Чувствам се като нищожество - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Чувствам се като нищожество
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 3896 пъти
Здравейте!
Намирам се в страшно състояние на духа. Никога не съм се чувствала така, хора. Не мога повече.
Чувствам, че не струвам нищо, че нямам никакъв талант, че съм некадърна, неспособна и т. н.
А само да ме бяхте видели преди! Пишех поезия, пеех, бях слънчева, жизнерадостна, упоена от истински смислените и красиви неща в живота.
Сега ме няма.
И искам да умра.

А, забравих. На 25 години съм. Занимавам се с преподаване. Редактирам книги. Това правя. Сами се досещате, че нямам усещането, че струвам за тези длъжности, нали?

На какво ще науча децата? На какво?
Та, аз искам да се самоубия!!!!
Защо да живее нищожество като мен?
Изостави ме човекът, когото обичах. Много. МНОГО.
Още го обичам.

Не издържам на този емоционален ад.
Започва да се отразява и на здравето ми.
Имам чувството, че и околните ме смятат за нищонеструваща и ми се подиграват, явно дори.
Е, няма смисъл.

Никога няма да бъда предишната. Няма и помен от слънчевия човек.
Не искам повече.
Това беше.
Прости ми, мамо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 460a2488a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз бях така... когато се влюбиш отново ще се върне смисълът на живота ти и радоста, която сега е няма...
Докато не открих, любовта се чувствах по същия начин...

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: a8db4facee
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Историята и болката с която пишеш, ме разчувства много.
Не си нищожество, не се подценавай :) Ти си поредната добра душа, която не е намерила мястото си в света. Но я не се отчайвай, че за какво да се предаваш, живота не е ли пред, пред теб е. Разбирам те, на ясно съм какво е да изгубиш своя смисъл, и всеки ден, да се гаси басно твоя вътрешен пламък.

Знаеш ли от какво се нуждaеш, от някой който да те оцени, но преди този някой, опитай да се оцениш и ти. Заслужаваш повече, от колкото си получила досега. И смятам, че на теб ти се живее, усеща се от думите ти. Живее ти се, но точно сега си много помрачена. Хей, не бива да тъжиш, ако изгубиш нещо, времето ще те отведе към друго, което отново да възвърне щастието за теб :)

Да, така е, не лесно да мислиш положително, ако когато погледнеш около ти, не виждаш никой който да го е грижа за теб. А пък да слагаш болката си на чуждото сърце, за теб ще бъде сигурно непростимо. Все от някъде се започва, дали ще е днес, или утре, просто опитай нещо ново и различно. Излез един ден поне, и бъди където не си била, прави каквото не си правила. Имаш толкова причини да живееш, дори за самия живот :)

Изоставил те е, казваш, ами той не бил човекът за теб. Ако те е обичал, е щял да бъде до теб и да ти помога, да те спасява от тежките моменти. А го няма, обичаш го, но той не заслужава чувствата ти, не ги заслужава. Едва ли само той ти е в мислите, имаш и други належащи проблеми, които измъчват съзнанието ти. Но се сещаш за него, защото той е бил светлината за теб, той е бил това което те е правило силна. За теб всичко е било истинско.

Права си няма да бъдеш никога предишната, но можеш да бъдеш по-добре от предишното си аз :) Повярвай ми. Само се успокой, понякога е най-добре да кажеш стига болка, и отначало малко насила да се съвземеш. Докато влезеш отново в ритъм. Той надали е бил единствения, дай възможност и на друг. Позволи си да се влюбиш отново, и този път да бъдеш по-щастлива. Любовта лекува душата.


~winterfire~

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: be7acc59ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз пък като че ли досега съм живяла в дълбок сън, не знам, но от няколко месеца не намирам смисъл в това, което правя-учене, работа. Правя го, защото така трябва, а не защото го искам. :(

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: afd4320e52
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Извини ме, ако ще прозвуча грубо, не целя да те обидя или подигравам с чувствата ти.

Според мен е глупаво и незряло да се отъждествяваш с един-единствен човек, когото обичаш и който по една или друга причина не е с теб. На кого не му се е случвало да страда от любов? Няма такъв човек! И какво-ако всеки се самоубива, кой ще остане да живее?
Та ти си на 25 години. Не загърбвай живота от сега. Помисли колко хора има, които страдат повече от теб? Повтарай си, че всяко зло е за добро, научи се да обичаш всяко малко нещо, което те заобикаля. Работиш с деца- насочи към тях цялата си енергия и ще ти мине. Рано или късно. Както се казва:"Боли, боли, колко да боли".

За финал ще добавя нещо, което прочетох някъде и ми се струва подходящо: Един човек плачел, че няма пари за обувки, докато не видял човек без крака.
Кураж и не се самонавивай-човек като опре дъното, единствения му изход е нагоре.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: f4b64edcb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Не зная за кой път го пиша, но winterfire има право. На тебе ти трябва човек, които да те оцени и да е до теб. Не се отчайваи. По това, което си написала виждам, че си учена и способна жена, така че и ти сама се сещаш, че просто си попаднала в период на депресия. Не оставяй това състояние да те погълне. Застани пред огледалото и изброи всичко хубаво в себе си. Гримирай се, направи си нова прическа и излез макар и безцелно. Виж се с някои стар познат с които не си контактувала отдавна. Посмейте се заедно. Направи нещо различно в деня си. Нещо макар и лудо, което да те изкара от коловоза в който се намираш. Аз ти стискам палци, но виждам че имаш силен характер и вярвам, че ще се справиш. сладкишче

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 5b71c8df58
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Не си нищожество! Няма такова нещо! Виждам, че си умна и талантлива жена. Явно това, че любимия човек те е изоставил, те е наранило и те е накавало да мислиш такива лоши неща за себе си. На 25 си, животът е пред теб. Нуждаеш се от човек, който да те оцени и да те обича. Всеки има нужда от обич, а мисълта да се живее без такава е разрушителна.
Дай шанс на някой друг, който може да те обича истински и да те подкрепя в трудните моменти.
Шом онзи те е изоставил, значи не е за теб и не заслужава чувствата ти!
Животът е борба и ти трябва да се бориш. Не се отказвай, ще имаш още много радостни моменти. Всяко зло за добро.

AC/DC

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: b7f6c65d9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако не се научите да живеете сама със себе си и заради себе си, не можете да бъдете благодарна от живота. Благодарете на ГОСПОД, че ви е създал и че участвате във вълшебната космическа игра, заедно със него. И най глупавият човек знае да живее на готово, когато само получава, получава, Но когато е необходимо сам да ръководи нещата и преди всичко себе си, започва да хленчи. Мисълта за самоубийство е най долната и греховна мисъл, която може да се върти във главата на даден човек. Това което пишете е срамно за човек, които се намира на прага на живота, а днешната реалност предлага огромни възможности. Но докато не се запознаете със своята духовна, космическа същност и че смисълът на живота е само във получаването, ще си останете само със хленченето.
ВИНАГИ Е ПО ДОБРЕ ДА СЕ БОРИШ, ОТКОЛКОТО ДА ХЛЕНЧИШ. На повечето хора се случва да падат, разумният и силният, намират начин да се изправят. Слабите загиват. От Вас зависи, на коя страна ще застанете. Петров - Натуропат.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: bb4dc8bfab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   A:" Изостави ме човекът, когото обичах. Много. МНОГО.
Още го обичам. "
Всъщност е обратното, ти си изоставила, човека, който те обича най-много на този свят, повече от всеки и всичко друго... теб самата. Ти си човека, който трябва да се обича най много и това е, което трябва да научиш децата, да ги научиш, да се обичат.
Лола

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: a0c90b28a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Благодаря, че споделихте мнение с мен. На всички благодаря. Но трябва да кажа, че не само изоставянето на приятеля ми оказва влияние на това как се чувствам. Установих, че съм много неуверен човек. Ама представа си нямате колко. Изобщо не си вярвам. И това е било винаги. И сега не зная как да го преодолея.
Авторката

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker