Прекалена любов към животните - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Прекалена любов към животните
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 11244 пъти
Здравейте!
Много обичам животните! Ама много! Хаха, чувствам се като Тити Папазов, само че аз съм емоционално пристрастена към животните, не толкова към дечицата. Никога не съм се радвала на малки деца така, както на животните.

Къса ми се сърцето като видя някое бездомно животинче :( а като върви след мен и търси храна и дружинка, направоо....много пъти съм мислила да си прибера някое но като не живея сама и в апартамент, няма как... Много ми се иска един ден да намеря хора, които са съгласни да си направим един приют за бездомни животинки. Но не просто някакъв мизерен приют...а такива каквито са в чужбина!

Там няма и една животинка на пътя! Много ме е жал за тукашните животинки, направо ми се къса сърчицето. А като чуя жалните им гласчета, направо настръхвам. Не знам на какво се дължи тая огромна любов към животните, но искрено се надявам един ден да НЕ бъда нападната от тях, защото много ще ме заболи.

Миналата или по-миналата година се натъкнах на едно клипче в нета на едно момиче, от Хърватия мисля, което убива малки кучета...е не посмях да пусна клипчето. Не бих издържала и секунда! Как е възможна такава жестокост бе хора? За някои може да не е нормално, но толкова съм плакала само при мисълта за това...:(

По новините пък даваха някакъв човек, което стреля по котки...защо? Какво са виновни животинките? Та те нито говорят, нито нищо! Около блока ми се навъртаха няколко кучета, впоследствие разбрах, че мои съседи са ги отровили( не го правят за първи път няма и да е последен) пак ми стана ужасно гадно.
Как можем да спрем тази жестокост? Ако хората тук не бяха такива и животните нямаше да са толкова жестоки понякога и толкова плахи! Има ли хора, които биха се съгласили да направим приют за животни и да си грижим за тях? Не казвам това да стане веднага, просто питам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 67

преди: 12 години, 2 месеца
hash: bd66124832
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Няма лошо в това да обичаш животните, твоето обаче е повече съжаление към бездомните :) Аз съм същата, много ме е жал за тях, знаеш ли можеш и ти да помогнеш. Аз например съм прибирала котки, водя ги на ветеринар, къпя ги и ги пускам за осиновяване - да става бавно, но трябва да се намерят отговорни стопани, а не да са някакви изверги (като онзи който си хранеше змиите с животни при това живи). Бих взела и кучета, обаче имам куче и ме е страх да не се избият.... а миналото лято бях намерила таралеж, та тогавашният ми приятел го виках да ми помага :Д, в крайна сметка си го взехме и щяхме да си го оставим, но аз съм бъзла и трябваше да му намерим дом. Така че ето виж не е кой знае каква философия, можеш да помагаш по всякакви начини, влез в дог. бг, там се организират често кампании в които се разхождат кучетата от приютите, хората носят храна за тях и така. Просто си добър човек, нормално е да ти е жал, може сега някой да скочи срещу бездомните животни... но то си е за него! Само да кажа, че съм хапана от куче и все още смятам, че не то е виновно... и никога не бих посегнала на животно не е виновно то, а хората които са го изхвърлили на улицата, за да се оправя само, да търси храна и да се пази да не бъде сгазено всеки един момент! Тъй че авторке ако имаш желание да помагаш, ще намериш и начин :)

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 50bca32850
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти си моята сродна душа, заклевам се. Винаги съм мечтала след време да основа, или поне да участвам в основаването на приют за животни. Животните са най-голямата ми слабост. И те разбирам отлично - измъчваш се постоянно, мислиш, правиш, струваш, гузно ти е, че не можеш да помогнеш на явно болни, гладни и бездомни животни. Разбира се, винаги, когато съм имала възможност, съм помагала и на дечица в домове за деца, на хора в неравностойно положение и т. н. Но това да има живот в теб също колкото в хората, да ти се диша точно, колкото на тях, да си абсолютно беззащитен пред неоправданата човешка жестокост, и дори да не можеш да кажеш, че това те боли, е особено жестоко.
С това не омаловажавам хората, изказвам мнение, че животът трябва да се цени във всичките му форми.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 70075131f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Здравей! И аз безкрайно и завинаги ще обичам животните повече от хората. Но това с приюта е сложна работа. По-скоро за момента може хора като нас да концентрираме енергията си към вече изградени приюти и да помагаме с каквото можем - разходки, грижа за ранени животни и т. н. Потърси в нета къде и как можеш да помогнеш. Аз от доста време си търся компания да ходим да помагаме в един приют до София. Изисква се свободен уикенд, стари дрехи и добро настроение. Идеята е да се разхождат кученцата, които цяла седмица стоят в клетки и си нямат никого. Ако модераторите позволят, може да си оставиш някакъв мейл да се свържа с теб, ако си от Сф и да се разберем за приюта и разходките.
ж25

Модератор - съжалявам, но не правим изключение - не публикуваме контактни данни. Можете да споменете, кой е приюта и да си размените координати чрез него.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 4ada6ec774
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей! И аз като теб направо полудявам като видя четирикрако. :) Обичам ги много повече от хората, имам две кучета и котка. Все от улицата... Какво да ти кажа, проблемът може да бъде решен много лесно, но управляващият "елит" няма изгода от това. Секнат ли бездомните кучета, ще секнат и възможностите за кражба на пари от кастрации, приюти и т. н. Това ни е държавата, гледат да опоскат където и както могат. Друг огромен прблем е чисто и просто бесният комплексарки и селски манталитет на българина. Рядко се осиновяват "помияри", често собствениците си пускат животните на улицата некастрирани, защото са им омръзнали, те се разможават и изобщо става един затворен кръг. Никой не си чипира животните, пък и то няма база данни още, която да събира тази информация... Та така популацията расте, институциите дремят, а разни изроди взимат нещата в свои ръце. Да не говорим колко е срамна цялата тази история със скитащи безпризорни животни. Все едно сме страна от третия свят. Пътувам понякога до Чехия - бивша соц. република като нас, ама няма такава мизерия и безобразия. Приютът в Прага разполага с места за 150 кучета, а има 120. Животните се дават за осинояване цяла година след като са пристигнали, служителите не могат да повярват, че някой ще изостави така приятеля си... мислят, че са просто изгубени. Отчайващо е положението и не смятам, че ще се оправи някога.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 209351a5de
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Това все едно съм го писала аз. :) Повече се радвам на някое коте отколкото на децата.
И на мен ми се иска да отворя един приют за животни като американските, но е доста сложно, трябва да се търсят спонсори, а и едва ли някой с пари ще иска да си дава парите за улични котки и кучета.
Но като се замисля как само сираците живеят в БГ, няма как да очаквам бездомните животни да живеят в нормални условия.
Вчера гледах по анимал планет за едно американско островче, където абсолютно всеки жител се грижи за поне една бездомна котка. Учуди ме обичта, която имаха всички към котките :)

Lola

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3d75d14f07
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   ОТ АВТОРКАТА:
Не съм от София. Тук в моя град няма такива приюти или поне не съм чувала такива, но бих помогнала, когато имам възможност. Бих помогнала, но приютите тук не ми харесват... какво като животните са животни? Трябва ли всичко да е занемарено и те да са прибрани на един куп и толкова? Иска ми се да го направим като в чужбина. Животните не просто да са в някакъв си там приют, а да има голяма и чиста природа, те обичат природата, зеленината, водата...! Не може просто да ги нахраниш и напиеш като прасета и да си мислиш, че всичко им е наред. Не желая по никакъв начин животинките да се чувствам като затворници, а свободни с стопаните до себе си. Никога не съм имала куче, но каишките са ми гадни... не искам ако един ден имам куче да му слагам каишка, унизително е. Той не ми е роб. Естествено, не искам да избяга някъде или да се загуби, но да го дърпам с тази каишка ми се струва много грубо.
Котката ми умря миналата година и трябва да ви кажа, че много трудно го преживях. Пак искам да си взема някое животинче, но не знам... много боли като го загубиш :( 100% ще си взема де, но няма да е в близките месеци

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 2c1e6d6ed1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Охооо, момичеее, сбъркала си мястото!!! Или по-точно държавата! Тук да обичаш "няк'ъв си помияр" повече от сополиво, пищящо хлапе и направо за смъртно наказание!

Нормално е да ги обичаш, да изпитваш любов към тях, това все пак е заобиколния свят! Съжалявам само, че заживяхме във време, в което такива като теб са, едва ли не, луди..
Ненормално ще е, обаче, ако искаш да си интимна с такива и прочие, но смятам, че не си такава. :)

Не се притеснявай, в НОРМАЛНА държава това е нещо, дори похвално, само тук в тази селяния е срам да нахраниш бездомно куче, щото те били зли.
Не, не ми се говори, темата е страшно дълга, само ще кажа - продължавай да ги обичаш, те са част от този свят, както растенията и т. н., те също имат души и сърца, също обичат, също те гледат в очите с една преданост, уважение и приятелство, също са ти приятели, дори бих казала, че животните струват повече от масовия българин - къде по-достойни, чисти и святи са! ..

Късмет. Продължавай!!! :) Напиши Animal Rescue Sofia, прочети, можеш да помогнеш. :)
Поздрави!!! :)))

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3d75d14f07
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   ОТ АВТОРКАТА:
Номер 7 не бих била интимна с животно, ако имаш предвид това, което си помислих xD да не съм побъркана!!
Аз също обичам животните повече от хората и децата! Много ми е кофти за бездомните животни, които сигурно няма да оцелеят тук. Иска ми се да направят приюти като в чужбина. Тук в нашите няма живец бе хора, няма капчица желание дори да правиш това, с което си е заел. Разбирам, ако няма достатъчно средства, но какво ти коства да подредиш и да е чистичко? Какво като животните са животни? Те не искат ли да им е чистичко? Не искат ли чист въздух? Разбира се, че искат, но не могат да ни кажат, за жалост. Дано един ден да успея да помогна на животинките в беда като им създам нормални условия за живот. И дано намеря спонсори и хора, които да ме подкрепят да направим приюти като в чужбина. Аз съм ходила в чужбина и мога да ви кажа, че животинките там си се разкарват най-спокойно навсякъде, дори по пътя шофьорите им спират! Тук никога няма да бъде така, българинът ще прегази котка или някой "помияр" без да му мигне окото, ще заколи прасето, сакън да не умре от глад и едва ли някога ще му хрумне да помогне на някое животинче. Отвратена съм от такива хора. Дано намеря повече човеци като мен и се обединим да помогнем на тези безпомощни същества.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 034b21e501
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Здравей има и други хора като теб :) напиши във фейс буук "заедно срещу насилието над животни" хората помагат с каквото могат също се пращат животинките за осиновяване в чужбина

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 709e209531
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз също много обичам животники, всякакви. Осиновявам. прибирам и помагам на тези на които мога. Както при теб и на мен ми се къса сърцето за всички от тях. Но знаеш ли, колко е трудно да направиш приют? Аз съм се интересувала. Трябват ти толкова много пари и спонсори и какво ли още не... Много е трудно, мечтата ти наистина е стойностна, знам го защото също мечтаех за това. Но като знам, че не мога да отворя приют правя, каквото мога с двете си ръце за тези мили същества! Така че, мога да ти пожелая от все сърце да постигнеш тази твоя мечта, а ако ли не продължавай да им помагаш както можеш :)

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 9c7d6cc082
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Чета с интерес темата. Не забелязвате ли, че повечето сме жени тук? Твърдят дори някои, че не обичали деца - но не забелязвате ли, че точно майчиния ви инстинкт ви кара да обичате разни животинки?

Аз лично съм котатарка. Храня 7 улични котета, майка има 5 в градината. Но това не решава проблема. Трябва кастрация, защото ако не бяха умряли някои от котешки грип, майка сега щеше да има към 14 котки!

На Запад вярно няма улични животни, но там до преди 20-тина години е имало масово обгазяване. Днес са по-хуманни, но имат и висок стандарт, жените не работят и имат време да се занимават с животинки. И ние можем, винаги има начин, но за съжаление не виждам, как ще можем да се справим със стотици хиляди животни (ако сложим и котките). Масова кастрация, но останаха ли ветеринари, които работят без пари?

Аз лично не мога да кастрирам, мога само да храня. Питах за лекарства - над 60 лв. щеше да ми излезне за котките да ги обезпаразитя и да им изчистя паразитите. Кастрация на женско животно - над 50 лв. ...имам 6. Смятайте!...за сега мога само да ги храня.

Иначе, улични кучета почти няма в града ни, има няколко, но са по-дебели от овце, явно си имат стопани, не са агресивни...кастрирани и обезпаразитени. Не ми се мисли, защо изчезнаха уличните кучета...но не можеше да се живее повече така. Страх ме беше да се прибирам от училище, цели глутници имаше!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: cdc85f10cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей, и аз съм така като теб, но най-вече с кучетата. Обожавам ги! Ти спомена за нападане, аз веждъж бях, хапана от куче, но това не спря любовта ми към тях...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3d75d14f07
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   От авторката:
"Номер 11- Чета с интерес темата. Не забелязвате ли, че повечето сме жени тук? Твърдят дори някои, че не обичали деца - но не забелязвате ли, че точно майчиния ви инстинкт ви кара да обичате разни животинки? " Накара ме да се замисля... и като се замисля си права! Може би защото животинките си нямат никой и за това ми е по-мъчно за тях. Желанието за хубав приют не ми е мечта, а желание, което искам да наложа на държавата. Иска ми се всички да се грижат и обичат тези животни. До сега съм прибирала разни котки, но не знам какво стана с тях, тъй като тогава бях много малка... нямам си и на идея какво се случи с тях. Последната ми котка умря миналата година. Е няма такъв рев, много си я обичах, като детенце си я гледах. Кучета не съм гледала но и към тях съм привързана. Абе животинче ли е... направо си го взимам със себе си да го обичам вечно хехе.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 8014610215
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   И Хитлер е обичал животните много, но не е успял хората да заобича, та това не е критерии, че си добър човек... Обичай хората на първо място, защото, каквото повикало, такова се обадило.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 750096d449
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Който обича живота, ще го изгуби, а който мрази живота, непременно ще го спечели...

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: a2d3542057
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   15 -- Моля те, тук не говорим, че не обичаме живота. Ако сте вникнали в коментарите ще разберете, че масово говорим за това, че човек на днешни времена се е самозабравил.... Мислим се за всемогъщи, за безсмъртни, че нищо на този свят не се връща. Всеки тук обича живота си, това не значи непременно, че трябва да го изгуби ''скоро''.... Говорим за това, че животните са единствените същества, които останаха на тази планета без да се променят и остават все така нашите най-добри приятели. Едно куче винаги ще те посрещне с радост, ще върти опашка и ще бъде щастливо само защото си ТАМ.... за него няма значение дали си глупав или грозен, слаб или дебел, богат или беден, за него най-хубавото е че го обичаш и то е благодарно за всеки един твой жест. То никога няма да те обиди, да те наскърби, а напротив - то винаги ще е там, за да ти бъде подкрепа, ако страдаш то ще страда с теб, а ако си щастлив то то ще споделя щастието ти неминуемо...
Кой човек би направил това за теб?

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 8014610215
гласове:
1 2 3 4 5
  (49 гласа)

17.   Колко хора живеят в животинският свят. Фроид не случайно е написал цял том за хора обичащи животните. Това са хора които немогат да се интегрират между хората, не знаят да обичат хората и очакват животните да ги обичат... Искам да добавя, че немразя животните, но не съм откачалка като повечето от вас.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: e056411de0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   17, това са абсолютни глупости!!! :D Искаш да ми кажеш, че любовта ми към животните е заради това, че не мога да се интегрирам между хората и че не обичам човека като човек? Е, явно си в голяяяма грешка. Хора, абе вие късогледи ли сте? Точно като кон с капаци... Що за глупост е това? Аз съм млад човек, имам голямо семейство и много приятели, социална личност съм и обичам животните. Едното никога не изключва другото, това са глупости. Работата е тм, че съм се научила да уважавам и двата вида като такива! Животните и природата са неразделна част от живота на човека и ние трябва да се научим да ги обичаме, пазим и уважаваме. Твоят живот с нищо не е по-скъп от това на някое животно! То също е заслужило мястото си на тази Земя и ти или аз, или който и да е не може да твърди обратното! Сами унищожавме света в който живеем, защото преценката ни за него е грешна!
Също като консумацията на месо, която се е превърнала в един навик, а човек по природа дори не е хищник...
Колкото дали си откачалка или не.... задай си въпроса всяка вечер, когато сядаш на масата - Защо съществуваш? Благодарение на кое... След това погледни към чинията си, защото отговора се крие там...
А, ти дето си уж с всичкият си... Уважаваш ли храната си? Защото трябва да си доста ограничен, за да си мислиш, че тя е даденост....
Всеки ден се избиват над 50 милиона животни.. а ти сигурно дори не си наясно до какво води това...
Така, че айде моля те.... голямата компетенция..

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: bd66124832
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Не, не, не номер 17 изби рибата.... коментарът ти е толкова смешен, че просто нямам думи! Как пък реши, че писалите тук са откачалки и асоциални индивиди? ! Не любопитно ми е... моля те сподели мнението си на нормално човешко същество. Аз вече писах по - горе и няма да се повтарям, така че само ще допълня - обичам животните и съм помагала на много от тях и ще продължа да го правя, защото така трябва и защото искам... и това не ме прави по - малко интегрирана в обществото - бих казала, че имам предостатъчно приятели с които съм почти всяка вечер, разбирам се прекрасно с хората и обожавам нови контакти, много добре съм си интегрирана, че даже малко в повече :Д, така че тук аргументите на Фройд са излишни... самият Фройд си е бил болен мозък, поне за мен няма нищо вярно в учението му... но като си го харесваш вярвай му :Д, аз предпочитам Юнг, но няма да захващам спор. Та това, че помагаш и искаш да помогнеш на животно, не те прави откачалка, а те прави един от малкото ХОРА, които ги е грижа за невинните душички... откачалки са такива като теб, които си нямат работа, а пишат в теми, които не ги интересуват... мхм какво ти пречеше да си подминеш темата вместо да изказваш болезнено грешното и смехотворно твърдение? Нищо предполагам, но не, прочел си историята и вероятно коментарите за да решиш че тук сме асоциални психопати едва ли не... ами аз избирам да съм откачалка със сърце вместо подобие на човешко същество на което му липсва мозък в главата като теб!

Аз съм номер едно впрочем :Д

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 7c5dee9602
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Нормално е да обичаш кутретата, ако си... тяхната майка или поне баща им. Същото важи и за останалите животни. Но ако човек види куче, което напада 2-3 годишно дете и си помисли само "Дали горкото кученце няма да си счупи някой зъб, докато хапе това джудже?" или пък "Сигурно е много гладно, за да направи това. Детето е виновно, защото не му е носило всеки ден храна и затова сега ще си го получи!"... това никога няма да бъде наречено нормално. И не говоря само за себе си, а за всеки човек, който не е мизантроп и не смята, че хората трябва да измрат, за да живее Земята. Последното е мнение на потенциален самоубиец, който не иска никой да го съди и затова иска всички да се споминат едновременно.

Колкото до кучетата в градовете - те са опитомени от човека и трябва да живеят там, където и той. Ако вие живеете в апартамент или къща, то и те ще са там. Ако сте клошари и спите на улицата, те ще са с вас. Но няма такова нещо като бездомни кучета! Дано по-скоро се намерят хора с кураж да решат този проблем, а не да чакат разрешение от лицемери, които искат кучетата да живеят, но друг да търпи проблемите от това, а те просто да са щастливи, че кучетата са навън. Вземете ги при вас заедно с ВСИЧКИ кутрета, които ще им се раждат или не ни говорете какво да правим! Вашето се нарича прехвърляне на отговорността на друг.

 
  ...

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: b803cbc9f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   № 17, а Фройд за хейтърите като теб писал ли е нещо? Много холивудски звезди имат кучета и се снимат в тяхна защина, това не им пречи да имат деца, приятели и да имат много по-богат социален живот от твоя освен ако ти ни си този без живот.

Ajna

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 043e4b4f60
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   номер 20, цитирм те : ""Дали горкото кученце няма да си счупи някой зъб, докато хапе това джудже? " или пък "Сигурно е много гладно, за да направи това. Детето е виновно, защото не му е носило всеки ден храна и затова сега ще си го получи! ""
Драги, това би си го помислил някой със сиво вещество, колкото твоето! Защо първо не вникнете в съществото на темата, че тогава тръгвайте да се правите на много компетентни, знаещи и раздаващи правосъдие!!! Ок? Бездомните или още наречени улични кучета НЕ са работа на гражданите, а на Общините, които не си вършат задълженията! Докато манталитета на българина не се промени, ние винаги ще сме на ей това дередже! И докато милият българин-европеец не престане да си купува животни и след това да ги хвърля на улицата, нещата няма как да се подобрят! Писани сме само европейци... Голям майтап, каква ти европейщина -, ние сме си чиста Байганьовщина....

 
  ...
преди: 12 години, 27 дни
hash: 7c5dee9602
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   Видях, че авторката предлага да се направи приют. Нека го прави - няма да участвам, защото не съм лицемер и не съм длъжен да оправям белите на защитниците на животните. Но счетох за нужно за изразя възмущението си от това, че някои хора в тази тема обожествяват животните за сметка на хората. Щом общините се правят на ударени, трябва ли ние да чакаме момента, в който на улицата няма да има място за хора, защото ще е пълно с кучета и котки? Говориш ми за европейците. Един европеец би взел нещата в свои ръце, ако види, че определена институция не защитава интересите му и не си върши задълженията. Аз лично никога не съм хвърлял животно на улицата и очевидно не съм спомогнал за създаването на този проблем. А и след съответната проверка се оказа, че моето сиво вещество ме включва в групата на най-умните 3, 2% от населението. Жестоко се съмнявам, че ти си в тази група. По-скоро си от онези средностатистически хора, които се дразнят от ситуацията в страната и си търсят някого, когото да залеят с упреци. Върви в общината, върви в МС, върви в Парламента! Или отиди при шефа си, ако той е виновен за лошото ти настроение. Но няма да търпя да се правиш на по-знаещ от мен без доказателство под формата на тест за интелигентност. Както с интервютата за работа - никой сериозен работодател не приема уверението на кандидата, че знае всичко за счетоводството, финансите или каквото и да било, ако въпросният не представи диплома. Омръзна ми от хора със самочувствие без покритие! Моето е покрито и добре подплътено.

П. С. Твоят коментар е точно толкова свързан с темата, колкото и моя. Не си предложил да помогнеш за въпросния приют и не си изказал мнение за идеята, а само си ни залял с оплаквания от манталитета на българина. :)

 
  ...
преди: 12 години, 27 дни
hash: 956fcd6450
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Ако сивото ти вещество наистина отговаряше на това, което представяш щеше да разбереш, че под европеец имаше лека ирония. Естествено тъй като си изключително умствено надарен ти не успя да вникнеш в това, но аз днес съм в добро настроение и ти прощавам. Каква двусмислица само... тз, тз.. Мисля, че съвсем ясно написах, че бездомничетата не са работа на обикновеният гражданин, а на приютите и Общините, но предвид, че масово приютите прибират парите от спонсори за собствени изгоди този проблем няма, как скоро време да се оправи! Ти и това не успя да схванеш, аз пак ти прощавам! :)
Колкото за това, че ме пращаш в Общини и Парламента, миличък докато ти седиш и си чоплиш зъбите пред монитора аз съм от онези хора, които именно се стараят да поправят проблема в държавата с бездомните животни. ТИ, какво направи за това? Тъй като сивото ти вещество е на изключително ниво и имаш невероятни умствени способности, и възможностите ти надхвърлят тези на обикновеният човек, ти скъпи, какво направи? Какви бяха твоите действия? Какво предприе, за да може по улиците да няма животни? Ти никога не си хвърлял животно на улицата, това твърдиш. Хубаво! На теб кой ти постави за задача да убеждаваш хората, че животните не заслужават право на живот? Кой си ти, че да определяш подобно нещо? Пак ще кажа... на ден се избиват над 50 милиона животни, за да можеш ти да се навечеряш обилно, да си облечеш коженото якенце, за да се изфукаш пред някое готино маце. Ако беше наистина толкова умен щеше да разбереш, че именно благодарение на тези създания ние съществуваме. Животът е един кръговрат. Ние сме длъжни да уважаваме всяко живо същество!
Това, че част от тях са на улиците ни сме си сами виновни! Никой друг не ни е виновен!
Нека да ти припомня, че вече в България да извършваш зверство върху животно се наказва и е престъпление! Дали ще те хванат е отделен въпрос, но недей да забравяш, че нито аз, нито ти сме тези, които ще се разпореждат с живота им.
И ако наистина бяхме европейци този проблем щеше да е решен преди много, много време, защото цивилизованите страни знаят, как да решават подобни ситуации, но българина е прекалено зает да плюе, вместо да действа!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 27 дни
hash: 1e78ccf196
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   На мен пък ми става жал за детето нахапано от кучета, за бабата без крака изядени от кучета, за човека отиващ сутрин недоспал на работа заради котешкото мяукане под терасата. Жал ме е за хората оперирани от кучешка тения, жал ме е за децата играещи в пясъчника осран от котки, за децата играещи в тревата осрана от кучета. Жал ме е за професора. Жал ме е за всички, затова съм за унищожението на бездомните животни и високите санкции за не почистил след кучето си собственик.

 
  ...

...
преди: 12 години, 27 дни
hash: c598d43eac
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Ще те заболи да бъдеш нападната от тях, но иначе няма проблем когато други хора са нападани.
Второто нещо, което искам да ти кажа е, че животните не са бездомни, те са улични - живеят на улицата. Дивите животни бездомни и са, като живеят сами в гората?

 
  ...
преди: 12 години, 27 дни
hash: c598d43eac
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Ще в кажа нещо за бездомните котки (с кучета нямам опит). Уличните котки са полу диви животни и на тях им хареесва да живеят на свобода, да ловят мишки, да се катерят по дърветата и да се размножават на воля. Взимала съм си малки котета от улицата, това не са животни за апартамент. Изпокъсвали са мебелите, катерили са се по секцията, серат по библиотеката и като се разгонят бягат и после около блока има котета подобни на нашето. В приют само ще се мъчат. Забравете просто някой да осинови улична котка на възраст вече, просто абсурд!!!! Нито можеш да я научиш на хигиенни навици, нито можеш куче от улицата да го научиш, когато то е вече голямо.
А това твоето е мания, не ми говори че си жалостива. Да затвориш животно в проют, това само по себе си е мъчение, особено за котките. А и да ти е жал за животни за хора да не ти е, също не те прави жалостива. Има по ТЛС едно предаване за събирачите на животни, това са болни хора, лекуват ги психиатри. Гледай го, може да се припознаеш.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 27 дни
hash: c598d43eac
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   17- много првилно. Повечето животномани са асоциални или контактуват с други животномани само на тема животни.

 
  ...
преди: 12 години, 27 дни
hash: c598d43eac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Има хора, които са посветили живота си на отглеждането на кучета и котки и се чудя, като толко много обичате животни, защо обичате само уличните? Ходете защитете изчезващите видове. Със сигурност не знаете, че се крадат малки орелчета от застрашени видове и се продават зад граница. Със сигурност не знаете, как се замърсяват водоемите и животинките там измират. По селата масово се избиват змий. Интересно ми дали ако имате хлебарки, ще ги избиете или и те имат право да пъплят из кухнята?
Според мен вложете си природозащитните сили да опазите природата, а кучетата не са част от еко системата. Даже извън софия, ловните дружинки избиват скитащите по полетата кучета, защото разравят гнезда на яребици други прички и изяждат малките. За малките не ви ли е жал?
Кучетата са с огромна популация и нямат място на улицата. Да не говорим, че нощно време лаят и нападат пешеходци, хапят калниците на колите и на скоро едно куче беше причинило тежка катастрофа, като изкокнало пред една кола на магистралата.
Кучетата са ненужни и безполезни. Трябва да се ефтаназират, разбира се хуманно и безболезнено.

п. п. И аз имам куче, но то си е с всички документи и е кастрирано. Възпитано е, видя го на каишка и чистя след него в парка. И най-мразя когато агрецивни помяри го нападнат, после милото цялото трепери от страх. Нежеланите улични кучета трябва да се приспят, така както и плъховете, защото са безполезни, вредни и опасни за здравето на хората.

А към авторката, ако хората имат нужда от помощ, кучетата ще помогнат ли? Не, те са само животни с инстинкт за размножаване и хранене. Особено асоциалните кучета, които дори са много опасни. Ще те наръфат и ще те изядат като нищо.

 
  ...
преди: 12 години, 27 дни
hash: d5fc569877
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

30.   Да и на мене ми е жал за тея хора,защото това можеше също да е някой мой близък ,дете ,роднина ...няма значение.Това може да се случи на всекиго! Колко често се случва обаче хората да посягат на животните без причина ,а за собствено удоволствие?Аз лично не искам детето ми като се прибира от училище и пред входа да види разпъната котка или кученце с отрязани крайници.Нали се сещате,колко много това може да повлияе на една детска психика?
На тази земя и е необходим баланс, който нарушават много хора,мислейки се за всемогъщи.Разберете ,вие не сте Господ ,за да се разпореждате с живота на всички останали живи същества.Това ,че не могат да говорят и че не са хора не омаловажава живота им!!! Всяко зло на този свят се връща! Те имат абсолютно същите права,които имаме ние. Това е толкова близко до примитивният ви акъл! Няма нищо човешко,хуманно в това да убиваш,нито дори в желанието да извършиш подобно нещо.
Също така не знам,защо живеете в такава огромна заблуда,че природозащитниците непременно желаят животните да са на улицата? Това първо не е вярно и второ именно те са хората,които се стараят те да не бъдат там,за да сте доволни вие! А ,иначе многознаещите тук нека не ми се правят на компетентни ,а ако толкова им е болезнен проблема да се вземат в ръце,не да си хабят пръстите по клавиатурата!
26- по-тъпо нещо не бях чела скоро,но поздрави за невероятната мисъл,която те е споходила! Поздрави!
27 - Ясно ми е как си гледала котка,след като ти си е вършила работата по библиотеката ти :D прощавай...да си чувала за котешка тоалетна ? Може би щеше да си наясно,че котката не ходи на друго място извън пясъчника...както и да еееее
О,sancta simplicitas!
Отново 27 ,моля да ми посочиш ,ако не те затруднявам ,къде сме казали,че не ни е жал за хората и се интересуваме единствено и само от животните? Аз доколкото се познавам не бих казала,че не обичам хората,това е някакъв вид себеотрицание.Да не обичаш собственият си вид.... Ако не ти е ясно ,какво значи,отвори чичко Гугъл,той всичко знае ;)
Е,колкото до предаването- да гледала съм го. Само дето там пише - СЪБИРАЧИ на животни.И щеше да ти светне лампичката ,че тези хора имат проблем не с отглеждането на животни ,а в това ,че се е превърнало във вид мания да събират всякакви такива.
Нима ти тази,която си отглеждала и събирала котките пред входа ти /дето са 'акали' на библиотеката ти :D:D/ не си имала подобен проблем? Тз,тз...трогателно.

На въпроса ти дали аз или авторката се припознаваме там - не,съмнявам се,но тебе винаги можем да те разпознаем :) Ти си от типа хора дето изглеждат по същия начин като онова кафявото дето изхвърляла котката ти на библиотеката. И тъй като хората като теб в подобен случай биха се вбесили, съм сигурна, че в момента ти иде да ме напсуваш,защото едва ли може да родиш нещо по-смислено! Както и да е...
Обичайте се,не мразете животните,те са част от нашият живот.Както хората не са еднакви,така и животните не могат да бъдат такива! Поздрави и всичко най-хубаво! :))

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 27 дни
hash: d5fc569877
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   29,повярвай наясно сме с това.Не е нужно ти да ни просветляваш нито за изчезващите видове ,нито за кучетата... Скучна работа.И аз имам домашни животни,но не пренебрегвам и живота на тези,които с нищо не са виновни ,че са на улицата!

 
  ...
преди: 12 години, 27 дни
hash: c598d43eac
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   30 - много лично го прие, вземи се в ръце. По времето когато имах котка, нямаше котешки тоалетни и предаването явно си го гледала, но нищо не си научила от него. И като гледам какъв роман си написала... ходи си направи една консултация при психолог не за друго, ами за агресията от която страдаш.

 
  ...
преди: 12 години, 27 дни
hash: c598d43eac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   Уличните кучета трябва да бъдат ефтаназирани, а не да нападат хора и да цапат тротоарите. Ясно е, че няма да ги осинови никой, който иска кучи си взима бебе.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 27 дни
hash: c598d43eac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   № 30 - Вие да не сте един организъм хаха, ми някои от вас са го казвали. И авторката го е написала, че не се радва на деца, а само на кучета. Това е извратено.

 
  ...
преди: 12 години, 27 дни
hash: c598d43eac
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   Aз не обичам помияри, но мразя и хората, които си взимат куче и го изхвърлят после, както и тези, които ги хранят около блоковете.

 
  ...

...
преди: 12 години, 26 дни
hash: d5fc569877
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   32 :) Миличка, може би преди да ме пратиш на психолог е време да преосмислиш своята ценностна система. За мен не се тревожи.
Нищо не приемам лично. А и дори да съм го приела на теб, какъв ти е кахъра?

п. п : По времето когато си имала котка е нямало котешки тоалетни :Д Сигурно и пясък е нямало тогава... разбирам те...
И ако исках съвет точно от теб дали да ида на психолог, щях да те почерпя преди това с хубав кучешки деликатес!
Целувчици! Хубав ден :*

 
  ... горе^
преди: 12 години, 26 дни
hash: 1e78ccf196
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   От №25 към №30 Ти не искаш детето ти да е с развалена психика от вида на разпънато коте и осакатено куче, а искаш ли детето ти да е разкъсано от не осакатено куче, или пък в болница оперирано от болест, заразено от котешко ако?
Нямам нищо напротив да правите приюти и да ги приберете да си ги гледате но с ваши средства. Да искате плащам от моите данъци, заплати на животно любители, ветеринарни лекари и храна/лекарства за кучета и котки е нагло от ваша страна. Съгласен съм да платя от моите данъци за инжекции за ефтаназия, защото се чувствам длъжен на обществото като част от него и нищо повече.
Защо животно любителите ме задължавате да плащам за отглеждане или кастриране на кучета, който не искам и не признавам за мой?
Към №24 Животните "50 милиона животни" който употребявам за храна не съм ги пуснал пред вашия дом, нито те задължавам всекидневно да прескачаш кравешки фекалии, а плащам за да бъдат отглеждани за моя храна! Разликата е огромна. Плащам на магазина 12лв агнешко с цел да бъдат отгледани агнета и когато искам да има. Междувременно съм сигурен, че никога няма да ми се прииска кучешко или котешко, за да плащам да ми ги гледат.

 
  ...
преди: 12 години, 26 дни
hash: c598d43eac
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

38.   Определено помярите трябва да изчезнат от улиците. Какво ще се случи с тях не ме интересува. Който обича кучета, да си ги вземе в къщи и да се грижи за тях, а не да им подмята останки по градинките и пред входовете.
Изненадващо е, как в бедна държава, в която парите за човешкото здравеопазване не достигат се отделят пари от общините не за решаване на проблема с кучетата, а за кастриране на мъжките, подчертавам мъжките кучета, което е безмислено, защото женските забременяват от домашните и не кастрираните кучета и така общината никога няма да си реши проблема и винаги ще дава пари за помяри.
А и тези псевдо житотнолюбци, които си хапват месо, обаче смятат, че животните имат права!? !? !!? WTF? !? !? ! Ми спрете да ядете месо първо, после претендирайте.

 
  ...
преди: 12 години, 25 дни
hash: b9f7a37129
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Първо се просветли относно вегетарианството и веганството, после се прави на многознайко! Окей?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 25 дни
hash: 1e57553fa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   37, за това, че от твоите данъци ще се взима за кучетата, се сърди на тези, които ги изхвърлят. Заради тях страдаме всички. Нали човекът е по-умен от животното, тогава защо се опитвате да изкарвате кучетата виновни? С какво, че са ги изхвърлили на улицата, хора точно като вас? Какви лоши кучета с пъклените си планове да тормозят нас хората, които сме толкова глупави, че не можем да се противопоставим без да избиваме. На глупавия човек животните му виновни. Лошото е, че не сте чак толкова глупави като кучетата, че тогава нямаше да сте толкова опасни в дивата си простотия.

П. П. Главицата ти може ли да разбере, че колкото и да избиваш, при положение, че се изхвърлят животни, съвсем скоро ще има нови?

 
  ...

...
преди: 12 години, 25 дни
hash: 1e78ccf196
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   № 40 Щом за нежелано човешко бебе правим аборт и го убиваме и приемаме това за нормално и плащаме за услугата по над 200лв. След като не можем да направим аборт на бременно куче спокойно можем да избием поколението от новородени.
Главицата ми може да побере, че на собственик на домашно не кастрирано куче, може да се взема достатъчно данък за да се ефтаназира поколението на кучето, за в бъдеще. Който иска куче или да си го кастрира или да си плаща по висок данък за него. Колко пъти ще роди едно женско куче годишно? веднъж два пъти. Колко да платят собствениците на мъжко и женско не кастрирани кучета Еми токова, че да може с парите да се ефтаназират две котила годишно. Това да е годишен данък например от по 200лв. На тези който кучетата са кастрирани 30лв е достатъчно за да се събират пари за кошчета паркчета за кучета. От парите който се събират спокойно ще може да се ефтаназират кучетата дори и котките. Макар да съм на мнение, че и за котките трябва да има данък, защото изглежда и котешките поколения са навън.

 
  ...
преди: 12 години, 25 дни
hash: c598d43eac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   Това с изхвърлнето на кучета е мит. Кучетата се размножават. На нашата спорка са се родили 10.
Виновни са и хората, които и хранят, ако искате да се грижите, вземете си го в къщи, ама вие не си го взимате - това е лицемерие. Също е лицемерие да изядете част от теленце и да твърдите, че животните имат права. Имат така е, но защо ги ядете тогава?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 24 дни
hash: 1e57553fa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   42, естествено, че се размножават, добро утро, но нали за да стане трябва да се появят от някъде. :Д О не, никак не е ясно какво се случва като събереш мъжки и женски животни на едно място. :Д
41, трябва да се вземат строги мерки при гледането на животни Тъй като това до сега не е направено, ще се взима от данъците на всички, да, но за това не са ти виновни кучетата, освен ако не ги смяташ за по-интелигентни от нас. Абортът не е убийство, премахването на живо бебе- да, да се убиват кученца също. Не трябва да има животни по улицата, но ако те се кастрират както трябва, стопаните на домашните държат своите из късо и не ги изхвърлят, проблемът с кучетата няма да е такъв в близкото бъдеще. Не са ти виновни те, много е лесно да си изкараш злобата на безсилен човек в/у беззащитно животно. Жалък си.

 
  ...
преди: 12 години, 23 дни
hash: c598d43eac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   Аз не съм от куче-закрилниците, но ми е жал за това, че има животни по улиците, които мръзнат, блъскат ги коли и са изложени на всякакви опасности. На любителите на кучета обаче им е гот да има кучета по улиците... интересна любов.

 
  ...
преди: 12 години, 23 дни
hash: c598d43eac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   Колко сте глупави всички-не виждате ли че цялата тая работа с приютите, кастрациите и обезпаразитяването е един голям бизнес за усвояване на пари? И няма да изчезнат кучетата, защото за някои хора парите ще спрат... Па вие си се карайте от чий данък ще се плати за обезпаразитяване.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 22 дни
hash: d6d880f3d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   45 - много си прав/а!
44 - Ти си много зле бе човек! По-горе ако си прочел коментарите и ако не си толкова ограничен щеше да знаеш, че точно природозащитниците се опитват да вършат това за което ти недоволничиш! Те са хората, които правят всичко по силите си, за да приберат кучетата от улицата...
Овчи народ!!!

 
  ...
преди: 12 години, 12 дни
hash: 7c5dee9602
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   Номер 24 - ти сигурен ли си, че си се изразил правилно? Нали знаеш, че ако не го направиш няма как да очакваш другия да прочете мислите ти. :)
И аз съм в настроение, защото виждам как някои хора се стремят да бъдат повече от други, но дори не могат да достигнат нивото му. Направо ми топлиш сърцето! Продължавай все така да губиш живота си в безплодни опити да се покажеш като г-н По-по-най в Интернет спрямо хора, които не са в твоята категория! Кога ти остава време да "се стараеш да поправиш проблема в държавата с бездомните животни" при тези схватки в Мрежата? Какво правя аз ли? Не хвърлям кучета по улиците и не помагам бездомните кучета да се връщат по улиците вместо да бъдат държани в приюти. Това е от мен, а ентусиасти като теб нека свършат останалото.

 
  ...
преди: 12 години, 12 дни
hash: 767ada8cc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   Първо не съм Господин, това си пролича.... Говоря в женски род!
Второ - Аз не дебна животните по улиците, има си организации, които са занимават с това.
Трето - Не се притеснявай за моите схватки в мрежата, аз съм наясно с времето с което разполагам. Не мисля, че то е твоя грижа.
И накрая ентусиастите като мен се надявам да са повече, за да си затворят устата такива като теб - бездействащи!
Хубав ден!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 09a7712171
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

49.   Аз много обичам животните! Особено малките кученца и зайчета. Преди няколко години си имах мини зайче, което се казваше Лола. За съжаление след две години тя умря, защото не и бяхме рязали ноктите някилко месеца. Така Лола умря от убездвижване. След това аз отново поисках да си взема животинче, но родителите ми вече не позволяваха. Затова, когато видя куче или коте някъде аз му се радвам и го галкам.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: e7ebca0de8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

50.   Здравейте, мили хора. Много се радвам като виждам колко хора са писали по тази тема, хора обичащи животните. Та как може да не ги обичаме - животните са най-добрите и истински създания на природата..
И не пишете само жени по тази тема. Аз съм мъж на 28, имам си котка вкъщи и много обичам четирикраките. Обичам и хората, които се грижат и са добри към животните. И много бих се радвал да познавам такива хора, като Вас които пишете и четете тук. Ако някой иска бих се радвал да ми пишете на .............



Модератор: Не публикуваме лични данни.

 
  ...

1-50 от 67
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker