Циганите в обществото ни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120988)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Циганите в обществото ни
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 5151 пъти
Здравейте на всички. Искам всеки от вас, който има желание да изрази своето мнение за циганите в 21 век, кажете всички отрицателни техни черти и всички техни положителни (ако има такива).

Моето мнение за тях като цяло е отрицателно и мисля, че всеки един от вас се сеща защо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: b03a282338
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

1.   Не слагайте всички под един знаменател, дори и радкост има и свестни...

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: c486a9d70b
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

2.   Не бива да се слагат всички под общ знаменател има много свестни сред тях, но мнозинството не са като тях. Например баща ми има много добър приятел от Червен Бряг, където са работили в чужбина, но да бъде честен някои от тях не можеш да ги познаеш и на външен вид, защото си изглеждат като нас, дори ми стана чудно като каза, че е циганин, но това ме зарадва. Също така в университета познавам едно момче от същия край, учи хубава специалност, в същото време и работи хубава работа, за да се издържа. В държанието му няма нищо "циганско", ако мога така да се изразя. Със сигурност има и други, но да кажа някоя дума и за мнозинството и лошата политика на това и предишните правителства спрямо тях. Това правителство не прави абсолютно нищо по това тези хора да проумеят, че имат и задължения, прикриват се много престъпления от тях, не се наказват. На някои може би им харесва това, защото може би искат да ги спечелят като електорат за изборите, включително и днешните. Когато стане някое противоречие между циганин и българин, веднага се намесват такива измислени организация на БХК - без значение чия е вината. Държавата не иска да създаде закони спрямо тях, да спре престъпността им. Също така не се наказват тези, които правят по много деца и не могат да ги гледат и след това или просят, проституират или ги оставят в домове, но държавата не е крава, и за това сме си виновни ние. Явно някога трябва да спрем и ние да си плащаме данъците. Нека всеко семейство прави по толкова деца, че за да може да ги гледа, а не да ги прави, заради детските надбавки и социални помощи. Но на ГЕРБ и на другите явно им изнася това.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: aff55f6bfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

3.   Искаш чертите на циганите! реших да ги сравня с нас българите познавам добре циганите знам начина им а на мислене и мога да ти бъда полезен.
Положителни-
1.Пазят си стриктно традициите за разлика от нас
2. защитават и уважават семействата си и цялото родословие за разлика от нас
3.обичат децата, не им пречи детския глъч дори от 10 деца в една стая за разлика от нас
4. Нямат кой знае какви изисквания за начина си на живот филия хляб и сол днес е достатъчно за разлика от нас
5.те могат в една стая да живеят 10 човека без баня и пак са щастливи за разлика от нас
6. Знаят как да превъзмогнат нещастията и да се чувстват доволни, щастливи за разлика от нас
7. Уважават езика си, за разлика от нас, почти няма ромче да не знае ромски, а българчета не знаещи български в чужбина многооо и т.н и т.н.
отрицателни-
1. Те крадат точно като нас знаеш ли колко българи живеят от ограбване на жилища и коли.
2. те лъжат точно като нас
3. те са мързеливи по-малко от нас Покажете ми българин дори образован изхранил 10 деца, който да поддържа финансово майка си и баща си. не е лесно да храниш поне 12 гърла всеки ден особено ако си без образование.
4. те не спазват законите точно като нас
5. Раждат на 15 по традиции !!! заради нас, всъщност сме виновни ние плащаме им помощи за децата.
6 Не се образоват на чуждия за тях език български!!!
За сега дотук друг път пак!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 24e5baa41b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   до 3 с това че обичат девата си ме разби и спрях да чета та те дори и имената не им знаят и иди виж в домовете колко са циганчета и колко българчета такива истории имам ама не ми се занимава да пиша тук

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 16d641004a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Цигани ли хахаха, добри черти, хубаво, но те ми бяха комшии и аз знам какво представляват. Изкрадоха на село бустаните на бибите и дядковците, за това тази година бустани няма да има. Крадат страшно, като скакалци са, не приемат изобщо живота на сериозно, карат го през просото. Държавата ли, тя им дава страшно много превилегии, много повече, от колкото на нас, а те не се развиват и не мърдат на хич. Просто много са зле горките. Така ги е създал господ просто, не може да им се сърдиме. На всякъде са еднакви, във всички страни, за това и културна Франция, Италия, Англия, Норвегия, Швеция, ги гонят и не им дават да се заселват в страните им. Кажете сега не е ли верно. То Европа не ги иска, не успя мистър Джон да ги интегрира, та ние ли смачканите от бедност българи. Интегрираите кучетата, кажете им да говорят, не става нали.

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: f7be28d95c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   По принцип съм съгласна с автора, но всяко общество и държава съществува, защото има закони.
Има много роми, които са се образовали, работят си и си плащат данъците, пращат децата си на училище, те никому не пречат, но самите искат да се дистанцират от циганите и от циганията.

Не може просто да живее, крадяйки, изнасилвайки и незачитайки закона.

И българите преди сме носили патури, развявали сме кървави чаршафи на първата брачна нощ, живяли сме по пещерите и сме яли мамути, но нима и днес трябва да живеем така, защото е автентично и „весело“?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 4cd0e9fa92
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Напълно съм съгласна с номер 2, държавата се съобразява с тях, защото са един много добър електорат, както и за всичко останало, казала го е много ясно. Номер 3, направо ме разби. По-големи глупости не бях чела.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: a52ca9f189
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

8.   Циганите са като раково образувание - развива се само в организми (държави), където имунната система (държавност, законност) е слаба.
Номер 5 е абсолютно прав.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 33aa305d53
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   То няма смисъл дори да се отговаря на 3. Има 1-2% от тях, които живеят нормално, останалото е..... Прекалено много позволяваме на тая паплач. Дискриминирани ли? Те са тези, които има привилегии, паразити, живеещи на нашия гръб. Възрастните хора по селата са с толкова сбръчкани лица, каквито не съм виждала само от възраст. Толкова им е "хубав" животът, а младите нагли циганя им крадат дори и малкото.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 20fe54edf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ами аз за циганите мога да кажа че излизат много умни в крайна сметка. Не учат, не работят, не се обличат, не могат да говорят НАРОЧНО, защото е лесно да си от малцинството и да имаш привилегии като помощи, безплатен ток, дрехи за децата и т. н. и т. н. Пращат един от цялата рода в Германия, той праща пари, тука вземат помощи и са много много по-добре от нас. Аз съм влизала в циганска барака и мога да ви кажа че е адски чисто, най голямото от десетте, чисти, следващото готви, другото помага на другото а майките навън боси ходят да ревът в социала. Всичко това е нарочно. Повярвайте ми ако се казвах Айше, щеше да ми е 1000-и пъти по-лесно. Да не говорим че ако някой случааайййно поиска работа държавата веднага ще я осигури а ние търсим с месеци и години и... Те са си много умни даже, ами нашите законодатели са си наврели главите в з... е, и изобщо не поглеждат към хората.
~Рамона~

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: aff55f6bfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   До № 4 от №3 "та те дори и имената не им знаят" Нима? А как, от къде всички големи роми си знаят имената, ако майките им не ги наричат по име от малки? От което следва, че майката от клипа, който си гледал е добра актриса. Хващаш се за един клип по тв и вярваш като кон с капаци. Да обичаш дете не означава да му знаеш ЕГН-то наизуст, а да го научиш от малко как според твоите разбирания да се справя в живота. Всяко 11 годишно момиче ромче знае как да върти къща /готви, пере на ръка, мете по добре и от теб/ не си го научил ти. Кое 11 годишно българче е научено на труд? Много са малко нали, дори нямат 0, 01%. Знаеш ли, че килимите в ромска къща се перат с четка и веро веднъж седмично докато в българска веднъж два пъти в година на автомивка.
За домовете, изоставените ромчета обикновено или са от разделени родители или са болни по рождение, сам знаеш, че лекарите като се роди болно дете убеждават майката "остави го, ще си имаш друго здраво", особено ако майката е бедна и необразована вярва на доктора, че щом е образован, е прав, и изоставя детето.
№ 5, 7, 8 и9 звучат като героя в оня виц "Тука няма ред бе, братче, няма ред, олеее... " то вярно, че и държавата ни изглежда като стаята във вица, ама да не познаваш някой. Да не знаеш нищо за него, освен това което ти предлага тв и да казваш само аз мразя, мразя, мразя ги.
Имало било роми крадци и изнасилвачи а българи няма така ли? Ще кажете процентното съотношение на крадци при тях е по голямо. Еми да, нормално е, в една държава процентното съотношение на крадци/измамници да идва от по-бедните по-ниско образовани съсловия. В Америка това съотношение идва от негрите.
По-умни са циганите от нас когато го осъзнаем тогава ще се интегрират. Ром завършва висше само при условие, че е платено от държавата или Европа /ромски организации и т. н/. Ром завършил висше никога не е безработен. Няма ром закупил жилище на пазарни цени защото има кой да му го даде по евтино или безплатно. Защо да сее дини като дори няма да му се скарат като си набере дини от бибите на №5.
Представата ни, нашата и тяхната, за нормален живот е различна. Ние се развиваме по избран от нас начин. Защо те трябва да приемат нашия избор за правилен? Като виждат, че не учим децата си на труд, позволяваме им да вземат за нормално смяната на 5-ти сексуален партньор още на 16 години без знанието на родител. Почти всяко 20годишно българско момиче прави пълна сексуална програма на партньора си без той да й е съпруг, не знае да си опере бикините на ръка ама го поема отвсякъде. Това за нас е нормално но.... дали е правилно????

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ed33b5174e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Те не могат да се интегрират по никакъв начин към цивилизацията. Не учат, не работят, крадат, мърсят, убиват и никой не им казва нищо(тук вина има и държавата). Само колко съм слушала за тях по телевизията-за случилото се в Катуница, побои над българи, кражби.. и нещо, което също ме беше потресло една случка в някакво село. Отишли в градината на някакъв дядо да берат каквото има и когато той се появил да ги изгони го пребили до смърт. И това, че си зарязват децата по домовете, щото видиш ли им се преебало на 11, пък не знаят какво е това презерватив. Като почнат от тинейджъри раждат по десет деца, за които получават помощи, не се женят, за да се водят самотни майки и пак да получават помощи. Не си пращат децата на училище- имаше даже репортаж, където едно община им предлага пари само и само малките циганета да ходят на училище, но кой да се съгласи. И всичко това го плащат моите родители, родителите на другите и всички работещи. Циганите са паразити. Живеят на гърба на държавата, да им дава домове, да им гледа децата и тем подобни без да си мръднат пръста. А хората, които се изучават, работят, раждат си 1-2 деца и се грижат са живота и образованието им, само се взема от тях и никой не им помага. Това честно ли е? Те НЕ СА БЪЛГАРИ. И още нещо, те защо си нямат собствена държава? Защото могат само да рушат и да консумират и затова се прикрепват към цивилизованото общество и започват да изсмукват. Ами пенсионерите, които цял живот са работили в полза на държавата и сега едва свързват двата края с мизерни пенсии, не стига дето получават по-малко от мангалите, ами по селата са им жертви. Докато циганите имат толкова права в България, тук няма да има оправия. И не само тук има цигани, но в другите държави не ги толерират така. Има си определено място за тях, където живеят в каравани и решат ли да правят мизерии няма да им се размине. А на всички моралисти, които защитават правата на горкото малцинство, като го описват едва ли не мъченическо, ще им кажа да поживеят известно време в някое село забравено от бога, където циганите са болшинство и тогава да ги защитават. Това е моето мнение, те са една мръсна сган, която Хитлер за жалост не е изтребил, докато се е занимавал с евреите.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: d01d4c0684
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Съгласен съм с номер 11! Макар да знам, че не са цвете за мирисане циганите на са нито лошо, нито добри :) Като всички хора родени на този свят.. и ние крадем и ние убиваме и лъжем и т. н...
Повечето от коментиралите със сигурност нямат даже и 1 познат от ромски произход, но въпреки това си правят труда да коментират.. ЗАЩО? В началното ми училище т. е основното имаше доста ромчета.. някои завършиха други не.. някой се ожениха млади други не.. от време на време се срещам като ходя на село с някои от тях и за разлика от българчетата ни с, коит учих в гимназията те ми се усмихват и идват при мен да ми стиснат ръката и да ме питат как съм и как е живота ми.. и аз ги питам.. някои отговарят, че нищо не правят други че работят каквото намерят, други в чужбина от вр на време.. НО да не всички са такива! Има такива за които знам, че са крали и убивали даже.. но въпреки това не съм аз човека, който може и трябва да ги съди.. нито вие! Не сте повече или по- малко от всички останали хора на този свят.. като омаловажавате и плюете по малцинствата в България се чувствате по - добри и нещо повече ли и се издигате, като нещо велико? Истинските крадци и виновници за мъката, страданията и нещастието на българският са политиците ни и са в парламента.. това е врагът на нацията! На повечето от вас не им пука за България.. не сте правили нищо с, което да помогнете да се оправи държавата.. вие сте същите, които давате подкупи на КАТ-аджиите, които купувате цигари без бандерол, същите които при първа възможност също като циганите гледате да земете нещо или без пари или на аванта или било малко по - евтино, същите които не плащат данъците си редовно, същите които не са излизали нито 1 път на протест или митинг.. не ми се правете на патриоти и родолюбци моля ви се.. опитайте се да сте по-малко лицемерни и по - малко озлобени.. не циганите окрадоха пенсиите и заплатите на народа :) както и да е това е болна тема може още доста да пиша спирам до тук..

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: aff55f6bfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Към №12 "Това честно ли е? " да ние сме си виновни. Ще ти обясня по нататък.
"те защо си нямат собствена държава? " ти от къде имаш собствена държава сам/а ли я постигна, Нееее, от прадедите ти, а сегашните роми са пристигнали тук през 11-12 век от Индия и са били приети за съжителници от твоите прадеди тъй като тогава са били полезни със своите умения по дърворезба, калайджийство и т. н а като гадатели са известни още от 3 век в Египет, когато твоите прародители ги е нямало.

Следователно щом искаш да ги хвърлиш трябва да се откажеш и от правата ти наследени от прадедите. Съжалявам но както сме наследили държава така сме я наследили и с роми, с планини, с реки и т. н. Няма как да искаш да наследиш само хубавото от прадедите си а "лошото" да не е твое. Те са Български граждани не по малко от теб за 9-10века са заслужили правото да бъдат такива независимо от това, че ти все още ги делиш. Гаранция, че твой пра родител не е чужденец нямаш, особено след турско и византийско робство и след кръстоносни походи и какви ли не още преминаващи през БГ, след продължително присъствие на руски войници и т. н.

Нито имаш право да се наречеш по пълноценен гражданин от тях, никой още не е може да прецени кое е по пълноценно. Човек сам избира, да работи и да помага на тези, който раждат повече или да ражда повече и да му помагат. Това, че ти си избрал едно от двете не те прави по важен. На една държава са й нужни хора който да внасят данъци и такива който да подновяват население. Не циганите са виновни, че европейското население застарява и са нужни повече данъкоплатци.

Дали ще се интегрират??? зависи само от нас, нашата държава макар ти и това да делиш казваш "аз съм невинен държавата виновна" а кой е държавата??? Достатъчно еврофондове наливат пари НО Нашите български учителки с цел да запазят цялостта на заплатата си не пишат отсъствия на ромчетата в училище. Инспекторите по образованието от своя страна не наказват тези учители.

Нашите полицай не задържат и не наказват крадливите, нито наказват за педофилия мъжете забременили 11годишна ромка. Нашите българи социални отпускат всички възможни помощи дори детски на майка и дете заедно и на двете т. е. жена ромка на 26год взема детски за дъщеря си на13 год, която взема детски за своята дъщеря на 1год. Нашите законотворци правят закони, който да облагодетелстват ромите. А какви са: полицаите, учителките, социалните работнички Българи. Да не говорим, че законотворците ние ги избираме.

Та до какъв извод стигаме ние сме си виновни. Ние си избираме законотворци ние защитаваме нашите роднини съседи който работят всеки ден за това ромите да са такива каквито са. Би трябвало да скочиш не срещу ромите а срещу полицаите, учителите, социалните а законотворците другия път да внимаваш като избираш. Ти им даваш на ромите възможност да живеят така и те го правят не са виновни тези който ядът баницата а тези който им я дават.

Колко ромски незаконни къщи събори бившият министър на регионалното развитие и благоустройството, че го наградихме с по висша длъжност. Хареса ни работата му като не събаряше ромски коптори и милионерски резиденции а само несебърски къщи и рибарски селища и го наградихме с по-важен пост т. е. казахме му прав си продължавай. Да, ние Българите, не някой друг. Та и те законотворците са прави щом ги подкрепяме в действията им значи ни харесват. Гласувахме ли пак за тях да ЕЕЕЕЕЕ
Защо е нужно да ходя на село да видя ограбените

възрастни българи като знам, че те винаги гласуват и са избрали това правителство, този начин на управление, следователно този начин на живот. Ако не им беше харесал начинът им на живот, щяха те и децата им да гласуват за някой, който е против облагодетелстване на ромите.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 76040556ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Много се радвам на коментарите на 11, 13 и 14. Подкрепям ви с две ръце!

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ed33b5174e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   №14 голям филантроп се извъди значи. Докато има такива като теб, които да толерират циганията, направо не ми се мисли...
"ти от къде имаш собствена държава сама ли я постигна, Нееее, от прадедите ти"- чуваш ли се? Не не съм си я постигнала сама, а прадедите ми- моите и на всички. Ами прадедите на циганите защо не са си направили държава? Защото не могат- хванат си конете с каруците и с тях на ляво на дясно. Нищо не са построили, нищо не са изградили. Щом те са българи, хан Аспарух циганин ли е бил? Нее.
"На една държава са й нужни хора който да внасят данъци и такива който да подновяват население. Не циганите са виновни, че европейското население застарява и са нужни повече данъкоплатци"- е па, ако си мислиш, че циганите са тези, които ще си платят всичките данъци към държавата, мога най-искрено да ти кажа, че дълбоко се лъжеш. Данъците на останалите отиват за циганите и стоте им деца, които един ден също ще създадат по още толкова или повече цигани, нуждаещи се някой да ги издържа, без нищо в замяна. Европейското население застарява, вярно така е. Но, защото хората мислят за в бъдеще колко деца могат да си позволят да отгледат пълноценно. циганите ги бива точно в обратно- не мислят. Един ден, ако циганите се окажат най-много какво ще стане със света? То работите не са само боклукчия, чистач и просяк. Дето се вика „Трябва и акъл”
"Нашите полицай не задържат и не наказват крадливите, нито наказват за педофилия мъжете забременили 11годишна ромка. "- мдам, само дето милата и невинна 11 годишна "ромка" най-доброволно си се чука с баткото от съседната къща без въобще да й пука за последствията.
"Нито имаш право да се наречеш по пълноценен гражданин от тях”- напротив имам. Защото аз уча, един ден ще работя, ще си плащам данъците, няма да тръсна двайсетте си деца на държавата, нито ще ходя да крада. Това ме прави по-пълноценен гражданин. Както и останалите хора(сеш' се с едно изключение). Обществото не може да се състои само от пиявици, които смучат, точно каквито са те.
№12

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: aff55f6bfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

18.   №16 Отговарям "Ами прадедите на циганите защо не са си направили държава?" защото са сключили един вид съжителство с твоите пра деди. Били са полезни с труда си ние сме им били полезни с земята си. Това е вид сделка и ти не си права да ги гониш.
"Нищо не са построили, нищо не са изградили." - ти строителна бригада без ром виждала ли си. Точно те вършат на строителите най-тежката и най-недоходоносна работа.

"Щом те са българи, хан Аспарух циганин ли е бил?" Гаранция за кръвната група на Аспарух не мога да ти дам, само чух, че родът му идвал от държави близо до Индия и той е бил тъмен с доста по-тъмна кожа. Българите са с индоевропейски произход, защото са се умешали с европейските траки. Каква е разликата между племената от Индия и тези около нея учените ще кажат. До колко кой какъв е бил мислиш, че имаш нещо общо с Аспарух ли? Не нямаш кръвта на тогавашните толкова се е размесвала за 13 века, че ти нямаш нищо общо.

"Но, защото хората мислят за в бъдеще колко деца могат да си позволят да отгледат пълноценно. циганите ги бива точно в обратно- не мислят" Защото хората искат да живеят в охолство и се мислят за прави. Същите с едно дете не мислят да имат второ за да не ми се понижи стандарта на живот. Какво точно значи пълноценно отгледано дете тези олигофренчета и к...ви в средните училища ли имаш предвид? Или тези в студентски град дето не изтрезняват. Докато ромите не им е бил никога висок стандарта и няма какво да губят. Ние ги задължаваме да не оставят децата си да умират от глад. Знаеш ли, че ако някой заплаши социалните, че ще изостави детето си, те му плащат 325лв да не го изоставя, защо да не се възползват.

"Един ден, ако циганите се окажат най-много какво ще стане със света?" не си заплашен от това китайците и Индийците са много повече.
„Трябва и акъл” Ако ти имаше акъл а те не, те щяха да хранят теб а не ти тях. Какво се оказва ти бачкаш и храниш!!!!!! Кой е този с акъла?
"само дето милата и невинна 11 годишна "ромка" най-доброволно си се чука с баткото от съседната къща" В 100% от случаите не е доброволно, 11-14 годишна роднините й я дават и те решават кой ще е годеникът, втълпяват на детето, след уреденото изнасилване, че това е единственият й изход да остане уважавана от обществото им иначе никой няма да я вземе дефлорирана и роднините на момчето ще кажат на цялата махала, че тя се е дала и никой няма да й повярва така момичето просто остава в дома на избраника на роднините си. Та кой не може да излъже 12 годишно дете, в повечето случай това се върши от собствената му леля.

"Защото аз уча, един ден ще работя, ще си плащам данъците, няма да тръсна двайсетте си деца на държавата, нито ще ходя да крада. Това ме прави по-пълноценен гражданин. Както и останалите хора(сеш' се с едно изключение). Обществото не може да се състои само от пиявици, които смучат, точно каквито са те." Щом още учиш, добре е да научиш, че гаранция няма, че ще работиш в БГ и за данъците на БГ. Ако искаш да разсмееш господ, кажи му, че имаш планове. Не се знае къде ще те отвее животът и какво ще се наложи да вършиш. Съвет не търси аз дали съм пълноценен! не знаеш кой съм.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ed33b5174e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   №18, Наистина не те знам кой си и благославям съдбата, че е така.
"ти строителна бригада без ром виждала ли си. Точно те вършат на строителите най-тежката и най-недоходоносна работа"- не съм виждала, така е. Ми то като нямаш образование и нещо по-специално, не ти остава голям избор. Ще вършиш това, което има-нископлатен труд и ще предлагаш само това, което имаш- в случая някаква физическа дейност, която не е свързана с много мислене и взимане на важни решения. Като не могат да предложат нещо специално, няма да имат и претенции за повече пари.

"Защото хората искат да живеят в охолство и се мислят за прави. Същите с едно дете не мислят да имат второ за да не ми се понижи стандарта на живот. Какво точно значи пълноценно отгледано дете тези олигофренчета и к...ви в средните училища ли имаш предвид? Докато ромите не им е бил никога висок стандарта и няма какво да губят."- че лошо ли е да искаш да живееш добре? Или ти идваш от бунището? Прави са хората, като държавата няма да им помогне, да раждат деца и да ги обричат на мизерия ли? Странна логика вадиш. А циганите раждат ли раждат, без каквато и да е способност да отглеждат нормално отрочетата си. Или викаш дай всички да раждат деца до пръсване, че да има млади хора. То е хубаво да има, нокогато няма кой да ги гледа и да ги възпитава в нещо различно от просия, не е хубаво.

"че ще изостави детето си, те му плащат 325лв да не го изоставя, защо да не се възползват"- ми знам ли. Може би заради така наречените родителско чувство, родителска отговорност и съвест. Какъв пример биха могли да дадат на децата си така- "Сега ще родиш 10 деца и ще ходиш да заплашваш, че ще ги оставиш и така ще печелиш пари". Егати "моралния" и "съвестен" човек си явно, за да ти се струва това хубаво.

"не си заплашен от това китайците и Индийците са много повече."- китайците поне са трудолюбив народ, който е измислил сума ти технологии в световен мащаб. А и вече имат ограничение по едно дете на семейство.Мда.
"Ако ти имаше акъл а те не, те щяха да хранят теб а не ти тях. Какво се оказва ти бачкаш и храниш!!!!!! Кой е този с акъла?"- ихаа, толерираш безработицата, много сии..."умен", а ако никой не работи и всички започнат само да консумират, замисляш ли се светът как ще оцелее. И да може от моите пари до отиват за тях, но моя живот е далеч по-добър от техния. И което е жалко, има толкова много болни деца, които се нуждаят от помощ или животоспасяващи средства и които заслужават да им се помогне, а не циганите, които единствената им болест е мързелът и непукизмът. Нима едни хора, в отлично здраве заслужават да им се отделят пари, от които имат истинска нужда други хора. Мързелуват, не учат, нищо не правят и искат пари за това. Бива наглост ама..

"В 100% от случаите не е доброволно"- ъъ поправка в 1% от случаите не е доброволно. На малката пикла просто й е било интересно, и тъй като кой ти присъства в часовете в училище, където говорят за това. Нали съм гледала репортажи за такива "ромки".
„Щом още учиш, добре е да научиш, че гаранция няма, че ще работиш в БГ и за данъците на БГ.”- плановете ми са да остана тук, но зависи все пак да, ако държавата е станала още по-циганска.
№16

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: aff55f6bfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   №19 Значи сама си отговори, че не са мързеливи щом работят. Дали трудът е ниско квалифициран е без значение все някой трябва да го върши, значи е добре, че ги има иначе трябваше да го вършат такива като теб тоя труд.
"че лошо ли е да искаш да живееш добре? " Живеенето добре всеки го разбира по различен начин. За едни добре е двустаен апартамент в София, за други собствен 5 звезден хотел и автомобил за 100 000 не е достатъчно.
"Или ти идваш от бунището? " бих бил горд, да съм постигнал толкова много, да дойда от бунището и да имам сега това което имам. Но за жалост не мога да се похваля с това, макар да съм постигнал доста повече от някой други.
"Прави са хората, като държавата няма да им помогне, да раждат деца и да ги обричат на мизерия ли? " защо намесваш държавата нима държавата е длъжна да гледа на някой децата. Всеки си прави сметка, дори ромите, колко деца да има. Не ти ли е направило впечатление, че всички интервюирани ромки казват: "повече деца не искам", те много добре знаят от къде и как идват децата, всяко дете го раждат с пълното съзнание, че ще трябва да го гледат дори да го правят джебчия или просяк трябва да го отгледат най-малко 8-9 години. Децата им може да не са облечени първа мода все пак отгледани и приучени, научени са да говорят техния език да ходят, да се обличат, да ползват тоалетна и т. н. Вярно, че според теб може да е малко. Но като имаш дете ще разбереш колко усилия и обич трябват да научиш дете на нещо, как ще се радваш на всеки звук издаден от устицата му и на първият път "имам пишшш". За да имат толкова сплотени защитаващи се един друг семейства значи имат силно изразени "родителско чувство, родителска отговорност и съвест" обичта на родителя/роднините кара дете да ги защитава независимо дали са прави.
"за да ти се струва това хубаво. " Не съм казал, че е хубаво, а че ние сме им дали възможност да се възползват и те го правят.
"китайците поне са трудолюбив народ, който е измислил сума ти технологии в световен мащаб" и какво точно е измислено от китаец? Китайците са ниско платените т. е. ниско квалифицирани работници нещо бъркаш май. Те работят за купичка ориз на ден!!! Лесно е да се издаде закон за раждаемост на цяла нация но няма как да издадеш закон за раждаемост на етнос. Мда
"ихаа, толерираш безработицата, много сии... "умен"" ни най малко не толерирам безработица, а опровергавам мнението ти, че си "по-умна" от тях.
"моя живот е далеч по-добър от техния" нима и с какво претегли щастието? Не знам да има на света правило, какво точно е щастие или добър живот. Нима ти танцуваш всеки ден весело, нима не ти пука за повечето неща, нима не се ядосваш? Е те го могат а ти надали!
"Нима едни хора, в отлично здраве заслужават да им се отделят пари" май се повтарям ама никъде не съм казал, че заслужават. Ние просто така им ги даваме, като гласуваме за хора който им ги дават от нашите данъци.
"Нали съм гледала репортажи за такива "ромки"" Ааа ха ха ха, на репортажите искаш да ти се каже цялата истина, ако съдиш само по репортажи няма смисъл... Репортерът снима това което реши продуценът, ромката е наясно, че не може да каже това по телевизията за да не бъде бита след излъчването от съпруг и свекърва. Искаш да свидетелства по телевизията за да чуеш ти Нооо Ако разкаже, че е била дадена и изнасилена, нито родините й, нито свекърва й, ще я приемат в дома си, и преди това ще я пребият и ще и вземат децата. Ти наистина ли вярваш на тв??? Телевизията е за развлечение, там не излъчват пълна! точна! достоверна! истина, а това, което са сметнали, че ще е интересно и ще имат висок рейтинг с цел по скъпи реклами. 98% от ромките са дадени или продадени само най-богатите имат минимално право на избор.
"плановете ми са... " какво стана май пак съм прав! Нашата държава ще те изучава 12-18 години с нашите средства а ти ще идеш да бъдеш данъкоплатец в чужбина, точно като циганите, докато може ще смучеш пари от данъкоплатеца/държавата, а като не отпуска парички ще бягаш в чужбина. С тези си думи доказа, че си същата като всички живущи в Бг, българи или роми без значение.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: f3ea94eced
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

21.   Мисля че няма смисъл да пиша защо. Никой не ги обича. Само да можеше някак си да изчезнат от България, дори от света. А то точно обротното-множат се все повече и повече. Няма да се учудя ако след 10 години циганите в България са повече от българите.

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ed33b5174e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   №20, знаех си, че ще ми пишеш (sun)(sun)
Сега, нямам намерение да се занимавам с теб до края на света. То е ясно, че само си търсиш за какво да се хванеш, за да спориш с мен, колкото и да е безсмислено. След като си написах мнението и ти се зае да напишеш цял ферман, в опит да опровергаеш написаното от мен. Е не стана, колкото и да въртя едно и също нещо, единственото, което се разбра, е че си върл защитник на циганите. Е, свят голям хора, хора всякакви. Но истината е, че почти цялото население(с дребни изключения като теб) не обича цигани и то с право. Факт. Това ,че ти обичаш едни паразити, които са се заели да разрушават страната ни, мен ни най-малко ме касае. До сега не съм срещала човек, който да твърди, че са добри и ги харесва. Не знам дали просто си нямаш друга работа, освен да вадиш неща от контекста, да ги изопачаваш и да спориш. Както и да е, повече не смятам да си губя времето да ти обяснявам очевидни неща. Каквито и глупости да напишеш след това, дреме ми. Както се вика, по умният отстъпва. Нямам време за безсмислени спорове с хора, които само чакат да се заядат с някого, независимо, че не могат друго освен да ръзпъват един и същ локум, ред след ред, без да са и грам прави.
Всичко хубаво,
№19

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 884ba3aa57
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   Циганите в обществото ни са злокачествен тумор с много метастази, които изяждат последните ни силици. Те се хранят от нас в прекия и преносния смисъл. Те са паразити. Природата е създала паразитите съвършени по отношение на оцеляването: най-развити са им храносмилателните и половите органи. А други даже липсват. За да паразитират идеално. Такива са и циганите - само смучат, смучат от нас, размножават се, размножават се. Но това съвест, това достойство - тези неща у тях лиспват, за да могат да си паразитират идеално.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: aff55f6bfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   №22 Не пиша само за теб, нито се заяждам ти си тази, която писа, че съм неморален безсъвестен и какво ли още не. Нито един от моите "Фермани" не е по голям от твоите, по големина са едни и същи защото се цитираме. Ако махнеш цитатите моите ще са много по-малки, за разлика от твоите. Не съм защитник на циганите а обяснявам, че реакциите им са в отговор на нашите български действия "каквото почукало такова се обадило".
"никой не обича цигани" Никой не е длъжен да обича никого, аз обичам само собственото си семейство. Разглеждам проблематиката цигани под друг ъгъл с въпроса: защо правят така? . Не казвам просто мразя ги без да оценям защо поведението им е такова. Ние сме си сложили законодатели, който правят закони да защитават циганите и да ги поддържат финансово от нашите данъци. Законите не дават права на нашите полицай да ги задържат за "дребни" провинения. Законите правят заплатите на учителите в училищата да са зависими от броя отсъствия на учениците. И т. н. няма защо да повтарям всичко написано. В крайна сметка ние сме виновни за всички вреди, поради собствения си избор на правителство.
Ако притиснем законодателите да променят законите и те да бъдат спазвани положението няма да е такова.
Примерни закони:
1 Детски помощи да се плащат само на майки, който са родили първото си дете след 20 годишна възраст.
2 Социални помощи да не се изплащат повече от година за целия живот на човека.
3 Всеки който забремени момиче под 18 да се смята за педофил и да си лежи последствията в затвор.
4 За кражба да се лежи в трудов лагер, докато с труд не изплати на собственика дължимото в троен размер, заедно с разходите по делото. Затворът не плаши циганин там има храна и легло, което той в къщи няма, това е награда а не наказание.
5 Да се върнат казармите и да са с поне 18 мес продължителност. С цел възпитание, трудово и научаване на уважение към по висшестоящия.
6 Да се глобяват родители за непосещение на дете в училище. Който няма пари за глоба да ги изработи в трудов лагер.
Да видиш как ще се научат. Ще се интегрират, не, ами и пушек ще се вдига. Деца ли ще правят на 12 или ще крадат. Само, че нас ни е страх, че и доста българи влизат в графата прегрешили. Затова и писах, че си приличаме с тях. Защото всеки който има син ученик е заплашен синът му да забремени момиче, нашите българчета и те правят секс 12-13 годишни, доста българи крадат и то в големи размери пък те в троен размер трудно се изработват. Че децата ни са не добре възпитани всички знаем, че не посещават редовно особено 12 клас в професионалните гимназии също знаем, че не сме ги научили, че учителят е по висшестоящ от тях и трябва да се уважава пак знаем.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 16d641004a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

25.   Роми ли всичко е ясно те са крадливи, мързеливи и неграмотни, така ги е създал бог, такива и ще си останат, така са замислени и сътворени. Обичат да пият, да се веселят, толерантни са, търпелива. Такива са не се къпят, грубовати са, не вземат на сериозно живота, това е. Няма де се променят, въпроса е ние какво ще да правим с тях.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 82bac43b13
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Циганите са най гадното племе крадат, убиват, изнасилват безнаказано. Те са голям проблем. И според мен те по никакъв начин не трябва да се толерират. Те не плащат сметки не плащат данъци живеят на наш гръб. Ние ги издържаме с данъците ,който плащаме. Циганите се използват само за избори от държавата. Защо всички други малцинства се интегрират успешно, а само ромите не?

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 64717c0b85
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   Всичките са под един знаменател. Едно обръщение - цигани. Нямат място не само тук, ами на земята, като цяло. Измет. Нищо добро не може да се очаква, нищо добро не е видяно. Паразити, сеещи зарази, мръсотия, напрежение. Аз съм българин и ежедневието ми е пряко засегнато от тяхното присъствие.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: db4ad9eabc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Позитивни :
Няма нищо полезно от тяхна страна
Отрицателни:
-Крадат
-Лъжат
-Използват насилие срещу българския народ
-Не са полезни с нищо на нашата държава, освен че им плащаме за децата и проблемите.
-Създават някакви бараки във горите и замърсяват околната среда.
-Нямат никакво възпитание
Напълно съм съгласен със №27

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: da195b8307
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   Не знам, миналата година ни дойдоха нови комшии, защото една стара баба почина и цигани купиха къщата. Сгомниха квартала, цялата улица е в конски лайна, мирише, мангалите-множат се, като хлебарки. Преди 2 месеца осемнадесет годишната снаха роди второ дете. Наскоро я гледам една 13-14 годишна, която май е жената на малкия им син. Натъпчали са се, като в дядовата ръкавичка в малката къщичка, всичките са безработни, пък от какво живеят, как я купиха тая къща-нямам обяснение.

 
  ...
преди: 9 години, 24 дни
hash: c34fe16e04
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

31.   До номер 3
Не разбирам българче ли ромче ли си, ама да ги сравняваш с нас българите... все пак... мнението ти е: те се грижат за децата си за разлика от нас... те нарушават закона също като нас, крадат също като нас... И какво? Извод: добре че ги има тия цигани в България? Да, ние сме си виновни, за дето плащаме помощи за тях. Но да не мислиш, че българин като плаща данъците си, брои: сега така, една част за помощи, друга част за данъци... и пр. И вие искате да имате държава? След като вие самите си ги храните и обичате повече от българите (истинските граждани на територия) значи не заслужавате да имате своя държава. Всички в днешно време плюем циганите заради краденето, те са мързеливи, не учат и не работят, те не мислят за утре, нямат никакви планове, дават им се помощии те я изпиват и изяждат за един, максимум два дена. И после крадат. Никой не ги взима на работа, не защото хората са отвратени, а защото ако го вземеш на работа то ще те окраде. И не, те не се грижат за децата си, а ги раждат, защото знаят, че ще им се плати за това. Та те пребиват лекарите, които отиват да ги лекуват. После защо се срамим да се наречем българи. Ще останем без лекари, ще станем малцинство. Тези бабички, живеещи по селата сами, ги съжалявам, защото ги изнасилват и пребиват. За това селата ще се изпразнят от българи, след тях и държавата!

 
  ...
преди: 9 години, 22 дни
hash: 1e5558a6cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   Циганите още преди хиляди години са тормозили хората, тогава са ги прогонвали далеч или убивали.
Това не са хора, това са диви зверове, целящи да тормозят нормалните българи, макар че политиците са виновни - те им дават протекции.
Най-добре да прекръстят България на ЦКД(циганска корумпирана държава).
Живеем във най-опасната държава, която не защитава гражданите си, даже вместо цигани ги пишат "българи" - после чужденците ни смятат за един вид б*клуци.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: cdfd2cb015
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

35.   Живея в Дружба-1, бл. 73, вх. А, ет. 1. На 02. 09. 2015 г. в 04:30 часа бях жокирана от грабеж на дрехи от простора ми на балкона. Видях рома и се развиках, но никой не ми се притече на помощ. Взеха ми всички дрехи и сега се чудя по какъв начин, балкона ми да бъде направен така, че да мога да слагам дрехите ми да съхнат. Случвало ми се и през деня да бъде ограбван.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker