Истината за живота и какво се обърка по пътя! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Истината за живота и какво се обърка по пътя!
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 2611 пъти
Здравеите, пише ви едно малко момче което през целия си съзнателен живот се е опитвало да разбере смисъла на живота. Какво трудно начинание нали? Ще се опитам да формулирам накратко какво разбрах. Колкото повече изследваш живота, хората и ситуациите от ежедневието, толкова повече разбираш, че живота няма смисъл какъвто всеки търси. Чувствали сте се някога неразбрани, сякаш никой не се съгласява с вас и вашите виждания? Дам не е трудно да се предположи, че всеки по няколко пъти на ден изпитва това чувство. А знаете ли какъв е първоисточника на това? Навярно повечето ще си кажете, че другите са глупаци и не ви разбират гениалните мисли. Първоначално вие си мислите, че хората сме социални създания и се разбираме безпроблемно помежду си, нали? Самоче аз ще ви кажа, че въобще не се разбираме. Да, имаме някакви езици за комуникация, но те не служат за точно приемане на информацията, която другият човек иска да ви предаде някак си.

Всеки живее в собствен свят на идеи, ценности и идеали, да го наречем собственна призма. Когато един човек приеме някаква информация от друг, тя автоматично минава през неговата призма и чува и разбира това, което той иска да чуе и разбере. Тогава за какво разбиране помежду си говорим, когато всеки си има своя гледна точка за нещата и не се опитва да погледне света по друг начин?

Добре, спомнете си на времето, когато сте били деца как гледахте на живота. Нима не искахте да знаете всичко, не изследвахте всичко. Не се ли чувствахте свободни в пълния смисъл на думата? Не правихте ли точно това, което ви се искаше от вътре да направите?Точно тогава Вие сте живели за мига. Нямали сте пари, нямали сте проблеми, нямали сте грижи... имали сте само един миг, който сте го живели по начина, по който ви се е искало. Беше уникално, нали?
Какво стана когато пораснахте. Попаднахте в една система за промивка на мозъци. Всеки започна да ви казва какво да правите и как да го правите. Появиха се някакви измислени от обществото отговорности и забрани. Появиха се и купища проблеми. В училище и на работното място. Е да, повечкото от тях сами сте си създали. Какво взехте да правите тогава? Живота ви взе да минава по начина: 8 часа сън, 8 часа работа и 8 часа мисли как да се справите с проблемите, които постоянно изникват.

Чувствате ли се щастливи така? Къде отиде тази свобода, на която се радвахте като малки? Аз ще ви кажа. Тя си стои във вас, но вие не искате и да погледнете към нея. Гледате новини, четете вестници, информирате се за света и си мислите, че навсякаде е така както ви го казва малкия екран. Започнахте да мислите какво ще правите утре, вдруги ден даже и след години. Изгубихте радоста от мига, в който живеете и на който се наслаждавахте толкова искренно като малки.

Хора събудете се. Животът е тук и сега, не утре не в други ден, не след години. Миналото няма да се върне, утре не се знае дали ще дойде и какво ще ви поднесе. Живейте за мига, едва тогава ще се чувствате наистина свободни и щастливи.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 908b20080a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Смиселът на живота е ... 42

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 356df57cff
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Смисъла ли? Пра-дядо ми е на 92 години и като си отида при него още ме пита какъв е смисъла...

Авторе, казваш "живейте за мига" как според теб ще стана, ако не си постигнал нещо, имам предвид - образование, добра работа, разбира се и финансовата част да не забравяме. За да се нарече животът ни "живот" в пълния смисъл на думата. Иначе става просто едно чакане или просто жалко съществуване!

Ето каква е моята представа за живот: Добра работа, работа която сутрин ставам и с усмивка върша. Половинка в живота, която ме подкрепя, но и отстоява мнението си не няк'ва кукла барби. Пари? - колко да ми стигат да си плащам сметките и ако остане нещо остане.. те се печелят и губят :) И горе-долу това е :)

NoBody

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 8c1eb8a5f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Смисъла на живота, о уважаеми начинаещи философини е това, което ти се случва, докато разсъждаваш какъв е смисъла на живота. На дърти години ш` се светнете, ама ще е късно =)))

bile

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 9d26722337
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Напълно съгласен съм с теб :) Даже като прочетох имах усещането че все едно аз съм написал тази тема :) Не знам на колко години си, но всичко което си написал чe си мислил, съм го мислел и аз! ... Може това че сме наблюдателни, ни прави хора които анализират и съпоставят животите и ситуацийте... Но нали знаеш, което си мислел ти, не го мислят и другите, те само го предполагат, но не го вземат в предвид. Ааа... какво да кажем за онези който никога няма дори да се замислят за еднаквостта и еднообразността на сивия свят :)

Виж ги, вижте ги... хора, движение, всеки ден, всяка нощ, никой не знае какво иска да прави, движим се механично, правим каквото се иска да правим! И аз като теб се питам, имаме ли избор? ... Смисъл, какво ще правят всички хора, ако не следат свойте задължения? Представи си, един ден никой да не прави каквото прави всеки ден!

Според мен, малцина ще решат да прекарат добре, да се забавляват и да разнообразят. А повечето, просто ще седнат пред телевизора, или пред компа, или ще хванат поредния вестник :) Кога за последно някой от вас направи нещо лудо, което не е правил? Нещо което да ви разтърси и да искате да извикате - аз съм жив!!! Кога някой от тези
сенчести хора с които се разминаваме по улиците, е решил
да си даде ден да поживее, ден да се откъсне от рутината и да потърси своя смисъл! Кога се отпуснахте, кога поне за един ден, хванахте непознат маршрут и не се оставихте на неизвестното, на вътрешния ви повик!

Аз мисля, всички ние сме в търсене на своя мисъл :) И мисъла е да правим каквото ни харесва, да правим каквото ще ни направи щастливи! И разбира се да намерим тази/този който ще обичаме. Впрочем любовта е основата на смисъла в живота :) Да обичаш нещо, да правиш което обичаш! Затова ни има, затова съществуваме! ...

Като деца :) сме невинни и чисти! ... Не знаем какво ни грузи като порастнем, нито какви ще сме ние или другите. Чистота на децата е в тяхното свободно от предрасъци сънание, те не изпитват страх! Децата се стремят, дори в игрите си! Виждат дърво, и не мислят оуу, колко в високо и опасно, а веднага имат желание да го изкачат. Децата имат това което възрастните са загубили, желание за живот, въображение, мечти :) А възрастните - те са се затворили в свойте мислени кутий, и живеят всеки ден със тон страхове и притеснения. Тяхното е само една химера за живот! ...

21 век ни дава много, но и ни отнема! Превръща ни в едни затворници на самите себе си! Вече е цяло приключение да
се запознаеш с някой, всеки следва някакви правила.
Сссстранно е и зловещоооо! Никой не се доверява на
интуицията си, нали има информация и ние не смеем и една
стъпка да направим преди да не попитаме дали е правилна
или не :) Като нечовеци сме, като роботи :) Баш промиване на мозъка си е! Едно време, като не е имало
интернент, какво са правили хората, да би да са умирали,
ако им е трябвало съвет :D Не, живяли са, не са питали
за всичко, а са се доверявали на вътрешния си усет, чели са книги и са мислели, били са много по-контактни и общителни от сега.

А да не говорим какъв многопластов ритуал е ако решиш да се запознаеш с непознат! :D Хората са мнителни, страхливи и много предпаливи. Във всеки виждат oпасност, и са готови да отхвърлят някой преди още да са го опознали, ако им каже нещо което не им харесва, или не им хареса на външност!!! Абе чиста страхотия е да живееш в обществото на новото време.

А щастието, процентът на истински щастливите е многоо
малък :) Но пък където и да отидеш ще срещаш правещи на
щастливи, поставили една маска, на радостта и усмивка в
стил 100 карата! Да, съглaсен съм, че да си усмихнат e
хубаво, но на тези който се правят на щастливи им личи,
че се преструват.

Жалкото е, че темата ти, едва ли ще се прочете от много
хора! Защото съдържа много истини и хората които не
харесват такъв тип теми, струват им се неприятни, сещаш
се защо :) Просто ще подминат темата ти. Темите за
щастие, смисъл, правилност и красота в живота, не
бележат много посещания, което показва, какво е мнението
на повечето хора и какво правят :) Дано темата ти бъде с повече посещения :)

До номер 1

Да :D смисъла е 42, знам го аз - пътеводителя на
галактическия стопаджия :)) За мен смисъл е и 29!


~winterfire~

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 5b3868dcc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   "Животът е прекалено важен, за да говорим сериозно за него. "

(Life is far too important a thing ever to talk seriously about. ")


Оскар Уайлд

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: aa54a2c6e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Настоящето е това, което минава неусетно покрай нас, докато премисляме миналото и се тревожим за бъдещето.

~Makaveli

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 1e65d6141d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   твърде много разсъждаваш:-) хората от векове търсят тези отговори и ако имаше някакъв смисъл, досега да са го намерили:-) а може и да няма такъв: просто идваме на света, живеем и умираме.
така че живей си живота и не изпадай в прекалено анализиране

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: d2bde5d62e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   "Life is what happens to you while you're busy making other plans. "

-- John Lennon, "Beautiful Boy"


Кубрат

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker