Относно ромите, какво да правим - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Относно ромите, какво да правим
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 3090 пъти
Писах вече една непълна тема, това е втората и последна, това е моето субективно мнение искам да знам прав ли съм или не.

Ромите не са лоши. Те просто са цигани, нищо че им викаме роми. А циганите са крадливи, мързеливи и безодговорни. Такива са и няма да се променят, а и не трябва да се променят. Те са създадени така от Бог, просто, нищо повече. Народите и етносите в света са различни, за това света е толкова красив и контрастен, бог просто си знае работата.

Ние българите не сме най-добрите или най-лошите в света, ние сме едни от многото и в това няма нищо лошо. След като циганин открадва пирона от дланта, забита в Исус Христос на кръста, Бог им дава правото да си взимат от другите, без да е кражба. Съжелявам, така е. Те са хора на живота, в тях няма злост и злоба, те са весели по природа.

Това са им добрите черти, те нямат предрасъдаци. Случвало ми се е цигани, които слабо познавам да ме канят много пъти на техни празненства и беше хубаво. Не трябва да ги мразим, омразата е грях. Да няма да се променят никога, да ги интегрираме може единствено със сила. По времето на комунизма със сила са ги пращали във фабриките и на училище, тогава те са били хиляди пъти по-интегрирани. Единствения начин е принудата, това е. Да ги мразим и обиждаме е глупаво, а истенската загриженост е сила, но не за да наранява, а за да гради развитие. Дърво но удрящо когато трябва, без злоба и злост, само за добро. Да това е. Но в съвременна България надали ще стане. То няма работа за нас българите, та за неграмотните цигани ли. Ние сме си виновни, големия проблем, е че изчезваме, като народ, младите не раждат по-умните бъгат на запад, а тук оставаме малко българи и доста роми, ще стават все повече и не знам какво ще стане, кажете вие драги сънародници.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 66fe80e274
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много хубав постинг, но не съм съгласна на 100%. Вярно, имат си своя култура и начин на живот, но всеки един от нас спазва някакви правила, граници. Има писани и неписани, но ако не спазваш писаните (закони) си престъпник, ако не спазваш неписаните правила в обществото си асоциялен. Ромите са поне второто и сами се разграничават от държавата и обществото ни бидейки племе.

В първите години на държавата ни е имало само племена, обединяват се чрез общите правила и държавността. Ако крадеш - режели са ти ръцете. Ако убиваш и изнасилваш - случва ти се същото.

Драстични правила, но това е помогнало на хората да живеят в мир.

Никой не може да живее с нас и да нарушава мира ни. Никой няма повече права от другите - да крадеш не е право и НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ, това е престъпление.

Нямам нищо против ромите. В града, в който съм родена те са мирни, работят си, но просят. Ако искам, ще им дам, ако не - няма, но НЕ КРАДАТ. Никому не пречат, защото не нарушават законите. Общината е толерантна - дала им е да построят къщите си на общинска земя, купиха им тръби, но ромите сами си построиха и канализацията. Нямаме проблем.

Аз дълго живеех в чужбина и също трябваше да се интегрирам и напасна. Аз също можеше да кажа - българка съм и точка, имам право да крада (Бог ми го е дал) - щяха да ме изгонят веднага.

Ние сме спасили нашите роми от Холокоста, не можем и да ги изхвърлим - дали сме им паспорти, имат същите права като нас, даваме, даваме, даваме, но какво получавеме? Спазват ли правилата? Спазват ли законите?

Които го правят, нямат проблем. Те са полезни за обществото, пращат децата си на училище, работят нещичко, пазаруват и плащат ДДС поне, плащат си тока и водата.
Не е честно и към тези роми. Какво да кажем на бедните роми и българи, на бедните български граждани като цяло, които не крадат, работят и живеят в мизерия? Е, има хора, на които Бог им е дал правото да ви откраднат и последната риза?

Имам приятели цигани, но те са граждани на страната ни - работят си, гледат си животни, плащат си сметките. За мен те са си българи - български граждани.

Прочетете малко думите на Левски - в основата на нашата държава не е произхода - никой българин не си знае произхода за повече от 4-5 поколения назад. Имали сме турско робство, всички сме били една рая - никой не е водил книга за нас. Всички сме били в един кюп - и гърци, и арменци, и турци-християни, и цигани-християни, и българи-християни (мюсюлманите са имали привилегии) - никой днес не те пита за пройзхода, докато спазваш законите!!! Това го няма в много страни на света (не познавам друга), не знам и друга страна (освен Дания), спасила евреи и роми, както и друга страна, чиито граждани са застанали пред влаковете за Аушвиц.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 46af6e4f10
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Е, добре де няма ли да спрете с тези малоумни теми!!!! Супер расистки са... КОИ СМЕ НИЕ ЧЕ ДА ТРЯБВА ДА ПРАВИМ КАКВОТО И ДА БИЛО С ТЯХ? !? !? !? Кои сме ние ми кажете? Аз съм на мнението, че и те са хора и както и при нас и при тях има лоши и добри, както и във всеки друг етнос, защо сте се хванали за тези цигани, звучи ми хипер нацистко това мислене.... все едно ние сме перфектни та гледаме в на другите чинията. Хайде кажете ми колко пияни шофьори са избили невинни дечица и не само по пътя - сигурно повече от колкото ромите са убили. Колко българи станаха сериини убийци, изнасилвачи, разчленяваха съученици и пияни пребиваха децата си... гледайти си хора в нашите си паници, те са тук на територията ни.... какво да правим с тях... ами много просто НИЩО, защото не е наша работа. Да след години ще са повече от нас, но хайде замислете се те ли са виновни? Нима държавата не може да ги задължи да правят като нас - да плащат данъци, ток, вода и да работят, хайде бе, мен как ме задължават, ще ме търсят под дърво и камък и ще ме накарат да платя, а тях не.... ами така ги устройва!!!! Не те са виновни, нито ние.... те са наши граждани, толкова време живеят тук, какви са тия расистки теми... и мен са ме ограбвали цигани и какво, ограбвали са ме и българи.... обаче те не спират до там.. нападат, убиват, изнасилват - българите имам предвид! Хайде стига с това циганите това, циганите онова. На който не му харесва.. е цял свят, все ще си намери място някъде. Колко често ви пречат тези хора та са ви трън в очите пфффф....

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 53283d5e29
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Такива са, защото така им изнася. Това не е оправдание "защото сме такива". Щом са в това общество и с тези правила са длъжни да ги спазват и да напасват културата или там каквото имат към всеобщите. Непоправими са, да, защото те самите не правят усилие. Мразя ги! Един читав не съм видяла, а повярвай ми, живея в град, където сме почти 50/50 като население. Не може да излязат и да си празнуват сватбата, която е личен празник, на улицата с тонколоните и да тормозят с децибелите си половината град и после да кажат: ама защото сме такива. Не, защото така ви изнася и защото някой ви го позволява.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 2160c4b131
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като гледам така... сякаш са разсъжденията на едно хлапе... (не се обиждай, но си е така! ) Веднъж казваш, че са ромите са такива и унакива и после... ама няма какво да ги виним и т. н.! Човек сам избира какъв да бъде - Добър или лош, крадец или бачкатор... няма почти нищо с едноса. Много българи крадат, както и италианци, сърби и т. н...

Да ти кажа и още нещо! Ако делиш хората на етноси или по каквото и да е друго качество много ще сбъркаш, защото познавам много хора от различни религии и националности. И мога да ти кажа с ръка на сърцето, че ромите са много сърдечни и добри хора (поне тези който познавам и общувам! )

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 30ab0a50ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Много извинявай! Аз съм чист натурален циганин и искам да се изкажа по темата. Ще карам по същество...

Съжалявам, че мислиш по този начин. На 16 г. съм и мисля, че кражбата си е кражба, грях, съответно и си има наказание. Не разбирам само защо намесваш и Христос по този начин. Който Му се довери, гладен няма да остане, нито бос, ни жаден... Пише го в Библията...

Факта, че сме циганета не ни обезвинява. Който краде, за себе си го прави. Нищо лошо, има си затвори навсякъде, както си има и лоши хора навсякъде. Но не трябва да забравяме, че един ден ще трябва да отговаряме пред Бог всички. Няма да те пита дали си Туркиня, Американка или Индийка. Хубавото е обаче, че Бог ни сортира всички под един знаменател - "грешници". Точно затова, да се откажем от грешния живот и да кривнем по правия път.

Да ти дам само малка информация:

Циганин съм, ако ти кажа, че си плащам ток, вода и т. н. ще те излъжа. Но това по-скоро е проблем на нашите. Аз все още съм по тяхната, а преди това под Божията протекция.
Та... както знаете, обичаме повече да си говорим на майчиния си език, оценките ни в у-ще са окайващи (10 клас съм, преместих се и сега уча в най-елитната гимназия в града, и не отричам, че оценките ми са слаби, поради факта, че нашите са ме записали в най-тъпото основно даскало, където без да правиш нищо ти пишат оценките, а и нямаха пари да ме пращат всеки ден, затова съм изпуснал много от материала, а и много съм боледувал като малък, и сега по каквото мога наваксвам). Живея в малък град, квартала ми е една дупка. Нашите, по точно баща ми не е на трудов договор ангажиран с работа, и затова има трайна работа само лятото, както знаете, ние се открояваме в стройтелството, а майка... ако си мислите, че е домакиня, гледа 32 деца, лъжете се. За добро или лошо, единствено дете съм. А, имам една доведена сестра от бащина връзка, на която и името й не зная, знам само, че е по-голяма от мен и че е омъжена в някои от съседните големи махали.

Та, лятото ние живеем, (тоест преживяваме), чрез роднините ни, които са в Италия и работят като робиний. И на версия, а лятото, когато има работа, се изплащаме. (Поне така е при моето семейство, а има къде къде по-зле от нас).. Не зная защо, но нашите решиха, че трябва да си имам компютър с някакъв нет, (а нет тук никой не ще да качва, добър, защото ние (крадливите циганета) крадат жиците и ги продават... Та, няма значение. Много пъти съм се чудел въобще как могат нашите да ме.. "направят" в положение, че нямат нужните средства и въобще за отглеждането и на един индивид, а какво ли остава за повече. Та, напоследък вървят някакви слухове, че след някоя година и аз щях да се оженя... (Преди няма и две седмици се ожени един мой съученик от основното училище, които повторил някой клас, не е повече от 17 г., за една, която е в 7-8 клас). Та, не се заклех, но си обещах, че няма да създам семейство, докато първо не се установя, и няма да се оженя, докато не навърша 30 г.!!!

Както и да е. Всичко губи смисъл без Бог в живота. Да ви информирам, от всички 3 протестаните в бг, 2 от тях са цигани.

Нямам време, ставам!

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: bd4de1d974
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не ми ги оправдавай с измислени историйки за Исус. Всички сме смъртни и равни, но някои се мислят за нещо повече и трябва да им се покаже, че не е така. Няма какво да го обсъждаме.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3ca3e84459
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Първо се научи да пишеш пък после пускай теми за ромите... !

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 66fe80e274
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Браво на номер 5!

Само трябва да внимава да не го оженят млад и зелен, да не остане в махалата, а да гледа да се махка от там навреме. Българите в началото ще са скептични, но като се докажеш, ще ти помагат. Имай за цел да следваш някъде, може и задочно, може и в по-лош университет (заради оценките ти), но много ще напреднеш, ако следваш и видиш света с други очи!

Браво на вашите, че имат само едно дете, че са ти осигурили компютър и интернет. Ще го оцениш в последствие! Работи над правописа, чети много книги. Успех

Лаура

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 9d0822574a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Само дето номер 5 не е циганин.. ;)капиш

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 47f1d4a1c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   За тях закони няма ... Може би единственото решение е било взето от Хитлер, а именно да ги прави на сапун !

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 0a8aa0475b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   ПРИЗНАВАМ, прочетох само заглавието, но ще ти кажа, че тези същества трябва да бъдат избити по най-жесток и брутален начин /даже съм измислила много такива/ !!!!!!!!!
Ж20

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: d8f555bc22
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Номер 12, и аз мисля така!
Ж26

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: d227e93959
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Подкрепям 12 и 13. Като не могат да се интегрират няма място за тях. Аман от крадливи и мързеливи мангали, дето си мислят, че могат да правят каквото си искат без никой да им търси сметка. Единственото, което правят е да просят, да крадат, да убиват, да мърсят и всичко от тоя род. Моето мнение е, че тая сган трябва да я няма.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: ebd894aa76
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Преди пет години, когато полицай срещаше ром на улицата, който е в дрипи и го питаше какво прави, един такъв ром отговаряше, че е турист - понеже макар да е в дрипи, всеки втори дрипав ром има MP3 и сак, с... боклуци. Сега почистваме България от големия боклук с кампанията от телевизията, но разликата е в това, че в саковете на дрипавите роми вече няма боклуци, а има годна храна.

 
  ...
преди: 12 години, 13 дни
hash: b8cf132b85
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Вярно е, номер 14! Щом не искат да се интегрират (защото те не искат), няма защо да ги държим тук. Те ще се държат като отделен народ от нас, а ние да ги смятаме за сънародници и братя? Достатъчно време им дадохме, за да си заслужат мястото в тази държава. Някой друг европейски народ вече щеше да ги е изгонил. Не слушайте призивите на ЕС за толерантност към малцинствата, защото те важат само за тези, които им повярват. На чужд гръб и 100 години толерантност са малко! Нека те поживеят 20-тина години с нашите роми и тогава да ни говорят как трябва да ги обичаме и да се грижим за тях, ако още имат такова желание.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker