Самозащита - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Самозащита
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 7589 пъти
Аз съм момиче на 17 години. Искам да си купя спрей за самозащита и имам няколко въпроса:
1. От къде точно мога да си закупя спрея;
2. Ако ми се наложи да го използвам (разбира се само при самозащита) има ли възможност да се подаде жалба срещу мен, за това че съм го използвала;
3. Родителите ми могат ли да бъдат наказани, защото нямам 18 години, а аз имам такъв спрей.

Знам че не се продават на деца под 18 годишна възраст, но знам как мога да си го осигуря. Съжалявам, ако въпросите ми са ви прозвучали смешно, просто искам да съм сигурна какво използвам и какви ще са последствията.
Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 961b58acf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   От всеки оръжеен магазин може да си закупиш такъв спрей и гледай да не е газов, а течен защото може да напръскаш нападателя от по-голямо растояние има и по-голям ефект, с едно точно напръскване в лицето ще има поне едно 15 минути да се търкаля по земята и да креши от болка. А за жалби и такива работи никаква представа си нямам как стоят нещата, междо другото този спрей можеш и против кучета да го ползваш.

Rebel

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 17425d399d
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   И за какво ти е самозащита? Когато човек опознае Бог и се покае, Той му праща ангели, за да го пазят. Дори и да се случи нещо несправедливо с теб, повярвай, справедливостта няма да закъснее, нито ще подрени. Ще дойде на точното време!

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: df6c86fa6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   До №3. "Боже, благослови силата ми, която учи ръцете ми да воюват и пръстите ми да се бият, моя доброта и моя крепост, моя кула и избавление, мой щит и упование. " Явно четеш неправилната Библия човече. ;)

Rebel

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: f6acd0dd14
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Съмнявам се нападател да има наглоста да подаде жалба. В такива случаи полицията е толерантна, не се безпокой.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 159375904c
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

7.   Благодаря на номер 1 и номер 6!!!

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: c2ff9ab373
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Здрасти и от мен. Спрейове се продават свободно без оглед на годините и не може да ти бъде наказателна отговорност. Спрейовете биват няколко вида по начина по който пръскат, но номер 1 греши, всички спрейове са течни. Едните пръскат малки капки във формата на конус, други тип мъгла (за по близко разстояние и повече нападатели, но шанса да се напръскаш сама е огромен тогава) Има и спрейове които пръскат като тънка струйка, което е добре защото не се влияят от посоката на вятъра и можеш да се прицелиш точно в лицето. Спрея съдържа вещества които дразнят очите и лигавицата при вдишване. Може да се използва и срещу кучета, но има съмнителен ефект върху пияни или надрусани индивиди. Не те съветвам да си купиш спрей за 5лв, нито с марката NATO. Търси по-скъпите и американски полицейски спрейове. Има малки разфасовки които могат да се закачат на ключодържател. Ако искаш мога да ти дам още информация, но тъй като почти не влизам тук можеш да ми пишеш на скайп **** макар че и там влизам рядко, но по-редовно отколкото тук. Успех и дано не ти се наложи да го използваш!



Модератор - не публикуваме контактни и лични данни.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 159375904c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Благодаря много на номер 8!!! Жалко че не мога да ти пиша, просто модераторите се правят на много коректни. :)

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 159375904c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 8 я предложи някоя марка.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: c2ff9ab373
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Нормално е да са коректи, имайки впредвид че предишния сайт беше затворен може би по трети причини ;) Та вместо да кажа за марки, важно е сами да изберете какъв тип спрей ви върши работа. Спрейовете се различават също така по вида на изстрелваната субстанция и по техният размер. Преимуществата на коносовидния тип струя е, че е най-лесен за употреба, поразява повече нападатели и по-лесно се пръска движещ се обект (например куче), но при употреба в затворено помещение всички ще бъдете засегнати, има малък обсег 2-3 метра и лесно се отклонява струята от вятъра. При спрея с насочена струя дистанцията за поразяване е по-голяма 4-5 метра, можеш точно да неутрализираш едно лице, струята не се влияе от посоката на вятъра и това е най-масовия тип спрей използван от полицейските сили по-света. Лошото при него е, че за оптимален ефект струята трябва да попадне точно върху очите/носа/устата, необходима е малко практика с меренето за да можеш да уцелиш от първия път и е трудно да уцелиш движещ се обект. При спрея тип пяна можеш също да избереш точно кого да напръскаш, но и пяната остава по-дълго по кожата което прави ефекта и по-дълготраен и се отстранява по-трудно и не се влияе от вятър. Този тип спрей се използва главно в затворите. Лошото при него е, че също е необходимо малко тренировки докато успееш да уцелиш обекта от първия път и със един такъв спрей имаш относително малко импулси и обсега не е голям ~3-4 метра е. Освен спрейовете в магазините които ги гледате като малки дезодоранти, има "Прикрити такива" с формата на червило, ключодържател, писалка. Желателно е като избирате своя спрей да изберете такъв който няма да ви представлява неудобство да носите. След използването на прикртитите спрейове е особенно желателно да си вземете нов. Едни от най-добрите марки спрейове за самозащита са Fox Labs, SABRE, Wildfire, Mace, Bodyguard, Pepper Shot. Като най-ефективен за момента е SABRE RED като за щастие у нас не е ограничен само за полицията и военните. При спрея Bodyguard субстанцията е безцветна и не можеш да видиш добре накъде пръскаш. Fox-а е оцветен, но за съжаление ефекта идва малко по-бавно. Аз лично бих избрал Sabre RED също така има допълнителен UV маркер и след напръскване обекта свети яко на UV светлина до 48 часа след напръскването. Избягвайте европейските марки на които пише, че са примерно немски или полски. Избягвайте и неизвестните марки като NATO. За спрей за самозащита гледайте да е американски.


simeon40

Модератор - нашият сайт няма нищо общо със сподели.инфо и е първият сайт с името „сподели“

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: ca15115095
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Купи си спирт за горене като спрей от железарски магазин. Ако използваш спрея на места където има видеонаблюдение, не очаквай да има жалба. Родителите ти могат да бъдат наказани, ако напръскаш освен нападателя и обикновени зад него минувачи, които са обезобразени.
Знам от разкази на хора как престъпници се движат на групи по паркове и очевидци не помагат за разследване, но свидетелстват. При обир, свидетел (при случая за който знам аз, беше свидетелка) после показва грешен човек при редица от физиономии за разпознаване, на полицейския разпит. Всеки сочи на слуки, понеже помнил примерно, че този се движил с еди-коя-си физиономия на еди-кой-си човек и така движещият се още се движи на свобода, а онзи с произволната физиономия, лежи, защото свидетелите не се "навиват" за показания и всеки очевидец си казва, че някой ден всеки престъпник ще си намери майстора - "какво му пука на свидетеля".

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 7f870b660b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   12

Очевидно нямаш елементарна култура. Спрея за самозащита не обезобразява, това не е киселина. Спирт за горене е адската глупост, какво става ако спирта попадне в очите? Спрейовете са безвредни и ефекта им трае около 20-30мин колкото нападнатото лице да се измъкне без проблем. Не пиши глупости като не разбираш нещо. Никой не може да бъде наказан, защото е използвал спрея за самозащита, дори веществото случайно да попадне върху други хора. Ти си някакъв супер филмиран индивид/инвалид и къде ги пишеш тея сценарии за Холивуд. Джебчийте се движат на групи за да си прикриват откраднатото. Родителите ти няма как да бъдат наказани затова, че някой е вдишал от спрея който е предназначен за нападателя, това е средство което НЕ наранява по никакъв начин и ефекта изчезва след 20тина минути. А това което твоята приятелка е разправяла, си е неин проблем че не може една физиономия да запомни и затова се оправдава, че имало други хора.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: ca15115095
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   13, в тубичка от машинно масло може да се купи разтвор от натриева основа. Ефект ще има.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 7f870b660b
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

15.   Хора спрете се да пишете глупости, какви са тези пишмански средства. Момичето питаше точен въпрос и й отговорих точно какъв спрей да търси. Какви са тези селяндурски смеси които ги бъркате в гаража. При спрейовете за самозащита има тестове които да докажат, че са напълно безвредни. Ще подветете някой с вашите глупости и после може да яде дървото. По вашата глупава логика и с киселина може да го залее ще има ефект нали? Този разтвор от натриева основа лисната в лицето ти може да довете до тежки възпаления. Едно е ефекта да отмине след 30мин, друго е да се получат тежки възпаления или друг ефект - ослепяване.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 0739355656
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Най-ефективните спрейове за самозащита са лютиви от типа pepper spray, oil based - на маслена основа и разпръскващи широка струя тип cone (конус). Fox Labs One Point Four 1. 4 е най-лютивата формула на Fox Labs и според Ютюб тестовете върху подготвени физически мъже - крайно болезнена и възможно най-ефективна.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 0739355656
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   До 11 - Sabre Red НЕ е най-ефективният спрей за самозащита. Гледал съм множество полеви изпитания върху хора, чел съм историите на надзиратели и затворници - Sabre Red може да не подейства на хора с повече "опит" (привикнали да ги пръскат). Далеч е от шампионите:
Най-мощните, мигновено действащи и с унищожителна сила, които буквално запалват лицето на човек са:
1. Heatwave Napalm
2. UDAP Mugger Fogger
3. Fox Labs 1. 4 - най-лютивата им формула (по-мощен от 5. 3, според самия производител; базира се на него, но е с друга основа/разтворител). Не предизвиква трайни последствия.

ВАЖНО! В канала си в Ютюб - The 570 Experience - морски пехотинец показа временна увреда на зрението след тест с UDAP Mugger Fogger. Концентрацията при него и Heatwave Napalm e прекомерна.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker