Колко странно нещо е живота - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Колко странно нещо е живота
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 2064 пъти
Значи, първо трябва малко предистория, за да разберете какъв е точно проблема. В средното си училище бях доста тормозен - психически и физически. От няколко „симпатяги”, който си мислеха, че могат да купят света с парите на мама и тате, всичко им се разминаваше като на филм... Винаги се фукаха с новите си телефони, дрешки и т. н.

Да не се впускам в подробности, че ще се отклоня много от същественото. Е, пораснах... забравих ги тези „хубави” моменти... завърших... отидох в друг град да уча, а в последствие и живея. Намерих си много хубава работа, която много, мнооооого харесвам... сигурно се чудите защо пък ви дрънкам тези глупости.

Преди няколко седмици един от горе описаните „симпатяги” дойде в квартирата ми (неизвестно как ме е открил, не че съм се крил) и попита има ли някаква работа при мен. А преди това дори и „здравей” не казваше по улицата като се разминем. Тогава ме връхлетяха тези стари спомени, които мислех, че съм забравил. Направих се, че ме интересува, това което ме пита, че все едно нищо, никога не е било. Отговорих му, че ще видя какво мога да направя... с ясното намерение, че няма да направя абсолютно нищо, но той дошъл в ресторанта, където работя и подал CV-то си.

Управителят ми даде няколко CV-та, за да вземем някои нов, може и на обучение, понеже идва летния сезон и се засилва работата. Аз съм нещо като дясната му ръка и той ми се доверява за тези работи. И ето ИЗНЕНАДАААА... там беше и неговото

Дилемата ми е там, че този човек, доколкото го познавам може само да чака наготово и нещо не по-малко важно – голяма клюкарка е! Издаде един негов приятел на полицията за… за една цигара джоинт, за да отърве кожата. Как да работиш с човек, на който му нямаш доверие? Как да му повериш парите от оборота...??? А и най-вероятно ще съм му „наставник” почти съм сигурен, че няма да ме слуша. Но от друга страна искам да му помогна, защото знам колко е трудно да си намериш работа в тази криза и да се задържиш на нея...!

/За протокола, работя в 5* ресторант, където се държи много на дисциплината, колегиалността и не на последно място – на обслужването! /

Мнения, съвети.. какво бихте направили вие на мое място. Искрено се надявам да помогнете решаването на тази дилема... макар, че везните вече са наклонени...

NoBody

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 7d62668aa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Той те е тормозил, но ти се питаш дали да му дадеш работата...

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 97b7b5a075
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   помогни му.. това беше пьрвото нещо, което ми хрумна още след като прочетох историята ти.... вярваща сьм по много причини в Бог.... и сьщо сьм била тормозена в училище... и затова не ми беше чуждо това, което прочетох.... и сега ми се случва нещо подобно на твоето.... само, че аз сьм тази, която се нуждае от помощ.... и така... Бог очаква от нас да помагаме вьпреки всичко... но понякога самите ситуации от преди това предизвикват кьм друго... както е в случая с мен.... и все пак ти имаш право на избор... дано му помогнеш... и дано не се изльжеш в него... защото Бог е в сьстояние да променя хората... дори когато от многото други неща не си личи... успех ;( :) :)
di_23

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 0b43637760
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   щях да му припомня за едно време и да му кажа да го духа!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: edb1cea79b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Кажи ми името на ресторанта, че да си подам и аз СиВито :) какво имаш да му мислиш толкова... щом е лайно и като човек и като професионалист не му давай шанс
бъди Про както викат иначе... хехе НА това му се вика КАРМА!!!

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 14e16bc260
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Дръж се с него като с непознат, ако става наеми го, но го дръж под око, ако не-сори, следващият.

Lolita

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 764331c504
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не слушай тези, които вярват в обръщането на другата буза! Той не се е посвенил да те тормози навремето, а сега идва и очаква да му помогнеш, защото за него ти все още си човек без значение, стоиш по-долу от него и си длъжен да се подчиняваш на капризите му. Сега е моментът да убиеш с един куршум два заека - да си върнеш за нещастните години и да му покажеш, че не бива да подценяваме никого, защото ще ни се върне с лихвите. И като добавим факта, че според описанието ти този човек не е бил цвете за мирисане - колко да се е променил с времето? Готованците и клюкарите си остават такива - ще очаква другите да му вършат голяма част от работата, а при най-малкия отказ да му робуват, ще ги докладва на началството за каквото му хрумне. Петзвездният ресторант е твоя подарък, защото си бил и още си добър човек - не рискувай работата си и спокойствието си, за да осигуряваш на една отрепка това, което не заслужава. Да върви да мете улиците! Аз също съм имал неприятни преживявания в училище и точно така бих постъпил с всеки един от тези, които се имаха за нещо повече от мен. Само да имат късмета да зависят по някакъв начин от мен!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 3318cfc9aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Доста, доста нагъл тип... С какви очи идва да търси помощ от теб? Можеше просто да си подаде CV-то и толкова. Тогава бих била по-снизходителна към него, т. е. щях да те посъветвам да му дадеш все пак шанс, може да се окаже добър в професионален план (знае ли човек). Но при такова нахалство... Не, не.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 4db7e5f3a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Ако имаш представа що за човек е и смяташ, че няма да се справя със задълженията си - в никакъв случай! Това че се познавате е едно на ръка, обаче работата си е работа. Да не говорим че ако ти си му супервайзър, ти ще опираш пешкира за неговите издънки =)

bile

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 6b408e36d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Да, и аз мисля като 1 и 3.
Питаш ние какво бихме направили.
Ами като се опитам да се поставя на твое място, в твоята ситуация: дошъл един дето ме е тормозил, да пита има ли работа при мен. 1. С какви очи ще дойде точно при мен, и ще очаква точно аз да му помогна? 2. Няма да му кажа, че ще видя какво мога да направя, с ясното съзнание, че нищо няма да направя. Ще му кажа да го духа в някоя по-културна форма, и въобще няма да се занимавам с него дали го бива за тази работа и как да работя с такъв, и каквото и да е. Просто ще му дам "свободно" :) и като ми даде шефа няколко св-та от които АЗ да избирам човек, и там е и неговото, със сигурност ще отхвърля неговото, като неподходящ.
Но това съм аз, не си ти. :)
Защо трябва да му помагам? Хайде да речем, че му помогна, и го назначат, какво добро ще излезе от това? ! Няма по-голяма мъка от това да не се разбираш с някой с който работиш.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: a87fcf8aca
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да ти кажа, аз лично не бих му дала шанс. Но ако все пак решиш то избери кандидата, който отговаря най-много на изискванията, а не него, защото ти е познат. Ако той така има шанс, ок, ако не - значи така или иначе не е бил подходящия.

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 3b5ff80848
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Като чета коментарите ви изглежда супер лесно, а хич не е така... Първото нещо, което си помислих, когато той дойде при мен е да му припомня за старите времена и да си върна. Но (уж) не съм злопаметен човек.

Lolita, Не мога да се държа с него като с непознат, при други обстоятелства може би щях да мога, но в този случай – НЕ

Bile, Не мога да кажа, че го познавам това че му знам името и някои дребни неща, далеч не значи, че го познавам... От както съм завършил съм чувал някои неща, които хич не бяха хубави за него. И точно затова не искам да поемам тази отговорност. Защото „знам” какъв таралеж може да си вкарам в гащите. Ако беше някои напълно непознат по бих се склонил – предпочитам да не знам що за човек се занимавам, че бил той дори и сериен убиец, дано разберете за какво говоря.

Мисля, че ще се наложи още в понеделник да върна CV-тата на управителя ни, той да реши кой ще бъде. Макар, че има много друга работа, нооо май така трябва! Аз не мога да съм обективен, а искам да постъпя професионално, дори и да проNтиворечи на принципите и убежденията ми... Все пак, професионалист е човек, който не позволява на личните проблеми да влияят на работата му...


NoBody

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: bb4e67b19b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен го избери. И не мисля, че притесненията ти са основателни все пак шефа ти има крайната дума нали, нищо че ти има доверие и разчита на твоята преценка? Той коли, той беси.. Докато навлезе в работата, свикне с правилата, с обстановката, докато се докаже, че е човек който работи и спазва правилата, шефа ти ще го наблюдава и ще си прецени в крайна сметка какво да го прави. Има и друг вариант-сам да се откаже. Или теб те тревожи най-вече, че може би ще те прави за смях пред колегите ти

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker