Защо намразих роднната си страна. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо намразих роднната си страна.
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 2707 пъти
Обичом си родината, но не и държавата си. България е най-бедната в целия ЕС, зад северната ни съседка дори. Въпреки това на повечето хора държавата им допада, щастливи и доволни се чувстват. А човек които не иска нищо, нищо не получава. Да така е, нормалните хора избягаха, останахме ние дегенератите.

Какво стана, ше ви кажа, защо я намразих милата ми България. Първо майка ми с висше се принуди да работи в един завод, няма да кажа кой, нали ше е реклама, та там и взеха здравенцето. Прекара 9 операции на ръцете и 3 на гръбнака. За благодарност от 35 годишния трудов стаж, в полза на България, пенсията й е 124 лева. Как се живее с тези пари на месец, а кажете де. Изпуска чаши, трудно става, едвам върви, а държавата ни милата дава цели 124 лева на месец, с които трябва да се плаща всичко и да се яде. Кажете това не е ли геноцид, ама честно.

Значи аз ако не се оженя, а се разболея за сметка на това и то много, ще ми хвърлят в лицето 124 лева. То с тия пари не мога, даже да се обеся бе хора. Въжето е по-скъпо, а за пистолет трябва с години да спестявам.

Останах без работа. Отивам в бюро по труда и там служителката ме гледа, се едно съм и изял таратора с вилица. Просто една груба, вика, крещи, имам чувството че съм и много длъжен. Преди това ми заяви, че нямало смисъл и работа няма, да си ходя, не бях решил и въпреки нея се регистрирах. Това е то държавата, тоя мила женица, която ми казва, че не е длъжна да ми търси работа, да се махам. Друго и то доста по-страшно.

Една вечер щях да умра, нещо от гърлото, просто се задушавам и не дишах над минута и нещо, плюех кръв, абе ужас. Отивам после в болница, там докторката, като видя че не съм в системата, нормално нали съм без работа ми искаше 30 лева. Аз нямах, без работа съм и тя ме изгони, като крастово куче. Казах и всичко, нали че съм щял да пукна вечерта, че трудно дишам и плюя крав, на нея не и дреме а си ме изгони. После взех на заем от 1 комшия, та отидох на часно, иначе си бях пътник, а съм млад човек на 23 и то българин. Просто докторите и всички станаха само за пари. Връзкарите успяват, може да са тъпи, но успяват, нахалните, дето само се бутат напред, бруталните, те са на мода, а нормалния човечец е в ъгала. Даже да си умен, тва нищо не значи, не че аз съм де, но в нормалните страни умните, можещите успяват, тука не е така

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: d9f9685e48
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ми с право са те изгонили. Има си спешна помощ за тая цел, защо не отиде там? Тя си е напълно безплатна. Болниците губят ужасно много, защото лекуват пациенти без осигуровки и после касата не им превежда нито лев за тях. Ако си в Щатите например, даже и спешна помощ няма да получиш, ако не си осигурен и ще те оставят да умреш като куче.
И стига си се оплаквал, млад човек си, хвани живота си в ръце, като смяташ, че тук не става отиди в чужбина изкарвай пари и помагай на майка си. Аман от хленчещи млади хора.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 909712488a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ето пример какви младежи отгледаха дискотеките. На 23 чака от държавата, от служителката от бюрото, от лекаря, мисли, че всички са му длъжни.
Авторе никой не ти е длъжен, стягаш се търсиш работа и това е. Майка ти защо взема 124лв сто процента съм сигурен, че тази пенсия е по болест не по възраст. Пенсиите по болест се изчисляват според процент инвалидност. Ако наистина майка ти има 34 години трудов стаж на тежка длъжност няма как да има 124лв пенсия.
Преди два месеца ходих с приятел да минава телк получи 69% инвалидност, има 19 години трудов стаж като баничар и му отпуснаха 240лв пенсия и продължава да работи.
Така, че или има нещо сгрешено или през тези 34 години повечето е била в болнични /болничният не се смята за стаж/.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 9c99d004f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Можела е да го насочи въпросната лекарка.
Авторе, напълно подкрепям мнението ти. И аз мисля като теб.
Тук всичко е наопаки. Всички са надути. Линейките и пожарните идват след половин час, полицаите спят. Кво да говорим повече?
На никой не му се занимава, никой не ги интересува. Нямам думи да опиша нахалството и безхаберието на повечето ни сънародници.
Дано се оправиш в чужбина, защото тук след време ни чака адския глад! Виждаш как е... няма работа... навсякъде искат пари. Тока увеличават хаха. То пари няма, тока ще ми увеличават. Егати ненормалната държава. Разбирам заплатите да бяха заплати и тогава да увеличават каквото си искат, ама да не можеш да си набавиш това, от което имаш нужда за да спестиш пари за еди кое си.. примерно за тока. Е извинете, ама това вече е извратено! Хората си играят с нас.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 6cb381e53c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Оф престанете всички да се оплаквате... като не ви харесва махайте се и това е... Все чакате някой нещо наготово да ви свърши, а не се вземате сами в ръце.. мотивация никаква. БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА!!!! Какво лекарката да не ти е длъжна, тя ако приемаше всеки за без пари, всеки щеше да се прави на болен и да минава тънко, и никой нямаше да плаща осигоровки... и тя е на работа, и тя взима пари.. 30лв. нямал.... БОЖЕЕЕЕЕ... Ти на 23 ако не можеш да си намериш работа не те виждам а 50... Като те гледам си от тези, които искат нищо да не правят, а да валят милиони, не става така... Прав си за много неща държавата е крива, и как забога се живее с 270лв. минимална заплата, но да обвиняваш всички, за твойте проблеми, не може... Стегни се момче, млад си, сега ако не работиш кога???

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: a261682ce6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Напълно те разбирам! Преди време бях толкова влюбена в България. Родината е прекрасна, държавата ужасна! В последните 2 години пътувам често до Англия. Отначало не можех да свикна с нея, но с времето тя започна да ми допада, дори твърде много. Хората тук са ведри, отзивчиви, мили. Университетите работят в полза на студента, изкарваш хубави пари, позволяваш си неща, които в България са лукс за средната класа ( ако има такава въобще). Така се случи, че в един от престоите ми тук, получих здравословни проблеми. Извика се линейка, която дойде за отрицателно време. За 2 минути ми направиха всички изследвания, бяха мили, питаха ме постоянно как съм. Закараха ме до болницата, от там ме прегледа лекар - 1 час. Не ми взеха никви пари, хапчетата, които ми изписаха ми ги дадоха безплатно - подписваш обещание, че ще ги платиш в 7-дневен срок. Бях възхитена от отношението им. В България бъхтиш като вол, с висше образование, за да ти връчват някакви мизерни 300-400 лева.. това е просто подигравка с човечеството.

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 8e28cf3514
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Аз живея в Ню Йорк и работя на две работи, нямам никакво свободно време.. по цял ден съм на бързи обороти и пак не се оплаквам.. в България хубавото е че си почивате много повече отколкото работите, а аз се скъсвам да работя за едни кирливи $1200.. Не знам защо се оплаквате като имате такава свобода? Бедните хора в Ню Йорк са бедни , защото ги мързи, а не защото няма работа.. А в България е обратнато мързеливците изкарват повече отколкото нормалните..

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 44a864f54f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Покажете малко съчувствие бе хора... Човека си е прав...
България е прекрасна държава с хубава природа и с велика
история... Няма какво да му пишете, че трябва да си намери работа и да се стегне. Дори и това не е достатъчно да си намериш работа в България... Тука са супер нищожни заплатите и тези, , управляващите, , само ни крадат...
това всеки мами другия, вместо да му помага...
Заради това, като стана по-голям ще заминавам, защото в България нямам никакъв шанс за развитие....

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 5d89b3401c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Еми тогава как има хора (българи), които имат добър занаят, учили са, ама наистина и качествено, когато е трябвало да учат и изкарват добри пари с честен труд (тука в България), независимо коя партия е на власт и. т. н. - ей това искам да ми обясните точно вие, дето все държавта за всичко ви е крива.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: ab2d64fc26
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Е, всичко това го нямаше преди 30 години. А тези, които унищожиха социалните правдини днес си прикачат званието БСП. И се пишат комуняги! Така-с един куршум два заека-мразят ги защото са комуняги, мразят ги защото нямат комунистическа идеология; обичат ги защото са защитници уж на старите социалните функции, обичат ги защото не се придържат към тях. Резултатът е налице. Всички заблудени са след тях. Няма кой да спаси света. А беше подреден съвсем просто. Един чувал, един държавен бюджет. Няма гладни, няма умиращи (агонизиращи) без лекарска помощ, няма безработни, без жилище. Сега те наказват, защото нямаш пари и ти лепват актове и глоби на скъсаната риза. Е, всичко това наистина го нямаше преди... Но сценарият заложен от облечените уж в комунистически кожи през1989г. се осъществи!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: de7d55e126
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   АУУУУУУ пак ревнахте за управляващите... тс тс тс тс тс...
Еми стегнете се, кво искате тъпия социализъм да се върне, че да може пак държавата да хрантути всеки плужак. Да има кой да ви дундурка и да ви гощава срещу минимални или измислени усилия.. А вие всеки път, когато докарат пресни портокали и да си правите парти на опашката... ауууууууу тс тс тс.
Аре стига сте мрънкали! Аре оставете тея партии, то преди, то сега, то след незнам си кога.. Ми хайде вече всеки да се вземе в ръце, да се стегне, да оправи себе си и да престане да се оправдава, че държавата му била крива, че не го хрантутила вече..

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 89afd1ac9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Държавата не е хрантутила никой, тъй като е било задължение да работиш. Никой не е давал помощи на хора, които лежат под сенчесто дърво с една сламчица в уста! Такива хора се преследваха до дупка! Тия, които трупат печалби на гърба на хората, те са хрантутници. Сега е времето на мързелите. Това са факти от времето на социализма, за които трябва да се знае. Автора го подкрепям и разбирам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker