Голяма гавра с мен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Голяма гавра с мен
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 3980 пъти
Здравейте! Преди бях писала, че ми бяха хакнали фейсбука и пощата. Това е продължението на онази история, само че с по-фрапиращи факти. Вчера бях с едно айпи, днес незнайно как, но съм с друго.

За да си повиша сигурността на профила след като го оправих му бях задала команда да ми изпраща съобщение на пощите(2 на брой) всеки път, когато някой влиза от друго устройство. Не знам защо, но само му зададох да ме уведомява за такива влизания, но не зададох да ми изпраща парола на телефона за такива влизания. Днес си включих компютъра към 22. 00 след като си научих. Цял ден не го бях пускала. Проверих си пощата, както всеки път и видях едно съобщение, че съм си сменила паролата в 15:02 и ми даде айпито, от което е сменена.

Беше непознато айпи, но по първите числа разбрах, че е абонат на същата фирма, на която и аз съм абонат. Разбира се, тръгнах да го следя. Както знаете на тези програми преди да тръгнеш да следиш друго айпи, ти излиза твоето. И какво да видя, това айпи беше моето. А до вчера бях с друго айпи(бях си го записала на едно листче, затова го знам). Излиза, че съм си сменила паролата от моя компютър, когато той не е бил включен.

Още повече, че се върнах вкъще в към 18. 30 часа. После учих, къпах се и чак към 22. 00 го пуснах. Но тогава как, по дяволите, съм си сменила паролата от моето айпи, когато компютърът ми е бил изключен? Щях да знам ако го бях включвала. Страннто е, че вечерта като си влязох във фейсбука още в началото ми показа едно съобщение, че е влизано от друго устройство. На пощата освен, че ми е влизано от друго устройство ми беше изпратен и точен час - 13:53(тогава бях на път за вкъщи, пътувах с автобус за нас и както сами се сещате не съм си влизала в профила).

Като си влизах вечерта ми даде директно да променя паролата за по-голяма сигурност(явно след като ми е променил за малко паролата, ми е върнал старата. )Това беше в 23:01. Сега устройствата, от които е влизано в профила ми са 3. Много ми е интересно защо дава айпито на човека, който ми е влизал днес в профила като мое айпи. Повтарям Ви, че когато е влизано бях в един автобус. После имах малко работа и се прибрах към 18. 30.

Живея с баба, но тя не разбира нищо от компютри, даже не знае откъде се пуска. Вече наистина ще се побъркам, даже вече започнах да вярвам в призраци и си мисля да не е някой призрак. Страхувам се, че този кракер е човек, който ме познава и ме е страх да не иска да ме убие или да ми навреди по друг начин. Може и да е повече от един човек, казах ви за днешното айпи, а предният път като ми беше кракнат профила айпито беше различно от днешното. Това ме кара да мисля, че може би, кракерите са най-малко двама и все се чудя за причината. Все пак никой не прави такива номера на случаен човек. Отнякъде чух, че за влизане на чужд човек в твой профил не може да го осъдиш. Нищо не може да му направиш. За мен това си е престъпление и липсата на наказания толерира такова поведение.
~*Отхвърлената*~

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 06822b4dd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Базикат се с теб. Смени си доставчика.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 9c9dc08e75
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да ти имам пробемите па на тебе, като толкова недоволстваш хвани си изтрий профила в скапания фейсбук и ще ти мирне главата. Защо аз нямам такива проблеми? ... Защото нямам шибан фейсбук и предпочитам да се виждам с хората на живо, а не виртуално.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: e735d8714f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей мила! Живеем във виртуален свят, където мрежата иска да се идентифицира, затова се появиха и социалните мрежи... едно време беше по - трудно нямаше Wi Fi; нямаше социални мрежи, просто беше малко по - анонимно всичко. И така разсъждавайки над твоя проблем си мисля, че някой яко се бъзика с теб, имаш ли Уайър лес, защото ако имаш е много лесно някой в радиус на 150 метра от къщата ти/или апартамента да ти хакне мрежата и спокойно да следи целия информационен поток е-майли, пароли... всичко, така че помисли за някакъв шанс да ти е разбита мрежата смени си паролата измисли нещо уникално и сложно за разбиване и сложи символи след паролата като $ например. сложи и цифри например вместо буквата о, ползвай числото 0, или вместо буквата i в паролата използвай 1 или вместо е - 3... така че мила сменяй паролата на рутера и дано това да ти помогне...

Бивша ХаКеРкА

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 43b0ee68c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Епа нема как. Веднъж хвърлят ли ти око хакерите, нЕма как да им избягаш. Както се казва: "само една черна нинджа може да убие друга черна нинджа". Убий го, като се хванеш с Бийл Гейтс, той ще въздаде мъст, ще отмъсти за стореното! ...

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 3987c47283
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   5 - уби ме от смях еваталата човек!!! :д хахаха за нинджата си прав и аз понякога ползвам това :) иначе за проблема супер дребен и нищожен е просто има вариант да спре с фейсбука и готово.. кой знае какво един шибан сайт, който с нищо не помага

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: edd7bba0d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   на компиютъра ти може да има keylogger това е програма която записва клавишите който натискаш
идеята ми е следната , отиди на друг комп и си смени паролата от там , на следващия ден или през ден влез във фейсбука си от същия този компиутър от който си сменила паролата... ако отново е влизано въпреки новата парола във фейсбука ти това означава че домашния ти комп е заразен със шпионски софтуер и когато си смениш паролата от там хакера също получава достъп до нея ... в такъв случай пробвай да махнеш шпионската програма с различни антивирусни , а ако не успееш може да се наложи да преинсталираш
и внимавай със разни флашки и вируси който вкарваш във компиютъра си , те могат да съдържат вируси

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ea8fb5e80d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Преинсталирай си компютъра и си смени паролата на интернета и внимавай от кого какви файлове получавай. Бъде просто предпазлива. Това е.

Lola

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: eb60b1dc92
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Авторке, ти да не си същата, която се оплакваше от колегите си в университета. Как те ти били влизали във фейс-а, пък преподавателя ти бил написал 5, а ти си искала 6....???

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 9c9dc08e75
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке тебе нещо сериозно те друса параноята,хакнали са ти фейсбука хвани се осъзнай ти го изкара като чели кой знае кво е станало.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: b6937e43e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Автор : До номер 2: изкарвай си комплексите другаде. Щом имаш проблеми ти сама си си виновна за тях. Аз защо нямам сериозни проблеми? Защото съм достатъчно разумна, за да ги предодвратя или ако вече ги има да се справя с тях. Говоря ти в женски род, защото само злобна жена може да напише такъв злобен коментар. Или ако си мъж си женчо, така че пак заслужаваш да ти говоря в женски род. Милата тя, изкара се светица? ! Изобщо знаеш ли аз какви проблеми съм имала? В училище си имах доста сериозни проблеми с една учителка, но се справих сама, без да прибягвам до чужда помощ. По принцип се справям сама, но в случая нямам необходимите кракерски познания. До номер 3: нямам уайърлес. До коментар 6 : Не мога да си изтрия профила, защото има няколко важни групи, в които участвам. И като казвам важни имам предвид наистина важни. Пък и по него контактувам с приятелите ми и с хора, с които не можем да се видим лично, защото живеем в различни градове. До всички : толкова ли не разбрахте, че проблемът не е толкова във фейсбука, колкото в това, че някой ми е хакнал целият компютър? Като ви казах, че ми е сменено айпито не се ли сетихте? Просто ви обясних как разбрах за айпито, че е сменено и вие веднага започнахте... До номер 9 : да, същата съм и не съм се оплаквала от колегите ми, просто написах факти, които говорят сами за себе си. Сега се сдобрих с тях, само с едно момче не съм. За преподавателят си се объркал/а, писа ми 6, защото на изпита темата я развих доста добре. Просто имах опасния, че може да ми напише 5, защото на изпит е по-трудно, отколкото с курсова работа. Но аз съм умна и си написах на изпита за 6. Номер 10 : никаква параноя не ме друса. На всички, които ми викат, че проблемът е нищожен, само ще им пожелая да им се случи същото и тогава пак ще си говорим. Като ви кракнат целият компютър ще видя дали пак ще пишете злобни комнетари, че проблемът е нищожен. Да, наистина има и по-сериозни проблеми, но в този сайт всеки може да пише за какъвто проблем си иска и щом модераторите са одобрили историята ми... значи вашите злобни коментари са излишни. Много ми е интересно защо когато някой напише злобен коментар или коментар срещу авторът му се дават 5 звезди от много хора. Не става дума само за моята история. Човек иска да си сподели проблема, а вие го депресирате още повече.
~*Отхвърлената*~

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 06822b4dd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ай... вярно е така, злобните са по-високо оценени-егати... страшно е това

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 4b2bb3ce43
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   До 11
Точно поради тази причина не търси съвети тук защото сама виждаш хроата как те "нападат" и "шегуват" и не само теб. Какъв ти е проблема дали сериозен или не няма значение в случая се нуждаеш от помощ. Голяма злоба, голямо чудо... такава нация сме и такава ще си останем. Съветвам те ако се справяш добре с чужд език потърси съвети по чуждите форуми... със сигурност хората ще ти влезнат в положение и ще ти помогнат с каквото могат. Следя чужди форуми от време на време и мога да ти кажа че хората са страшно човечни и коментари от рода на "Пффф тази пък, вземи го изтрий тоя фейс да ти имам и проблемите" няма да срещнеш. Какво толкова има ако не можеш да помогнеш по темата от автора просто не пиши нищо но.... тук нали всички разбираме от всичко.
За проблема ти, съжалявам не мога да ти помогна много но мога да ти дам насока.. както се писа по горе в някой от коментарите имаш най вероятно шпионски вирус в компа keylogger.. опитай да го премахнеш ако не можеш потърси помощ от сервис. Този вирус е не само за фейс а изобщо за всякакви пароли които въвеждаш в компа ти.. особено ако позлваш paypal и подобни те съветвам наистина да разрешиш проблема възможно най скоро.
Успех от мен и приятна вечер! :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: b27c4fad2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Ми преинсталираш Уиндолса. Това е решението. Кофти е, но друг път бъди по-внимателна какво приемаш и какви сайтове отваряш. Сложи си една свястна антивирусна за в бъдеще.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 24764d4893
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Уиндолса???

Сори, ама не се сдържах... :х

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 06822b4dd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Да кажа каква е разликата между форумите на Англия, Русия и България. В английският като попиташ ще ти отговорят, в руския не само ще ти отговорят, но и ще те попитам и теб нещо, а в нашия ще викат как може да си толкова прост, че не го знаеш, и ще те навикат.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 06822b4dd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   http://www.kaldata.com/articles.php?action=show&showarticle=93
ето това ще ти помогне

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker