Една доста тъжна истоия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Една доста тъжна истоия
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 2258 пъти
Нека ви я разкажа накратко. който иска да чете докрай. В една от напоследък ледено студените вечери бързах, премръзнала, с единственото желание да се свия на топло у дома. На улицата до един вход седеше сгушена жена с три кучета, налягали в краката й.

Не, тя не просеше, просто си седеше. Подминах я, а после изведнъж нещо ме накара да се върна. Заговорихме и тя ми разказа за трагичната си съдба и за това, как се е оказала сама и без покрив над главата си.

Една тъжна човешка история, но тя се усмихваше. Сините й очи оставаха сухи, не се оплакваше, не хленчеше, просто разказваше. Социалните не й отпускали помощ, въпреки че имала право на това. Отвреме-навреме преспивала под един навес в един от близките дворове, където собственикът й вземал по 1 лев за всяко куче. Значи дава 3 лв. само за верните и единствени приятели. Оставих й пари и бързо се прибрах на топло.

Загриза ме съвестта и снощи отново минах оттам. Този път й бях купила хляб и пак оставих малко пари. Прие и хляба и парите достойно и с благодарност. Сбогувах се набързо. Вече знаех историята й.

Както и да е. Ще наминавам и ако пак е там, ще оставям по нещо. Чувствам се безпомощна да направя нещо повече за тази жена.
В България има много бедни и бездомни мъченици. У нас хора и животни гладуват и живеят на улицата при еднакво жестоки условия.
От Брюксел седнали да ни критикуват за положението циганите, а грижа ли го е някой за българите?

Тази жена не е единичен случай.
Не се рекламирам колко съм добричка и състрадателна, просто ме боли за тези българи и ако щете, за животните също.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 4d7b0d5cce
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Странно, че такава история стои без коментар, но всъщност - какво ли е странното? Не се пише за някаква любовна драма или мръсни оргии, ще кажа само едно - ето кой остава с теб в НАИСТИНА тежките ти мигове, когато всъщност дори няма какво да ти дотежи, защото нямаш нищо, но тази жена със сигурност има много - любов и вярност.

Държавата няма смисъл да я коментирам, загубена работа.
Браво момиче, че помагаш, ако имаше повече хора като теб - страхотно щеше да е. Не ми се ще да звучи като заповед, но ако можеш намери работа на жената, прочети из и-нет за институции закрилящи жената, има някои такива агенции-домове, които за един месец осигуряват подслон и храна, сигурно и животните ще приберат.
Тъжна история, но.. така сме устроени като нация.

Усмихвам ти се, и ти желая сили, за да намериш начин да помогнеш, а вярвай - животът ще ти се отплати много!!!
Късмет от сърце ти желая, и на теб, а още повече на онази жена.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 136dc78189
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На мен също ми се свива сърцето като видя възрастен просещ човечец или ровещ в кофите за боклук бездомник и знаеш ли срам ме е, че не мога да му помогна освен с някви мизерни парици... За жалост нашата помощ е безполезна. Чудя се обаче как може да има толкова бездушни хора в тая държава.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ebbae0e185
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Много лошо, просто нямам какво да кажа. Поставени сме в дейтвителност, където много хора живеят в своеобразни трагедии, спретнати от живота и подклаждани от политическото безхаберие и апатията на обществото ни.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 7d272dd4b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Добра и благородна постъпка! Имах нужда да науча, че все още съществуват добри хора като теб :)

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 3abb851d7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От твоя страна наистина не можеш да направиш нещо кой знае колко повече от това, евала че изобщо си помогнала на жената по някакъв начин. Живота е суров към някои хора, жалко че държавата не помага повече. За жалост има много такива хора, имало е и ще има.

Samokoveca

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 29c789da1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Тъжна, наистина. Браво ма теб, че си помогнала, че имаш
желание да помагаш. Имаш добро сърце. Бъди си все така
добра.

И на мен ми се свива сърцето, от подобни гледки. Ужасно
е, че се допуска от държава, общество, други хора, хора да стигнат до там. Но ужасно е и безразличието към подобни проблеми. Ужасно е, че на човек не пука за човека. Ужасно е, че ние хората губим човечността си. Ужасно е, това ненужно страдание, дето се шири по света.
Ужасно е, че голяма част от обществото, е безсърдечно, и няма милост. Ужасно е че добротата е малко. Но е и надежда, че още я има, колкото и малко да е, винаги ще има и добри хора.

Не знам, дали е правилно да виним другите хора, за жестокостта на времето в което живеем. Защото всеки гледа само себе си, всеки се опитва да оцелее. Обаче, не това не ни пречи да бъдем добри, да имаме добродетели, добротата не е слабост, а проява на силната и свободна воля.


~winterfire~

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 5df61dd4d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз мисля обратното на повечето коментари. Тези хора ако искат могат, но май не искат, защо са в града?
Аз например на село имам една празна къща с двор, от дядо ми, страхувам се от това ромите да не ми я разбият. С удоволствие бих дал къщата временно на човек който иска да се грижи за нея, без наем аз също нямам как да му платя, така и двамата ще сме си от полза. Този човек живеещ там може да ползва двора от 2 декара да си сее зеленчуци, дори да ги продава, защо да не помага на бабите в селото срещу заплащане. Само, че желаещи няма. Знам не съм единствения който би бил съгласен да си даде селската къща срещу пазене има много такива в държавата. Мисля, че всъщност тези бездомни и просещи хора, просто ги мързи като чуят, че трябва да си посеят зеленчуците и трябва да се отнасят добре с бабите за да им плащат. Така май е по-лесно седиш казваш животът е гаден и ти пускат в шепата монети и хляб.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 396249055f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   МНОГО МИЛА ПОСТЪПКА! Аз съм едва на 13 години, но с някой от съученичките ми още във втори клас, си направихме клуб, казваше се Лапичка. Изнамирахме стари сувенирчета, купувахме манисти и ги правехме на гримни и ги продавахме на друите си съученици, и така събрахме около 30 лв и когато намерим някое кученце му купуваме кремвирчета и др подобни неща, много пъти сме раздавали кученца след като се грижим за тях около 1-2 месеца. Не сме поагали само на животни, до магазина седеше една жена, беше около 70 годишна, навън беше студено, а тя беше облечена с рокля, беше и студено. Тя продаваше ластици, продаваше ги много евтино, за да може да събере дори малко пари за хляб. Аз и една моя съученичка отидохме до нея и и дадохме малко пари, казахме й че нейскаме ластици, но тя въпреки това ни даде. Зарадва се на парите и влезе в магазина, аз и приятелката ми се върнахме и оставихме ластиците който ни даде, оставихме и още пари. Слязохме по стълбите и се скрихме зад ъгъла, тя излеле от магазина видя ластицте и парте и се огледа за нас, на следващия ден тя пак беше там, видя ни и ни благодари, а не пак и оставихме 2 лв. Незнам какво е станало с нея, не съм я виждала от 2 години.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: f64ae44390
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Браво бе човеко, то ти си човека, на Ницше.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 29 дни
hash: b9743e7bdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И аз бих постъпила като 7

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker