Клинична смърт - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Клинична смърт
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 6426 пъти
Има ли хора преживели клинична смърт? Много са ми интересни историите, които разказват за живота след смъртта. По принцип съм здраво стъпил на земята човек и не вярвам в такива работи, но толкова много хора ги разказват, че се чудя - сънуват ли, или наистина нещо става?

Който има опит, моля да сподели за какво става дума, или ако има по-сериозно наблюдение. Как така душата ти живее, пък ти не?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: b57cf46c3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Никой не може да преживее клинична смърт. Това състояние се характеризира с това, че мозъкът ти е мъртъв. Без мозък вече не си ти.

Това, за което говориш са преживявания близки до смъртта. Когато мозъкът не получава достатъчно кислород и хранителни вещества, клетките му започват да умират. Появяват се хаотични импулси, които активират случайни клетки и затова някои казват, че си виждат живота като на лента. Тунелният ефект със светлината е също резултат от липса на кислород.

Няма душа. Колкото и невероятно да звучи - 1 кг молекули в главата ти са развили чувство за самосъзнание, което наричаш "аз". Когато умреш, клетките загиват и няма импулси. Не можеш да разсъждаваш, не можеш да чувстваш нищо.

Няма ад, няма рай. Няма врящи казани с дяволи около тях. Дори и да имаше, ти нямаше да усещаш горещата вода или катран, защото рецепторите, които усещат топлината се намират в кожата, която вече е мъртва. Анализът на импулсите, породени от тези рецептори, става в мозъка. Той ти казва дали нещо е приятно или неприятно като усещане. Когато мозъкът ти умре, няма да можеш да определиш дали си в рая или в ада, от една страна защото няма да имаш с какво да регистрираш дразненията, а от друга защото дори и да можеше да ги регистрираш, няма да можеш да ги анализираш.

Смъртта е краят. Няма прераждане. Атомите, които изграждат тялото ти, някой ден ще изградят нещо ново. В повечето случаи, ще станат част от телата на милиарди бактерии. Може и човек да станат някога, но този човек няма да има твоето съзнание никога.

Самите атоми са се образували в звездите. Елементите, по тежки от желязото, са се синтезирали при избухването на свръхнови. Впечатляващ е факта, че атомите, които изграждат лявата и дясната ти ръка може да са се образували в различни звезди. Ние сме звезден прах.

Радвайте се, че сте живи сега и изпълнете мечтите си днес, защото втори шанс няма да имате.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 54bd2e65ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "как така душата ти живее, пък ти не" Тва е много интересно написано. И неправилно. Ти самия си душа, затворена в тяло. Ти си живееш и не спираш да живееш, и никой не спира да живее, просто тялото спира да живее, то умира. Потърси във youtube там има такива истории.

http://www.youtube.com/watch?v=zNEDOTDnY-o&list=PLC211F89162E65CEF&index=8&feature=plpp_video

ето ти едно такова. :)

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 5b0b9a076b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Тъй като душата /така наречена/ не е от плът и кръв е нормално да не умира с плътта едновременно.
Душата мисълта както и чувствата са енергия, която е разпространена около самите нас или насочена към даден обект. Хората отдавна сме се научили да си мислим, че не я чувстваме но всъщност не е така. Как се чувстваш само след представата на на нещо добро/хубаво сватбата на влюбени младежи, а сега как се чувстваш след представата на убито дете и майка му плачеща над трупчето, така с мисълта си ние привличаме енергията на съответно хубавите или лоши неща. Мозъкът изчислява картините, който си представяме, приема ги за наше желание, и търси как от къде би могъл да ни достави още такива мисли и чувства. Той изчислява, че щом мислим за това, то това нещо ни харесва. И подсъзнателно ни води там където има повече такива неща.
За душата тя също е енергия, която след смъртта се отделя от нас и е възможно тъй като не е насочена енергия да се блуждае около трупа часове, дни, дори седмици, докато бъде разсеяна или привлечена от друга енергия.
Дано съм ти дал тема на размисъл

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 48898c5dec
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Прочети тази тема: http://spodeli.net/3/story-4689.html

Личното си преживяване съм написала под коментар н. 13.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 92d5a498b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Наскоро гледах един филм точно за това дали има живот след смъртта. Там не се даде категоричен отговор, но направиха експеримент с хора, които подложиха на лиспа на кислород, не си спомням точно, но мозъкът им страдаше от липса на кислород. И те имаха подобни преживявания като на тези, които в действителност са били в "клинична смърт'. Разликата, обаче, между двете беше, че макар и близки преживяванията на едните, които изкуствено са привеждани в това състояние, не получаваха видения на близки и роднини, които вече са починали, а при останалите се наблюдаваше доста често като явление.
Виждам, че номер 1 има интереси точно в тази област, в която и аз - астрофизика.

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 48898c5dec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   н. 4 съм. Моят коментар в горепосочената история е 15, а не 13-ти.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: d1e97e511c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 1, браво! Това е истината, колкото и натуралистична да е - това е! Останалото са неща, в които ни се иска да вярваме.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3057647954
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Номер 1, недей дрънка глупости като нищо не знаеш, само заблуждаваш хората. Клиничната смърт е абсолютно обратимо състояние, представлява спиране на жизнените функции - дишане, кръвообръщение, и изобщо НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, мозъкът ти да е загинал. Хора се възстановяват цялостно след клинична смърт.

Това, което е необратимото, е идващото след клиничната - биологичната смърт.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: d4550fe301
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   номер 1, като умреш, ше си кажеш "глей колко съм бил далече от истината"

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 1c1280e602
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   468 Мисля, че номер 1 е некомпетентен по темата. Това си е лично негово мнение и няма право да налага на другите неща, в които не е сигурен!

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: cae939efcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм изпадала в кома. нищо не усещах. нито е студено, нито топло... сън без сънища и спомени. Извеждали са ме от комата няколко дни. Разбрах едно - лесно се изпада в кома, много трудно е завръщането към живота. Помня голямата си борба след това състояние. Много дълго спях, докато се възстановя. Вече знам, че смъртта не е страшна и не се страхувам от нея. Обичам си живота, но той е много крехък.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 3e372fe9bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   номер 1 от къде си толкова обеден не мога да разбера аз съм виждала неща и без да съм изпадала в клинична смърт

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 18a8af9593
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   ще ви разкажа какво ми се случи. направиха ми аборт с пълна упойка. не си усещах тялото и не можех да говоря.... но чувах и усещах всичко. животът ми мина пред очите. знаех каквж става... чаках да отмине болката не издържах и умрях. духът ми излезе от тялото... всичко беше свършило. и осъзнах колко алчни и неблагодарни сме хората. станах друг човек. вече даже и на въздуха който дишам се радвам... незнам какво точно се случи но знам какво е да си мъртъв.... хора бъдете добри и провете добро останалото е илюзия

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: b060f442fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Възможно е човек да се върне към живота! Аз дълбоко вярвам, че когато имаш още дни за изживяване стават и чудеса. Такова чудо стана и с моята тогава 5 годишна внучка. Никога няма да забравя датата 26 Февруари през 2005 година, когато на моите грижи дъщеря ми ми бе поверила най-скъпото си. В този ден трябваше аз да се грижа за малкото момиченце, което аз много обичам. Тя беше взела един мой шал и улисана в игра се спъна в него, падна и си удари главата, след което не показваше никакъв признак за живот. Беше си глътнала езика и дишането в такова състояние не беше възможно. В продължение на 6 минути се опитвах да я свестя, но тя придоби светло лилав цвят, а спешната помощ не пристигаше. Бях изгубила надежда, не успявах да извадя езика от гърлото и. Реших да я раздрусам силно и я хванах за рамената, когато чух силен стон и давене, което ми даде огромна надежда, защото тя си пое дъх, аз отново я раздрусах и тогава тя си пое дълбоко въздух, отвори очи и заплака. Медиците пристигнаха 14 минути след подадения сигнал. След направените и множество изследвания констатираха, че няма никакви необратими мозъчни увреждания. Същата година през лятото моята дъщеря, внучката ми и моят зет претърпяха катастрофа на път към Поморие. През 2008 година моята внучка решила, че ще отиде сама на плаж край река Дунав. Малка и неопитна тя попаднала в яма и случайно преминаващ овчар я спасил. През 2013 претърпява още една катастрофа, в която е сред тримата оцелели в тежката катастрофа, в която загинаха съпругът ми и синът ми. Искам да кажа, че за своите едва 16 години това момиче е преживяло много срещи със смъртта. Имала е късмет във всеки от тези случаи и има още дни за изживяване.

 
  ...
преди: 7 години, 14 дни
hash: 61698d0532
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Бях болен от бронхиална пневмония и трябваше да ми правят операция а пък не е трябвало като си болен да ти правят операция от там нищо не помня само помня че видях като дух как сумати лекари се опитват с електрошок да ме върнат към живота след този случай на клиничната смърт ми се разви силно шестото чувство

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 13 дни
hash: a24a533671
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Прераждане има, всички ние вече сме живели и умирали много пъти. Проблемът е, че в повечето случаи целият процес става абсолютно несъзнавано, ние не знаем кои сме били преди, както и не знаем кои ще бъдем след този живот. Много малко хора имат подобно знание, но то може да се развие. Причината да не се развиват тези способности е невротичният страх у западния човек. Неврозата тръгва от страха от осъзнаването, че няма нищо лично, че разделението е илюзия, че дори мислите ни не са лично наши... но се отклонявам от темата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker