Казват ми, че имам нереалистични очаквания - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (122777)
 Любов и изневяра (30155)
 Секс и интимност (14525)
 Тинейджърски (21994)
 Семейство (6598)
 Здраве (9692)
 Спорт и красота (4744)
 На работното място (3261)
 Образование (7376)
 В чужбина (1673)
 Наркотици и алкохол (1125)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1755)
 Други (18925)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Казват ми, че имам нереалистични очаквания
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 2562 пъти
Здравейте... моят "проблем", който хората виждат е прекелно огромната ми амбициозност, която наистина в момента не почива на никакви постижения.

Знаете как живеем, много трудни времена, имам болни роднини, които умират от безпаричие. Аз съм си обещал и съм се заклел, че ще направя всичко възможно моето семейство, когато имам такова да не живее така. Да, имам амбиция за власт, за пари, но не го правя от егоистична гледна точка, искам да мога да помагам на другите, искам близките ми да живеят добре, искам да имам възможността да правя добри неща с тези пари.

Сега в момента с който човек започна да се разправям за пари, като му кажа вижданията си ми казват - "Ти не гледаш реално на нещата, каквото стане, стане". Викам, чакай малко бе, животът е какъвто си го напрвиш, а не каквото стане, аз имам амбициите, да, много са далечни, но аз няма да се откажа докато не ги постигна. Ако ги нямам, ако не вярвам, че един ден ще живея добре, ако не вярвам, че ще мога да отгледам децата си по начина, който всяко невинно дете заслужава, по-хубаво да се самоубия, защото за мен това е смисъла на живота - да постигна нещо.

Разбирам, че има хора в неравностойно положение, хора с умиращи деца, които нямат пари за операция и лекари, искам да съм от хората, които могат да окажат помощ на такива хора - искам да мога от собствените си много пари да мога да им дам надежда, шанс в този живот. Аз ИСТИНСКИ вярвам, че ще успея, убеден съм вътрешно, че точно това което искам ще стане, понякога съм толкова убеден, че в спор ревностно си защитавам амбициите и идеите. Но хората ми казват нещо, което може би е вярно - "Ако тези неща не се осъществят, ще бъдеш

съсипан, за това по-добре имай реалистични очаквания". Реалистични очаквания... че няма да имам пари и че ще умра гладен и болен, това ли са реалистичните?!?! Не, мерси! Ако не опитам няма за какво да живея... за мен това е най-важното - възможността децата ми, жена ми, роднините ми и други хора на които мога да помогна да имат възможност и шанс, който никой не им дава. Не бях такъв... бях безразличен за парите като по-малък, но съм виждал хора да умират от недостигащи смешни пари, а това е ужасно тъжно и искам да го избегна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 6812496225
гласове:
1 2 3 4 5
  (302620 гласа)

1.   Браво, браво. Вярвай и ще се случи. Може да си сигурен. При мен стана!!!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 22da21d2d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (249408 гласа)

2.   Много си прав! И аз мисля като теб, че човек трябва да се бори и да следва мечтите си. Но за съжаление, тези мечти и цели в България са трудно осъществими. На мен гледат по същия начин, когато кажа, че мисля да се махам и да уча в чужбина. Всички са песимисти. Но ти не се оставяй такива хора, неуверени в себе си (в повечето случаи) да оказват влияние върху решенията ти! Смело напред :)

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 61b5d6d23e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220497 гласа)

3.   За жалост много хора, вместо да ти помагат и да те подкрепят, гледат да те дърпат надолу. На-лесно е първата реакция да е "Това няма да стане". Аз също вярвам, че когато човек желае нещо, работи и вярва в това, което прави, успява. Рано или късно.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 26a05233bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм на 17, момче и съм в същото положение като теб. Живея бедно и съм същия оптимист като теб. И знам, че ще постигна, каквото искам. Вярвам, че един ден ще получим, каквото желаем. :)

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 3bdcc3599a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Браво, продължавай така и неправи невъзможното.

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 4591e0bdb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Колко пъти са ми казвали и на мен същото, колко пъти са ми казвали, че съм болна оптимиска.... толкова много, че накрая ми писна. Предпочитам милиарди пъти да имам нереалистични очаквания, да после може да си разочарован, но по - добре да вярваш в нещо, а не от самото начало да си казваш, че не можеш. Ако мислиш, че не можеш значи няма да опитваш, аз се гордея с това, че поне съм опитала, може не винаги да съм постигала желаното, но поне съм се борила за това което искам и някой ден ще успее, всичко става с търпение. Сега когато постигнах някои от нещата, които се бях зарекла да направя никой не ми казва е ама ти искаше и успя, но все ще се намери кой да ти каже ами да аз като ти казвах... българи, песимисти по природа, колкото и да казват, че сас реалисти си остават черногледи хора!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: ed3c0ae969
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз съм младо момиче, мислещо точно като теб. И всичко това искам да постигна в България.
"За добро или за лошо - българи сме ние! "

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: a953574c8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Изобщо не ги слушай. Препоръчвам ти също така да не разправяш за плановете и мечтите си на хора, за които си наясно, че няма да те разберат. Какво значи "нереалистични"? Реалността си я правим ние. Ако решиш, че нещо не е реално, ами няма да бъде. От друга страна, ако решиш твърдо, че ще постигнеш нещо, ще успееш, дори и след провали, дори и да не е толкова бързо. Като си помисля колко често по-възрастни и по-опитни хора от нас ни предупреждават да не мечтаем, да не искаме "твърде много". Защо? Защото повечето хора преди нас не са успяли да направят еди-какво си. Е, и? Това, че някой друг не е успял, каква е логическата връзка, че и аз няма да успея? Всеки човек е различен. Ако хората са смятали така, човечеството нямаше да напредва. Успех, не обръщай внимание на нещастниците! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker