, дори непознати (имам предвид продавачката от магазина на чичо, с която не сме говорили никога) казват, че изглеждам добре, дори и "красив". Казвам, че имам ужасен говор - казват ми, че звуча добре. Казвам, че всички ме мразят - казват ми, че съм симпатичен и че няма причина да ме мразят. Казвам, че момичетата специално ме мразят - казват ми, че момичетата ме харесват със сигурност, но очакват аз да ги заговоря вместо те мен.

Родителите ми, роднините ми казвам, дори най-добрия ми приятел казват, че имам ниско самочувствие и че трябва да гледам на живота от положителната страна. Единствения въпрос е как?

Отново: ЖИВЕЯ В БЪЛГАРИЯ!! Причината да виня държавата (отново) е: чалга "културата", безработицата, простотията която е навсякъде около мен и многото прости хора.

Имам моменти, когато не мисля с всичкия си и правя неща за които съжелявам по-късно. През повечето време съм спокоен и е трудно да се ядосам, но при такъв случай се случват лоши неща.

Ето един пример - Скоро играх една мултиплеър игра, която играя вече от 2 години. Бях ядосан, а в последствие се ядосах и на играта, защото губех от идиоти. Ударих монитора толкова силно, че рекушира от стената и изпуши точно пред мен. Беше хубав монитор с няколоко режима, който харесвах, а сега го няма, само защото се ядосах на някаква тъпа игра и на още 1000 глупости преди това :- От сервиза казаха, че мониторът е вече в друг свят и не може да се спаси, защото явно му е нанесен фатален удар. Само дето пропуснах да кажа, че фаталния удар всъщност беше от дясната ми ръка. Добре, че имаме резервен монитор (надявам се да не го сполети същата съдба).

Както и да е. Да се върнем към темата - трябва ли да отида на психолог? Вече ви казах част от моите проблеми, а от написаното горе може да се разбере, че не съм най-стабилния човек. Нямам приятели, трудно се сприятелявам, трудно харесвам когото и да било, за всичко виня някаква държава, комплексиран съм и имам навика да правя глупости, за които съжелявам.
Но като цяло не мисля, че съм чак такава откачалка. Знам, че съм по-различен от другите и това никога няма да се промени. Знам, че никога няма да споделяме същите интереси. Знам и че може би се чудиш коя е родната ми планета или просто намираш написаното по-горе за комедиен разказ :-)


За тези които прочетоха романа ми, извинявам се, че Ви изгубих времето с тези глупости, просто исках да чуя мнения :-)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: fce23b7cb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не си различен, просто си по-срамежлив. Това ти е целия проблем. Социализирай се. Намери приятели, излизай и ще видиш, че ще ти мине :)

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 773fc8e188
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз съм нещо като тебе, мразя гадната чалга, тъпаците дето се обличат като педали и омазаните с едно кило грим к*рви. И аз като тебе не си ходих на бала по собствено желание се пак там щеше да е пълно с гадни к*рви, педали и щеше да има тъпа чалга. Обаче с разликата че си падам малко социопат лесно избухвам и често прибягвам до физическо насилие, унищожавам имущество не на кой и да е само на хора които ме ядосат, не съжелявам за нищо, не се извинявам, не ме интересува мнението на хората за мене и не се срамувам от себе си. А за психолога ти си решаваш, аз ходих и мнението ми е че това си е чиста загуба на време.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: afbcd6122a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Пич, недей така, умно момче си имаш акъл в главата. Отиди на психолог, ама не защото си толкоз нестабилен (напротив не си), а защото имаш комплекси, знаеш какви са и оставаш пасивен.
Зу-За

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: dd9b2e68f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   :))))) Много ме развесели с тази история :)) Явно и аз съм "откачалка " като теб... Знам ли...
Всъщност грешиш в няколко основни аспекта - и то относно себе си, защото за всичко, казано за държавата, чалгарите и т. н. си абсолютно прав. Не си прав обаче да имаш ниска самооценка. Сам знаеш, че това не са комплекси, а просто ти искаш повече и повече и винаги нещо не ти харесва. Може реално да няма никакъв проблем, но ти сам си го търсиш.
Другото, за което грешиш (но това е изключително спорен въпрос) е, че си до болка директен ( имам такъв приятел, надявам се да не пише историята той :)) ). Та ти като си директен и като казваш - "ти си к*рва " и " гледай к'ъв гей" - просто отблъскваш хората. Те си знаят какво представляват и не искат да го чуват или поне не толкова директно. Аз съм твърдо ЗА това всеки да има собствено мнение и да го казва, когато сметне за правилно, но повечето малки душици не мислят така.
Не си прав, че трудно се сприятеляваш. Не казвам, че трябва да правиш евала на всеки срещнат, но по-скоро ми се струва, че си сложил всички под общ знаменател " смотана държава с ограничени хора " - може би това си мислиш. Поживей още някоя друга годинка и ще видиш, че не всичко бяло е бяло.
На въпроса от заглавието - не, според мен не си за психолог. Това, че не мислиш като масата хора не значи, че си за специалист. По-добре хвани прочети малко за т. нар. " човек-тълпа " цъкни в Гугъл, трябва да излезе. Тогава ще си отговориш на някои въпроси...
И последно да ти кажа - според мен твърде насериозно приемаш всичко, ставащо около теб... Животът е твърде кратък, спри постоянно да го анализираш..

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: fa9fb738ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   По-скоро положението при теб е за психиатър от колкото за психолог. Виждаш треската в чуждото а не виждаш гредата в своето око. Би трябвало НЕ да не те е страх да казваш какви са хората, а да не ти пука, щом казваш значи се замисляш за тях, значи ти пука за тях и тяхната треска ти се вижда по-голяма от твоята греда. Яростта ти трябва да се лекува тя идва от там, че осъзнаваш, че не ти си господарят на света около теб, подсъзнанието ти се бори с това. Трябва да се осъзнаеш, да приемаш нещата каквито са, а не да ги укоряваш и да се мъчиш да променяш всичко и всички. Осъзнай чалгата не ти пречи да се чувстваш добре к****те, ге*****е, великаните не са такива заради теб, нямаш право да оценяваш хората.

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: a88c6e091d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Научи се да не обръщаш внимание на всичко. Не бъди
наблюдател, а стани част от действията. Създавай
действия. Изключвай мислите си, когато се притесняваш и
се колебеш, те ти пречат.

Бъди ти психолог, сам на себе си. Учи се от грешките си. Превърни се в това в което винаги си искал. При теб е типичната липса на самочувствие. Не търси само хора като теб, стани гъвкав в храктер си, прави компромиси, за да можеш да се съвместиш и с другите.

Лошото е, че си свикнал със самотата, разруши веригата на страховете си. Как ли. Провокирай се. Прави каквото не ти се прави. С общуването лесно би се справил, можеш го, но не си вярваш. Човек се учи да общува, чрез общуване, парадоксално, но факт. От грешки да не те е страх. Опитвай, опитвай и пак опитвай.

Първо свикни да си с повече хора, запиши се някъде, ходи на фитнес, имаш много емоционално натрупна енергия, защото общуваш малко, вложи я накъде, в нещо полезно, за да не ти пречи. Така ще си по-спокоен и ще си по-предразположен в общуването.

Времето не те е променило много, защото емоцийте ти са едни и същи, ще видиш, че когато се влюбиш, а това все някога ще стане, коренно ще се промениш и ще тръгнеш към една положителна насока, освобождавайки личността си от страховете.


~winterfire~

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 15431455a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Наистина си за психиатър. Едно, че имаш комплекси. Второ, опиваш се да се издигнеш в собствените си очи, като се самозалъгваш че си по-умен от останалите. Грубостта и простащината не те правят силен и смел. Напротив, малко по-интелигентните хора ще те определят като страхливец, защото това е елементарна защитна реакция. Агресията ти в момента е насочена срещу "чалгари " и монитори, но ако не се научиш на самоконтрол, ще имаш изключителни неприятности в живота. Нямаш приятели, защото не допускаш хората до себе си от страх, че ще те наранят. Точно този страх те кара и да ги обиждаш и нараняваш. Като не ги допускаш до себе си, ти не можеш и да ги оцениш, не можеш и да определиш на базата на сравнението дали са по-умни от теб или не. Това капсулиране на егото води до агресивният ти нарцисизъм. Това твоето не е комедиен разказ, просто ти трябва помощ.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 9194b505b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   До автора:

Здравей,
Ако не ти е комфортно сам със себе си можеш да посетиш психолог, който ще ти помогне да не виждам хората и събитията като черно-бели, а да отчиташ нюансите в тях. Психиатърът изписва лекарства и аз мисля, че опитът да минеш без тях е задължителен. От разказа ти няма как да стане напълно ясно как точно се държиш в ежедневието си, защото човек не винаги може да се погледне достатъчно добре отстрани. Избликът на гняв е от твоята слабост, че не можеш да контролираш света, който е пълен с чалга, леки жени и т. н., както ти го описваш. Под света имам предвид твоя свят. Нашият разум е така устроен, че ние виждаме избирателно, т. е. , ако например искаме да си купим определена марка кола виждаме факти, които подкрепят нашия избор - хвалят предимствата и игнорираме фактите, които сочат слабите и страни. По същия начин, ако ти смяташ, че има предимно неприятни хора, шансът да срещаш приятни за теб намалява. Аз също не слушам чалга, но чалгата не ми пречи. Избирам друга музика, която ми допада, без да акцентирам върху нехаресваната от мен.
Напълно съм съгласна, че България не е от най-приятните места за живеене, но всяко място си има предимства и недостатъци. Ако си амбициозен, когато станеш самостоятелен, можеш да избереш друга държава. А сега е излишно да се гневиш, защото така не променяш нищо. Също трябва да призная, че различността по нашите ширини не се толерира особено, но така можеш да се научиш на смелост например.
Имаш да поработиш над себе си, да овладееш гнева си и да го впрегнеш в някаква страст - професия, хоби, учене. Виждам, че си умно момче, имаш потенциал, но имаш нужда от напътствия и авторитети, каквито вероятно не намираш. Помисли какво точно ти липсва.

Поздрави,
Soul

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 62e286fd3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм като теб, но съм момиче. Не знам какъв коментар да напиша по темата ти след като имам същият проблем. Ще следя темата ти.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 0222b92f6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Най-лесно е да се каже на някой, отиди на психолог, или на психитър. Лесно е да препратиш към друг. Как мислите, автора дали и сам не се досеща са съществуването им. Тук е, за да си подреди мислите. Ако сам нямаш желание да си помогнеш, никой няма да може да ти помогне.


~winterfire~

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: a0f9b6a81f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Просто си по- различен и искаш да бъдеш себе си. И аз бях така, постепенно нещата ще улегнат, няма да се дразниш така и толкова да се впрягаш. Ще разбереш, че не си за психолог, освен ако просто не ти е любопитно да идеш. Ама там се ходи с доверие и желание за промяна. Мисля, че си ок, бъди себе си, бъди искрен с хората, бъди добронамерен към всички, даже и да те дразнят. Всеки избира как да живее живота си. Намери това, което те прави щастлив.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 9141067132
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Аз съм на 80 процента копие на тебе. Нямам приятели, по цял ден си седя в нас, всяка нова година е тъпотия. Студент съм на 21 и всичко ми е перфектно освен това, че нямам контакти. В никакъв случай не посещавай психолог. Това е пълна простотия. Няма смисъл да ходиш при човек, който не знае какво ти. Защото не може да знае какво ти е освен, ако и той не е бил така. А и каква е файдата да ходиш там при някакъв идиот и да знаеш, че той те слуша само, защото трябва да си изкара пари от теб. Аз от 3 години съм на твойте дередже. Адски много се притеснявам, а не съм грозен. АКо тръгна да говоря с някой непознат понякога се изчервявам и си бъркам думите за това гледам много много да не говоря. Обаче в интрнет като си пиша с някой съм истински гении, но на живо съм пълна дупка. Преди бях по - контактен, но с всяка година нещата са от зле по - зле. Според мен такива хора като нас трябва да се срещнем на живо и да разчупим леда иначе не виждам друг начин. Това мое състояние в никакъв случай не бих го споделил на някой човек. Единствено само в интрнет. Това, ако го кажа на някой със сигурност, ще ме помисли за сдухан тъпак и ще разкаже на всеки. Ако някой има същите проблеми като автора или като моите нека ми пише на скайп veselq4eto90 Автора също може да заповяда. Съединението прави силата. Аз лично бих се разкрил на пълно пред хора, които са такива като мен.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 9095dda9bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Истината е, че ти не харесваш хората и не се сприятеляваш с тях, защото според теб (а както може би е и наистина) те НЕ са ти на нивото. Гледаш някое хубаво и възпитано момиче, което обаче е сложило по-къса пола и веднага и лепваш етикет. Научи се да приемаш поне един от недостатъците на хората около теб и да не ги обиждаш в лицето и мигновено ще се напълниш с приятели и... приятелки ;) БЕЗ психиатри, психолози и психосъсипващите и още повече комплексиращите те глупости! А и поне не показвай колко ниска оценка имаш за вида си, защото това е най-сигурният начин да им го втълпиш.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 48e3455144
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   И сам знаеш, че да си добре приспособен към това болно общество, не говори добре за твоето психично здраве.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: dfebab65c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   ... и все пак.... секс правиш ли... , защото това съвсем не е без значение.... ЗАРА

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: ac14e5435d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Хаха, Зара, мисля, че си личи от километри, че отговорът е "НЕ, НИКОГА ДОСЕГА" ;)Палав Мечок

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: dfebab65c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   .... хей, палав мечок, ама това не е смешно, дори е прекалено важно за психическото равновесие на човек.... не мислиш ли... :)... ЗАРА

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: fe3c91e1b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   20 - е, разбира се, че съм съгласен, дори изповедта го доказва :) А иначе в случая си е смешно, защото просто е толкова явно.. :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: dfebab65c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   ... 20 с риск да се повторя пак ще напиша;не, не е смешно... струва ми се странно, човек, който говори за себе си, че е толкова различен, че не се ''стахува''или ''срамува''от това да изкаже мнение неинтересуващо най-вероятно никокого, да не посмее, или да''пропусне'' да сподели и то анонимно най-''явното ''... ЗАРА

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 2b7e2b8da4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Само аз ли намирам написаното по-горе за нормално?

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: fd320ff6e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Пич, опитай да изградиш стена между себе си и останалия свят. Сякаш си малко встрани от нещата. И те не те засягат.

Опитай да бъдеш актьор малко и наблюдавай колко са смешни всъшност повечето хора, с всичките им премзевки, ах и ох...къси поли и глупави лица.. Всъщност аз знам... най-вече те дразни глупостта- мда и мен ме дразни, но се научих да игнорирам света до голяма степен и се чувствам добре.
момиче съм

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 дни
hash: 23aa0c1e6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Знам, че вече е минало доста време откакто е написан този пост, но чувството на сходство, когато прочетох историята ти не ме остави да не напиша коментара си.
Аз съм момиче (не че има голямо значение), което по принцип не е много разбрано от другите. Никога не съм имала много приятели (по някакъв начин ги отблъсквам) може би, защото те винаги се интересуват от нещо, което мен ни най-малко не ме вълнува. Не обичам да излизам, да се мотая с връстници по цял ден или да обсъждам някакви съвсем "нормални" тинейджърски теми. За разлика от това, много обичам да чета и.. да пиша, но това е от скоро. Когато си взема хубава книга и се настаня удобно някъде сама, се чувствам идеално. Никога не съм мислила, че съм като другите. Винаги съм виждала, че нещо ме отделя от останалите. Но до сега така и не можах да разбера, какво е то.
Аз също не гледам телевизия, защото смятам, че с нея се стреми само едно контролиране на хората и несъзнателно внушаване колко е лош света. По 24 часа се говори само за убийства, катастрофи и всякакви други подобни негативни неща.
Постоянно в главата ми се въртят мисли, на всякакви теми и най-вече, защо въобще съществувам, като съм просто прашинка във вселената и нищо друго.. нищо специално. Също мисля, че съм малко мизантроп, защото не харесвам хората и по-специално тяхната същносто, защото искат само да контролират и не се замислят за нищо. Най-вече за планетата, природата, животните, които страдат, заради нас, а са много по-достойни и нямат никаква вина за това, което се налага да понасят от нас-хората.
Та, това е за мен. Исках да споделя, защото от една страна е хубаво понякога да излееш това, което ти е на сърцето, а още по-лесно е, когато е анонимно, но от друга страна да Ви попитам, както и автора на тази тема: нужен ли ми е психолог? И нормална ли съм според вас? Защото честно да Ви споделя, не се чувствам въобще така. Приятна вечер! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker