Нов лаптоп - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Нов лаптоп
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 3220 пъти
И имам въпроси, на които няма кой да ми отговори. Надявам се, че тук ще има. Моделът е HP ProBook 4530s.

Искам да попитам за режима на батерията, тъй като не се маха в случая. Работя по 14-15 часа на него. Досега не съм работила на батерия и едва ли ще ми се наложи и искам да и "спестя живота", както се казва. Въпросът е как? И другото, което е как ще ме посъветвате да изключвам лаптопа в този случай- shut down, stand by, lock, log off, hibernate, sleep? Както виждате не съм съвсем на "ти" с новите технологии и ще се надявам някои да ми изясни тези въпроси, ако може по-подробно да ми обясни относно батерията и начините на изключване.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 9cb88c74e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Най-просто казано. Като го ползваш у вас или където имаш достъп до електричество - махаш батерията и директно от мрежата го захранваш.
Гасиш си го чрез shut down и така.
Специално за батерията можеш да попиташ в магазините, където поне би трябвало да могат да ти обяснят.

*Syndrome

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: e5dfdd8823
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според зависи под каква операционна с-ма точно ще работи, трябва да настроиш зареждането на батерията да стига до 70-80% от капацитета и.
Така или иначе когато батерията си замине, най-вероятно и на самия лаптоп ще му е дошло времето.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 6d86903fc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ок, ще го изключвам от shut down. А относно номер 1-там е въпросът, че не се маха батерията. Номер 2 и аз се чудих за тези проценти, когато преглеждах настройките. Там има и опции за някакви часове, но не разбрах много. В крайна сметка за това ще звънна на сервиза. Малко ме беше срам да не ми се смеят, но ще го преживея:)И също се чудих като го изключвам от контакта да го изключвам ли също?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 6c384d1af9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не може да не се маха батериятя, освен ако не е детски лаптоп

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 8ff8f4a042
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   До колкото зная, при някои батерии не е лошо да се хаби и презарежда.... въпреки че не зная дали е смислено. Когато батерията е заредена, машината се захранва директно, което означава, че не би трябвало да се вреди на батерията, но от друга страна загряването не е полезно. Моят приятел си махал батерията, а тя вече му здава багажа. Не съм съгласна, че когато си заминела тя, било време и на лаптопа. Ако някой е маняк на тема модерни машини със скапани екрани, каквито са сега(не всички), си е за него.
По въпроса с изключването. При shut down e нормално изключване, hibernate ти запазва всичко, което си отворила, на твърдия диск и изключва компа, когато включиш отново, ти зарежда нещата в паметта. Другите се режими, в които се хаби по-малко енергия, но машината не е изключена. При аутлогването, просто излизаш от потребителя, с който си.

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: feca60a4ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Изключваш го от Shut Down, а за батерията, ми какво да ти кажа и аз не знам кое е по правилно хем горе -долу разбирам от компютри... Моята батерия винаги си стои в лаптопа, никога не я махам, . Препоръчвам ти да оставиш батерията в лаптопа но през 1-2 месеца да я вадиш за 1 ден. Каквото и да правиш батерията ще се изхаби след 3-4 години.
Имам лаптоп на 4 год и батерията вече издържа по 10-15 мин, но не е болка за умиране тъй като си го полвзвам само вкъщи. Други ми лаптоп е на 2 год и половина, но държи 1 час и 50 мин...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: dddcc205cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Авторке, освен ако не е на Епъл, а ти си писала, че е НР, батерията със сигурност се маха. Разгледай внимателно.

Ако го ползваш само на контакт, наистина както каза Syndrome махни батерията и го ползвай само на ел. мрежа. Така пазиш живота на батерията. Имай предвид обаче, че като махнеш батерията, в момента в който го изключиш от контакта, лаптопа гасне! На мен 1-2 пъти ми се случи така да се прецакам, щото по навик си мисля "то е лаптоп, и да му дръпна щепсела, нищо му няма".

Зa начините на изключване - най-добре или shut down или hibernate. Аз лично ползвам hibernate, защото тогава няма нужда да затварям всички програми и после да ги отварям пак - при следващото пускане намираш всичко отворено както си го оставил.

Sleep и Stand by е едно и също, тогава лаптопът не е напълно изключен от захранването, а е в режим на пестене на енергия. Предимството е, че "спирането" става за около 1-2 секунди, което е много по-бързо отколкото при shut down и hibernate, но недостатъкът е, че продължава да харчи малко ток. Ако е на батерия, може да издържи така около седмица. Ако обаче си махнала батерията, тогава трябва да продължиш да го държиш в контакта, в противен случай е все едно си му дръпнала щепсела докато е включен.

Другите две, които казваш - Lock и Log off - не са изобщо никакво изключване. Lock е когато мръднеш за малко от стола и не искаш друг да ти гледа по екрана, тогава го "заключваш". За да го отключиш, трябва да си въведеш паролата, която се предполага, че никой друг освен тебе не я знае. Log off е да затвориш всички твои програми и да се върнеш в началото на екрана за избор на потребител, където друг човек да може да се логне. Ако имаш само един потребител на компютъра, тази опция е безсмислена. И при Lock, и при Log off лаптопът си работи съвсем нормално, всъщност тези двете нямат нищо общо с изключване, сложени са при Shut down, Hibernate и т. н. защото не са измислили къде другаде да ги сложат.

Дали да го изключваш от контакта - както казах, зависи по какъв начин си го "спряла" преди това. Ако е Shut down или Hibernate, смело дърпай щепсела. Дори е за предпочитане, защото и при спрян лаптоп, зарядното харчи малко ток. Ако си го сложила на Sleep/Standby, тогава трябва да има някакво захранване, иначе ще изгубиш информация. Ако батерията е сложена, няма проблем да го извадиш от контакта. Ако обаче е извадена батерията, трябва да го държиш на контакт. Или сложи батерията обратно и СЛЕД това дръпни от контакта.

Това е, което мога да кажа на "разбираем" език, има още доста, но е по-техническо.

Кубрат

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 7a53bc2c5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Е много сте на Ти с лаптопите няма що.
Въпроса на автора гласи 4е батерията е вградена... ВГрадена, следователно не се маха, и зарядното е от по новите поколения, след като зареди батерията, спира подаването на ток.
Същото се отнася за най-новите модели на Сателит!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: f809421b6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Пък ти понеже си много напред, и не можеш да Google-неш един прост лаптоп и да видиш, че батерията си се сменя, както и че се продават батерии за конкретния модел.

п. с. пък да вдигаш тема на 2 години също хич не е умно.


*Syndrome

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: fd6ed83f58
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Вземи си охлаждане за лаптопа. Истината е, че нагряването основно прецаква компютрите, а в лаптопите просто няма достатъчно добра охладителна система (даже и ябълките нагряват). По този начин ще държиш температурата ниска и ще удължиш живта на компютъра.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker