Стихосбирка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120988)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Стихосбирка
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 8086 пъти
Здр. Занимавам се с поезия от дълго време и се чудя дали да не издам най-добрите си стихотворения. До сега съм събрал 5, но не знам за печатането какви са изискванията, знам, естествено, че требва да се плащат там страници, корици и т. н. за да излезне на бял свят тая стихосбирка. Но не знам колко пари са нужни, скъпо ли е (явно да) и там одобрение от редактори май трябва да се получи и други такива неща. Ако някой е издавал до сега книга, или знае как стоят нещата, ако може да сподели и да ми поразясни тези неща.

Имам талант и искам да покажа на другите че го имам.
Омръзна ми да си ги пиша тия стихотворения в тетрадката и тя да стои там, някъде и да събир прах.
Искам да ги издам, искам да ме видят хората и да ме оценят, тоя талант не ми е даден ей така, за да си живея с него и в същото време никой да не знае, че го имам.

М. 19г.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 3da122552d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти, едно ще ти кажа - много бързаш.

В днешно време е много трудно да издадеш на хартиен носител книга, затова пък е много лесно да достигнеш публиката.

Ако искаш признание, ако искаш да си намериш кръг от читатели, ако искаш да споделиш творенията си, направи си блог в блог. бг, направи си страница някаква, където да ги споделяш.

Един ден, ако си добра и станеш популярна, ще можеш да изкарваш и пари от това, но не на 19 и неизвестна. Това е добър начин и да разбереш, дали имаш талант, дали си харесвана от публиката.

Лаура

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 58670a66c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Щом имаш само 5 стихотворения, пробвай в някой вестник. За стихосбирка ще ти трябват много повече. Като ги покажеш в редакцията на вестник ще ги разгледат и оценят дали са добри или само така си мислиш.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: c397fcdbcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Прави са другите. Преди да стигнеш до стихосбирка, първо ги разпрати насам-натам. Сега това не е трудно, има интернет, блогове, сайтове за любителска поезия, има и литературни периодични издания, множество конкурси за творци. Да не говорим, че в някои конкурси голямата награда е издаване на стихосбирка безплатно (аз имам една, издадена по този начин). Това е по-добрият начин. Поезия на хартиен носител почти никой не купува, ако не е на известен автор, казвам ти го от опит, няма смисъл да харчиш пари. Първо разбери какво мисли критиката, редакторите, хората и тогава, след време можеш да пристъпиш към хартията. Успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: c6ecb007a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Недей да рискуваш с издаването на книга, защото ще вложиш някакви пари... и ако не се разпродадат ще си на минус. Доколкото знам цената за издаването на книга зависи от формата, хартията, корицата, мастилото и т. н. Което може да ти струва и колкото нова лека кола.

Опитай както те съветват другите. Аз ти предлагам да ги покажеш на някои преподавател по стихознание или литературознание в някои университет. Ако е точен човек и ти имаш наистина талант ще си даде мнението, критики и насоки. Може и да ти осигури публика най-малкото... Моя колежка така беше открита... Е, не бих казал, че е много известна, но стиховете й са много добри и четени ;)
УСПЕХ!

NoBody

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: df86362cf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Мда, Лаура има право :) Обаче, според мен е по-добре, не в блог, а да публикуваш стиховете си в ето това сайтче, направено специално за творчество - otkrovenia.com ;) Хубавото на сайта е, че защитават авторските права, а и там ще срещнеш хора, имащи опит в това което и ти!... Така твоя труд, ще бъде по-добре оценен.

Прекрасно правиш, че вграждаш свойте емоций в листа и думите, много по-добре от да ги държиш само в себе си! Каквото е в теб, трябва да бъде насочвано и влагано в ползотворни неща.

И все пак съвет - никога не се влияй само от мнението на другите за творбите ти. Най-добре човек се чувства, когато получи признание, за което е направил от свой близки хора и приятели :)


~winterfire~

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 774227b30c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Първо да поясня че съм момче и благодаря за съветите, а и е вярно че днешните младежи книги не отварят, тъй че вярно, че няма кой да купува книги и да чете особено ако са на някакви неизвестни, нови автори.
Имам повече от 5 стихотворения, мноого повече от 5 но тези са най-добрите, а и в тетрадката със стихотворенията ми също има, ще взема и от там и така. А и обикновено си пиша, когато няма какво да правя, тъй че след 1-2 години ше съм написал около 50 и повече :D :)
Като хоби ми е, успокояващо е.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 3da122552d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   6, не е вярно, че не се четат днес книги, но просто не можеш на 19 и без име да продаваш. Има страшни книжарници и аз лично купувам много и е-Книги от Амазон.
Направи си име ти, публикувай във вестници и интернет, пък един ден ще можеш и да печелиш от това. Е, и друго трябва да работиш, но авторите винаги са били гладни и бедни. Важното е признанието и послението към другите.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 74c18bc464
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Здравей аз също пиша! На 12 съми имам около 25 стихотворения ! Мисля, че твойте са прекалено малко за стихосбирка! Ако искаш приеми моя съвет, но според мен е хубаво да продължиш да пишеш и като събереш поне 30 издай стихосбирка, но не бързай да се прочуваш! То от уста на уста и твоето име ще се чуе не се безпокой! Има велики писатели, който са станали известни чак след като са умряли! Не казвам, че е нужно да умираш, за да станеш известен, но не бързай!!! "Бързата работа, срам за майстора"

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: d61364cbec
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   и аз искам да издам стихосбирка, не казвам че имам талант, искам да изразя себе си, ставаме двама, успех

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 1da54483f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здр. не искам да ви разочаровам моето семейство всички са поети освен мен издадоха толкова книги и какво от това файда никаква дори сега един поет си науми да съди моя роднина защото негов стих бил попаднал във книгата и без дори да се интересува как се е случило сега иска 5000лв. за това. Така, че си помислете какво ще правите успех все пак.

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 дни
hash: 28f69b7f8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   аз имам на 20-стихотвореня от които 5-6 са по-дълги от една страница

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 72486a08d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   ХОРаааааааааа,аз имам 250 стихотворенияя и 3 разказаа.... :Дддд
Вие тука ми говорите за 20 стихотворения....
Защо непременно трябва да издаваш,т.е. да знаят другите?
Аз лично пиша от около 6-7 годишна,като тогава ест. стихчетата ми бяха за маймунките и пчелички...Сега са доста по-различни...
Тъ...аз пиша за удоволствие,един вид изливам си всичко на тетрадката,защото тя ме изслушва без да ме прекъсва и да ми дава излишни съвети...
Да,бих и искам да издам стихосбирка,но отново за МОЕ удоволствие,не за чуждото....
Първо в днешно време книги почти не се четата,още повече поезия....,така че ако издавате книга с цел да бъде прочетена,откажете се... хаха
Вижте,ако е за ваше удоволствие,нищо не може да ви спре. ;)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 8bff62e6a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Искам да те подкрепя!
Дерзай!
Не чети хората, които искат да те "предпазят" от разочарованието да загубиш малко пари!
Не позволявай някой да ти каже какво не можеш!
Успех и Бог с теб!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker