Некоректност и опит за кражба на лични данни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Некоректност и опит за кражба на лични данни
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 2703 пъти
Здравейте!
Реших преди да предприема всякакви действия да пусна една тема тук и по някакъв начин да получа съвет от вас.
Става въпрос за много известен български сайт за видео - споделяне... всеки го знае, няма да пиша имена... нито пък ще правя реклами...
Историята ми е такава... не бях виждала едни роднини от много време и те пожелаха да видят някое мое клипче с приятели или ей така снимано. Понеже си нямам никаква идея от сайтове и къде да го кача, за да го покажа го качих във въпросният сайт за няколко секунди. След като го видяха се опитах да влезна да го изтрия, не беше минало много време. След което виждам, че глупавият клип е отишъл в най - гледани и вече има хиляди гледания...

Посинях! И то откраднат, качех от друг потребител. Опитах се да го изтрия, но ме баннаха.
Сега пиша хиляди писма на ръководството там, на администраторите, но не ми отговарят. Получих само едно единствено писмо, което гласи следното:
"Че ако искам клипа да бъде изтрит трябва да изпратя копие на личната ми карта.... "
Отново посинях, защото нямат право да искат мои лични данни, ако се наложи бих ги съдила...

Казах им, че имам доказателство, че клипчето е мое, че мога да покажа оригиналния необработен клип, че мога да снимам мястото на което е сниман и т. н. за да видят, че наистина е мой и си имам права и моля да го изтрият.... Но нищо....

Знам, че не трябваше да го качвам изобщо там, но не знаех в кой друг сайт, изобщо си нямам на идея, сега ще се мъча да се справям с тези негодници...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 126999057a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Прочети си общите условия на сайта - онова странно нещо, с което си се съгласила при регистрацията си.

И стига си посинявала, че почвам да се притеснявам...

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 6bac5f532a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз за това не влизам по такива сайтове...
Клипчето си е твое и можеш да помолиш да го изтрият, наистина са много некоректни. Според мен ще им се отрази добре да ги съдиш и да им изтрият сайта и т. н.
Кражбата на лични данни и особено личната ти карта е сериозно престъпление и ще е много яко да ги съдиш... Ще очакваме по новините...

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 5f8515ac21
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Ами нормално е да искат лични данни, как така анонимен човек ще иска сваляне на съдържание. Откъде да знаят, може да си злонамерена и да искаш да свалиш чуждо съдържание. Я си представи ако някой е бил решил че твоя клип не му харесва и реши да им пише да го изтрият, нали после ще ги държиш отговорни...

Също така твоя е грешката че си споделила видео от частен характер в сайт за публично споделяне. Веднъж изпуснато нещо в интернет трудно можеш да го предпазиш от копиране.

Не знам как реши, че затова, че искат да се легитимираш това е кражба на лични данни....

Струва ми се че така поставено заглавието е некоректно...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 6bac5f532a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3, момичето е писало, че има доказателство, че клипа е нейн... няма как да е злонамерено... ако докаже, че наистина е нейн клипа :)
Кражба на лични данни е, защото абсолютно никой няма право да ти иска лична карта.... подсъдимо е!
А момичето е искало да покаже оригиналния клип и мястото, на което е сниман, в дома и явно... това няма как да го изфейк-не

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 5f8515ac21
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Значи сайта няма да тръгне да разследва (на тях не им е това работата), тя къде го снимала и т. н. за тях е достатъчно някой да се легитимира и да застане с истинските си данни зад твърдението че е автор. По този начин те ще се застраховат от други претенции за авторство.

Ако един човек не е готов да застане с личните си данни и да каже да аз съм този и този и декларирам че съм автор и желаят това да бъде свалено за какво говорим....

Явно още сте малки и не сте чели закони, собственост, авторско право и др. Сайта при всички положения е регистриран оператор на лични данни и те имат право да изискват и съхраняват такива.

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 34d818cfdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   То верно, че станалото станало, ама защо просто не го изпрати на твоите хора без да го качваш за всеобщо гледане? ! Според мен трябва да се обърнеш към човекът, който го е откраднал, с лично съобщение. Ако откаже, няма начин да го премахнеш, просто ни остави да се наслаждаваме на клипа. Ако става въпрос за сайта, който си мисля, няма проблем. Сред хилядите клипчета, гледаш едно и точно след 20 минути го забравяш...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 428f353619
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Изискването за легитимация не е кражба! Те не ти крадат документа или данните а искат да се легитимираш да докажеш с твоята лична карта, че участващият в клипа си ти, да сравнят снимките. За да са сигурни, че снимката която им пращаш е твоя затова ти искат копие от личната карта.
Разбира се не си длъжна да им пращаш копие. Но след като имаш изисквания към тях да сторят някакво действие, те имат също изисквания. Не виждам къде са некоректни? Как са се опитали да крадат? Нито са некоректни нито крадци засега.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 6bac5f532a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ами ако на клипа не се вижда лицето за какво им е лична карта? Примерно? Май нещо лъжат тези, а... вече искат лични данни навсякъде, и в сайтовете за пазаруване дори, а как могат да ти лепнат някой заем с това и да те измамят.. хаха

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 8fc6b43d74
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   От авторката:
За щастие изтриха клипа...
:)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a369f8fafd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Към номер 5 и номер 3. От сайта нямат право да искат личните данни на автора/ката. Най-малкото трябва да са регистрирани като администартори на лични данни по Закона за личните данни. Така ще гарантират, че данните няма да бъдат използвани за дейности, странични от тези на фирмата-собственик.
По случая може да бъде направено друго-нека автора/ката да се обърне към адвокат. След изпращането на препис от искова молба за започване на съдебно дело по въпросният случай в офиса на сайта съм сигурен, че нещата ще придобият обратен ефект, защото е публична тайна, че тези сайтове съдържат произведения, които са обекти на авторското право.

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 59066c10a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Във всички сайтове за видеосподеляне съществува опция само ти да имаш или само ти и приятелите ти да имате достъп до даден качен от теб видеоклип.
Докато този клип не напусне сайтът по закон няма за какво да ги съдиш... А дори и да го качат и в други сайтове пак е слаб шансът да стане нещо. Ще изхарчиш хиляди за няколко годишно дело и АКО спечелиш само и единствено ще изтрият клипа, без обезщетение.
Ти си си виновна.
Обаче това с личната карта е голяма глупост, недей да го правиш.

Обаче аз сега ти предлагам да помолиш някой приятел, който разбира от компютри и 'хакерстване' (или някой приятел полицай) да проучи човекът качил твоят клип и да видиш какви са му слабите места или да научиш адресът му и да пратиш хора да си "поговорят с него".
Но първо човешки го помоли да свали клипът ти.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 5318616b85
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Боже, божеее... Каква е тая звездна мания? И сега - край, видяха те и само за тебе си мислят и само тебе сънуват. Не се излагай, моля те.

Много ми е интересно какво е това потресаващо зрелище, което те кара да се червиш и посиняваш, защото от непознати хора те е срам, а от роднините - ни най-малко??? Знам, че няма разумен отговор на този въпрос.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 5318616b85
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   А тези, които разправят, че е незаконно да ти иска някой лична карта - защо не се гръмнете? Как мислиш, че се допускат външни посетители в училища, общежития, хотели, посолства и прочие. Личната карта за това е КАРТА - съдържа минимум необходими данни, които все едно на челото ти ги пише.

Стига сте се крили като мишки - та нали ако някой тръгне да ви изнасилва, убива - най-малкото картата ви ще му е нужна. В същото време ако някой реши да се докопа до тези данни - става точно за 5 минути.

Чули-недочули и "Хайде да се спасяваме! ". Бягайте в гората за по-сигурно, ако искате.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 9ce83e2617
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Дайте линк към видеото. Искам и аз да я видя. Сигурно е много сладка, щом са я гледали хиляди хора за няколко минути.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker