Смяна на религията - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Смяна на религията
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 6059 пъти
Здравейте! Последната седмица се бях отдал на умствена и физическа почивка и в младежката ми глава изплува един много интересен въпрос. Колко хора в България са сменили религията си доброволно?
По мое мнение, вероизповеданието не е като чифт обувки- късаш ги и купуваш нови. Вярата в определен Бог оказва изключително голямо влияние върху мирогледа и манталитета на хората, това е всеизвестно.

Аз съм православен християнин, всички в семейството ми са такива и смея да кажа, че родителите ми са големи фанатици! Първоначално не бях съгласен с тях, смятах, че мисленето им е твърде ограничено и това се обуславя от времената, в които са живели. С времето, обаче, попаднах сред доста турци и мохамедани. Тези хора са изключително любезни, усмихват се и с нужда и без нужда, в очите им има някакъв загадъчен блясък, който не съм забелязал при нас, християните.
Да, обаче така и не чух някой от тях да говори на висок тон, както правим ние, българите. Всичко е потайно, всичко се прави зад гърба ми, действат помежду си, а мен ме изолират.

Случайно дочух техен разговор, който ме потресе (ставаше дума за възрастна жена, от която са се възползвали- била им е като маша в ръцете с цел отмъщение на техен враг). Мислех ги за добри и разбрани хора, винаги ми се усмихват много любезно и ми приказват сладки приказки.

Един ден ми писна, след като разбрах, че наговорили на учителката ми по немски куп глупости, които уж аз съм казал за нея! Побеснях и им казах всичко в очите! Казвам всичко това, защото има християни, които приемат исляма и не мога да си обясня кое ги кара да го направят! Когато съм сред християни, мазни усмивки и превзети приказки няма, но всички говорят искрено, споделят плановете си и предлагат помощ! Мохамеданите са способни да ти ритнат стола под краката и да те галят, докато посиняваш и умираш! Съжалявам, че го казвам, но за по- малко от година разбрах какво всъщност представляват тези хора!

Не съм против никоя религия, не съм против турците и мохамеданите, всички сме хора, всички ще умрем някой ден, без значение дали ще ни опява поп или ходжа, но не мога да разбера на какво се дължат тези отвратителни характерови черти на мюсюлманите? Всички са така, не само тези, сред които аз бях! Може би има и изключения, не съм съгласен с родителите ми, че ако се оженя за мохамеданка, животът ми ще е съсипан! Ако има разбирателство между двама души, те не би трябвало да допуснат нещо несъществуващо (Бог) да им попречи! Въпреки всичко, ако жена ми е християнка, ще се чувствам много по- комфортно и ще съм много по- сигурен във връзката ни. Това е, което исках да напиша. Някой от вас сменил ли е религията си? Ако да- защо?

18 год., мъжко :P

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 37cc67bf6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Разсъждаваш като 16 годишен. Първо с какво религията в едно модерно общество определя морала на хората-това никога не е било така, т. к. религията не се изповядва и разбира правилно от хората. Генетично е вродено на човек да бъде добър, лош и т. н. като това в наши дни се дооформя повече от социален статус, а не толкова от религиозните възгледи. Друго интересно е, че християнство и ислям изповядват чисто човешки морални възгледи, да не говорим, че едната религия произхожда от другата, а двете заедно от юдеизма, така че няма логика тя до определя толкова поведението на хората. Друг е въпроса, че турците презират българите и обратно, но това е свързано повече с битови различия и е исторически обосновано :)

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 5dd6a4c4f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Не е важна религията а човека. аз от 1 година живея с мюсюлмани и не мога да кажа че са светци но не мога да кажа същото и за християните с които съм живяла допреди 1 година. а за лицемерието и отмъщението навсякъде го има не е религиозен признак

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 73017ed547
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

3.   ОТ кой край си. Според мен тези черти на потайност и другите които описа са по характерни за част от българомохамеданите или помаците( най-вече между Пирин и Родопите), а не чак толкова в самите турци (не говоря, за онези, които се турчеят).

Иначе според мен Исляма е доста нетолерантна религия, която не приема друга вяра, но иначе все претендират за права, които те самите не биха дали на другите. Ако християнин/ка се ожени за мюсюлманин/ка това не би било проблем за нас немюсюлманите, обаче за те едва ли не биха се отказали от децата. От къде този фанатизъм не знам, но според мен е тъпо. Едва ли религията е критерии.

И друго защо някои си мислят, че трябва да се съобразяваме с Исляма, след като той не се съобразява с другите. Веднъж една мюсюлманка с забрадка( доста религиозна) тръгна да прави забележки на едно момиче, което също е мюсюлманка( не мога да кажа, че е религиозна), за това, че казала на една приятелка християнка "Весела Коледа" и започна да и обяснява, че това било много голям грях и ще съжалявала някога. От тук се вижда, че основите на Исляма са доста нетолерантни спрамо другите.
Аз не виждам какъв грях е да кажеш " Весела Коледа" или пък християнин да честити празник на мюсюлманин. Това е нормално и човешко. Грях е например да крадеш пари от бедния или просяка, грях е да убиеш човек, а не да честитиш празника на другия.

Поради тази причина не бих приел Исляма. Ако двама се обичат, това не пречи единия да е с една религия, а другия с друга. Всичко останало са глупости.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: f6bf95d1f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

4.   Като атеистика ще ти ти кажа, че за мен всички религии са си чисто и просто тъпи. Има 10000 различни религии по света и всяка от тях твърди, че нейният бог(или няколко бога) е единствен и само тая вяра е права и който не е съгласен с нея ще гори във вечни мъки. И друго нещо, което ми е интересно е, че ако всички религии бяха прави(което го изключвам по всякакъв начин), то на небето щеше едва ли не да бъка от богове и богини, а под земята дяволи да изгарят в казани грешните. Звучи абсурдно тъпо. Че ей такива мисли ми минават през главата.

Иначе(във връзка за хората, които си срещнал) във всяка религия си има и добронамерени хора и не толкова. Както знам мюсюлмани, които да добри и честни хора, така има и много, които не са. Като цяло мюсюлманството не е чак толкова лоша религия, просто зависи кой как я разбира и проповядва. Например мюсюлманските екстремисти, които взривяват всичко що решат, пребиването на жените с камъни, остарелите фанатични разбирания, че всички останали са неверници, които трябва да са изтребени... Но все пак има хора, които не са такива, там уважават семейството си, пазят си традициите.

И в християнството до голяма степен нещата се припокриват, с разликата, че то е малко по-либерална религия и проповядва мир и разбирателство с другите религии. Но и то може да се изопачи, например навремето рицарите тамплиери(а те са християни), при походите си, където минат опожаряват и избиват уж в името на господ. Погледнато така, като че ли много не се различава от фанатичните идеи на исляма.

Лично аз не харесвам, която и да е религия. Просто те са много удобен начин за контролиране на вярващата част от населението(която е голяма) и от историята до сега се използват главно за политически цели и придобиване на власт. Като се замисли човек без религиите може и да бъде по-добре. Няма да има предразсъдъци, няма да има разделение.

Апък ти ако се ожениш за мохамеданка(например) няма да ти е съсипан живота, но се приготви техните да те насилят да си смениш религията или поне след това детето ви ще е мюсюлманче и ще се казва Ахмед. Просто мюсюлманството е настъпателна религия.

Един ден да речем, не бих приемала вярата на този, с когото съм. Аз самата вяра нямам и всеки има право да вярва или не в това, в което иска, а не да го принуждават насила. Пък за това, дали съм си сменяла религията, от православна християнка станах атеистка, което ще рече, че отричам религията. Не че изобщо някога съм вярвала в нещо, но като малък се влияеш от семейството си. Просто един ден проумях, че няма нищо свръхестествено и божествено.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: a6f6244ab0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Разликата между теб и тези твой мохамедани е, че ти когато казваш, че си християнин в същия момент казваш че бог не съществува. Те като кажат, че са мюсюлмани не биха казали подобно нещо за аллах.
Не съм религиозен доста съм чел за религиите и до сега никоя не ме е вдъхновила чак да повярвам обаче ако повярвам бих повярвал изцяло не като теб

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: bc05d3a369
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   До номер 5 от автора: Аз съм християнин по документи и по душа, но това не означава, че вярвам в Бог!

До номер едно- като попаднеш сред мохамедани, тогава ще говорим за каквото и да било! ;)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 165930e93d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Пробвай с шинтоизъм, в Китай и Япония хората са още по- любезни бил съм и в Дубай и тези с дръпнатите очи са по-любезни и от тях и като си избереш още една религия питай как става отричането от нея.

Иначе за отказването от християнската религия мюсюлманите в лицето на турските нашественици и поробители са използвали едно много ефикасно средство - набиване жив на кол или печене жив на шиш, за справка старейшината на Батак издържал е около половин час преди да умре по сведение на очевидци. Има и други начини прочети нещо от по-рядко споменаваните разкази за априлското въстание примерно.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 8b559cbff2
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Мисля, че е поредната измислена тема от автора на всички досадни теми за религиите.
Като те интересува колко души са сменили христианството с исляма питай в някоя социологическа агенция. Плати им да направят проучване, ако това щеше ти помогне.

Lola

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: bc05d3a369
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   До номер 9 - Това е първата тема, свързана с религия, която пускам в сайта! Бъркаш ме с някой друг!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: cb11d79333
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Смяната на религията е като да си смениш долните гащи... с чужди... ползвани!

 
  ...

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 7da4eaadac
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен религията не определя характера им. Това е просто ген. Те са си родени гадняри и такива ще си останат, религията е без значение.

Красотка

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker