Какви са тези деца, каква е тази общност?!? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (97851)
 Избор на редактора (167)
 Любов и изневяра (23032)
 Секс и интимност (11352)
 Тинейджърски (20293)
 Семейство (4907)
 Здраве (7888)
 Спорт и красота (4118)
 На работното място (2207)
 Образование (6025)
 В чужбина (1305)
 Наркотици и алкохол (937)
 Измислени истории (736)
 Проза, литература (1511)
 Други (13367)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Други

Какви са тези деца, каква е тази общност?!?
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 2081 пъти
Става въпрос за децата... офф, чудя се кое тяхно наименование да използвам! Направо ще ги опиша и мисля, че много хора ги знаят и ще се сетят...

Чела съм и съм гледала много за тях. Много.
Но почти всичко, което съм прочела/чула за тях, ми е необяснимо или неразбираемо.
Ето какво конкретно имам предвид:
Една от най-характерните им особености е, че не се интересуват от никого, абсолютни егоисти са и не изпитват състрадание и съчуствие...
Как така по рождение са с готова нагласа към света и към хората???

Живеели в свой, измислен свят...
Как така деца от най-ранна възраст ще живеят в измислен свят, когато още нищо не са видели и преживели?

Техният брой е най-голям в САЩ, следвани от страните от Западна Европа. У нас, както и в другите страни от бившия Източен блок, започват да се появяват едва след падането на "Желязната завеса". Тази "болест" е непозната в страни от Третия свят. Всички семейства, които имат такива деца, са богати (финансово) и живеят в държави, в които могат да образуват общност и "центрове".
Как БОЛЕСТ може така безпрецедентно да подбира жертвите си според техния икономически статус?

Има още много въпроси за тях, но засега тези...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: 702a1e65eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Ами просто деца, деца които ходят на училище, имат достъп до информация, задоволени са материално, правят спорт, вместо да копаят по нивите, доят кравите, бъдат жертва на деспотичен баща, на детски труд и т.н.

Това са децата ни - те имат детството, което ние сме нямали. Имат и храна, и хубави и цветни дрехи, и компютър, не се притесняват, дали сметките са платени, не пасат овцете на село, не копаят картофените ниви, за да се нахранят. За тях няма граници. На 3 г. е била първата екскурзия в Гърция, следват Италия, Испания, Берлин и Ню Йорк...после всичко се смесва в един цветен, свободен и глобален свят.

Егоисти са, да - такива, каквито по принцип са всички деца. За да оцелеят. И децата в третия свят, в комунизма са егоисти, но те нямат лукса да бъдат просто деца, а трябва да се борят за хляба и да помагат в оцеляването, в домакинството, жертва са на насилие и у дома, и в училище (ако ходят на училище).

Нямах късмет да съм дете днес, макар и в България, да сменям колелото всяка година като племенника ми. Имахме със сестра ми общо счупено „Балканче“ и се мразехме за това. Непрекъснато съперничество за най-елементарни неща като дрехи и храна. Интересувахме ли се от родителите си? Ни най-малко. Напротив - те бяха виновни за липсата на перспектива, на храна, дрехи и отопление за нас.

„Защо ни родихте?“ се питахме.

Днес, разбира се, сме надрасли тези неща.

Карам скъпа кола, имам две жилища на две морета, летя поне ведъж в месеца. Родителите ми са щастливи хора, имат и топло, и храна, и почивка, и нова кола...

Минаха тежките дни на 90-те.

И СЛАВА БОГУ.

Децата ни са прекрасни.

Какви ще са моите - просто деца. Ще са на топло, нахранени и облечени, ще ги карам в най-доброто възможно училище и ще имат бъдеще и перспектива.

И дано са егоисти. Дано!

Само такива хора се развиват, успяват и накрая могат да помогнат и на по-слабите, да изгледат децата си, които да не трябва да мисят за нищо, освен за себе си и своето щастливо детство!

ж.27

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: c264250e4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Да не говориш за децата индиго?

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: cf7beaa520
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Мисля, че знам за какво говориш, но имаш много грешна дефиниция и общо взето май нищо не си разбрал(а) от онова, което си чел(а).

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: d08ad5ce05
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   "абсолютни егоисти са и не изпитват състрадание и съчувствие"- това е начин на възпитание, не се раждат такива.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: feb06b8216
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   ОТ АВТОРКАТА:
#1, но аз не говоря за "децата от модерния свят", за "новото поколение". Изобщо не става въпрос за това.
Да, за "децата-индиго" става въпрос - това е езотеричното им име, за тях се използват различни наименования, в зависимост от интерпретацията (езотерична или научна /медицинска/.
Мисля, че тези неща са известни на почти всички, понеже за тях се говори много и по националните телевизии, по вестниците...

#1, при тези деца, които са 1 от 150 деца, не става въпрос за този "здравословен" егоизъм, за който ти говориш. Тяхното поведение е подобно на това на социопатите и психопатите. Това лъсва на първо място в техните описания. Не ми се ще да ви давам линкове към статии за тях, защото те са толкова много и толкова разнообразни и нееднозначни, че по-добре сами да си ги търсите, ако се интересувате от темата.

#3, нали точно затова съм пуснала тази тема, защото не разбирам това, което съм чела : )

 
  ...


...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: ec8145f898
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Деца като деца, нито повече нито по-малко :) Хммм.. не става ясно каква общност имаш предвид, за какъв тип деца, добреее като пишеш тема, да дадеш малкоо повече уточнения, иначе е като да играем на тото, или като на пинята, дето им се връзват очите и търсят с тоягата, плюшеното и пълнено с изненади пони :D

Мммда... ок описанието, ама даваш две критерий за типа,
"егоизъм - вродена нагласа" и "живот в измислен свят", а и двете не са много съвместими :) Егоистите и егоцентриците не живеят в измислени светове, а са пълни и непоправими реалисти и меатериалисти! ... Може би си искала друго да кажеш! ... А и, егоизма, не е чак вродена същност, егоизма може да се усвоява и придобива. Ако говорим за инстикт за самосъхранение и оцеяване, това вече е вродено :) но не е егоизъм, би могло за в бъдеще да се развие в егоизъм, спрямо живота в който детето ще израстне. Ако е получавало много, като пораства, ще иска да полува пак много, защото личностното му пространство и притежанията му ще имат по-широк прериметър! И е това е зависимо от детето, колкото и от самите му родители и отношението и грижата им.

Хах, тез измислени светове :) в тях бягат децата които имат аутизъм, или защото действителността им не им харесва! Отличават се с много голямо въображение, често и с големи интелектуални и творчески възможности. Лошо е че такъв тип деца се изолират и затварят от света, ако не бъдат добре възприемани от хората. Но не са егоисти. А с нестандартно мислене!

Не знам, дали имаш в предвид такива деца! А за егоизма... Моля, поглед през прозореца :D какви мислиш са повечето хора! Всеки който се опитва да оцелее, и живее само с тази мисъл, се превръща в егойст. Лично според мен, има къде-къде повече възрастни егоисти, отколкото деца. А и да не забравяме, че децата се учат от възрастните и от там възприемат много неща, които после считат за позволени! :)

Ако както предлага номер 2 си имала в предвид децата индиго, то вече има тема, и може да я видиш
"http://spodeli. net/story. php? ID=21436"

Обаче, ако сте се зачитали в определението за дете индиго, ще видите че такова дете не е егоийст! А е по-затворено. Понякога ако някой е по-затворен, изглежда като горделив, или слагащ на първо място егото, но не и ако го опознаеш!


До 1

С една втора от мнението ти съм съгласен ;) Но... да казваш че всички деца са егоисти е малко прекалено! Не са всички такива! ... А и ти не познаваш всички деца, че да ги слагаш под един знаменател.

Еммм... от кога егоистите помагат с нещо на някого? Егоистите, ако са от рано такива имат шанс да се променяват, а ако покъсно станат такива, си остават такива! Ако не стане някое чудо, да ги разтърси! :D Никой егоист не е направил нищо добро от все сърце, егоиста дава, само ако бъде задължен или принуден да го направи след някакво непреодолимо обстоятелство. Но като дава, го прави с нежелание и му е неприятно! Хората които помагат на другите, са хора които умеят да се раздават, и ги е грижа за другите - значи не са егоисти. Егоиста го е грижа само за него си! Ето я и разликата.


~winterfire~

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: a0d2f56c6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Авторке, не се настройвай негативно, както казаха хората по-горе, на първо място това са деца като деца. Против съм да им се слагат категории "деца-индиго" и тн., да им се лепят етикети "бездушни, агресивни, живеят в измислен свят"... или "деца на новото време, на новата епоха" и такива подобни. Общувала съм с тях и лично моето впечатление е, че не са бездушни егоисти, напротив, те са интелигентни и чувствителни.
А това, че се търсят помежду си, намират се и се събират, това си е нормално и няма нищо лошо.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: feb06b8216
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   ОТ АВТОРКАТА:
Хора, темата не е За егоизма, За егоистите, нито за децата по принцип, моля ви, ПИШЕТЕ ПО ТЕМАТА!
Например от коментара на ~winterfire~
"Хах, тез измислени светове :) в тях бягат децата които имат аутизъм, или защото действителността им не им харесва! Отличават се с много голямо въображение, често и с големи интелектуални и творчески възможности. Лошо е че такъв тип деца се изолират и затварят от света, ако не бъдат добре възприемани от хората. Но не са егоисти. А с нестандартно мислене!

...

Обаче, ако сте се зачитали в определението за дете индиго, ще видите че такова дете не е егоийст! А е по-затворено. Понякога ако някой е по-затворен, изглежда като горделив, или слагащ на първо място егото, но не и ако го опознаеш! "

само това е по темата.

Извинявам се, че не уточних за коя определена група става въпрос (а писах само, че имат много наименования, без да ги посочвам) - просто реших, че става ясно, но щом толкова хора не са разбрали, се извинявам и се поправям.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 702a1e65eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Авторке, да ти имам проблемите...

Деца-индиго НЯМА. Има нашите деца, просто нормални деца. Дори са по-интелигентни и социялни от нас самите, имат достъп до информация, до всичко.

Хората, които не могат да разберат децата си, им лепват някакви етикети, защото са забравили, какво е да си дете, да си объркан и зависим от другите, да не разбираш света, в които живееш.

Колкото до уж егоизма им - виж едно котило, там оцеляват най-егоистичните, най-енергичните котета. Който не е егоист, остава без цицка, без мляко и умира. И в човека го има това, особено при децата, защото при тях мозъчното развитие не е приключило и тепърва им предстои да станат хора, човеци и да преодолеят егоизма си.

Като бяхме деца само слушахме възмущението на старите, какви сме били (егоисти, недисцеплинирани, мързеливи, цапнати в устата) - днес пък ние лепваме разни етикети на децата си, вместо да разберем едно - те са просто деца, нашите деца.

ж. 27

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: d6c1113817
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   До авторката

Извинявай, че съм включил и други неща освен по-темата! :) Но каквото съм добавил, е било свързано не само със съдържанието й, но и с мненията. Например, писах за егоизма, но то е прияко съотнесено с мнение номер 1 на "ж. 27". А другото всичко е по-темата, както ти самата си ни я представила ;) Знам, че имаш предвид индигота, затова и поставил лик, към вече съществуваша такава тема!!! Но исках да ти кажа, че е добре да уточняваш, за да няма само предположения.

Съветът ми към теб, е преди да си създаваш някакви мисли, да прочетеш какво има в нета. Има един сайт специлано за това - indigota. com. Отиваш там, и виждаш всичко което ти е трудно да разбереш. Лично за мен, едва ли реално в този сайт и 10% отговарят на характеристиките. Просто хора, самотни душици търсещи начин да се сближат с други и да
намерят общ език, така е при повечето.

Ха, за аутизма, това не е отделно. При типа деца, може да се наблюдават подобни аутистични психически отклонения - затвореност. Та и което съм казал, е баш по-темата :) Чети по-внимателно и усмисляй.

Но ми е ясно, че ти е странно, защото не ти харесва че хората се делят на някакви групи! И на мен не ми харесва. Но в кръвта на хората е да се делят и самоопределят, погледнато исторически, е нещо нормално.


~winterfire~

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker