Прекалено бързо губя интерес - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Прекалено бързо губя интерес
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 4930 пъти
Здравейте! Не бих го нарекъл проблем, но ми е интересно да чуя мнението Ви по въпроса ми.

Започвам ентусиазирано да се занимавам с нещо, даже прекалявам. Казвали са ми го, чувствам, че е така. Обаче какво се получава? Скоро след това губя напълно интерес към заниманието си или в най-добрия случай той намалява. На 21г съм.

В някои случаи става дума за дребни, незначителни неща. Например започвам да посещавам някой сайт редовно или се "запалвам" по някаква игра, но това е за кратко и ми омръзва.

Понякога нещата не са толкова незначителни. Исках много, като всяко хлапе, да имам собствена кола. Струваше ми неимоверни усилия да убедя близките да склонят на това, защото по някакви си техни причини, не бяха съгласни. След 8 месеца се наложи да я продам. Лъжех се, че така искам, но нямах пари да я поддържам вече. Някак си, цялата идея се опорочи.

Исках много да уча. В крайна сметка успях да постигна желанието си. Незнайно как обаче, няколко години след това, не го оценявам вече толкова. Понякога мисля, че просто си губя времето.

Мисля си, че харесвам някое момиче. По-късно се оказва, че по-скоро това е някакво увлечение. След време въобще не ме интересува. Без да сме имали някакви отношения.

Няма смисъл да давам повече примери. Не мисля, че страдам от депресия, въпреки че понякога имам лоши настроения, но ми минава бързо. Чувствам се несигурен. Имам и чувство за пропуснати възможности. Сякаш съм могъл да си изиграя по-добре картите, ако ме разбирате. Ще ми се да се не се впрягам много за глупости, но понякога просто не мога.

Животът ми не е перфектен, но и не е толкова лош, колкото си мисля понякога. Може би всичко се дължи на това, че семейството ми не е много стабилно, тъй да се каже. Не искам да навлизам в подробности. Не мисля, че съм получавал достатъчно подкрепа от родителите си. Не са ме оставили гладен или гол, но имам предвид някои дребни неща, но те казват много. Като например да ти дадат пари за седмицата и после да ти натякват за това /баща ми/. Не храня много добри чувства към последния, защото простотията му е безкрайна. Не стига, че на нищо не ме е научил в този живот, а само изисква. Разочаровал ме е прекалено много пъти и ми е паднал много в очите. Не че някога е бил много на високо. Беше все по кръчмите, когато трябваше да е при семейството си. Говореше глупости и ни мачкаше самочувствието. Сега остаря малко или много, но си остава същия неотзивчив и небрежен за проблемите на децата си човек.

Интересно ще ми е да чуя мненията Ви по въпроса ми. Благодаря за отделеното време!

Insecure

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 2558d9a23d
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   Нищо странно и нечувано няма в този "проблем". Всеки човек е правил нещо, което преди е било от значение за него, а сега му идглежда просто незначително или глупаво. С времето интересите на човек се променят. Такъв е животът.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: d19c876e16
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

2.   Това е функция на мозъка и е много важна! Иначе какво се получава. Да кажем, че за да си щастлив ти е нужно да имаш точно определен автомобил (БМВ, Мерцедес, Ферари). И това е единственото нещо, от което се нуждаеш, за да си щастлив. Съответно не се нуждаеш от нищо друго. И така целия ти живот преминава и не си постигнал нищо. Докато ако желанията ти постоянно се променят или по-точно нещо ти омръзва постигаш много повече неща.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: aa2820c92e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Просто имам желание да се занимавам с нови неща, искам да пробвам нещо различно. Обичам разнообразието и не харесвам монотонното ежедневие. Интересното е, че съм спокоен човек и не съм някакъв по-щур, но изглежда това няма значение в случая. Малко драматизирах в първия си пост, но както и да е. Благодаря за вниманието!

Авторът

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: e49bb52efd
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

4.   Това съм аз. :( ми няма лечение така ще си живеем

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: e5b1430fab
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   И аз изпитвам бърза загуба на интерес, към всички предприети начинания, емоционални чувства породени от новост в живота ми и към материални придобивки. Първоначално изпадам в еуфория от внезапна идея, възможност или покупка, която съм желала много и не след дълго изпитвам отегчение и празнота. Уморително е, може би това поведение е сигнал за страдане от маниакална депресия :(

 
  ...


...
преди: 6 години, 42 мин.
hash: 13aab8ab98
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

6.   Симптомите са на маниакална депресия. :(

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: d6328149b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

7.   Не. Хедонизъм е терминът. Лекува се

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker